Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

I Tirol går udfordringer og livsnydelse hånd i hånd 

Har man ikke prøvet det før, venter en wwwaaauuu-oplevelse, første gang man i fuld fart kører ned over en bjergside i Alperne, og hver sommer strømmer cykelentusiaster til Østrig for at prøve kræfter med klipper, hop og wallrides. Lige syd for grænsen til Tyskland finder man de to destinationer Zugspitz Arena og Wildschönau. Områderne ligger ikke langt fra hinanden, og de supplerer hinanden perfekt. Hvor Zugspitz Arena lokker med cykeludfordringer i superligaen, tilbyder Wildschönau afslapning og nydelse til de familiemedlemmer, der ikke har behov for at hoppe i sadlen hver dag.

 

Downhill og dukkert

Zugspitz Arena er et paradis for mountainbikere. Med 4.000 kilometer spor fordelt på mere end 100 ruter er der noget for enhver smag, men det er især eksperterne, der drages af det bjergrige område på grænsen mellem Bayern og Tirol. Freeridere udfordrer hinanden i Leermoos, hvor de to downhill-nedfarter ”Forest One” og ”Forest Two” byder på alt fra fart og hop til drops og wallrides. Og når du kommer i mål, tager du blot liften, der kører sommeren igennem, og gør klar til en ny nedkørsel.

Er man til traditionel mountainbiking, er turen fra Grubigstein til Blindsee et absolut must. Ruten har alt det, en god mountainbike-tur skal have; passager med singletrails, masser af gode ned- og opkørsler samt fantastiske panoramaudsigter undervejs. Og belønningen venter ved Blindsee, hvor man kan slutte med en dukkert og derefter nyde frokosten med udsigt til Zugspitze, hvis top rager næsten tre kilometer op.

Tjek dette videoklip

 

 

Approved Bike Area

Zugspitz-området er tunet så meget ind på cykling, at det har fået udmærkelsen ”Approved Bike Area”. Betegnelse indebærer, at gæsten kan vælge mellem mindst tyve beskrevne og afmærkede ruter af forskellig sværhedsgrad. Samtidig står en række butikker til rådighed med både udlejning, salg og reparation, og man kan trække på hjælp fra eksperter. Ydermere opdateres områdernes websites hele tiden med relevante informationer, og sidst, men ikke mindst, er der mulighed for transport af cykler med enten busser eller lifte.

 

 

Ren livsnydelse

Wildschönau er en turistmæssig perle, hvor man hylder princippet ”Klein und Fein”. Området er så eftertragtet, at det benyttes som hideaway for kendte østrigske skuespillere, sportsfolk og politikere, når de skal slappe af. I landsbyerne finder man smukke huse i tirolerstil, på restauranterne serveres lokale delikatesser, og man har med stort held bevaret det autentiske.

I Wildschönau oplever man Alperne fra deres smukkeste side. Mens bjergene indbyder til aktiv ferie – man kan både vandre, svømme og dyrke paragliding – tilbyder hotellerne spa- og wellnessophold, der er stærkt vanedannende. Men tag ikke fejl! Wildschönau er også et førsteklasses cykelområde.

 

På mountainbike-skole

Uanset om man er begynder, øvet eller ekspert, vil et besøg på Wildschönau Mountainbike School være en god start på opholdet. Skolen ledes af Rainer Schoner, der både er uddannet som mountainbike-instruktør, skilærer og bjergguide, og gæster kan vælge mellem en lang række tilbud. Der arrangeres guidede ture for både grupper og individuelt, og man kan få teknikundervisning på højt niveau. Og selv de gæster, der ankommer til bjergene uden ”diamanter i benene” er der tænkt på, for skolen arrangerer også gruppeture med E-bike, hvor alle kan være med.

 

Safari

En populær udfordring er den 670 kilometer lange Tirol Mountain Bike Safari-rute, der fra Naunders i syd til St. Johann i Tirol krydser hjertet af Alperne. Ruten er delt op i 15 etaper og 

to af disse – etape nummer 13 og 14 – går gennem området ved Wildschönau. Prøv kræfter med den 33 kilometer lange etape 13, der starter i Alpbach og slutter i Niederau. Her venter mere end 1.000 højdemeter samt direkte udsigt til Wilder Kaiser-bjergkæden og et kig til Kitzbüheler Alperne.

 

Har man mod på mere, fortsættes med etape 14. Her venter 45 kilometer spor, og har man lyst til en afstikker undervejs, kan en tur ad det berømte Lisi Osl Trail anbefales. Det 2.200 meter lange spor, som falder 450 højdemeter, er opkaldt efter den lokale Elisabeth Osl, der blandt andet har vundet World Cuppen i mountainbike og deltaget ved OL i både Athen, Beijing og London.

 

Information

Mountainbiking i Zugspitz Arena: https://www.zugspitzarena.com/en/activities/cycling-mountain-biking

Cykling i Wildschönau: https://www.wildschoenau.com/en/summer/biking

 

 

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Skandinaviens førende portal for cykelsport besøges dagligt af tusindvis af mænd, kvinder, drenge og piger – i alle aldre. Mange af disse er selv aktive ryttere og søger mod spændende udenlandsk cykelterræn, hvor de ønsker at overvinde sig selv, klargøre sig til den kommende sæson eller blot få sig en cykeloplevelse med hjem.

I 1. januar 2013 lancerede Feltet.dk en Rejseguide for at gøre denne voksende gruppe opmærksomme på de tilbud og muligheder, som findes. Frem for at søge i timevis kan man her danne sig et overblik over spændende og attraktive cykelrejser/udbyder. Rejseguiden er inspireret af den Skoleguide, som allerede findes på Feltet.dk.

Feltet.dk har gennemsnitligt ca. 33.000 daglige besøgende, hvoraf 60% er i alderen 30-60 år og dermed blandt de mest cykelrejselystne. De får på Rejseguiden en unik mulig for at finde og læse om cykelrejser og – muligheder – samlet på ét sted.

Ønsker du at blive et del af Feltet.dks rejseguide - så kontakt Bjarne fra Feltet.dk på Mail: bjarne@feltet.dk eller 22 25 89 66

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?