Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Team Dimension Datas Tour-trup

Rundt om Team Dimension Datas Tour-trup

28. juni 2016 11:25Foto: Paumer Kare Dhelie Thorstad

Mark Cavendish er ny frontfigur for det sydafrikanske mandskab, der håber på etapesejre og måske en gul trøje undervejs i Tour de France

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det var lidt af et eventyr, da det sydafrikanske mandskab debuterede i Tour de France sidste år. På selveste Mandela-dag (nationaldag i holdets hjemland Sydafrika) tog holdet sin første sejr i det franske etapeløb, i form af en flot solosejr til Stephen Cummings.

 

I år kommer holdet med en endnu stærkere trup til det, der betegnes som verdens største etapeløb. Ikke mindst ankomsten af supersprintere Mark Cavendish vidner om, at holdet har store ambitioner i bl.a. Tour de France. Med sig har han endvidere sine faste lead-out rytter i form af Mark Renshaw, ligesom holdet også har hentet Berhard Eisel, der sammen med Edvald Boasson Hagen, tidligere har hjulpet Cavendish frem til store sejre.

 

Derudover kan man roligt forvente at se holdets ryttere i offensiven på jagt efter det udbrud, der holder hjem - som Steven Cummings gjorde det i sidste års udgave. Til gengæld er ambitionerne små i klassementet, selvom Serge Pauwels, der sidste år endte på en hæderlig samlet 13. plads, også er at finde på holdet.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

 

Mark Cavendish - holdets supersprinter

Land: England

Alder: 31

Professionel siden: 2005

Tidligere Tour-deltagelser: 9

Bedste Tour-præstation: 130

Sejre som professionel/sejre i år: 138/4

Største sejr: Verdensmester, 2011.

 

Mark Cavendish har et fantastisk CV i Tour de France, hvor det er blevet til ikke mindre end 26 etapesejre. Men der er efterhånden længere mellem sejrene for den ellers meget sejrsvante rytter. Han har da også måtte konstatere, at han ikke længere har det ”kick” som han kalder det, som han havde tidligere i karrieren, og derfor er det i højere grad ryttere som Marcel Kittel, der kigges mod, når man skal udpege feltets bedste sprinter.

 

Når det er konstateret, så er ambitionerne bestemt ikke små hos den britiske rytter, og det har nok haft en vis indflydelse på skiftet væk fra Etixx-QuickStep og til det sydafrikanske mandskab. Cavendish har nemlig et erklæret mål om i denne sæson at være iklædt den gule førertrøje i Tour de France, hente OL-medalje på banen og VM-guld på landevejen.

 

Netop den gule trøje har Cavendish aldrig været i, trods sine mange sejre. Men skal lykkes, så skal det nok være på løbets første etape, som imidlertid er skræddersyet til Cavendish. Godt nok er det en vis chance for splittelse undervejs i sidevinden, men han har bevist, at den slags mestre han flot, og derved kan der være lagt op til gode chancer for sejren på løbets første etape, som naturligvis vil resultere i en førertrøje.

 

Men de høje ambitioner kan paradoksalt nok medføre et tidligt exit for Mark Cavendish. Tour de France slutter blot to uger før banedisciplinerne starter i Rio, og har Cavendish på fornemmelsen, at den sidste hårde uge vil give problemer i forhold til OL-drømmene, så bliver det til et farvel til Touren før tid.

 

Skiftet til det sydafrikanske mandskab er gået udmærket. Sæsonen blev indledt stærkt med en etapesejr og samlet sejr i Tour of Qatar, men derfra gik der langt til næste sejr, der kom på 8. og sidste etape i Tour of California. De sidste forberedelser var dog langt fra som håbet. Cavendish måtte således skuffet trække sig ud af Tour of Slovenia på løbets anden etape grundet sygdom, og han kommer således meget færre løbskilometer i benene end flere af konkurrenterne.

 

 

Edvald Boasson Hagen - norsk multirytter

Land: Norge

Alder: 29

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 5

Bedste Tour-præstation: 53

Sejre som professionel/sejre i år: 62/8

Største sejr: Gent-Wevelgem, 2009.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Allerede tidligt i karrieren stod det klart, at Edvald Boasson Hagen besidder et meget stort talent. Han overgik derfor også tidligt som professionel. Først på Team HTC-Culombia og siden videre til Team Sky. Men efter et par resultatmæssigt lidt svage sæsoner, skiftede han til MTN Qhubeka i håbet om at vende udviklingen og måske frem for alt sikre sig selv en mere fremtræden plads på holdet, efter et par sæsoner, hvor fx Tour de France udelukkende har handlet om at støtte holdets klassementsryttere bedst muligt.

 

Første sæson for det nye mandskab var udmærket for den norske rytter, der særligt i de nordiske løb, herunder Post Danmark Rundt, tog flere sejre, men hvor han også fik en flot sæsonafslutning med samlet sejr i Tour of Britain.

 

Denne forårssæson har været rigtig god. Det er blevet til intet mindre end otte sejre, 13 podieplaceringer og 29 top-10 placeringer, hvis alt tælles med. De fleste sejre er hentet i lidt mindre præstigefulde løb som Tour of Qatar, Tour of Oman og Tour of Norway, men til forskel fra sidste år har han også været med helt fremme i en række World Tour løb, blandt andet med en femteplads i Paris-Roubaix. Den store forløsning kom imidlertid i Criterium de Dauphinè, da Hagen tog sejren i massespurten på løbets 4. etape, den første World Tour sejr for det nye mandskab, som også var grundlaget for en sejr i pointkonkurrencen.

 

Der er gennem tiden blevet sat mange mærkater på den norske rytter, som er betegnet lige fra sprinter, til klassikerrytter og til mulig klassementsrytter. Ingen af dem passer helt og alligevel er han virkelig god til det hele. Når formen er i top kan han blande sig med de bedste i massespurterne, han er blandt de bedste på enkeltstarterne, han kan kører med i kuperet terræn og han tage ansvaret i de lange udbrud. Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at Hagen og Dimension Data håber på en gentagelse fra 2011, hvor det blev til to etapesejre i Tour de France. Først efter en massespurt og siden efter udbrud.

 

 

Natnael Berhane - ung bjergstærk rytter

Land: Eritrea

Alder: 25

Professionel siden: 2013

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Bedste Tour-præstation: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 8/0

Største sejr: La Tropicale Amissa Bongo, 2013.

 

Nathael Berhane fik sin professionelle debut og lille gennembrud på franske Team Europcar, hvor han blandt andet imponerede med en samlet sejr i La Tropicale Amissa Bongo i sin blot anden sæson som professionel, blandt andet foran en rytter som Leon Luis Sanchez. Han tog dog hurtigt skiftet til sit kontinents første professionelle mandskab sidste år, hvor han i år får sin Tour de France debut.

 

Berhanes force er i etapeløbene, hvor han blandt andet sidste år blandt andet sluttede i top-10 i det samlede klassement i Tour of Austria og Tour of Utah. Han har også to gange tidligere været til start i Vuelta a Espana, dog uden at gøre meget væsen af sig.

 

I år har egentlig ikke været en specielt god sæson for Berhane. Formen viste dog fremgang i Tour de Suisse, hvor Berhane kørte sig til en udmærket 18. plads i klassementet.

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 

 

Stephen Cummings - dygtig udbrudsrytter

Land: England

Alder: 35

Professionel siden: 2005

Tidligere Tour-deltagelser: 3

Bedste Tour-præstation:  86

Sejre som professionel/sejre i år: 12/3

Største sejr: 14. etape Tour de France, 2015.

 

Stephen Cummings satte som nævnt oven for holdet i ekstase, da han sidste år tog en umådelig flot solosejr på selveste Mandela-dag (nationaldag i holdets hjemland Sydafrika). Cummings har i en årrække tilhørt den professionelle cykelscene, hvor han i mange år har vist sig som en tempostærk rytter, der gjorde sig godt på enkeltstarter og fladere terræn.

 

Det var alligevel et sats da han forud for sidste år tog springet til det lille sydafrikanske mandskab efter et par halvskidte sæsoner. Men det er som om, at det virkelig har givet et rygstød til den ellers lidt aldrende rytter. I år har han virkelig været god med hele tre sejre på etaper i World Tour løb som Tirreno-Adriatico, Vuelta Ciclista al Pais Vasco og Criterium du Dauphinè.

 

Det er som om, at han med sin erfaring har fået en rigtig god fornemmelse af, hvornår han kan slå til og snyde resten af feltet for sejren. Samtidigt er han virkelig stærk og kan udnytte sine gode tempoevner i både fladt og mere kuperet terræn. Det virker som om, at han i etapeløbene kan sætte en nål i kalenderen og så bruge alt energi på at sætte sig op til at slå til på netop den dag. Der er ingen tvivl om, at det også er sket forud for dette års Tour, hvor både han og holdet uden tvivl håber på en gentagelse af sidste års triumf.

 

 

 

Bernhard Eisel - vigtig lead-out rytter

Land: Østrig

Alder: 35

Professionel siden: 2001

Tidligere Tour-deltagelser: 10

Bedste Tour-præstation: 108

Sejre som professionel/sejre i år: 16/0

Største sejr: Gent-Wevelgem, 2010.

 

Mark Cavendish tog to af hans mest betroede hjælpere med til Team Dimension Data mandskabet med skiftet til holdet i denne sæson, herunder østrigske Berhard Eisel. Eisel beskrev selv skiftet tidligere på sæsonen, som et skifte hen til den gamle HTC-bande, idet hele seks ryttere (Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Mark Renshaw, Matthew Brammeier og Kanstantin Siutsou, hvoraf de to sidstnævnte ikke er med i Touren) fra det daværende så succesfulde mandskab er at finde på det Sydafrikanske mandskab.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Berhard Eisel medbringer en meget stor portion rutine til holdet, idet det bliver hans 11. start i verdens største etapeløb. Efter et par år som vejkaptajn på de fladere etaper på Team Sky er han i år tilbage som lead-out for Mark Cavendish, som han tidligere i flere sæsoner hjalp frem til mange store sejre, herunder bl.a. i Tour de France.

 

Eisel er selv en hurtig herre, men man skal helt tilbage til 2010 for at finde hans seneste sejr, og det vil være en meget stor overraskelse, hvis han forsøger at køre sin egen chance på noget tidspunkt i dette års Tour.

 

 

Reinardt Janse van Rensburg - etapeløbsrytter fra hjemlandet

Land: Sydafrika

Alder: 27

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 1

Bedste Tour-præstation:  96

Sejre som professionel/sejre i år: 6/1

Største sejr: Le Tour de Langkawi, 2016

 

Reinardt Janse van Rensburg har fået sin cykelopdragelse på dette mandskab, der i mange år fungerede som almindeligt kontinentalhold, men fik sin professionelle debut hos Team Argos Shimano før han forud for sidste sæson skiftede tilbage til holdet. Her fik han sidste år sin debut i Tour de France uden at gøre særlig væsen af sig.

 

Denne sæson har været noget mere succesfuld med blandt andet en samlet sejr i Le Tour de Langkawi. Det må dog nævnes, at der endnu mangler en del før der kommer sejre på allerhøjeste niveau. Han kørte Tour de Suisse som opvarmning til Touren og endte som nr. 86 i klassementet.

 

 

Serge Pauwels - holdets klassementsrytter?

Land: Belgien

Alder: 32

Professionel siden: 2004

Tidligere Tour-deltagelser: 2

Bedste Tour-præstation: 13

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: 15. etape Giro d’Italia, 2009

 

Serge Pauwels kom absolut ikke tomhændet hjem fra sidste års Tour. Faktisk vandt han en bil undervejs i det franske etapeløb ved at vinde en lidt bizar indlagt konkurrence. En lokal automobilforhandler forærede således en Peugeot 108 til Pauwels fordi han var den første til at passere den foran værkstedet på løbets 3. etape.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Pauwels er en rigtig god allround rytter, der kan gøre sig i de fleste terræner, selvom han kommer til kort på de sværeste stigninger. Der er dog langt mellem sejrene, og man skal helt tilbage til 2009 for at finde den seneste på CVet. Men Pauwels kørte altså en rigtig flot Tour sidste år, hvor han udnyttede den større frihed, der er på mandskabet og blev holdets klassementsrytter. Det endte med en samlet 13. plads og tre top-10 etaperesultater.

 

På et hold helt uden andre klassementsforhåbninger kan det altså godt være, at det igen er Pauwels, der skal holde sig fremme i klassementet. Men det er dog lidt svært at se, at han for alvor skal blande sig med favoritterne. Det blev godt nok til en samlet 9. plads i Tour de Yorkshire tidligere på foråret, men altså blot til en samlet 47. plads i det netop overståede Criterium du Dauphinè.

 

 

Mark Renshaw - vigtig lead-out rytter

Land: Australien

Alder: 33

Professionel siden: 2004

Tidligere Tour-deltagelser: 7

Bedste Tour-præstation: 142

Sejre som professionel/sejre i år: 12/0

Største sejr: Tour of Qatar, 2011

 

Mark Renshaw har i en årrække været Mark Cavendish vigtigste hjælperytter i de store massespurter. Cavendish stoler blindt på sin holdkammerat, som han meget naturligt har taget med til det afrikanske mandskab.

 

Inden for lead-out regnes Renshaw blandt de absolut bedste, idet han ikke bare er hurtig, men også god til at finde - og i nogle tilfælde skabe - de huller der skal til i en tumultarisk massespurt, og utrolig god til at læse løbet, så Cavendish leveres bedst muligt de sidste par hundrede meter. Derudover er Renshaw meget rutineret, og han er til start i sit 8. Tour de France.

 

 

Daniel Teklehaimanot - opportunistisk angrebsrytter

Land: Eritrea

Alder: 27

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 1

Bedste Tour-præstation:49

Sejre som professionel/sejre i år: 14/2

Største sejr:Afrikansk enkeltstartsmester, 2012.

 

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Daniel Teklehaimanot kom på mange måder ind i sidste års Tour i front. Han var bogstaveligt talt første rytter på rampen på den indledende enkeltstart og den 10. juli kunne han et par etaper senere skrive sig ind i historien som den første afrikaner til at børe løbets bjergtrøje.

 

Bjergtrøjen var en sløjfe på en historie på et cykeltalent, der skulle langt omkring for at komme med i Tour de France. Den 27-årige rytter har før oprettelsen af det sydafrikanske mandskab selv tilkæmpet sig en plads i det professionelle cykelfelt, hvor han forholdsvist tidligt kom ind på et program under UCI, der havde til formål at udbrede cykelsporten til flere lande. På den baggrund fik han først en stagiere-kontrakt med Cervelo Test Team og forud for 2012 fik han endelig en professionel kontrakt med Orica-GrenEDGE. Det var ingen tilfældighed for forinden havde han som amatør hentet flere flotte resultater, selvfølgelig primært i lavere rangerende løb i Afrika, men alligevel i et omfang, at han blev udråbt som en mulig fremtidig stjerne i international cykelsport.

 

Debutsæsonen for det australske mandskab gik udmærket, og den unge rytter fik mulighed for at køre og gennemføre Vuelta a Espana, dog uden at gøre meget væsen af sig. Til gengæld gik 2013 langt fra som håbet. De skrappe australske visumregler medførte, at han i over et halvt år var ude af stand til at stille til start for sin arbejdsgiver, da myndighederne ikke ville udstede et visum, og han var derfor også ude af stand til at køre løb. Men da han først kom til start slog han hurtigt til. I sin bare anden start i sæsonen vandt han et mindre endagsløb i Spanien efter et langt udbrud, og tog derved også den første sejr uden for Afrika.

 

I dag repræsenterer han igen Afrikas største cykelmandskab. Det gør han meget gerne med lange opportunistiske angreb. Selvom han ofte egentlig er langt væk fra sejrene, så giver det ofte pote i form af bjergtrøjer. Han har således vundet bjergtrøjen i Criterium du Dauphinè de seneste to år.

 

DEL
INFO
NTT Pro Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?