EKSKLUSIVT

Foto: Sirotti

Zakarin tror på dobbelt Grand Tour-podie

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

02.03.2017 kl. 19:00 af Benjamin Lillelund.

Ilnur Zakarin satser i denne sæson på at ende i toppen af både Giro d’Italia og Vuelta a España.

Sidste år var Ilnur Zakarin ved at slå igennem på det absolut øverste niveau, da han med ganske få etaper tilbage lå i top fem i Giro d’Italia, men et voldsomt styrt forhindrede russeren i at køre løbet til ende.

 

Zakarin returnerede i Tour de France og vandt endda én af de hårdeste etaper med mål på Finhaut-Emosson. Det bliver dog ikke i denne sæson, at Zakarin vender tilbage til Tour de France, selvom han af mange bliver nævnt som en potentiel stor udfordrer til Chris Froome.

 

I stedet satser Zakarin igen i år på at køre et godt klassementsresultat hjem i Giro d’Italia, men det bliver ikke den eneste Grand Tour, han skal prøve kræfter med i år.

 

”Jeg har to store mål i år - Giroen og Vuelta a España. I begge løb går jeg efter at ende på podiet. Alle andre løb vil jeg køre med henblik på at være skarp i de to løb her,” siger Ilnur Zakarin i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

”Der er mange ryttere, der har gjort sådan før, og min tidligere holdkammerat Joaquim Rodriguez har gjort det med succes. Jeg tror, det er nemmere at gå efter podiet i Giro og Vueltaen end Giroen og Touren eller Touren og Vueltaen. Efter Giroen kan jeg slappe af og genopbygge med henblik på Vueltaen,” tilføjer han.
 

De kommende løb for Ilnur Zakarin bliver Paris-Nice, Catalonien Rundt og slutteligt Romandiet Rundt, inden russeren står på startstregen til den 100. udgave af den italienske Grand Tour.

 

Her kommer Zakarin til at møde stor udfordring fra blandt andre Nairo Quintana, Fabio Aru, Vincenzo Nibali og Bauke Mollema, men det gør ikke forhåbningerne mindre.

 

”Top tre vil være en god placering, men når man er deroppe, ved man aldrig, hvad der kan ske. Jeg er meget ambitiøs, men jeg vil ikke lægge for meget pres på mig selv.”

 

”Det er helt sikkert min ambition at ende på podiet. Sidste år startede jeg Giroen i ekstremt god form, men den sidste uge var jeg lidt træt. Jeg har lært af det og vil prøve at være i topform i den sidste uge,” siger Zakarin med henblik på de sidste bjergetaper, der får nogle til at udråbe den sidste uge som den hårdeste i en Grand Tour nogensinde.

 

Allerede på femte etape venter en afslutning på legendariske Etna, mens der også venter en kuperet enkeltstarten inden den sidste uge med fem bjergetaper, hvoraf de tre har mål opad, og endnu en enkeltstart som afslutning på løbet.

 

”Ruten passer mig rigtig godt. Jeg er en typisk klassementsrytter, og mange bjerge i Giroen er rigtig godt i forhold til mine evner. På mine enkeltstarter kan jeg forsvare mig selv, hvis jeg ikke styrter,” griner Zakarin afslutningsvis med reference til sidste års fadæse, hvor han styrtede to gange på den ene af enkeltstarterne.

HUSK AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD. VIND KONTANTER I FORÅRSSPILLET, SOM STARTER SØNDAG!

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk