Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d’Italia 2016: Favoritterne

Giro d’Italia 2016: Favoritterne

06. maj 2016 07:00Foto: Sirotti

Efter at have gennemgået Giroens formodede outsidere og podiekandidater er turen omsider kommet til løbets favoritter. I følgende artikel ser vi altså nærmere på de ryttere, som må forventes at kæmpe med om den endelige sejr.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Mikel Landa (Sky): ***

I lang tid var Mikel Landa et relativt ubeskrevet blad. Der var blevet til nogle fine resultater siden overgangen til de professionelle rækker hos Euskaltel-holdet i 2011, men i en alder af 25 var der ikke mange der snakkede om Landa som noget synderligt. Jovist, spanieren havde her og der vist lovende takter, men det lugtede lidt af, at han hos Astana var udset en rolle - og måske hel karriere - som hjælperytter.

 

I 2015 tvang Landa dog os til at tage ham seriøst. Først imponerede Landa med en etapesejr i Baskerlandet Rundt. Lidt senere på året sluttede han som 2’er samlet i Giro del Trentino, Giro d’Italias primære optaktsløb. Alligevel var der få der regnede med Landa som udfordrer til Giroens øverste trin, ikke mindst fordi Landa hos Astana var udset en rolle som hjælperytter for den italienske stjerne Fabio Aru - og i Giroen kører Astana som et italiensk mandskab. Sådan er det og sådan blev det.  

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Mange vil sikkert lege bagkloge, men det var de færreste der regnede med, at Landa ville vise sig så stærk, som han gjorde. Det blev til to etapesejre, den nederste plads på podiet, og Landa var reelt den stærkeste klatrer i sidste års Giro. Kun taktiske dispositioner hos Astana gjorde, at det ikke blev til flere etapesejre og en samlet andenplads. Mindst.  

 

Landa fortsatte de lovende takter i resten af 2015, hvor han bl.a. sikrede sig en etapesejr i Vueltaen. Til indeværende sæson er Landa skiftet til Team Sky, hvor han efter nogle sløje måneder har fundet formen. Han har måske endda lagt oven på. Landa har i år samlet en flot sejr i Baskerlandet Rundt samt vundet Giro del Trentino. Landa er i form og klar til at dominere de italienske bjerge, nu som sit holds kaptajn. Det lugter farligt - hvad kan Landa nu hvor han virkelig sættes fri?

 

 

Landas største problem er, at han simpelthen stadig er meget svag på enkeltstartscyklen. Med tanke på Team Skys traditionelle styrke i diciplinen havde Landa nok af samme grund foretrukket en åbnende holdtidskørsel fremfor en kort enkeltstart. Sagen er nemlig, Landa har det med at smide meget tid på alle slags enkeltstarter - korte som lange, kuperede som flade. Omvendt er Landa heldig med, at årets lange enkeltstart i Giroen ’kun’ er på 40,5 km (modsat 59,4 som i fjor). Alligevel kan man med rette forvente, at Landa smider op til 2-3 minutter imod sine største konkurrenter.

 

Trods en bjergenkeltstart, hvor Landa må formodes at være konkurrencedygtig, så hæmmes Landa også af, at årets Giro-rute indeholder relativt få etaper, der slutter med de mest voldsomme bjergafslutninger. Det kan af samme grund blive svært for Landa at hente den tid, som han mister i kampen mod uret.     

 

Men det bliver tæt. Landa bør frygtes. Han er muligvis feltets stærkeste bjergrytter, og hvem ved, om Landa og Team Sky i de stille har arbejdet på enkeltstartscyklen? Landa har i lynfart bevæget sig fra luksushjælperytter til stjerne. Det kan sagtens blive i denne Giro, at han markerer sig som en ny superstjerne.

 

 

Alejandro Valverde (Movistar): ****

For inkarnerede Valverde-fans er dette en skøn tid. I en alder af 36 synes Movistar-kaptajnen stærkere end nogensinde. Med en resultatliste som Valverde er det simpelthen for vildt. Det seneste lidt over et år har været helt fantastiske for spanieren. I 2015 vandt Valverde både La Flèche Wallonne og Liège - Bastogne - Liège og siden tilkæmpede han sig langt om længe en plads på Tour de France-podiet.

 

I 2016 har Valverde fortsat de flotte takter med en nyt løbsprogram, der skulle bringe ham til topform i hans første start i Giro d’Italia. Sæsonen er forløbet fremragende med sejre i en række mindre spanske løb, samt naturligvis den historiske fjerde sejr i La Flèche Wallonne. Valverde er klar til Giroen.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Man kan argumentere for, at det for Valverde er et problem, at han næppe kommer til at vinde tid på sine direkte konkurrenter på de hårdeste bjergetaper. Det er sandt, men det fortæller bare heller ikke hele historien. Sagen er nemlig, at Valverde har valgt at gøre Giro-debut et rigtigt fint år. Ruten passer simpelthen Valverdes spidskompetencer.

 

 

For det første er favoritfeltet godt, men ikke skræmmende. Løbets enkeltstarter passer Valverde fint; han gør det typisk godt på prologer og de kuperede enkeltstarter. Vigtigst af alt, så er der mange etaper, hvor Valverde er favorit til samle bonussekunder via hans giftige spurt og hidsige antrit opad bakke. Det kan blive en nøgle til at skabe et solidt forspring, som spanieren og hans stærke Movistar-mandskab derefter kan forsvare. Det er slet ikke nødvendigt at sætte de andre i de højeste bjerge. Stabilitet og alsidighed kan være nok.

 

Det største usikkerhedsmoment omkring Valverde er simpelthen det faktum, at han ikke har prøvet kræfter med Giro d’Italia før. Den italienske rundtur er lidt anderledes end de andre, da løbet køres i maj rettere end under højsommeren. Det betyder, at kulde og regn kan blive en faktor. Selvom Valverde er en taktisk og teknisk begavet cykelrytter, der ikke umiddelbart har problemer med lidt regn på snuden, så ligger der lidt uvished i, at den ellers så stabile spanier på sin vis er ude på nye farvande.  

 

 

Vicenzo Nibali (Astana): *****

Vi kan lige så godt sige det lige ud: når vi på Feltet.dk har Vicenzo Nibali som favorit til Giro d’Italia, så er det primært på baggrund af tidligere meritter. Nibali har nemlig haft et par svingende sæsoner, hvor top- og bundniveau har svinget gevaldigt.

 

Vicenzo Nibali er efter Alberto Contador den aktive rytter, der har vundet flest Grand Tours. En af hver er det blevet til: Vueltaen i 2010, Giroen i 2011, og højdepunktet med Touren i 2014. 2015 viste sig som en lettere skuffende sæson, hvor Nibali var langt fra at forsvare sin Tour-sejr. Sæsonen blev reddet i efteråret, hvor Nibali skovlede til sig i de italienske endagsløb med sejre i Lombardiet Rundt, Coppa Bernocchi og Tre Valli Varesine.

 

Nibali tilhører altså stadig eliten, men han er ikke længere en rytter, der nødvendigvis samler resultater hele året rundt. Formen toppes nu nøje med henblik på specifikke begivenheder. I indeværende sæson har Nibali vundet Tour of Oman tilbage i februar, men ellers kørt beskedent og anonymt. Men det er langt fra ensbetydende med, at Nibali ikke tropper op til Giroen i god form - i de senere år har Nibali som regel valgt ikke at spille for meget med musklerne inden de store Grand Tours.

 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Med andre ord tager vi det for givet, at Nibali har timet formen perfekt. Og i det sandsynlige scenarie bliver han svær at have med at gøre, for italieneren er en noget nær komplet cykelrytter. For det første er han blandt feltets bedste bjergryttere, når han er i form. Han besidder samtidig den bedste enkeltstart blandt favoritterne. Derudover hører han blandt feltets bedste nedkørere, hvilket kan bruges som et våben. Nibali bliver samtidig normalt kun stærkere, hvis vejret er skidt, så han frygter ikke de svingende italienske temperaturer i maj.

 

Nibali er nu 31 år gammel. Han forlader næsten med sikkerhed Astana efter denne sæson og fisker derfor efter en ny, stor kontrakt. Det bliver formentlig den sidste store kontrakt, som Nibali kommer til at underskrive. Denne særlige motivation er med til at gøre Nibali til årets største favorit.   

 

Opsamling

*****: Vicenzo Nibali

****: Alejandro Valverde

***: Mikel Landa

**: Esteban Chavez, Rafal Majka, Rigoberto Uran

*: Ryder Hesjedal, Ilnur Zakarin, Domenico Pozzivivo, Tom Dumoulin

 

Læs desuden om Giroens outsidere her og podiekandidaterne her.  

 

SÆT DIT GIRO-MANAGERHOLD HER

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?