Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Compressport kompressionsprodukter

21. december 2014 16:00Foto: A.S.O.

Schweiziske Compressport har specialiseret sig i kompressionsprodukter til anvendelse både under og efter fysiske aktiviteter, og leverer med de testede kompressionsprodukter udstyr af høj kvalitet, gennemtænkt design og fremragende pasform. Samtidig overlever sparegrisen mødet med de testede produkter.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Indenfor de seneste par år er kompressionsbeklædning blevet mere og mere populært. Kompressionsbeklædningens effekt er for længst blevet bevist og særligt indenfor løb og triathlon, virker det til at være blevet en del af beklædningspakken hos rigtig mange udøvere.

 

Indenfor cykling har brugen af kompressionsbeklædning dog virket en anelse mere begrænset, og man ser meget sjældent eksempelvis kompressionsstrømper brugt i det professionelle felt. Under selve restitutionsfasen har kompressionsbeklædning dog noget stærkere fat indenfor landevejscyklingen.

 

De professionelle cykelhold har dog fået øjnene op for kompressionsprodukternes fordele, og Compressport har i indeværende sæson været sponsor for Trek og Tinkoff-Saxo, hvilket også tydeligt fremgår af den karakteristiske gule Tinkoff farve, som de testede produkter er leveret i.

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Feltet.dk har testet fire af Compressport’s produkter nemlig Full Leg, Full Sock V2 3D.dot, ProRacing Armsleeves og Winter Bike Sock. De fleste af de testede produkter kan fås i en lang række forskellige størrelser, således man sikrer sig en så optimal pasform som muligt, og herved en så stor effekt som muligt. Fastsættelsen af den rette størrelse sker ud fra et størrelsesskema, som passer specielt til det enkelte produkt.

Compressport Full Leg

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Compressport
Vejl. pris: kr. 650
Farver: Sort, hvid og Tinkoff-Saxo

Test:
Vi begynder med Compressport Full Leg der, som navnet indikerer, er en ’kompressionsstrømpe’ i fuld benlængde. Jævnfør producenten er Full Leg et produkt, som kombinerer støtte til de to vigtigste kompressionsområder - læg og lår. Full Leg optimerer ligeledes knæets holdning og er ideelt til asfaltløb, terrænløb og cykling. Optimal anvendelse er både under og efter træning.

 

Bedre præstationsevne, mindre ophobning af mælkesyre i musklerne, forbedring af muskeliltning, lav vægt (selv våde), super pasform og formindskning af stød, vibrationer samt kramper i underbenet er nogle af de egenskaber og fordele, som producenten selv fremhæver.  

 

Mest af alt minder produktet om et sæt ’løse ben’, som de fleste cyklister på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med. I den henseende er det interessant at dette ofte nødvendige stykke beklædning tilmed også kan forbedre ens præstation, da det i dette tilfælde indeholder kompression.

 

Sammenligningen med et par traditionelle ’løse ben’ ender ved designet, da fordelene/ulemperne er særdeles forskellige. Man kan med Full Leg ikke bare trække dem af og på, i takt med skiftende vejrforhold, når man sidder på cyklen. Man skal bruge begge hænder for at få dem på, og det er vigtigt, at de kommer til at sidde helt rigtigt på benet, hvilket i starten kræver en del koncentration og den rette teknik. Det store plus for mange vil dog være at de ligner traditionelle ’løse ben’ og samtidig giver en effekt på ens præstation.

 

Compressport Full Leg er designet og syet således, at kompressionen fokuseres omkring læg og lår, men leverer også en moderat og stabiliserende kompression omkring knæet. Kompressionen omkring knæet krævede for denne tester en anelse tilvænning. Særligt i forbindelse med løb virkede det hæmmende for den aktivitet, man var i gang med. Under cykling virkede dette en del mere naturligt, og man fornemmer hurtigt den fordel kompression omkring knæet giver. 

 

Den generelle pasform på produktet er dog fortrinlig og ses i høj grad understøttet af de flere forskellige størrelsesmuligheder der findes. Materialet giver en god udluftning og virker ikke på noget tidspunkt ’klaustrofobisk’ mod huden heller ikke under meget varme forhold.  

Konklusion:
Compressport Full Leg er et lækkert produkt i høj kvalitet, som kan bruges både under og efter træning, og som vil give en præstationseffekt i forbindelse med træning og konkurrence. Kvalitetsmæssigt virker Full Leg vellavet og intet synes at antyde, at den ikke holder kvaliteten længe. Selv efter flere ganges brug, og vask, er produktet stadig ’elastisk’ og med samme pasform. Prismæssigt er her et produkt som leverer god ’value for money’.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Compressport Full Sock V2 3D.DOT

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Compressport
Vejl. pris: kr. 350
Farver: Sort, rød, hvid, Tinkoff-Saxo

Test:
Compressport Full Sock beskrives af producenten som effektive kompressionsstrømper til recovery og aktivt brug, samt med optimal gradueret kompression. Strømpen yder med det særlige 3D.DOT system særlig støtte omkring achillessenen og omkring fødderne med akupressur effekt, ligesom et elastikbånd støtter op om svangen.

 

Full Sock er den ’klassiske’ kompressionssok, som går til lige under knæet. Denne slags sok er nok den de fleste tænker på, når man taler kompressionsstrømper. Særligt indenfor Triathlon ser man tit udøvere bruge denne slags sokker under træning og konkurrence.

 

Når man første gang får sokken på imponerer den ved en fremragende pasform og en god matrialekvalitet. Den er nem at få på, og selve foddelen i sokken er designet således, at der er god plads til foden, og at der ikke er et pres omkring tæerne. Denne feature tilføjer til den overordnede følelse af en imponerende pasform og et gennemtænkt design.  

 

Produktet virker fint under både løb og cykling og giver en god støtte omkring ankelen og hele læggen. I forbindelse med restitution kan man meget tydeligt mærke sokkens effekt, da kompressionen i sokken medvirker til at ømhed og træthed bliver reduceret betragteligt.   

 

Pasformen i Compressport Full Sock’s fortjener at blive fremhævet, da det er den altoverskyggende fornemmelse, man sidder tilbage med, når man har brugt produktet. Selv efter at være brugt flere gange og efter at være blevet vasket holder sokken pasformen.

 

Konklusion:

Compressport Full Sock er et lækkert produkt i høj kvalitet, som kendetegnes af en god pasform og en mærkbar effekt. Kvalitetsmæssigt virker Full Sock vellavet og intet synes at antyde, at den ikke holder kvaliteten længe. Selv efter flere ganges brug, og vask, er produktet stadig ’elastisk’ og med samme pasform. Prismæssigt leverer Compressport med dette produkt en rigtig god ’value for money’.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Compressport ProRacing Armsleeves

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Compressport
Vejl. pris: kr. 375
Farver: Sort, hvid, Tinkoff-Saxo

Test:
ProRacing Armsleeves er Compressport’s bud på et par High End løse ærmer, som med en effektiv kompression til armene mindsker restitutionstiden og øger præstationsevnen. Kompressionen i ærmerne medvirker til at stimulere armmusklerne således at ømhed og mælkesyre-ophobning i armene reduceres.

 

Ærmerne er lavet 100 % sømløst, således man undergår irritation og mærker. Der er brugt tynde, lette og robuste materialer, ligesom at ærmerne er behandlet med UV-beskyttelse, som samtidig reducerer varmeopbygning.

 

Hvad skal man med kompression i løse ærmer? Det var den første tanke denne tester fik, da produktet blev leveret. Man kan samtidig ikke definere ProRacing Armsleeves som traditionelle løse ærmer, som man forholdsvist nemt kan trække af på alt efter forholdene. Der skal en del mere kraft til at få ærmerne på og sidde rigtigt, men det er bestemt muligt, også mens man sidder på cyklen. Det er dog svært at få dem til at sidde helt korrekt, hvilket bevirker at de nemt kommer til at sidde og irritere.

 

Pasformen er rigtigt god, særligt omkring albuen er støtten god, og detaljerne omkring ærmernes afslutning er rigtig fine. Vi mangler ikke umiddelbart en gummikant oppe ved enden af ærmet, som man kender det fra traditionelle ’løse ærmer’, da selve kompressionen i ærmerne fint holder dem på plads.

 

Konklusion:

Compressport ProRacing Armsleeves er et produkt i lækkert design, af høj kvalitet og god pasform. Produktet kan næsten sammenlignes med et par traditionelle ’løse ærmer’, og med kompression i ærmerne, tæt pasform og god kvalitet, er dette et meget attraktivt valg.

 

Prismæssigt er de ikke dyrere end traditionelle ’løse ærmer’ i god kvalitet. Hvis valget står mellem ProRacing Armsleeves og andre ’løse ærmer’ ville vi vælge det testede produkt. Ikke udelukkende på grund af kompressionen i ærmerne, men på grund af den gode pasform og fordi de sidder tæt til uden den mindste tendens til at folde eller flagre. 

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Compressport Winter Bike Sock

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

Producent: Compressport
Vejl. pris: kr. 275
Farver: Sort/blå, sort/orange og sort/grøn

 

Test:

Compressport Winter Bike sokkerne er et par tekniske vintercykelsokker i Merino uld til brug på MTB og landevej. De er anatomisk designet til fødderne med højre-venstre vævning for optimal pasform. Sokkerne anvender den såkaldte 3D.Dot teknologi, hvor små dots er vævet på sokkerne, således at de medvirker til at absorbere stød fra underlaget. Disse dots sikrer endvidere et solidt greb i skoen, ligesom de efter sigende skulle have en akupressur effekt omkring fødderne, som medvirker til stimulering af blodcirkulationen i fødderne.

 

Produktet bliver leveret i en Compressport drikkedunk og det første indtryk, når man pakker sokkerne ud er følelsen af kvalitet. Merino ulden virker rigtig lækker på huden og man mærker med det samme sokkens varme, når man får dem på.

 

Pasformen på sokkerne er virkeligt imponerende, og hvis sokkerne kan holde denne pasform selv efter længere tids brug og vask, så har vi her at gøre med et absolut topprodukt. Udover den gode pasform kan 3D.dot teknologien også fremhæves som velfungerende. Efter en kort tilvænning mærker man uden tvivl fordelene ved denne teknologi. De medvirker til at fødderne ikke ’sover’ eller bliver kolde som konsekvens af dette. Ømhed er ligeledes på et minimum selv under hård træning eller med stramme sko. 

 

Sokkerne er uden tvivl varmere end andre sokker, som denne tester har prøvet, men dermed ikke sagt at man ikke kan opleve kolde fødder under brug af disse sokker. Det mest imponerende ved produktet er dog deres evne til stadig at have en varmende effekt selv i våd tilstand.

 

Konklusion:

Compressport Winter Bike Sock er et meget spændende bekendtskab og produktet leverer en fremragende pasform, lækker kvalitet og designmæssige funktionaliteter. Sokken er velegnet til vinterbrug og leverer god varme selv i våd tilstand.

 

Prismæssigt hører Winter Bike Sock dog til i den dyre ende, da det er en høj pris for et par sokker. Sokker leverer bestemt til prisen, men det ændrer ikke ved, at det - uanset kvalitet - er mange penge for et par vintersokker.  

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?