Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Få Østrigs højeste bjerg på cykel-cv’et

 

 

Selvom de fleste kender Frankrig og Italiens bjerge bedst – især på grund af Tour- og Giro-transmissionerne – har Østrig et bjerg, der internationalt ligger i toppen af ligaen, uanset om man fokuserer på længde, stigningsprocent eller graden af udfordring. Grossglockner, der er dobbelt så højt som Mont Ventoux, er et af Europas ikoniske bjerge, som enhver bjerg-aficionado gerne vil have på cv’et.

 

1.766 højdemeter

Starter man ved Fusch for foden af Grossglockner og cykler op til Edelweisspitze, venter en tur på 21,4 kilometer. Stigningsprocenten har et gennemsnit på 8,3 og den totale stigning er på skræmmende 1.766 meter. Arrangørerne af Giro d’Italia, der har en forkærlighed for særlig krævende stigninger, inddrog da også Grossglockner i 2011-udgaven af løbet.

 

Gennem flere klimazoner

Men Grossglockner er ikke bare hård og udfordrende cykling. Grossglockner er også stedet, hvor man får et ubeskriveligt panoramablik til to-tre kilometer høje bjerge, hvis toppe ligger langt nede. Ligeledes er en tur op ad Grossglockner en rejse gennem flere klimazoner, hvor man på en varm sommerdag starter med sved på panden, mens man på toppen konfronteres med gletsjernes isblå kulde.

 

 

Rangliste og diplom

Som man oplever det overalt i tysktalende lande, er alt godt organiseret – naturligvis også cyklingen, så Grossglockner-besøgende kan vælge mellem flere forskellige ruter og udfordringer.
 

Ud over den klassiske tur fra bund til top, kan man også give sig i kast med Konge-strækningen, der starter i 1.145 meters højde ved Ferleiten og slutter i 2.428 meters højde ved Fuscher Törl. De næsten 1.300 højdemeter er fordelt på en 12,9 kilometer lang strækning, og kommer man før 09.00 eller efter klokken 15.00, kan man for blot 2 euro få målt sin tid, blive optaget på ranglisten og få udleveret et officielt diplom. Har man ikke fået udfordring nok, kan turen forlænges til Edelweissspitze, hvorfra man kan opleve det unikke syn af tre hundrede bjerge, der alle rager mere end 3.000 meter op.


En anden mulighed er den 34 kilometer lange rute fra Ferleiten til Kaiser Franz Josefs-højen, hvor mere end 2.000 højdemeter skal overvindes, og endelig kan man kaste sig over sporet fra Heiligenblut til Kaiser Franz Josefs-højen. Her ”nøjes” man med 1.000 højdemeter og en strækning, der er 16,5 kilometer lang.

 

Husk jakken og handskerne

Mange vil sikkert sætte pris på den ekstra service, der bydes på i Ferleiten. Her tilbydes badefaciliteter – man skal blot medbringe sit eget håndklæde – og der er mulighed for at deponere de tasker, tørre trøjer og værdisager, man ikke har lyst til at slæbe med op på bjerget.

Men vær opmærksom på, at turen går op i en højde, hvor vejret hurtigt kan skifte. Selv i sommerferien er snevejr et almindeligt syn, så tjek altid den aktuelle vejrudsigt og medbring en jakke og eventuelt handsker!


Cykling i Alperne er altid forbundet med forskellige risici, således også på Grossglockner. Har man erfaring med bjergkørsel og en evne til at træffe de rigtige beslutninger kommer man langt, men alligevel kan uheldet være ude. Derfor tilbydes en særlig forsikring, der kan købes for 4 euro ved servicecenteret i Ferleiten. Med forsikringen i baglommen får man dækket alt fra eventuel helikoptertransport til behandling og medicin, hvis uheldet skulle være ude.

 

Førsteklasses ferieområde

Indgår en bestigning af Grossglockner i ferieplanlægningen, kan man se frem til et førsteklasses aktivitets- og ferieområde. Grossglockner ligger i Østrigs største nationalpark Hohe Tauern, og har man mod på mere cykling, byder parken på 36 forskellige mtb-ruter samt et par heftige downhill-spor. Andre aktiviteter er fx rafting, canyoning og klatring, og når der skal slappes af, lokker alle kurbadene i Bad Gastein.


Information

Læs mere om Grossglockner.at og find mere info om Østrig som feriedestination.  

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Skandinaviens førende portal for cykelsport besøges dagligt af tusindvis af mænd, kvinder, drenge og piger – i alle aldre. Mange af disse er selv aktive ryttere og søger mod spændende udenlandsk cykelterræn, hvor de ønsker at overvinde sig selv, klargøre sig til den kommende sæson eller blot få sig en cykeloplevelse med hjem.

I 1. januar 2013 lancerede Feltet.dk en Rejseguide for at gøre denne voksende gruppe opmærksomme på de tilbud og muligheder, som findes. Frem for at søge i timevis kan man her danne sig et overblik over spændende og attraktive cykelrejser/udbyder. Rejseguiden er inspireret af den Skoleguide, som allerede findes på Feltet.dk.

Feltet.dk har gennemsnitligt ca. 33.000 daglige besøgende, hvoraf 60% er i alderen 30-60 år og dermed blandt de mest cykelrejselystne. De får på Rejseguiden en unik mulig for at finde og læse om cykelrejser og – muligheder – samlet på ét sted.

Ønsker du at blive et del af Feltet.dks rejseguide - så kontakt Bjarne fra Feltet.dk på Mail: bjarne@feltet.dk eller 22 25 89 66

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?