Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a España 2015: Podiekandidaterne

Vuelta a España 2015: Podiekandidaterne

19. august 2015 17:50Foto: Sirotti

Feltet.dk fortsætter her vores gennemgang af favoritterne til årets Vuelta a España. I denne artikel ser vi på Vueltaens podiekandidater. Denne artikel følges op af en artikel om løbets absolutte favoritter.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tejay Van Garderen (BMC Racing Team): **

Hvis der er noget, der har kendetegnet Tejay Van Garderen i 2015, så er det udtrykket ’lige ved og næsten’. Amerikaneren var lige ved og næsten at vinde Critérium du Dauphiné, for blot at se sig overmandet af Chris Froome på sidste etape. Det var lige ved og næsten, at Van Garderen overgik sine hidtidige top 5-placeringer i Tour de France, indtil sygdom tvang ham ud af årets franske rundtur. 

 

Derfor er Van Garderen altså til start i Vueltaen, der ikke umiddelbart er det etapeløb, der passer ham bedst. Og dog: Amerikaneren må betragtes blandt favoritterne til årets lange, flade enkeltstart. Inden da skal der dog klatres en helt masse. Van Garderen har umiddelbart forbedret sig en smule i de højeste bjerge, hvor han nu er endog rigtig konkurrencedygtig.  

 

Alligevel har man fornemmelsen af, at en del af de mere oplagte favoritter skal udgå, før BMC-kaptajnen endelig kan træde sig helt op på podiet. Van Garderen virker stadig mere som en TT-specialist, der slider sig igennem bjergene, og der er simpelthen så mange bjerge i årets Vuelta; så mange nøgleetaper, hvor han skal begrænse tidstabet. Man ønsker efterhånden den yderst sympatiske amerikaner en masse held, men i dette felt, med denne rute, er det mere sandsynligt, at det for Van Garderen atter bliver lige ved og næsten. 

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

 

Mikel Landa (Astana): **

Op til årets Giro d’Italia betragtede de færreste cykelmedier (inklusiv Feltet.dk) Mikel Landa som noget seriøst bud på klassementet. CyclingQuotes’ Emil Axelgaard vurderede inden Giroen, at Landa tilhørte en gruppe på 20 ryttere  som muligvis kunne nærme sig top 10. På Feltet.dk, hvor vi nævner færre ryttere, blev Landa end ikke nævnt under løbets outsidere - på trods af Landas fine præstationer under Giro del Trentino og Baskerlandet Rundt kort forinden Giroen. 

 

Landa sluttede i sidste ende Giro-podiet og vandt to etapesejre undervejs. Hvorfor så ingen det komme? Det gjorde man ikke, fordi meget lidt i spanierens karriere signalerede, at et sådan gennembrud lå lige for. Jovist, der er senere fundet en lettere pinlig efterrationalisering sted, men et kig på Landas resultater giver simpelthen ikke anledning til den slags forudsigelser.

 

Bag disse vurderinger lå der også taktiske bevæggrunde. Som kløgtige folk har påpeget, så skal Astana i Giro d’Italia betragtes som et italiensk hold - her kører man for sine italienske profiler, og i Giroen var det Fabio Aru. Det fik konsekvenser for Mikel Landa på 20. etape af årets Giro d’Italia, hvor Astana taktisk besluttede at holde Landa tilbage for at fremme Arus individuelle chancer. Landa tvang nærmest sig selv på podiet nærmest på trods af sit holds planer. Så god var han.

 

Efter Giroen er vi nu meget klogere på 25-årige Mikel Landas format. Han er tydeligvis talentfuld og besidder et enormt potentiale. Men det er stadig de samme ting, som holder hans favoritværdi nede, nemlig en sekundær plads i sit holds planer, samt alt for svingende præstationer.

 

Landa har endnu ikke fulgt op på de løfter, han gav i Giroen. Landa vendte tilbage i Clasica Ciclista San Sebastian, hvor han ikke gjorde det store væsen af sig. I et historisk svagt Vuelta a Burgos-felt sluttede Landa som nummer 25 samlet - efter holdkammerater som Rein Taaramae og Luis Leon Sanchez.

 

På den måde tyder det lidt på, at Landa atter stadig befinder sig på samme plads i Astana-hierarkiet: Han er en af flere stærke ryttere, der skal hjælpe løbets sande (italienske) profiler til samlet sejr; i Vueltaen Fabio Aru og Vicenzo Nibali. Det skal også ses i det forhold, at det er en dårlig hemmelighed, at Mikel Landa skifter hold efter denne sæson, hvorfor Astana har endnu mindre incitament til at lade Landa køre sin chance.

 

Men her er krøllen: Det var nok heller ikke en del af den oprindelige masterplan til Giro d’Italia. Finder Landa en lignende form frem, så kan det blive næsten umuligt for det næsten-italienske hold at se bort fra spanieren. Med en rute, der som altid tiltaler klatrerne, burde Landa få rigelige muligheder for at bevise sit værd, hvis han da ikke allerede er gået på sommerferie inden sit forestående holdskifte.    

 

Rafal Majka (Tinkoff-Saxo): **

Der er to ting, der overordnet har betegnet Rafal Majkas karriere: Han er både ustablil og konstant. Majka kan bruge store dele af en sæson på at finde en form, hvor han er i stand til at indkøre resultater. Modsat fx holdkaptajnen Alberto Contador, der nærmest altid er god nok til at blande sig i et løbs topstrid, så fluktuerer Majkas resultater langt mere.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Normalt bygger Majka formen langsomt op til bestemte mål; de seneste sæsoner med Romandiet Rundt som eneste resultat inden Giro d’Italia. Majka synes dog den seneste sæson at have fundet en smule mere stabilitet. Dette blev ekspliceret tidligt i 2015, hvor Majka gik fra at slutte på en fin fjerdeplads i Tour of Oman, men hvorefter han ikke viste noget inden Romandiet Rundt i maj. Med Majka er der stadig langt mellem top- og bundniveau.

 

Dette er ikke som sådan noget problem, for Majka er konstant på en anden måde: Når først formen indfinder sig, så griber Majka altid sin chance. De to gange, Majka har kørt en GrandTour som kaptajn, har han præsteret: I Giroen sluttede han som nummer syv i 2013, hvorefter han fik en sjetteplads i 2014. Da Alberto Contador måtte forlade Tour de France i 2014, greb Majka sin chance og sikrede sig to flotte, imponerende bjergetaper og bjergtrøjen i sidste års Tour de France. Senere blev denne form udnyttet til at vinde hjemlandets store rundtur, Tour de Pologne. Da det relativt sent under årets Tour de France blev åbenbart for Tinkoff-Saxo, at Alberto Contador var for udmattet til at gennemføre sit doubleforsøg, slap man endelig Majka løs, hvilket straks blev belønnet med endnu en etapesejr.

 

 

Majka griber altså typisk sin chance. Samtidig giver de ovennævnte resultater gode indikationer på, at Majka nok skal troppe op til årets Vuelta i storform. Majka kom fornemt ud af 2014-Giroen til at præstere storslået under Tour de France og Tour de Pologne. Under årets Tour kunne Majka spare sig på langt de fleste etaper. Det tegner godt i forhold til årets Vuelta. I år synes Rafal Majka slet ikke at have forsøgt fuldstændig at ramme sin absolutte topform; alt synes designet efter at den 25-årige polak skal toppe til Vueltaen, og når Majka sætter sig et mål, så plejer han at ramme det temmelig præcist.

 

Majkas styrke ligger helt klart i bjergene, hvor han i tidligere GrandTours gentagende gange har ført sig frem blandt de bedste i verden. Men det fortæller ikke hele historien, for Majka har nu ganggang bevist, at han har forbedret sig gevaldigt på enkeltstartscyklen og nu kan betragtes som en allrounder, særligt sammenlignet med mere udprægede specialister som fx Fabio Aru. Men heri ligger også umiddelbart Majkas problem, der er svært at specificere yderligere, end at han endnu ikke har vist, at han rigtig kan køre op med feltets bedste ryttere over tre uger; at bevise, at han kan skifte fine sekundære placeringer ud med seriøse angreb på podieplaceringerne. Efter en sæson, som Majka i sidste ende har kunnet tilrettelægge helt selv, så vil denne Vuelta være særdeles røbende i forhold til, hvad vi skal forvente af den talentfulde polak fremover.   

 

 

Tror du, Majka, Landa eller Van Garderen kører med om sejren? Så kan du stadig nå at få dem på dit Vuelta-managerhold.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Tejay Van Garderen
Nyheder Profil Resultater Statistik
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?