Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France 2016: Rutebeskrivelsen

Tour de France 2016: Rutebeskrivelsen

21. juli 2016 13:59Foto: Bettini Photo

Så er det tid! Cykelsportens absolutte højdepunkt banker på døren, og vi får nu lov at se de bedste ryttere i verden i direkte dyst i alskens terræn. Årets Tour de France er god for både bjergryttere og angribere, og der er garanti for spænding til det sidste.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er tydeligt, at der er lyttet til rytterprotesterne i planlægningen af årets Tour de France-rute. Ser man på oversigtskortet over Touren, får man et klart billede af, at rytterne selv transporterer sig gennem Frankrig på etaperne. Den eneste lange transfer på de tre uger er inden den allersidste etape, hvor rytterne skal fra Alperne til Chantilly lige uden for Paris.

 

Og generelt er det et Tour de France i overenstemmelse med de senere års tendenser i Grand Tours. Der er skruet ned for de voldsomme monsteretaper, som særligt Giroen er kendt for, og i stedet er de afgørende etaper en kende kortere end normalt. De pandekageflade 50+ kilometer lange enkeltstarter er fjernet, og samtidig har man været kreativ og fundet nyt terræn overalt i landet, og det er meget stærkt arbejde, når man ser, hvordan de samtidig undgår de lange transfers. Man kan sagtens kalde flere af etaperne i den første uge for "transportetaper", men det bliver bestemt seværdige etaper, hvor der er smidt nyt og udfordrende terræn ind.

 

Selvom der er ni af de 21 etaper, der er kategoriseret som "flade" etaper, så er det ret misvisende. 2. etape er "flad", men kigger man på profilen, minder det mere om Amstel Gold Race end en sprinteretape. Det gælder flere af de flade dage, at der er smidt stigninger ind hist og her, og derfor er det også et Tour de France, der tilgodeser udbryderne, for de angrebsivrige folk har gode betingelser på rigtig mange etaper - også flere af de store bjergetaper. Sprinterne har maksimalt otte chancer, og det er højt sat!

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Ni af løbets etaper er bjergetaper, og fire af dem er bjergafslutninger. Mange har tendens til at se på antallet af bjergafslutninger og vurdere, om løbet bliver godt eller ej, men det er en forsimpling. Selvom det er fantastisk at se en etape blive afgjort i en hård dyst op ad en stor stigning, så giver det også glimrende cykelløb, når de teknisk stærke får mulighed for at angribe på vej nedad efter toppen. Første bjergetape indtræffer på syvendedagen, men det tunge læs ligger klart i tredje uge, hvor tre bjergetaper og en bjergenkeltstart er på programmet de sidste fire dage før sidste etape - helt i tråd med den generelle tendens.

 

3.519 kilometer gennem Frankrig, Spanien, Andorra og Schweiz byder den 103. udgave af verdens største cykelløb på. Der er to enkeltstarter på i alt 54 kilometer, og nå ja - så er der bonussekunder på alle de andre etaper. 10, 6 og 4 sekunder til dagens tre bedste. Der bliver kamp fra start til slut.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE HER

 

1. etape (2. juli): Mont-Saint-Michel - Utah Beach, 188 km

Tour de France indledes for fjerde gang på seks år med en samlet start, og det hele skydes i gang ved det ikoniske kloster Mont-Saint-Michel, Frankrigs næstmest besøgte turistmål, hvor der også blev kørt enkeltstart for tre år siden. Det afsluttes på den lige så ikoniske Utah Beach, hvor de allierede gik i land for 72 år siden. Sportsligt er der lagt op til sprinterduel, og alle de store spurtkanoner vil sætte alt ind på at erobre den - ja, ikoniske - gule trøje, som gives til vinderen af etapen.

 

Bud på vinder: Marcel Kittel (Etixx-QuickStep), André Greipel (Lotto Soudal), Mark Cavendish (Dimension Data), Bryan Coquard (Direct Energie)

 

 

2. etape (3. juli): Saint-Lô - Cherboug-en-Cotentin, 183 km

Vi bliver i Normandiet, der ikke just er kendt for sine krævende bakker. Alligevel har arrangørerne fundet en spændende afslutning op ad Côte de La Glacerie (1,9 km, 6,5 %), der undervejs stiger med helt op til 14 %. Fra toppen går det nedad et par hundrede meter, inden de sidste 700 meter stiger med 5,7 %. Det er guf for de ryttere, der normalt gør sig i forårets kuperede klassikere, og mon ikke Peter Sagan øjner chancen for at tage den gule trøje for første gang i karrieren - der er nemlig bonussekunder på målstregen.

 

Bud på vinder: Peter Sagan (Tinkoff), Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), Michael Matthews (ORICA-GreenEDGE), Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep)

 

 

3. etape (4. juli): Granville - Angers, 223,5 km

Sprinterne kommer igen i fokus, når løbet bevæger sig mod sydøst. Målbyen Angers har tradition for massespurter, og det er svært at se, hvem der skulle nægte de store sprinterhold at samle det hele til en afgørelse blandt feltets hurtigste folk. Det stiger en lille smule op mod mål, så man skal time sin spurt ordentligt.

 

Bud på vinder: André Greipel (Lotto Soudal), Alexander Kristoff (Team Katusha), Michael Matthews (ORICA-GreenEDGE), Marcel Kittel (Etixx-QuickStep), John Degenkolb (Team Giant-Alpecin)

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

 

4. etape (5. juli): Saumur - Limoges, 237,5 km

Tourens absolut længste etape står på programmet på fjerdedagen, og ruten fortsætter i sydøstlig retning mod det mere kuperede terræn. Det minder lidt om Milano-Sanremo med distancen og et par bakker undervejs, og de sidste 500 meter er ganske stejle. Det kan blive fugl eller fisk, og spørgsmålet er, om der er hold, som vil knokle så længe for at hente udbruddet.

 

Bud på vinder: Peter Sagan (Tinkoff), Michael Matthews (ORICA-GreenEDGE), John Degenkolb (Team Giant-Alpecin), Alexander Kristoff (Team Katusha)

 

 

5. etape (6. juli): Limoges - Le Lioran, 216 km

For tredje dag i træk er der en etape over 200 kilometer på programmet, hvilket nu om dage er temmelig usædvanligt i en Grand Tour. Det bliver en hård dag, for det er krydret med korte stigninger i finalen, og de store favoritter skal være meget opmærksomme på eventuelle angrebslystne konkurrenter. Ardenner-specialisterne og angriberne har udset sig denne dag som en god chance for en etapesejr.

 

Bud på vinder: Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep), Alejandro Valverde (Movistar Team), Michael Albasini (ORICA-GreenEDGE), Joaquim Rodríguez (Team Katusha), Tony Gallopin (Lotto Soudal), Rui Costa (Lampre-Merida)

 

 

6. etape (7. juli): Arpajon-sur-Cère - Montauban, 190,5 km

Det ligner måske en oplagt udbryderetape, men profilen snyder lidt, og det ligger mere til sprinterne, som ikke har så mange chancer denne Tour, som de plejer. Der er flere stigninger fordelt ud over dagen, men der er langt hjem fra den sidste af dem, og klassementsrytterne kan tage sig en puster inden de kommende dages hårde kampe.

 

Bud på vinder: Marcel Kittel (Etixx-QuickStep), André Greipel (Lotto Soudal), Mark Cavendish (Dimension Data), Alexander Kristoff (Team Katusha)

 

 

7. etape (8. juli): L’Isle-Jourdain - Lac de Payolle, 162,5 km

En relativt kort etape, men den slutter godt oppe i højderne. Côte de Capvern (7,7 km, 3,1 %) fungerer som opvarmning til den store finale, Col d’Aspin (12 km, 6,5 %), der topper med syv kilometer til mål. De sidste går nedad inden en lille kontrabakke på den sidste kilometer, og det bliver første gang, at vi skal se styrkeforholdet mellem klassementsfavoritterne, når det går opad.

 

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Alberto Contador (Tinkoff), Alejandro Valverde (Movistar Team), Richie Porte (BMC Racing Team), Romain Bardet (AG2R La Mondiale)

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

 

8. etape (9. juli): Pau - Bagnères-de-Luchon, 184 km

Nu er vi for alvor inde i Pyrenæerne, og den ikoniske stigning Col du Tourmalet (19 km, 7,4 %) skyder det hele i gang langt udefra, og derfra går det op og ned hele vejen til mål. Hourquette d’Ancizan (8,2 km, 4,9 %), Col de Val Louron-Azet (10,7 km, 6,8 %) og Col de Peyresourde (7,1 km, 7,8 %) skal rytterne kæmpe sig over inden de sidste 15 kilometer nedad. Man kan tabe hele løbet på gulvet på denne dag, og vi får her at se, hvilke ryttere der har chancen for at vinde Tour de France 2016.

 

Bud på vinder: Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Daniel Martin (Etixx-QuickStep), Wilco Kelderman (Team LottoNL-Jumbo), Rui Costa (Lampre-Merida), Adam Yates (ORICA-GreenEDGE)

 

 

9. etape (10. juli): Vileha Val d’Aran - Andorre Arcalis, 184,5 km

Rytterne bruger det meste af 9. etape i Spanien, hvor to store stigninger skal forceres, inden de kører ind i Andorra, hvor det endelige slag skal slås. Andorre Arcalis (10,1 km, 7,2 %) er velkendt i Tour-sammenhæng og blev senest brugt i 2009, hvor Brice Feillu vandt. Det går opad lige fra startskuddet, og det ligner en dag for de klatrestærke udbrydere, der har tabt tid i klassementet.

 

Bud på vinder: Pierre Rolland (Cannondale Pro Cycling Team), Warren Barguil (Team Giant-Alpecin), Joaquim Rodriguez (Team Katusha), Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar Team) 

 

10. etape (12. juli): Escaldes-Engordany - Revel, 197 km

Rytterne troede måske, de fik en blid opstart efter hviledagen, men 10. etape starter direkte op ad en lang kategori 1-stigning. Fra toppen af bjerget er det nedkørsel og flad vej hele vejen til syv kilometer fra mål, hvor en lille bakke udfordrer feltet. Udbruddet burde have gode betingelser igen i dag.

 

Bud på vinder: Michael Albasini (ORICA-GreenEDGE), Tony Gallopin (Lotto Soudal), Petr Vakoc (Etixx-QuickStep), Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), Peter Sagan (Tinkoff)

 

 

11. etape (13. juli): Carcassonne - Montpellier, 162,5 km

Montpellier har været målby mange gange før, og de sidste mange år har det været en yndet mellemstation på vej fra Pyrenæerne til Alperne eller den anden vej rundt. Som regel ender det i en massespurt, som det senest skete i 2013, og der er ingen grund til at tro, det skulle være anderledes denne gang.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Bud på vinder: Andre Greipel, (Lotto Soudal), Marcel Kittel (Etixx-QuickStep), Alexander Kristoff (Team Katusha), Mark Cavendish (Dimension Data)

 

 

12. etape (14. juli): Montpellier - Mont Ventoux, 184 km

Det er en helt klassisk Ventoux-etape. Udfordringerne koncentrerer sig helt og holdent om de sidste 15,7 kilometer op ad det barske bjerg, der med 8,8 % er løbets suverænt hårdeste stigning. Det er ren overlevelse at kæmpe sig op gennem den brandvarme skov og derefter op ad den vindblæste golde ørken til mål. Sidste gang var der ingen, der kunne matche Chris Froome, og mon ikke Nairo Quintana er ude efter revanche på den prestigiøse stigning. Eller triumferer en franskmand for én gangs skyld på Bastille-dagen?

 

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar Team), Thibaut Pinot (FDJ), Fabio Aru (Astana Pro Team)

 

 

13. etape (15. juli): Bourg-Saint-Andéol - La Caverne du Pont-d’Arc, 37,5 km, ITT

Arrangørerne er gået bort fra de der monsterlange flade enkeltstarter, som Touren ellers er kendt for. Årets første tidskørsel er absolut ikke bare en pandekageflad kraftudmåling, da der er to korte stigninger undervejs, men de rene klatrere kommer stadig i defensiven på den 37,5 kilometer lange enlige kamp mod uret. Det er de store motorer som Tony Martin og Tom Dumoulin, der er favoritter sammen med de bedste af klassementsrytterne.

 

Bud på vinder: Tony Martin (Etixx-QuickStep), Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin), Rohan Dennis (BMC Racing Team), Chris Froome (Team Sky)

 

 

14. etape (16. juli): Montélimar - Villars-les-Dombes, 208,5 km

Massespurt eller udbrud? Det er den klassiske duel, der står på programmet på løbets 14. etape, som har lidt højdemeter midtvejs, men ellers foregår i fladt terræn. Sprinterne er sultne efter mange dage med få muligheder, men til gengæld begynder holdene også at blive trætte, så det bliver en hård jagt.

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

Bud på vinder: André Greipel (Lotto Soudal), Marcel Kittel (Etixx-QuickStep), Bryan Coquard (Direct Energie), Ramunas Navardauskas (Cannondale Pro Cycling Team), Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo) 

 

 

15. etape (17. juli): Bourg-en-Bresse - Culoz, 159 km

Culoz er målby for første gang i Tour de France, men det kuperede område har store traditioner for at afholde cykelløb, og etapen ligner guf for de ryttere, der ligger i udkanten af top 20 i klassementet. Det bliver en benhård dag med masser af højdemeter, og på den sidste halvdel gælder det Grand Colombier (12,8 km, 6,8 %) og Lacets du Grand Colombier (8,4 km, 7,6 %). De er fladt de sidste otte kilometer, så det bliver spændende at se, hvordan de favoritter, der skal ud og vinde tid, griber finalen an.

 

Bud på vinder: Rui Costa (Lampre-Merida), Tony Gallopin (Lotto Soudal), Jakob Fuglsang (Astana Pro Team), Jarlinson Pantano (IAM Cycling), Alejandro Valverde (Movistar Team), Ilnur Zakarin (Team Katusha)

 

 

16. etape (18. juli): Moirans-en-Montagne - Berne, 209 km

Det er en halv hviledag for favoritterne inden afgørelsen i Alperne, og sprinterne kan stjæle lidt tv-tid på deres sidste chance inden Champs-Élysées. Det går lidt opad i finalen, hvilket lægger favoritværdigheden over på de mere holdbare sprintere, men det kan næsten ikke ende i andet end en massespurt. Hold også øje med Fabian Cancellara på hjemmebane i sin sidste Tour.

 

Bud på vinder: Peter Sagan (Tinkoff), John Degenkolb (Team Giant-Alpecin), Fabian Cancellara (Trek-Segafredo), Michael Matthews (ORICA-GreenEDGE), André Greipel (Lotto Soudal)

 

 

Spil på Tour de France hos Scandic Bookmakers

 

 

17. etape (20. juli): Berne - Finhaut-Emosson, 184,5 km

Så skal Touren afgøres. Fire dage i træk er der intens klassementskamp, og det starter med en spektakulær afslutning i Schweiz. Col de la Forclaz (13 km, 7,9 %) indleder finalen 30 kilometer fra mål, og så er det en af løbets allerhårdeste stigninger, Finhaut-Emosson (10,4 km, 8,4 %), som efter en kort nedkørsel afslutter etapen. Det gælder om at sidde klistret til skærmen i finalen, for det bliver en vild dyst mellem verdens bedste bjergryttere.

 

Bud på vinder: Nairo Quintana (Movistar Team), Fabio Aru (Astana Pro Team), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Tejay Van Garderen (BMC Racing Team)

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

 

 

18. etape (21. juli): Sallanches - Megève, 17 km, ITT

Tre dage før det hele slutter, er der endnu en alvorlig enkeltstart på programmet. Det starter fladt, og så går det op ad Côte des Chozeaux, der stiger mellem 1 og 11 % de følgende ti kilometer. De sidste to kilometer går nedad mod målet i Megève, så det er en meget speciel tidskørsel, der tilgodeser klatrerne, som godt kan lide en masse rytmeskift.

 

Bud på vinder: Bauke Mollema (Trek), Nairo Quintana (Movistar Team), Chris Froome (Team Sky), Richie Porte (BMC Racing Team)

 

 

19. etape (22. juli): Albertville - Saint-Gervais Mont Blanc, 146 km

Så er der bjergetape på menuen igen. Fem svære stigninger i alt, og det slutter op ad den benhårde Le Bettex (9,8 km, 8 %), hvor der kan gøres stor skade. Der er stadig muligheder for at åbne løbet, hvis nogen sidder med gode ben, og har man en dårlig dag, så kan det hele tabes lige før målstregen.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar Team), Pierre Rolland (Cannondale Pro Cycling Team), Warren Barguil (Team Giant-Alpecin), Eduardo Sepúlveda (Fortuneo-Vital Concept)

 

 

20. etape (23. juli): Megève - Morzine-Avoriaz, 146,5 km

Det er allersidste chance for de ti ryttere, som ikke er i den gule trøje, og terrænet indbyder til angreb og taktiske udspil. Col de la Ramaz (13,9 km, 7,1 %) topper efter midten af etapen, og den stejle Col de Joux Plane (11,6 km, 8,5 %) er Tourens sidste bjerg og slutter med 12 kilometer tilbage, og så går det nedad mod mål. Er der nogen, som tør tage chancen med risiko for at miste en podieplacering? Hvis man vil vinde stort, skal det hele sættes på ét bræt, og det er sidste mulighed.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar), Vincenzo Nibali (Astana), Adam Yates (ORICA-GreenEDGE), Chris Froome (Team Sky), Daniel Martin (Etixx-QuickStep)

 

 

21. etape (24. juli): Chantilly - Paris Champs-Élysées, 113 km

Paradeetape. Det kan godt være, vi alle bilder os ind, at det ender anderledes, men Tour de France slutter altså i en massespurt, og sådan bliver det også i går. Endnu engang med en betagende rundtur omkring Triumfbuen og op ad verdens smukkeste boulevard. Det bliver henrivende som altid.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (Dimension Data), Marcel Kittel (Etixx-QuickStep), André Greipel (Lotto Soudal), Alexander Kristoff (Team Katusha), 

 

 

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?