Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Christian Kjær, Feltet.dk

Yates og Yates skal køre Giroen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

22.02.2017 kl. 12:40 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Simon og Adam Yates koncentrerer sig i år om Giro d’Italia, mens Esteban Chaves kører sit første Tour de France.

Orica-Scott-ledelsen har i løbet af vinteren stået med lidt af et luksusproblem, da hele tre podiekandidater til Grand Tours er på holdet - Esteban Chaves samt Yates-tvillingerne, Adam og Simon. Puslespillet er nu gået op, da førstnævnte koncentrerer sig om Touren, og hans to britiske holdkammerater skal køre Giro d’Italia.

 

Chaves’ deltagelse i Touren har man kendt til i nogle dage nu, efter Orica-sportsdirektøren Neil Stephens i sidste uge fortalte om planerne for den unge colombianer. Dengang stod det dog ikke klart, hvilken rolle Yates-brødrene ville få, men nu fortæller Orica-Scott hele Grand Tour-planen for 2017-sæsonen.

 

”Vores plan for Giro d’Italia er at stille op med to kaptajner i form af Yates-brødrene, som begge skal køre klassementet,” forklarer sportsdirektøren Matt White i en pressemeddelelse.

 

Forklaringen på fordelingen skal findes i de langsigtede mål, som det australske hold har stillet for deres tre unge klatrere. Ved at køre Giroen kan Simon og Adam Yates nemlig også stille op til Vuelta a España i fornuftig form.

 

”Nogle vil måske mene, at det er mærkeligt, at en fyr som sluttede på fjerdepladsen i sidste års Tour de France (Adam Yates, red.) ikke stiller op igen i år. Men det er meget simpelt, vi vil gerne hjælpe dem med at bygge det rigtige fundament frem mod de kommende år, hvor de vil kunne indfri deres potentiale.”

 

”Allerede nu kører de godt, men det bliver først om nogle år, at vi ser dem på deres bedste. Vi har besluttet os for at lade dem (Yates-tvillingerne, red.) køre to Grand Tours, da den fysiske og mentale modenhed, som den erfaring kommer til at give dem, vil gavne dem i de kommende år.”

 

Store planer for Vueltaen

Idéen er en, der har fungeret med Esteban Chaves: Colombianeren har kørt både Giroen og Vueltaen i 2015 og 2016, og for hver Grand Tour er hans niveau steget en anelse. I år springer han så den italienske rundtur over for at debutere i Tour de France, men planen er alligevel, at han skal køre to Grand Tours igen i år.

 

En lille måned efter Tourens afslutning stiller Chaves nemlig op i Vuelta a España, hvor han altså kommer til at køre med både Simon og Adam Yates.

 

”Vi ved ikke, hvordan Esteban [Chaves] kommer til at være kørende efter Touren. Han har kørt to Grand Tours på én sæson før, men aldrig to i træk (han har altid holdt pause under Touren, red.), så vi må lige se, hvordan han har det efter Touren,” forklarer White, som håber på, at alle hans tre stjerneklatrere kan være i hopla til den spanske rundtur.

 

”Det bliver den eneste Grand Tour i denne sæson, hvor vi får dem at se sammen, så det bliver spændende.”

 

Esteban Chaves har en samlet andenplads i Giro d’Italia som sit bedste Grand Tour-resultat. Simon Yates kan imidlertid glæde sig over den samlede sjetteplads i Vuelta a España 2016, mens tvillingebroren Adam sluttede på fjerdepladsen i sidste års Tour de France. 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk