Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Simon Wilkinson/SWpix.com

Wiggins: Var nødt til at forsvare mig selv

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

01.10.2016 kl. 12:00 af Nikolaj Corfitz Jensen.

I et længere interview med den britiske avis The Guardian kommer Bradley Wiggins ind på sin TUE-sag og den forargelse, den har skabt.

For nyligt kom det frem, at Bradley Wiggins ved flere lejligheder havde fået indsprøjtninger inden store sæsonmål, og selvom briten havde fået dispensationer ved samtlige lejligheder og dermed ikke har gjort noget strafbart, har afsløringen vakt skepsis hos både tidligere og nuværende cykelryttere.

 

For nogle dage siden var Tom Dumoulin ude og erklære sin skepsis omkring sagen, mens også Wiggins tidligere holdkammerat Chris Froome har reageret på afsløringen ved at bede om stramningerne i systemet. De to erklærede Romain Bardet sig så fornyligt enig i, da han kaldte sagen for ’forbløffende’ og indrømmede visse ligheder mellem Wiggins-sagen og de mange historier om doping fra tidligere generationer af cykelryttere - franskmandens udtalelser kan du læse her.

 

Som reaktion på det offentlige oprør er Bradley Wiggins så gået med til et interview med den britiske avis The Guardian, hvor han svarer på mange af de spørgsmål, som cykelfans i de seneste dage har siddet med. For eksempel: Hvorfor skrev han i sin selvbiografi, at han aldrig havde fået indsprøjtninger inden løb, når de offentliggjorte filer viser, at det er løgn?

 

”Når jeg blev spurgt om det, lød det tit som et meget ledende spørgsmål. Spørger man nogen, om de har fået indsprøjtninger, antager folk, at der er tale om EPO og den slags. Dengang var der en hel del tale om Lance Armstrong og nåle, det var en helt anden situation,” forklarer Wiggins.

 

”Alle spørgsmål virkede til at være vinklet mod det. Jeg følte, at jeg var nødt til at forsvare mig selv, især fordi så mange folk også var skeptiske over for Team Sky.”

 

Bange for at komme med undskyldninger

Årsagen til Wiggins indsprøjtninger er problemer med astma og allergier, som har gjort, at han på visse årstider må bruge medicin for at kunne præstere på sit vanlige niveau. Heller ikke det oplyses i hans selvbiografi, My Time.

 

”Jeg var bange for at komme med undskyldninger. Jeg havde lært at leve med disse problemer, og jeg havde ikke tænkt mig så at stille mig op og bruge det som en undskyldning (for dårlige præstationer, red.). ’Det var da meget belejligt, Brad! Du blev sat, fordi du havde allergiproblemer’,” indrømmer Wiggins.

 

”Da jeg skrev bogen havde jeg lige kørt en sæson (i 2012, red.), hvor jeg havde vundet alt. Så sidder man jo ikke og tænker: ’Jeg må hellere bringe mine allergiproblemer på banen.’ Jeg havde domineret det år, og derfor var det ikke noget, jeg lige kom til at tænke på.”

 

”Jeg kan huske et interview på toppen af Ax-Trois-Domaines (i Tour de France 2010, hvor han tabte næsten fire minutter til klassementskonkurrenterne, red.). Jeg havde haft en forfærdelig dag - jeg kan huske at have nyset, været snottet og ikke kunne trække vejret på nedkørslen hen til stigningen.”

 

”John Trevorrow (australsk journalist, red.) interviewede mig på toppen, hvor jeg ikke turde sig andet end: ’Jeg er helt færdig, tanken er tom.’”

 

Bradley Wiggins senest offentliggjorte TUE faldt i april 2013. Du kan læse hele hans interview med The Guardian her

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk