UIV-Cuppen åbnes for alle

18. september 2014 13:12Foto: Feltet.dk

Næste år ændres formatet på UIV-Cuppen ved 6-dagesløbet i Ballerup, så alle under 35 år får mulighed for at blive udtaget.

Indtil nu har UIV Cuppen under 6-dagesløbet i Ballerup kun været for ryttere under 23 år. Men til januar har Sandstød Cycling ændret formatet, så alle under 35, der ikke kommer med i elitens løb, nu kan tilmelde sig og håbe at blive udtaget til UIV Cuppens løb af sportschef Jimmi Madsen.

Sammen med åbningen af Odense Cyklebane satser Jimmi Madsen på, med det nye tiltag, at lokke flere amatørryttere til at bruge banerne.

”Jeg håber, at det giver endnu større interesse for, at flere især A-ryttere vil komme ind og køre cykelløb på banen i stedet for at køre rundt i frostvejr ude på landevejen. Nu skal man ikke længere helt til København for at træne på banen, hvis man bor i Jylland, men kan køre til Odense, og man kan køre løb i både Odense og Ballerup i løbet af vinteren,” siger han.

Hele vinteren køres der åbne løb i Ballerup Super Arena, men indtil nu er amatørerne over 23 år blevet snydt for 6-dagesoplevelsen. Det ændres altså nu.

”Vores ryttere på 23 eller ældre har kørt på banen hele vinteren og været glade for det. Når vi når til 6-dagesløbet er de tvunget ud på tilskuerrækkerne, fordi der ikke er et løb for dem. Det er ærgerligt, og derfor giver vi nu muligheden for ryttere på op til 35 år til at være med i vores nye løb,” siger Jimmi Madsen.

Det har de senere år været svært for arrangørerne at skaffe kvalificeret udenlandsk modstand til de danske U23-ryttere, og man håber, at man ved at åbne løbet op kan øge konkurrenceniveauet. Hovedfokus vil dog stadig være på de unge ryttere.

”Vi synes ikke, at vi taber noget ved at lave formatet om: Gode udenlandske ryttere kan stadig være med i løbet, og vi skal nok spotte de talenter, der er. Vi vinder til gengæld meget ved at åbne løbet op for de danske ryttere, der er over U23-klassen kan komme med. Vores gode danske U23-ryttere kommer også med i dette løb og kan endda få bedre konkurrence,” slutter sportschefen.

Det præcise format for løbet er endnu ikke fastlagt, men det skulle ikke være meget anderledes end tidligere år.