BMC overraskende verdensmestre

21. september 2014 17:20Foto: Sirotti

BMC var blandt favoritterne til VM i holdtidskørsel, men der var nok ikke nogen, der ligefrem havde set dem rende med guldet. Det var dog, hvad der skete, da de efter et meget tæt løb endte med at tage en sikker sejr foran Orica-GreenEDGE og Omega Pharma-QuickStep.

VM i holdtidskørsel var den første disciplin for herrerne i VM-ugen, og i dag skulle det så afgøres, om Omega Pharma-QuickStep ville være i stand til at forsvare guldmedaljerne fra de sidste to år.

Løbet var ekstremt tæt hele vejen, men på målstregen viste det sig, at Rohan Dennis, Tejay Van Garderen, Manuel Quinziato, Daniel Oss, Silvan Dillier og Peter Velits fra BMC havde kørt ganske meget hurtigere end resten af favoritterne, og de løb derfor med guldet, 32 sekunder foran Orica-GreenEDGE og yderligere fire sekunder foran Omega Pharma-QuickStep.

Løbsreferat

29 hold var på startlisten, da herrerne i dag skulle afgøre, hvem der i sidste ende skulle stå med titlen som verdens bedste cykelhold. De største favoritter Team Sky, Orica-GreenEDGE og Omega Pharma-QuickStep startede som de tre sidste hold.

Første hold på rampen var Team Ecuador, men det første interessante hold viste sig at være Cannondale, som satte gode mellemtider og foreløbigt hurtigste tid i mål som dagens fjerde hold over målstregen.

15:24 kørte det første favorithold, BMC, afsted, og en halv time senere var alle hold på ruten. BMC viste med det samme, at de skulle regnes blandt favoritterne, da de knuste Cannondales tid ved første mellemtid med 27 sekunder. Ved næste mellemtid var der 50 sekunder mellem BMC og det næstbedste hold, Giant-Shimano. Bagved var Team Sky nu de nærmeste forfølgere, fire sekunder efter BMC.

Skidt australsk start

Favoritterne fra Orica-GreenEDGE fik en rigtig skidt start, da de blot var nummer fire ved første mellemtid, 24 sekunder efter BMC. Kort efter viste Omega Pharma-QuickStep, at de trods deres store tab på holdet, var klar til at køre med om guldet. Ved første mellemtid var de blot 0,46 sekund efter BMC.

Ved anden mellemtid havde både Team Sky og Orica-GreenEDGE fået fart i cyklerne. Briterne var nu 0,96 sekunder foran BMC, mens australierne blot var 10 sekunder efter det førende hold. Omega Pharma-QuickStep kvaste dog den tid med syv sekunder, og alt tegnede til endnu en gyser, som vi har fået det de sidste to år.

Efter tredje og sidste mellemtid begyndte BMC at ligne guldvindere. 11 sekunder var Sky nu efter BMC med de minimale fire mand tilbage. I mål var BMC foreløbigt helt suveræne - de nærmeste var Tinkoff-Saxo, 46 sekunder langsommere.

Suveræne BMC

Orica-GreenEDGE og Omega Pharma-QuickStep var blot et enkelt sekund efter Sky ved tredje mellemtid, hvorfor de fire store favorithold alle var inden for 12 sekunder med kun ni kilometer tilbage.

På det sidste stykke ind mod mål begyndte svaghedstegnene dog for alvor at vise sig for de tre tilbageværende hold. Sky tabte 26 sekunder på de sidste kilometer og endte 38 sekunder efter BMC. Orica-GreenEDGE havde også tabt masser af tid og var 32 sekunder efter BMC.

Nu var der kun de forsvarende vindere Omega Pharma-QuickStep tilbage, og på de misvisende GPS-tider lignede det, at de var helt lige med BMC. På målstregen viste det sig dog, at de var 36 sekunder langsommere end BMC, og derved blev det kun til bronze for de forsvarende mestre, mens BMC vandt guld og Orica-GreenEDGE sølv. Bedste danske resultat stod Michael Valgren og Christopher Juul Jensen for, da de sammen med resten af Tinkoff-Saxo blev nummer fem.