Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Team Giant-Alpecins Tour-trup

Rundt om Team Giant-Alpecins Tour-trup

27. juni 2016 10:00Foto: Sirotti

Med Warren Barguil, Tom Dumoulin og John Degenkolb på holdkortet kan Team Giant-Alpecin forventes både at køre efter etapesejre i mange terræner samt at gå efter en god samlet placering.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tour de France står for døren, og traditionen tro vil vi her på Feltet.dk i 22 artikler vurdere hvert af holdene med en gennemgang af alle løbets deltagende ryttere. I denne artikel er turen kommet til at se nærmere på Team Giant-Alpecins hold.

 

Det var en frygtelig start på sæsonen, det tyske hold fik, da seks af holdets ryttere var impliceret i en voldsom træningsulykke i januar, hvor en ældre britisk bilist havde forvildet sig over i den forkerte vejbane og mejede Warren Barguil, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Maximilian Walscheid og Ramon Sinkeldam ned, og ifølge flere af rytterne var det nærmest mirakuløst, at ingen mistede livet.

 

Så galt gik det lykkeligvis ikke, og i dag er alle seks ryttere kommet sig over skaderne og er tilbage i feltet, men ulykken betød, at holdet igennem hele sæsonen var på bagkant, og det var først, da Tom Dumoulin vandt første etape i Giro d’Italia, at der blev taget hul på sejrskontoen.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Team Giant-Alpecin er et hold under forandring, da man har skilt sig af med Marcel Kittel og fremover vil satse mere på klassementerne i de store løb, og det er årets Tour-trup et tydeligt bevis på. Degenkolb er ganske vist med og skal forsøge at komme tilbage på sit sædvanlige niveau, men holdet ser anderledes robust ud i bjergene, end det tidligere har gjort.

 

Klassementsambitionerne skal indfris af Barguil, der også skal forsøge at profitere af, at den magiske 1990’er-årgang nu er blevet for gammel til at køre med om den hvide ungdomstrøje, hvorfor han er den største favorit hertil. Dumoulin er også med, men det er usandsynligt, at han sigter efter klassementet i et løb, hvor han til gengæld vil forsøge at tage sin første etapesejr i Tour de France.         

 

 

Warren Barguil - stort etapeløbshåb

 

Land: Frankrig

Alder: 24

Professionel siden: 2013

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: Tiendeplads på etape, 14 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: To etapesejre i Vuelta a España (2013)

 

Da Warren Barguil bragede ind på scenen med to flotte etapesejre i Vuelta a España i sin debutsæson, lignede han det næste helt store franske etapeløbshåb, men den vurdering er blevet modereret en smule, og han har ikke hentet en eneste sejr siden dengang.

 

Alt håb er dog ikke ude for Barguil, der blev nummer otte i Vueltaen året efter og nummer 14 i sidste års Tour de France på trods af et relativt voldsomt styrt på den første bjergetape.

 

Han er en ret spinkel rytter, og umiddelbart ville man vurdere ham som en ren klatrer, men den dom er urimelig. Han er ganske enkelt en glimrende cykelrytter, der sidste år imponerede stort i den første uge ved at være med i sidevinden på anden etape og køre som en fisk i vandet på brostenene, hvor han nærmest aldrig veg fra de forreste fem positioner. Han har endda også en ottendeplads i Strade Bianche til sit navn.

 

I år var han som nævnt impliceret i træningsstyrtet, men han var en af dem, der kom hurtigst tilbage, og han gjorde en god figur i Ardenner-klassikerne, hvor han kørte i top 15 i alle løb. Senest kørte han flot i Schweiz Rundt, hvor kun en dårlig enkeltstart forhindrede ham i at vinde løbet. Dermed ser formen ud til at være der, og han kunne godt brage helt ind på scenen i årets Tour, der ikke er alt for rig på enkeltstartskilometer, hvilket er hans absolutte svaghed.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

 

Tom Dumoulin - enkeltstartsstærk klassementsrytter

 

Land: Holland

Alder: 25

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 3 (2013-2015)

Bedste Tour-præstation: Andenplads på etape, 33 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 11/2

Største sejr: To etaper i Vuelta a España (2015), etape i Giro d’Italia (2016)

 

Sidste år var Tom Dumoulin blot halvanden stigning fra at tage den mest sensationelle Grand Tour-sejr i nyere tid i Vuelta a España, som den 25-årige enkeltstartsspecialist var gået ind til med noget lavere ambitioner, end hvad det endte med.

 

Han gik efter etapesejre i den første uge og på løbets enkeltstarter, men det blev til meget mere end det, og på trods af at have givet pengene 1001 gange igen som samlet vinder inden løbet var det altså kun et svagt hold og sygdom på næstsidste etape, der afholdt ham fra den samlede sejr, og den manglende støtte fra et hold gjorde, at han dumpede helt ned på sjettepladsen.

 

Derfor blev forventningerne selvfølgelig skruet helt i vejret til Dumoulins fremtidige Grand Tour-udfoldelser, men hollænderen har valgt at dedikere en sidste sæson til enkeltstarterne, da han ser den olympiske enkeltstart som en mulighed for at få opfyldt en af sine største drømme.

 

I Giro d’Italia viste han dog, at han også i år er svær at ryste på stigningerne, men et siddesår fik bugt med ham allerede efter en uge. Dermed indlemmede han pludselig Tour de France i sin sæsonplan, og han har været på højdetræningslejr forud for løbet, så han har benyttet samme opskrift, som tilfældet var det inden sidste års Vuelta.

 

Det ligger dog ikke i kortene, at han vil forsøge at køre klassement, hvilket også er sværere i Touren end i Vueltaen, og i stedet er sigtet sat efter etapesejre, og det primære formål med deltagelsen er at få en optimal forberedelse forud for OL.

 

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

John Degenkolb - hurtig klassikerrytter

 

Land: Tyskland

Alder: 27

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 3 (2013-2015)

Bedste Tour-præstation: Andenplads på etape, tredjeplads i pointkonkurrence, 109 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 40/0

Største sejr: Paris-Roubaix (2015) og Milano-Sanremo (2015)

 

En af de værst tilskadekomne ved det famøse træningsstyrt var John Degenkolb, der var meget tæt på at miste sin ene pegefinger. Et vellykket kirurgisk indgreb sikrede dog dens forblivelse på tyskerens hånd, men som følge af alvorlige nerveskader får han aldrig fuld førlighed i den igen, hvilket har gjort, at han har skullet vænne sig til at holde på styret på en lidt anden måde.

 

Det er ikke nogen lille kamel at måtte sluge for en sprinter, og han har ikke kunnet få tingene til at fungere optimalt endnu. I Tour of California og Critérium du Dauphiné var han langt fra etapesejre, og selvom det er hans mål i årets Tour de France at bryde den forbandelse, der hviler over ham i Tour-sammenhæng, så nærer denne skribent en alvorlig tvivl til, hvorvidt det kan lykkes.

 

I alle af tyskerens tre deltagelser i Tour de France har hans bedste etaperesultat været en andenplads, og i år er det ikke ligefrem fordi, at modstanden er mindsket. Han skal selvfølgelig ikke længere være med i Marcel Kittels tog, så han får langt flere chancer, end han har været vant til, men normalt ville han ikke være hurtig nok til at slå de bedste sprintere, og med skaden in mente er denne sandsynlighed dalet yderligere.

 

Degenkolb er ellers en type sprinter, der kan begå sig i meget terræn, så han ville også være et bud på en pointtrøje, men i disse år er den nærmest umulig at komme i nærheden af, når man ikke hedder Peter Sagan, der overgår tyskeren på stort set alle parametre - han slog ham endda i en ren spurt i Vueltaen sidste år.

 

 

Simon Geschke - spurtstærk etapejæger

 

Land: Tyskland

Alder: 30

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 3 (2009, 2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: Etapesejr (2015), 38 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 3/0

Største sejr: Etapesejr i Tour de France (2015)

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Et af de billeder, der står stærkest fra sidste års Tour er af en grædende Simon Geschke, der netop havde opfyldt en livslang drøm ved at vinde en etape i verdens største cykelløb. Tyskeren med det imponerende fuldskæg vinder ikke så tit, men på en hård Alpe-etape viste han sig som den stærkeste i et udbrud.

 

I år kan hans rolle blive noget af det samme, for sandsynligvis kommer det ikke til at gå så godt for Warren Barguil, at holdets øvrige ryttere ikke får et vist råderum. Geschke har dog haft en ret dårlig sæson for en rytter af hans kaliber, og han var i hvert fald ikke i stand til at bringe holdet noget tiltrængt succes i dets trange post-styrt-tider.

 

Det er i det hele taget lidt påfaldende, at han har så få sejre, som tilfældet er, da han er en bakkestærk rytter med en forholdsvis god spurt. De kvaliteter har han dog ikke stillet til skue i år, men hvis han endelig rammer formen, så kan han være et godt bud på en etapesejrherre på nogle af løbets hårdere udbrudsdage.

 

 

Laurens Ten Dam - erfaren klatrer

 

Land: Holland

Alder: 35

Professionel siden: 2004

Tidligere Tour-deltagelser: 7 (2008, 2009, 2011-2015)

Bedste Tour-præstation: Femteplads på etape, 9 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: Etapesejr i Critérium International (2014)

 

Forud for denne sæson havde Laurens Ten Dam tilbragt hele sin karriere hos Team LottoNL-Jumbo - og hvad det nu ellers har heddet - og i flere tilfælde viste han sig som den bedste af rytterne i Grand Tours, selvom det aldrig var meningen, at det var ham, der skulle køres for. Det til trods er han alligevel på ganske imponerende vis lykkedes med at køre i top ti i både Tour de France og Vuelta a España.

 

Tiderne hvor den slags var muligt, synes dog definitivt at ligge bag ham nu, og han er hentet til det tyske mandskab for at styrke dets bjerghjælperkorps. Og han får næppe den store frihed til egne eventyr i et løb, hvor han nok kommer til at skulle holde sig tæt til Barguil i bjergene.

 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Georg Preidler - lovende Giro-åbenbaring

 

Land: Østrig

Alder: 26

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: 50.-plads på etape, 87 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Østrigsk mester i enkeltstart (2015)

 

Årets Giro d’Italia bød på lidt af et gennembrud for Georg Preidler, der både kørte en god første enkeltstart og var i masser af udbrud i bjergene, hvilket gav ham top ti-placeringer på to af løbets allerhårdeste etaper. Kongeetapen til Corvara var han endda meget tæt på at vinde, men en alt for tidligt åbnet spurt kom til at koste ham over for Esteban Chaves og Steven Kruijswijk.

 

Det tyske holds management kunne dog lide, hvad de så, og derfor er Preidler også blevet udtaget til Tour de France. Den double kan synes som en lidt stor mundfuld for en 26-årig rytter, men han så ikke ud til at svækkes i løbet af den italienske rundtur, og hans evner i bjergene kan blive værdifulde for Barguil. Kan han holde niveauet fra Giroen, er det endda muligt, at han også i Touren vil jagte etapesejre via udbrud, men konkurrencen bliver endnu hårdere i Frankrig.

 

 

Ramon Sinkeldam - leadout-mand

 

Land: Holland

Alder: 27

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: 32.-plads på etape, har ikke gennemført

Sejre som professionel/sejre i år: 5/0

Største sejr: Velothon Berlin (2015) og Binche-Chimay-Binche (2015)

 

Degenkolb er ikke den eneste sprinter på Team Giant-Alpecins Tour-hold, da Ramon Sinkeldam også er en ganske hurtig herre. Særligt var hans sejr i sidste års Binche-Chimay-Binche voldsomt imponerende, da han kørte alle ud af hjulet 700 meter fra mål på et brostensbelagt stykke vej, hvorefter ingen var i stand til at hente ham igen.

 

I år har han dog absolut ingen resultater at fremvise, og han kan ikke skyde al skylden på sin involvering i træningsstyrtet, da han var en af de hurtigst tilbagevendte og allerede kunne sætte nummer på ryggen i Tirreno-Adriatico. Om han er blevet bange for at spurte er ikke til at sige, men årets magre resultathøst vil helt sikkert betyde, at der ingen tvivl er om rollefordelingen mellem sprinterne på holdet, hvor Sinkeldam med al sandsynlighed skal agere leadout-mand.

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

 

Albert Timmer - hollandsk arbejdsmand

 

Land: Holland

Alder: 31

Professionel siden: 2007

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2009, 2012-2015)

Bedste Tour-præstation: 11.-plads på etape, 130 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Albert Timmer er en fast bestanddel på Team Giant-Alpecins Tour de France-hold, og der er normalt ikke så meget at rafle om i forhold til hans rolle, der gerne har været som en af de ryttere, der tidligt på etaperne har skullet sætte sig frem og trække feltet.

 

Uden Marcel Kittel på holdet bør det dog ikke være det tyske mandskab, der skal tage det primære ansvar på de flade etaper, men med sin erfaring er Timmer stadig en værdifuld rytter på holdet. I Giro d’Italia har han af og til været i offensiven, men det har ikke været tilfældet i Tour-sammenhæng, og det bliver det sandsynligvis heller ikke i år.

 

 

Roy Curvers - hollandsk lokomotivfører

 

Land: Holland

Alder: 36

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2012-2015)

Bedste Tour-præstation: 12.-plads på etape, 106 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Halle-Ingooigem (2011)

 

I lighed med Timmer har Roy Curvers også været fast mand på Tour-holdet for det tyske mandskab de seneste år, hvor han har haft en rolle at spille lidt senere på etaperne end sin hollandske kollega, da han gerne har været en af de forreste i Marcel Kittels tog.

 

Rollen som tredjesidste mand i John Degenkolbs tog får han sandsynligvis i år, og man skal ikke forvente at se ham fremme på andre tidspunkter af løbet end mellem en og to kilometer fra mål på de flade etaper.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?