Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Direct Energies Tour-trup

Rundt om Direct Energies Tour-trup

28. juni 2016 14:30Foto: Sirotti

Et ungt fransk sprinterfænomen og to gode gamle velkendte veteraner er de største profiler for Direct Energie i dette års Tour de France, hvor etapesejre er målet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I vores gennemgang af de 22 deltagende hold i Tour de France, er turen nu nået til Direct Energie.

 

Der var dårlige nyheder sidste år for det franske mandskab, da Europcar meddelte, at de stoppede sponsoratet med udgangen af sæsonen. Heldigvis fandt man en ny sponsor i Direct Energie, hvorfor det traditionsrige hold, der blev opstartet under navnet Bonjour i 2000, kan videreføres.

 

2016 blev også året, hvor Sylvain Chavanels og Thomas Voecklers veje atter krydsedes, da Chavanel ikke kunne få forlænget sin kontrakt hos IAM Cycling. Dermed er de to franske darlings atter at finde på samme hold, hvilket sidst skete i 2004 på Brioches la Boulangère (et andet tidligere navn på Direct Energie). Mens Chavanel har været ude at søge lykken på andre hold, har Voeckler trofast kørt på samme hold i hele karrieren.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

De to veteraner vil sandsynligvis prøve sig af i udbrud, og begge har faktisk vist fin form i år, men det er en langt yngre franskmand, som det meste centrerer sig om på Direct Energie.

 

Bryan Coquard har nemlig gang i en fantastisk sæson, hvor han er verdens mest vindende rytter, og selvom alle sejrene er kommet i franske ikke-WorldTour-løb, så er der store forhåbninger til, at han kan opnå sin første Tour-etapesejr, og måske håber han endda på en pointtrøje. I hvert fald har han fået dedikeret et halvt hold til sig, så tiden kan være inde til Coquards internationale gennembrud.

 

Bryan Coquard - stort sprintertalent

 

 

Land: Frankrig

Alder: 24

Professionel siden: 2013

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2014-2015)

Bedste Tour-præstation: Andenplads på etape, tredjeplads i pointkonkurrencen, 104 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 28/13

Største sejr: Samlet sejr i Fire Dage ved Dunkerque (2016)

 

Inden Bryan Coquard blev professionel, var han førsteudfordrer til Lasse Norman Hansen ved OL i 2012, men nu er han fuldt fokuseret på landevejen, og der bliver ikke noget bane-OL til den lille franskmand i år.

 

Coquard fik en skæv sæsonstart, da han brækkede kravebenet i et træningsstyrt forud for Ruta del Sol, men efter han først vendte tilbage til feltet, har han ikke set sig tilbage. Det er blevet til hele 13 sejre i årets første seks måneder, hvilket er et vildt imponerende antal, men de er alle opnået i lokale, franske løb, hvor de store udenlandske hold stort set aldrig stiller til start.

 

Han har dog i flere omgange slået Nacer Bouhanni, og i april imponerede han ved at blive nummer fire i både Brabantse Pijl og Amstel Gold Race, og sejren i Fire Dage ved Dunkerque var også voldsomt imponerende, da han både var hurtigste mand i spurterne og den stærkeste på stigningerne.

 

Han har da heller ikke mange kilogram at slæbe rundt på, hvorfor han også excellerer i det lidt hårdere terræn. Det bør dog give anledning til bekymring, at han slet ikke formåede at komme til fadet, da han endelig mødte lidt hårdere modstand i massespurterne i Tour of California, så de 13 sejre bør heller ikke give anledning til at lade sig fuldstændigt løbe med af stemningen og erklære ham som den store favorit til løbets massespurter, og han har endnu til gode at opnå en sejr på WorldTouren.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Men han har et godt hold til spurterne, og hvis de kan få det til at fungere, kan han byde konkurrenterne trods - særligt på de hårdere dage. Han kommer helt sikkert også til at gå efter pointtrøjen, men det ligner en umulig opgave over for Peter Sagan, der plejer at kvæle den konkurrence fuldstændigt og kun har set stærkere ud i år end nogensinde før.

 

 

Thomas Voeckler - fransk nationalhelt

 

 

Land: Frankrig

Alder: 37

Professionel siden: 2001

Tidligere Tour-deltagelser: 13 (2003-2015)

Bedste Tour-præstation: Fire etapesejre, 20 dage i førertrøjen, vinder af bjergkonkurrencen (2012), fire samlet (2011)

Sejre som professionel/sejre i år: 44/4

Største sejr: Fire etapesejre i Tour de France (2009, 2010, to i 2011), GP Cycliste de Québec (2010) og GP Ouest-France Plouay (2007)

 

I 2011 var Thomas Voeckler ikke langt fra at levere en af Tour-historiens største sensationer, men på næstsidste etape til Alpe d’Huez blev han sat for meget på prøve af Alberto Contadors tidlige udspil, og det kostede i sidste ende, hvorfor han måtte nøjes med den samlede fjerdeplads. Ti dage i den gule førertrøje blev det dog til ved den lejlighed, og det var endda for anden gang i karrieren efter gennembruddet i 2004.

 

Det er i sig selv vanvittigt at en rytter af Voecklers type har opnået at køre 20 samfulde dage i den gule førertrøje, og da det er sket i en mager tid for fransk cykelsport, er det ikke overraskende, at han er blevet noget af en kæledægge. Fire etapesejre og bjergtrøjen i 2012 har heller ikke ligefrem givet anledning til at lægge en dæmper på hans kultstatus.

 

Han er en spøjs rytter, der ofte ses tale mig sig selv, og han lægger bestemt ikke skjul på, at det gør ondt at cykle stærkt, men selvom niveauet er faldet en smule siden de gyldne år for fire-fem år siden, kører han stadig godt, og i år vandt han endda Tour de Yorkshire samlet.

 

I Touren er han nu allieret med sin livslange rival, Sylvain Chavanel, og de to må formodes at skulle jagte etapesejre via udbrud. Men det bliver sværere, end det har været for Voeckler at lykkes med et sådant foretagende.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

 

Sylvain Chavanel - fransk nationalhelt

 

 

Land: Frankrig

Alder: 36

Professionel siden: 2000

Tidligere Tour-deltagelser: 15 (2001-2015)

Bedste Tour-præstation: Tre etapesejre, to dage i førertrøjen, 20 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 43/1

Største sejr: Tre etapesejre i Tour de France (2008, to i 2010) og GP Ouest-France Plouay (2014)

 

Sammen med Voeckler har Sylvain Chavanel op gennem 00’erne været hele Frankrigs yndlingsrytter, men i første halvdel af karrieren var han godt og grundigt fejlcastet. Han blev nemlig udråbt som et stort håb til klassementerne i Grand Tours - sikkert fordi nationen tørstede efter en seriøs bejler hertil - men på trods af gentagne forsøg lykkedes det aldrig for ham at komme i nærheden af et godt samlet resultat i Tour de France.

 

I den helt spæde start af karrieren havde han prøvet kræfter med Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix, men i de efterfølgende mange år kørte han altid Ardenner-klassikerne i stedet. Det var derfor temmelig overraskende, at han vandt Dwars door Vlaanderen i 2008, da Cofidis endelig slap ham løs på brostenene, og efter den sæson blev han føjet til QuickStep’s hold, hvor han endelig fandt sig til rette med et stort fokus på brostensklassikerne.

 

Det er stadig hjerteskærende at tænke tilbage på, hvordan han lige nøjagtig ikke lykkedes med at vinde 2011-udgaven af Flandern Rundt efter et fuldstændig forrygende cykelløb, hvor Chavanel var den helt store entertainer, og han lykkedes aldrig med at vinde en af de store klassikere. Men hvis man har kunnet lære noget af årets Paris-Roubaix, må det være, at det aldrig er for sent.

 

I Tour-sammenhæng fandt han sig også til rette som etapejæger, og han har vundet tre etaper, hvilket også bliver hovedmålet i år. Han kom rigtig flot fra start i denne sæson, men siden er det dog fuset lidt ud. Hvis han kan finde tilbage til Paris-Nice-formen, ser det dog ikke umuligt ud for ham at opnå en fjerde sejr og udligne det indbyrdes regnskab med holdkammeraten Voeckler.

 

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

Romain Sicard - fransk evighedstalent

 

Land: Frankrig

Alder: 28

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: Syvendeplads på etape, 33 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: VM for U23-ryttere (2009)

 

Da Romain Sicard blev verdensmester for U23-ryttere i 2009 og omgående skrev en professionel kontrakt med Euskaltel-Euskadi (han er fra den franske del af Baskerlandet), så fremtiden meget lys ud for den unge basker.

 

Men af den ene eller anden grund blev det dengang så indlysende talent aldrig udfoldet, og det virker ikke til, at Sicard nogensinde når at blive en profil. Han har dog et par top 15-placeringer fra Vueltaen de sidste par år, men det er ikke noget, der rykker det vilde, og Sicard må i stedet prøve lykken via udbrud på kuperede etaper, men herfra tvivles der oprigtigt på, at han nogensinde tager en stor sejr.

 

 

Fabrice Jeandesboz - angrebsglad klatrer

 

Land: Frankrig

Alder: 31

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2011, 2012)

Bedste Tour-præstation: 39.-plads på etape, 54 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Fabrice Jeandesboz har haft en ualmindelig kringlet vej ind på den professionelle scene. Hele fire perioder som stagiaire blev det til, før han endelig i 2009 blev samlet op af forløberen for Saur-Sojasun-holdet.

 

Siden han blev professionel har han ikke opnået en sejr, men han har en række sekundære placeringer i kuperede løb, og han har efterhånden etableret sig som Direct Energies mest bjergstærke kort, hvilket kastede en samlet 17.-plads af sig i Vueltaen sidste år.

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

Jeandesboz ses ofte kaste sig ud i nogle mystiske angreb på lettere stupide tidspunkter, så han har lidt at arbejde på med det taktiske. Men han virker til gengæld til at have ramt formen ganske godt, da han var med i det farlige firemandsudbrud på anden etape af Critérium du Dauphiné, der lige nøjagtig ikke holdt hjem, men fordelte anden- til femtepladsen mellem sig bag en uimodståelig Jesús Herrada. Symptomatisk for Jeandesboz’ karriere tog han placeringen lige uden for podiet.

 

 

Adrien Petit - leadout-mand

 

Land: Frankrig

Alder: 25

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2014)

Bedste Tour-præstation: 14.-plads på etape, 156 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 7/4

Største sejr: Tro-Bro-Léon (2014)

 

Adrien Petit er en rytter, der virkelig ikke lever op til sit navn. Med sine 80 kilogram er han mere end 20 kilogram tungere end sin kaptajn, Coquard, og er altså alt andet end en petit rytter. Men han er til gengæld ganske hurtig, og i denne sæson har han også markeret sig andre steder end i spurterne.

 

Han var velkørende i hele klassikersæsonen, og han opnåede top 15-placeringer i Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door Vlaanderen og Paris-Roubaix, hvor han med en tiendeplads endte som den bedste af de ryttere, der blev fanget bag splittet mere end 100 kilometer fra mål.

 

Med kun 25 år er der stadig muligheder for forbedring, og han kunne godt blive en fremtidig faktor i de løb, men i Tour de France er hans rolle nok fastlagt som leadout-mand for Coquard, og de to har også kørt mange af de samme løb de seneste måneder.

 

 

Antoine Duchesne - udbrudsstærk canadier

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Land: Canada

Alder: 24

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Petit er ikke den eneste Direct Energie-rytter, der imponerede i forårets klassikere. Det samme gjorde nemlig canadiske Antoine Duchesne, der allerede i Paris-Nice var i udbrud på nærmest halvdelen af løbets etaper, hvilket ganske fortjent kastede løbets bjergtrøje af sig.

 

Derefter var han også synlig i mange af brostensklassikerne, men synligheden belønnede sig ikke i et håndgribeligt resultat. Han virkede dog ekstremt stærk i foråret, og ikke overraskende har holdet valgt at tage ham med til Touren som eneste ikke-franskmand. Som fransktalende canadier kommer han dog næppe til at føle sig alt for meget udenfor i et løb, hvor han både kan forventes at spille en offensiv rolle og en rolle i forbindelse med opsætningen af Coquards spurter.

 

 

Angelo Tulik - fransk hjælperytter

 

Land: Frankrig

Alder: 25

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: 36.-plads på etape, 91 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: La Roue Tourangelle (2014)

 

Angelo Tulik er ikke Direct Energies største profil. Han er ikke specielt hurtig, men i minde løb har han af og til siddet godt med på mindre stigninger. Begge hans sejre i de professionelles rækker er opnået på solokørsel. Han var ret tæt på en etapesejr i Giro d’Italia i 2014, da han var med i et tremandsudbrud, der skulle afgøre en etape i mellem sig, men i spurten trak han det korteste strå over for Marco Canola og Jackson Rodríguez.

 

I år har været uden de store højdepunkter for Tulik, der har ageret hjælperytter året igennem, og den samme rolle må han formodes at opfylde i Tour de France, men han kunne også sagtens være en rytter, der sættes i udbrud på nogle af de flade etaper, hvor den slags ikke tjener til andet end at opnå eksponeringstid.

 

 

Yohann Gène - rutineret caribier

 

Land: Frankrig

Alder: 35

Professionel siden: 2005

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2011-2015)

Bedste Tour-præstation: Ottendeplads på etape, 128 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 10/0

Største sejr: Etape i Route du Sud (2013), La Tropicale Amissa Bongo samlet (2013)

 

Yohann Gène er holdets eksotiske indslag, da han stammer fra den caribiske ø Guadeloupe og har afrikanske aner (Voeckler har også boet en stor del af sit liv på Martinique i Caribien, men stammer ikke derfra). Han er en af tre veteraner på holdet, men i modsætning til Voeckler og Chavanel har han ført en mere usynlig eksistens på den professionelle cykelscene.

 

Han har dog været fast mand i holdets Tour de France-trup de sidste fem år, og han har dels en funktion som vejkaptajn og dels som en del af sprintertoget, da Gène også er en ganske hurtig herre.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?