Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta al Pais Vasco-analyse: To forskellige verdener for suveræne Alaphilippe

Vuelta al Pais Vasco-analyse: To forskellige verdener for suveræne Alaphilippe

03. april 2018 18:24Foto: A.S.O. / Alex Broadway
Artiklen fortsætter efter videoen.

Sikke en forskel, der kan være på to sæsoner! For 12 måneder siden fik Julian Alaphilippe lagt sin sæson i ruiner, da et dumt styrt på en harmløs etape i Baskerlandet Rundt efterlod ham med en knæskade, der skulle vise sig at være langt værre end først antaget. Først røg hans allerstørste mål, ardennerklassikerne, og siden måtte han også melde afbud til Tour de France. Selvom han vandt en etape i Vueltaen, var det faktisk først efter det spanske etapeløb, at han for alvor genfandt sin bedste form, og kunne ende året med at vise klassen ved VM, hvor han var løbets stærkeste mand, og i Il Lombardia, hvor han på en knaldhård bjergrute kørte sig til en imponerende andenplads.

 

Et år senere er situationen totalt vendt på hovedet. Denne gang soler det franske supertalent sig i succes i det baskiske løb, hvor han efter to suveræne præstation står med to etapesejre, en sikker føring i klassement og udsigt til minimum en andenplads i den samlede stilling. Efter i går at have bekræftet, at klassikerformen er, hvor den skal være, leverede han endnu en storslået præstation i dag, hvor han med stor autoritet sikrede sig en endnu mere overlegen triumf end i går.

 

Sejren var naturligvis ikke uventet. Finalen var nemlig skræddersyet til den eksplosive Alaphilippe, der blandt løbets klatrere samtidig er den suverænt hurtigste. Derfor var det på forhånd meget svært at se, hvem der skulle kunne true franskmanden, og reelt var udfaldet aldrig usikkert. Denne gang bevarede han endda overblikket i finalen og undlod at starte sin spurt for tidligt, og derfor var han modsat i går helt overlegen i afslutningen.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Etapen afslørede imidlertid også en vigtig ting om hans ambitioner i løbet. Hidtil har han været meget forsigtig med at tale om ambitioner i klassementet, og han har hele tiden nedspillet mulighederne i den samlede stilling. Hans kørsel i dag efterlader imidlertid ingen tvivl om ambitionerne. Havde Alaphilippe alene været interesseret i etapesejren, skulle han blot køre defensivt og vente på en spurt. I stedet lavede han en gambling ved med et eksplosivt ryk at forsøge at sætte Primoz Roglic til vægs, vel vidende at han skal bruge tid på sloveneren inden enkeltstarten. Den taktik kan kun efterlade os med én konklusion: Alaphilippe er her for at vinde løbet!

 

Planen mislykkedes imidlertid. Roglic har som bekendt ikke samme eksplosive antrit som Alaphilippe, og det var derfor ikke helt uventet, at han ikke kunne matche den eksplosive franskmand. Reelt var sloveneren imidlertid aldrig i vanskeligheder, og han kom forholdsvis let tilbage. Faktisk efterlod etapen et indtryk af en Roglic, der var i total kontrol, og der er derfor fortsat ikke antydningen af sprækker i det panser, der gør ham til storfavorit til den samlede sejr.

 

I dag bekræftede han nemlig, hvad han allerede viste i går: at hans fremskridt i bjergene er enorme. Selvom han måtte afgive yderligere fire sekunder til sin værste rival, står han stadig med alle kort på hånden i forhold til at sikre sig karrierens største samlede triumf i etapeløbssammenhæng.

 

Reelt synes der kun at være to forhold, der kan true Roglic: bonussekunder og kongeetapen. Alaphilippe har en reel mulighed for at slutte i top 3 på samtlige linjeløbsetaper og kan tillige blande sig i de indlagte spurter. Dermed kan han måske score så mange sekunder undervejs, at han med en god enkeltstart alligevel kan vinde samlet.

 

Derudover kan kongeetapen blive en udfordring. Roglic har nu vist, at han ikke kan knækkes på de korte, eksplosive stigninger. Selvom Arrate også er en relativt eksplosiv stigning, er den dog tættere på at være et regulært bjerg. Roglic har endnu aldrig blandet sig med de bedste på så svær en etape i et WorldTour-løb, og det er derfor på lørdag, han for alvor skal vise, hvor meget han har forbedret sig som klatrer.

 

Netop kongeetapen er også den store chance for Movistar, der må drage et lettelsens suk i aften. Nøjagtigt som det var tilfældet i sidste års Tour of the Alps, var Mikel Landas tamme præstation på åbningsetapen tilsyneladende et udtryk for en offday og ikke dårlig form. Selvom han fortsat ikke lignede den rigtige Landa, var baskeren langt stærkere i dag og havde ikke de store vanskeligheder med at følge de bedste til slut. Med tanke på, at han formentlig blot bliver bedre og bedre, som løbet skrider frem, kan han om ikke andet håbe på, at han i hvert fald kan vinde kongeetapen. Desværre for ham har den dårlige start kostet ham de første to muligheder for at vinde tid på specielt Roglic, og derfor ser den samlede sejr ud til at være langt væk.

 

Det gør den også for Nairo Quintana, der helt åbenlyst ikke er på 100%. Det var imidlertid ikke uventet for colombianeren, der hele tiden har haft planer om en mere stille sæsonstart. I forvejen passer det basiske løb ham relativt dårligt, og derfor har han også erklæret sin intention om at arbejde for Landa. Måske var der efter i går stadig lidt tvivl om hierarkiet, men efter i dag er der ingen tvivl om, at Landa er manden, der satses på.

 

Dagens mest positive oplevelse var Gorka Izagirre. Efter flere år i skyggen af sin bror Ion han den ældste af de to baskiske brødre vendt det hele på hovedet i denne sæson, hvor han efter skiftet til Bahrain har udviklet sig helt enormt. Hvor man stadig kunne have sin tvivl om hans evner på stigningerne efter et relativt svagt besat Paris-Nice, er der nu ikke længere grund til at sætte spørgsmålstegn ved potentialet. I de seneste to dage har han været en af de allerstærkeste, og med sin gode enkeltstart har han endda udsigt til at sikre sig en podieplads i løbet. Netop hans evner i kampen mod uret betyder, at han sagtens kan udvikle sig til netop det, hans bror i forvejen er: en af de mest stabile topryttere i de ugelange etapeløb.

 

Efter en skuffende start viste Ion solid fremgang i dag, men desværre synes han at være ude af kampen om topplaceringerne efter mandagens tidstab. Også Rigoberto Uran, der akkurat fik reddet sit klassement på en alt andet en brillant mandag, var langt bedre i dag og er helt tydeligt ved at komme sig efter sin sygdom. Desværre betyder enkeltstarten, at han næppe kan blande sig helt fremme, men colombianeren har gode udsigter til at blande sig i kampen om sejren på kongeetapen.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Derudover efterlod etapen stort set blot de samme svar som på 1. etape. Igen så vi, at stortalentet Enric Mas endelig er tilbage på 100% efter en meget svag sæsonstart, og hans præstationer de seneste dage må få enhver talenthungrende spansk cykelfan til at savle ved udsigten til, hvad der er i vente. Emanuel Buchmann har virkelig fundet formen frem mod Giroen, hvor han kan stå foran et grand tour-gennebrud, og Rudy Molard fortsætter med at imponere i en kaptajnrolle, selvom han egentlig var hentet til FDJ som hjælper. Bauke Mollema mangler efter sin sygdom fortsat et par procent, men har ved sit klassiske slid holdt sit klassement åbent. Og igen blev det klart, at Romain Bardet er betydeligt under sit topniveau, selvom det lykkedes ham at komme tilbage nær toppen af sidste stigning.

 

Etapen afslørede også endnu engang, at løbet bliver et af de få, hvor Sky og BMC ikke kommer til at blande sig i klassementet. Igen i dag var David De La Cruz, der generelt har klatret meget skuffende i årets første måneder, helt væk, og han har bestemt ikke grebet den sjældne mulighed for at køre som kaptajn på det britiske storhold. Efter gårsdagens uheld, hvor både Damiano Caruso og Dylan Teuns blev sat ud af spillet som følge af uheld, forsøgte sidstnævnte at rejse sig med angreb på sidste stigning, men desværre er der noget, der tyder på, at det belgiske supertalent har et stykke arbejde at gøre inden klassikerne.

 

Til gengæld viste etapen også, at det kan være farligt at have to af sportens storhold ude af klassementskampen. Både Sky og BMC angreb nemlig i ét væk i begyndelsen af etapen, og vi kan helt sikkert forvente mere af det samme i de kommende dage. Det er dårligt nyt for Alaphilippes muligheder for at score bonussekunder, for det baskiske terræn er perfekt til angreb. Chancerne for udbrudssucces i de kommende dage er store, ikke mindst på 5. etape.

 

Allerede i morgen kan aggressive ryttere lugte blod. Etapen, der lignede en sikker sprinteretape, bliver ikke let at kontrollere. At sidevinden samtidig har meldt sin ankomst, gør kun det hele endnu mere underholdende. Årets rute lagde på forhånd op til et festfyrværkeri. Foreløbigt har det ikke skuffet, og intet tyder på, at der vil blive lagt en dæmper på festlighederne i de resterende fire dage!

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Startliste Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?