Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
3 til test: Cykeltøj fra Alé, Isadore og Pas Normal

3 til test: Cykeltøj fra Alé, Isadore og Pas Normal

22. maj 2015 14:15Foto: A.S.O.

Feltet.dk har testet nogle af de nye tøjmærker på markedet. Fælles for dem alle er, at de kan udfordre selv de mest velrenommerede tøjmærker. Det er især komforten fra Alé, det Race-inspirerede fra Pas Normal Studios og de lækre materialer fra Isadore. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Cykelindustrien er i konstant udvikling, og det gælder også for cykeltøj. Feltet.dk har derfor testet nogle af de nyere mærker på det danske marked, der på hver sin måde har noget specielt at tilbyde. Det drejer sig om tøj, hvor der ikke er sparet på noget, men som også ligger i det dyre prisleje. Det gælder i hvert fald for en del af det her testede cykeltøj.

 

Et af de mere kendte mærker i denne test er det italienske mærke Alé, der forsøger at løfte arven efter Giordana. De skiller sig ud ved at lave teamtøj, og kun teamtøj, i høj kvalitet. Derudover har vi testet det spritnye danske mærke Pas Normal Studios, et mærke, der bl.a. er stiftet af Brian Nygaard, en person der har været inde over cykelholdene Team Saxo Bank, Leopard Trek og nu Orica-GreenEDGE. Mærket skiller sig ud ved at lave Race-orienteret cykeltøj med et klassisk italiensk design.

Sidst, men ikke mindst, er der Isadore Apparel, et cykeltøjsmærke stiftet af Velits-brødrene, Peter og Martin, begge professionelle cykelryttere på WorldTouren. Her er der ikke gået på kompromis med noget angående materiale valg og de små detaljer.

 

Alle sæt har været en del af Feltet.dk’s Test Tour til Mallorca og er blevet testet i en kort-kort udgave, altså kort buks og kort jersey.  De er blevet testet og vejet, op mod hinanden og under samme forhold, i vores nyeste form for test kaldet '3 til test'.

Læs mere om Feltet.dks nye testformat her.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Test: ALÈ PRR og Plus (”Familier med kræftramte børn”)

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Producent: APG

Vejl. Pris PRR: Jersey/bib shorts (teamtøj) fra pris kr. 953 + moms.

Vejl. Pris Plus: Jersey/bib shorts  (teamtøj) fra pris kr. 673  + moms.

Vejl. Pris Plus – ‘projekt Familier med kræftramte børn’: Jersey/bib shorts sæt kr. 1.295,- (heraf går kr. 500 til familier med kræftramte børn)

Test ALÈ PRR:

ALÈ Pro Research Carbon sættet, der er ALÈs topmodel, er blevet testet i det sydeuropæiske klima på Mallorca i forbindelse med Feltet.dk’s Test Tour. Her er det blevet testet på lange såvel som korte ture, samt i temperaturer mellem 15 - 20 grader.

 

Noget af det, der skiller sig mest ud ved tøjet, er puden. Puden er virkelig god, og selvom der er blevet kørt lange ture, med op til seks timer i sadlen, så sad man perfekt. Der var ingen problemer med ømhed, irritation eller lignende, hverken under eller efter cykelturen. Man skænker i virkeligheden ikke bagdelen en eneste tanke, hvilket betyder, at man kan rette alt sit fokus på at træde i pedalerne.

 

Pasform og komfort er generelt rigtig god i ALÈ PRR-sættet. Udover puden, så sidder både ben og ærmer, samt trøjen, rigtig tæt til kroppen. Det er gjort muligt med kompression i ærmer, ben og bunden af trøjen, hvilket betyder, at trøjen ikke bevæger sig i vinden eller rykker sig.

 

Der er samtidig rigtig god bevægelighed i sættet. Materialerne giver sig, og selv i bevægelse sidder tøjet, præcist som det skal. Netop materialerne er også tynde og af højeste kvalitet, de virker også meget åndbare.

 

Da PRR-sættet er ALÈs topmodel er der brugt tid på detaljerne. Syningerne er udført diskret, og man har f.eks. ikke mærker på benene efter cykelturene. Buksestropperne er også tynde og meget elastiske, og behagelige at have på. Der er gjort plads til en lille lomme med lynlås, til nøgler og andre værdigenstande, og lommerne er forholdsvis små og sidder tæt til trøjen for ikke at skabe ekstra vindmodstand. 

 

Tøjstørrelserne er meget typiske. Denne tester, som er 180 cm høj og vejer 68 kg, bruger normalt str. medium, og en medium sad også helt perfekt i dette tilfælde. I skrivende stund fås ALÈ PRR cykeltøj kun som teamtøj, men det ændrer sig snart, oplyser den danske importør – fra engang i juni-måned kan man erhverve sig ALÈ PRR cykeltøj hos forhandlere landet over. Det glæder vi os til!

 

Test ALÈ Plus:

ALÈ Plus sættet, der er entry level modellen hos ALÈs teamtøj, er ligeledes blevet testet i det sydeuropæiske klima på Mallorca i forbindelse med Feltet.dk’s test tour. I dette tilfælde er tøjet dog i en version, som rent faktisk kan købes uden at indgå i en større teamtøj-ordre, da projektet ”Familier med kræftramte børn” har fået designet cykeltøj. Det er dette, vi har testet.

 

Hvis man tager i betragtning, at det er et entry level sæt, så er puden god. Den kan på ingen måde måle sig med PRR, men samtidig sidder man udmærket, også på længere ture. Efter de 3 timer begynder man dog at kunne mærke sin bagdel, og på meget lange ture må man indstille sig på lidt ømhed og irritation. Alt under 3 timer er dog gået ganske problemfrit. (Og ønsker man i sit teamtøj at opgradere til ALÈs topindlæg, lader det sig gøre mod merpris).

 

Pasformen i tøjet er fin. Plus-sættet har ikke den samme kompression på ærmer og ben, hvilket betyder at ærmerne især, sidder lidt løst og kan ændre position. I benene er der dog lavet en lidt billigere udgave af PRR-sættets kompression, og de holder positionen fint. Der er ingen kompression omkring maven, blot en elastik, der igen giver mulighed for, at tøjet kan bevæge sig og ikke sidder tæt og fast til kroppen.

 

Dette er entry-level udgaven, hvilket kommer til udtryk ved, at der ikke er mange lækre detaljer eller andet, der rigtig imponerer, om end lynlåsen er skjult, og materialet er let. Materialerne, der er blevet brugt er, ligesom puden, ganske udemærkede, men et stykke fra PRR i kvalitet. Når det så er sagt, er det specielle ved dette sæt designet, og det giver en rigtig god følelse at køre rundt og vise sin støtte til ”Familier med kræftramte børn”, som man altså støtter med hele 500 kroner, når man køber det her testede tøjsæt. 

 

ALÈs tøjstørrelser er meget typiske, også for denne model. Denne tester, som er 180 cm høj og vejer 68 kg, bruger normalt str. medium, og en medium passede perfekt. Da dette sæt er en specialmodel, er det muligt at købe, også uden tilknytning til en cykelklub, et team etc.

 

Konklusion:

ALÈ PRR-sættet er et fremragende produkt, og det lever i den grad op til den selvudnævnte titel som high-end tøj. Det opfylder, alle de krav man kan stille til et sæt cykeltøj, og komforten er exceptionel god. Ikke nok med at ALÈs topmodel PRR er god, også PLUS-modellen holder et rigtig højt bundniveau. At det netop nu ikke er så let tilgængeligt, hvis man, som denne tester, er blevet lidt vild med ALÈ, er et lille minus – heldigvis ændrer det sig altså snart, når tøjet også kan vil kunne fås i almindelige butikker. At man med 'Familier med kræftramte børn'-sættet får både lækkert tøj og donerer 500 kroner til projektet, kårer vi til "Fedeste feature" i denne '3 til test'. 

 

Kort om Mærket:

ALÈ er et italiensk cykelmærke, der bliver produceret af italienske APG. APG har produceret tøj siden 1986 og har således været i branchen gennem mange år. Tøjet produceres da også ‘hjemme’ i Italien.
 

Stillet til rådighed af:

Egedesø (PPR-sættet)
cykeltøj-online.dk (PLUS-sættet, projekt ”Familier med kræftramte børn”)
 

Test: Isadore Climber jersey, bib shorts og SL Baselayer

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Producent: Isadore Apparel

Komfort RaceFit, i Pro-Tour kvalitet

Designet af Velits brødrene, håndlavet i slovakiet

Vejl pris: Jersey kr. 975,-

Vejl pris: Bib shorts kr. 900,-

Vejl pris: Baselayer kr. 340,-

 

Test Climber jersey og bib shorts:

Man fornemmer allerede ved første øjekast, at Isadore skiller sig ud i forhold til langt størstedelen af de andre produkter på markedet. Designmæssigt rykker dette produkt sig fra det ekstremt race-prægede over til lidt mere retro og tur-prægede.

 

Trøjen er en del af Isadore Lightweight Climber’s Jersey kollektionen. Trøjen består af ultra letvægt Merino bi-komponent materiale med printet ærmer og sidepaneler i letvægt Lycra. Isadore’s letvægts jersey er designet til cykling i høje temperaturer samt bjergkørsel.

 

Trøjen er designet og udarbejdet under brug af Woolight Merino uld fibre, som er åndbare og reducerer overophedning ved selv meget høje temperaturer og i ekstreme klimaer. Jersey’erne er forarbejdet i luksuriøs letvægt Merino, som tilsammen med Lycra ærmerne og sidepanelerne bringer vægten af selve jersey’en ned på på 160g/m2.

 

Merinould er et naturmateriale, som har nogle fortrinlige egenskaber i forhold til transport af sved, minimering af svedlugt og komfort på kroppen.

 

Designmæssigt er den uden tvivl retro-inspireret, ligesom den ikke har et udpræget race-snit. Det udelukker dog ikke produktet fra at blive brugt til race, da pasform og snit stadig gør, at trøjen sidder tæt og komfortabelt.

 

Trøjen er spækket med raffinerede detaljer såsom en lynlåslomme med hul til en ledning fra eksempelvis høretelefoner, så man kan trække ledningen inden i trøjen og undgår, at den sidder udenpå og flagrer. Af andre designmæssige detaljer kan nævnes placering af logo og brug af farvenuancer forskellige steder, hvilket bidrager til at give trøjen et visuelt flot og gennemarbejdet look. 

 

Isadore buksen er meget afdæmpet i looket med en ren sort farve og et diskret sort logo på buksebenene. Designet er tydeligvis inspireret af cykeltøj fra 'gamle dage' og fremstår således retro i looket, men med et moderne snit.

Pasformen er grundlæggende rigtig god. Selerne er i mesh-matriale og sidder behageligt uden at irritere. Bukserne sidder tæt til kroppen, uden at man har en klaustrofobisk følelse.

 

For de fleste cyklister er det vigtigste valgparameter ved køb af bukser uden tvivl puden. Puden i denne buks er virkelig god med en tilpas blødhed og størrelse, og så sidder den bare præcis hvor den skal. Samlet set er puden en overordentlig god oplevelse også over lange ture (6 timer) i sadlen, og det er netop dette faktum, der gør, at buksen uden tvivl har imponeret denne tester.

 

Test SL Baselayer:
Isadore SL baselayer er en svedundertrøje uden ærmer i 100 % merinould. Et visuelt anderledes produkt og materialevalg i forhold til hvad man ellers ser på markedet for cykelsvedundertrøjer.

 

Merinould er ikke noget nyt produkt, og har i lang tid været brugt i forbindelse med produktion af svedundertøj til frilufts-segmentet. Merinoulden kommer fra merinofåret og er således et 100% naturprodukt, som afledt heraf besidder nogle gode og naturlige egenskaber såsom åndbarhed, svedtransport og evnen til at minimere svedlugt. Prikken over i’et er, at ulden føles meget naturligt og behageligt på huden og derfor minimerer bevægelsesirritationer mod huden, som man kan opleve hos syntetiske materialer.

 

Isadore SL baselayer er holdt i en enkel grå farve, men med et rafineret og retro-inspireret design, hvor detaljer som et helt enkelt logo på brystet, et lille design-snit i trøjehalsens front og ingen mærker på indersiden af trøjen kan fremhæves.

 

Produktet har en god pasform og sidder optimalt selv efter mange timer i sadlen og efter at være blevet brugt flere dage i streg uden vask. Evnen til at transportere sveden væk fra huden er helt i top, selv ved hårde opkørsler på Mallorca.

 

Merinoulden gør at svedtrøjen føles fantastisk at have på, ligesom den - selv efter fem dages brug - ikke lugter dårligt.

 

Denne tester er svært begejstret for dette produkt, og det er meget svært at finde ting, som kunne optimeres ved denne svedtrøje. Hvis man skulle finde noget at sætte en finger på, er det at trøjen er lidt kort på forsiden, og man derfor ikke kan bruge den som alm. undertrøje uden man viser maveskind.

 

At svedtrøjen er kort på forsiden er bare en af de gennemtænkte detaljer, som kendetegner dette produkt. Den korte front tilsikrer nemlig, at trøjen ikke poser og generer, når man sidder foroverbøjet på cyklen.     

 

Konklusion:

Et lækkert underspillet sæt, som egner sig til sommermånederne, eller temperaturer der ligger lige op ad. Både pasform og materialer virker rigtig lækkert og vil kunne bruges af de fleste. Der er ingen nævneværdige skønhedspletter, og skal man med et ord beskrive produkterne er det enkelhed. De er ikke spækket med nye tiltag eller spraglet design, men derimod er de vellykket og stilsikkert udført med inspiration hentet i tidligere tider og under brug af moderne tekstiler. I denne '3 til test' kåres dette tøjsæt til "Bedst i test". 

 

Kort om mærket:

Isadore Apparel er en forholdsvis ny producent på markedet, men har en lidt anderledes indstilling end de fleste andre producenter, til hvordan cykeltøj skal være. Det er Velits brødrene, som står bag mærket, og særligt designet har de en klar holdning til. Tøjet bliver håndlavet i Slovakiet, og værdier som bæredygtighed og tidløst design er nogle af de fokusområder, som mærket arbejder ud fra. 

 

Stillet til rådighed af:

Isadore Apparel

Test: Pas Normal Studios Race Jersey, Race Bib og Baselayer

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Producent: Pas Normal Studios

Tæt RaceFit, i Pro-Tour kvalitet

Designet i Danmark, håndlavet i Italien

Ergonomisk og anti-bakteriel silicone pude

Vejl pris: Jersey kr. 1.299,-

Vejl pris: Bib shorts kr. 1.499,-

Vejl pris: Mesh svedundertrøje kr. 499,-

 

Test:

Inden du overhovedet tager tøjet på, er du slet ikke i tvivl om, at du har med kvalitet at gøre. Faktisk allerede inden, du får tøjet i hånden, kan du se, at det ser behageligt og blødt ud. Det ligner lidt silke, når det bare ligger på bordet.

 

Jersey og bukser er designet i et meget konservativt, men klassisk design, relativt ensfarvet, og så med bogstaver hen over ryg og lår. Generelt er tøjet ikke overklistret med logoer, men har fulgt det klassiske design hele vejen igennem. Svedundertrøjen er en netundertrøje, og til tider kunne man blive lidt i tvivl, om funktionaliteten nu også var blevet klassisk.

 

Hvis nogen skulle være i tvivl om kvaliteten af dette tøj, så lad det være sagt med det samme; bare fordi det har et klassisk look, så er både kvaliteten og funktionaliteten af dette sæt tøj utrolig høj!


Puden i buksen, som for rigtig mange ryttere enten er ’make’ eller ’break’, kommer i et ergonomisk design. Det har vi hørt før, i dette tilfælde lader den dog til at være god nok. Puden er selvfølgelig blevet testet til almindelig træning, men har også bestået sin maddomsprøve i forbindelse med en træningslejr på Mallorca, hvor de gennem en hel uges tæsk stadig gav utrolig komfort i slutningen af ugen.

 

Jerseyen skuffede heller ikke på komfortfronten, og trods det faktum at det ligner silke, så er det utrolig åndbart. Pasformen for både shorts og jersey er utrolig stram, og hele designet er lagt an på et raceorienteret design. Det vil langt fra være alle, der kan bære dette sæt tøj, eller for den sags skyld har interesse i det, men for dem der kan, vil det helt sikkert pynte på æstetikken.

 

Svedundertrøjen er i modsætning til tøjet lavet i one-size størrrelse, og det resulterede i et lidt mærkeligt fit, i forhold til resten af sættet, som jo nærmest sidder syet på kroppen. Svedtøjet er lavet som en netundertrøje, og der vil igen være præferencer for og imod. Sådan vil det helt sikkert være for de fleste Pas Normal Studios produkter. Det fungerer dog helt udemærket til at transportere sved væk fra kroppen.

I forhold til resten af tøjet skuffer svedunderundertrøjen måske en smule, fordi man forventer det exceptionelle. Til prisen er der helt klart også konkurrenter, som her laver lige så gode produkter. Prisen er svær at forsvare her, da den er ret høj.


Til den kræsne forbruger, som vil betale prisen, kan Pas Normal Studios-tøjet – navnlig jersey og bukser – dog helt sikkert anbefales!

 

Konklusion:

Et super lækkert sæt race-inspireret tøj, som leverer på alle parametre. Prisen er dog også sat derefter, og så henvender Pas Normal Studios sig nok til en meget specifik kundetype. Denne kunde type vil dog med stor sandsynlighed også kommet til at elske dette sæt tøj, som virkelig leverer varen – om end svedundertrøjen måske halter en smule efter jersey og bukser.

 

Kort om mærket:

Pas Normal Studios er et helt nyt dansk tøjmærke. Bag mærket står personer, heriblandt prominente navne fra cykelverdenen og modeindustrien, som mener, at der mangler noget raceorienteret cykeltøj til rytteren, som ikke gider gå ned på kvalitet. Blandt de mest kendte af stifterne er nok Brian Nygaard, som er presseansvarlig for Orica Greenedge. Par Normals koncept går ude på at levere dansk design, i italiensk kvalitet.

 

Stillet til rådighed af:

Pas Normal Studios

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?