Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om AG2R La Mondiales Tour-trup

Rundt om AG2R La Mondiales Tour-trup

29. juni 2016 12:07Foto: A.S.O.

Det franske mandskab satser fuldt ud på den franske darling Romain Bardet. Med sig har han en meget rutineret og dygtig bjergrytter og flere gode bud på etapevindere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

De seneste sæsoner har AG2R La Mondiale haft flere frontfigurer i Tour de France, men i år er alt samlet om stortalentet Romain Bardet, der med sine blot 25 år skal stå i spidsen for det franske mandskabs ambitioner i Tour de France. Det er naturlig konsekvens af de seneste års flotte præstationer i løbet, og af en rute der passer perfekt til den spinkle franske rytters gode klatreevner.

 

Spørgsmålet er selvfølgelig om Romain Bardet for alvor kan køre med om den samlede sejr. Hidtil har han manglet lidt for at køre lige op med ryttere som Chris Froome og Alberto Contador over et tre ugers etapeløb. Men han er uden tvivl blandt bejlerne til en top-5-placering, og så håber holdet formentlig også på en gentagelse af sidste års etapesejr.  

 

Til at hjælpe sig har Bardet en af verdens bedste bjergryttere i form af Domenico Pozzovivo, der flere gange er kørt i top-10 i Giro d’Italia, samt et par andre gode bud på mulige etapevindere som Jan Bakelants, Alexis Vuillermoz og Samuel Dumoulin.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

 

Romain Bardet - ungt fransk håb

Land: Frankrig

Alder: 25

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 3

Bedste Tour-præstation: 6

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: 18. etape Tour de France, 2015.

 

Det er Romain Bardets femte sæson som professionel, men i år står han for første gang foran Tour de France, som den rytter holdet satser entydigt på i alder af 25 år.

 

Ser man på de seneste års meritter, så er det med god grund, at den spinkle rytter har fået en så fremtrædende plads på holdet. I sin Tour-debut i sit bare andet år som professionel imponerede han med en samlet 15. plads, der året efter blev forbedret til en sjetteplads, hvilket er det hidtil bedste resultat i klassementet.

 

Sidste år var Bardet ikke helt på niveau med de bedste i klassementet, men hentede i stedet en meget flot etapesejr, og så er en niendeplads i klassementet ikke noget dårligt resultat for den dengang 24-årige rytter.

 

Det er klart, at ambitionerne i denne Tour er endnu højere. Der er selvfølgelig forhåbninger om, at han i år kan være helt fremme og kæmpe om podiepladserne på en løbsrute, der i høj grad passer til hans kvaliteter. Udfordringen de foregående år har været enkeltstarterne, og dem er der relativt få kilometer af i år, og den sidste er oven i købet en bjergenkeltstart.

 

Der er ingen tvivl om, at det er i bjergene, at Bardet kan gøre en forskel, hvor han er fremragende både opad og nedad. Man kan endvidere bestemt også regne med at se ham helt fremme allerede på løbets femteetape, hvor der køres ind i Cantal-bjergene. Det er nemlig ganske tæt på Bardets hjem og derved der, hvor han typisk har sine træningspas.

 

Det er blevet til en flot forårssæson med top-10 placeringer i bl.a. Tour of Oman, Paris-Nice og Giro del Trentino. Derudover lover indsatsen i Criterium du Dauphinè godt, hvor han særligt på de to sidste bjergetaper var ganske velkørende og sluttede på løbets andenplads efter Chris Froome. Det er faktisk en smule overraskende, for ifølge Bardet skulle han i år ikke møde frem i så god form i netop Dauphinè som i de foregående år, da han også har store forhåbninger ved landevejsløbet ved OL, og derved har planlagt efter at toppe lidt senere end de foregående år.

 

Skal det blive til en plads på podiet er det også nødvendigt, at Bardes topniveau øges en smule mere, for han har hidtil været et lille skridt efter løbets største favoritter som Chris Froome, Nairo Quintana og Alberto Contador i de lange etapeløb, selvom han slog sidstnævnte i Criterium du Dauphinè.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

 

Domenico Pozzovivo - rutineret Tour de France-debutant

Land: Italien

Alder: 33

Professionel siden: 2005

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Bedste Tour-præstation: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 12/0

Største sejr: Giro del Trentino, 2012

 

Trods en lang og gloværdig karriere, så bliver dette års Tour de France Dominico Pozzovivos debut i det franske etapeløb. Den italienske rytter har således hidtil i karrieren primært koncentreret sig om Giro d’Italia og Vuelta a Espana, men i år har den lille rytter haft et særligt ønske om at komme med i Touren og efter længere tids pres er det lykkedes at få overtalt holdledelsen.

 

Med til beslutningen hører også, at både Giro- og Tour-ruterne passer godt til den til italienske rytters ønske. Giroen var i år knap så hård som i de foregående år, samtidigt er Touren i høj grad anlagt til bjergspecialister som Pozzovivo.

 

Det er klart, at når Pozzovivo aldrig har været til start i Tour de France, så er det svært helt at bedømme niveauet, og det er nok heller ikke sikkert, at holdet helt ved om Pozzovivo skal forsøge at holde sig til i klassementet, kører efter etapesejre eller primært holde sig til at være luksushjælperytter for Romain Bardet.

 

Pozzovivo kommer til start uden den helt store succes fra Giro d’Italia, der endte med skuffende samlet 20. plads i klassementet, et godt stykke fra det normale niveau. Det er således også lidt svært at pege på, hvilken form han møder frem med i Touren. Men er han i topform, så er han at regne for en af de bedste klatrere i feltet, og med en offensiv kørestil kan han blive meget seværdig at følge.

 

 

Jan Bakelants - god etapeløbsrytter

Land: Belgien

Alder: 30

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 3 

Bedste Tour-præstation: 18

Sejre som professionel/sejre i år: 6/1 

Største sejr: 2. etape Tour de France, 2013.

 

Bakelants har skiftet en del rundt på diverse mandskaber de senere år, men er nu i gang med sin anden sæson på AG2R La Mondiale-mandskabet. Den belgiske rytter er en glimrende etapeløbsrytter, der kan gøre sig i langt de fleste terræner. Han gør det også udmærket i de store etapeløb og sidste år endte han som nr. 20 i klassementet.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Foråret har ligeledes været udmærket. Sæsonen blev startet rigtig stærkt med en etapesejr og samlet tredjeplads i La Méditerranéenne og det blev fuldt op af en samlet 8. plads i Tour La Provence.

 

Seneste forberedelse til Tour de France var Critérium du Dauphiné, der endte med en samlet 17. plads. I selve Touren vil ambitionen nok være at gå efter en etapesejr og så ellers hjælpe Romain Bardet bedst muligt i klassementet.

 

 

Mikael Cherel  -  solid etapeløbsrytter

Land: Frankrig

Alder: 30

Professionel siden: 2007

Tidligere Tour-deltagelser: 3 

Bedste Tour-præstation: 18

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Mikael Cherel er en glimrende allround-rytter, der gør det godt i de fleste terræner. Men det er sjældent, at det bliver til sejre for den franske rytter, der således primært gør sig som hjælperytter for bl.a. Romain Bardet. Sidste år var en udmærket Tour for Cherel, hvor det blev til en samlet 18. plads i klassementet.

 

De sidste forberedelser til Touren var via Critérium du Dauphiné, hvor det blev til en samlet 23. plads. Cherels rolle i Toren bliver uden tvivl som hjælperytter, hvor han vil være en stor hjælp via en kørestil, der er konstant og han falder stort set aldrig igennem.

 

 

Cyril Gautier - opportunistisk udbrudsrytter

Land: Frankrig

Alder: 28

Professionel siden: 2007

Tidligere Tour-deltagelser: 6

Bedste Tour-præstation: 25

Sejre som professionel/sejre i år: 4/1

Største sejr: Tour du Finistère, 2013.

 

Efter syv år på det nu lukkede Team Europcar er Cyril Gautier skiftet til AG2R La Mondiale, hvor han for syvende gang er til start i Tour de France.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Cyril Gautier har en meget offensiv kørestil og er ofte at finde i opportunistiske udbrud, og er derfor også en for de fleste et kendt ansigt i Tour de France. Desværre for den franske rytter er der forholdsvis langt mellem sejrene, selvom det til tider lykkes. Det skete senest ved det franske endagsløb Paris-Camembert.

 

De opportunistiske udbrud er formentlig også den måde som Gautier vil søge succes i dette års Tour de France. Formen virker til at være udmærket efter Criterium du Dauphinè, der endte med en samlet 54. plads.

 

 

Alexis Gougeard - ung rytter

Land: Frankrig

Alder: 23

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen 

Bedste Tour-præstation: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 7/0 

Største sejr: 19. etape Vuelta a Espana, 2015.

 

AG2R La Mondiale har til forskel fra mange andre mandskaber tradition for at tage unge talenter med i Tour de France. Det betyder, at Alexis Gougeard er med i år, formentlig for mest at lære det store løb at kende, men også fordi holdledelsen tror på, at han måske kan markere sig på en etape.

 

Den unge Gougeard fik sidste år sin debut i Vuelta a Espana, hvor han imponerede ved at tage en etapesejr efter et langt udbrud. Det er selvfølgelig også et spørgsmål om held, men den unge rytter slog en række ret rutinerede og prominente navne på den kuperede etape, herunder Amaël Moinard (BMC), David Arroyo (Caja Rural - Seguros RGA), Jérôme Coppel (IAM Cycling), Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Andrey Amador (Movistar), Tiago Machado (Katusha), der normalt er blandt de bedste på sådanne etapeafslutninger.

 

Gougeard har endvidere vist sig flot frem i flere mindre etapeløb, hvor han har vist, at han er ret alsidig med en udmærket enkeltstart, og at han gør sig godt i kuperet terræn.

 

Dette forår har dog langt fra været særlig vellykket for Gougeard, der ellers åbnede tidligt med en femteplads i Omloop Het Nieuwsblad, som indtil nu er årsbedste. Den unge rytter har således været plaget af en hel del sygdom, hvilket bl.a. betød, at han måtte melde afbud til alle forårsklassikerne. Seneste forberedelse til Touren var i Criterium du Dauphiné, hvor han ligeledes måtte udgå før tid efter løbets fjerde etape.

 

 

Læs også
Evenepoel tilbage på landevejen

 

Alexis Vuillermoz - dygtig på korte stigninger

Land: Frankrig

Alder: 28

Professionel siden: 2013

Tidligere Tour-deltagelser: 2 

Bedste Tour-præstation: 26

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0 

Største sejr: 8. etape Tour de France, 2008.

 

Alexis Vuillermoz fik sidste år lidt af et gennembrud, da han tog etapesejren på etapen til toppen af Mür de Bretagne. Efter to angreb fik han hullet og selvom en så stærk rytter som Daniel Martin prøvede at lukke, lykkedes det ikke og Vuillermoz kunne køre hjem til en sikker sejr.

 

For kendere var det ikke nogen stor sensation, for Vuillermoz er slået igennem som en rytter, man skal holde øje med i Ardennerklassikerne om foråret. Det er blandt andet blevet til en sjetteplads i Fleche Wallone.

 

Desværre for den franske rytter styrtede han i år under Amstel Gold Race, hvor han pådrog sig i slag i hovedet og hudlæsioner, hvilket også betød, at han var ude af både Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège i dette forår.

 

Vuillermoz kan også være med i de store etapeløb, hvor han dog kommer til kort på den rigtig lange stigninger, men han er sluttet som nr. 11 i Giro d’Italia, hvilket vidner om en vis klasse.  Vuillermoz er en glimrende rytter i kuperet og bjergrigt terræn, hvilket ofte sikre ham gode resultater både i etapeløb og endagsløb.

 

Det ser også ud til, at Vuillermoz er i udmærket form. I slutningen af maj blev det til en andenplads i Grand Prix de Plumelec-Morbihan, mens det blev til en lidt mere anonym indsats i Criterium du Dauphiné, der endte med en samlet 38. plads. Men rammer han topformen i Touren, så er han blandt favoritterne til at tage en sejr på en af de mange kuperede etaper på løbets første halvdel.

 

 

Ben Gastauer - solid hjælperytter

Land: 28

Alder: Luxembourg

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 2 

Bedste Tour-præstation: 21

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0 

Største sejr: Tour du Haut Var, 2015.

 

Det er Ben Gastaurs syvende sæson på AG2R La Mondiale, hvor han har udviklet sig til en trofast og solid rytter for holdet. Men der er langt mellem de store individuelle resultater for den 28-årige luxembourger, selvom det sidste år blev til både etapesejr og samlet sejr i Tour du Haut Var.

 

Læs også
Optakt: Vuelta Asturias

 

I Tour de France sammenhæng er det formentlig en ganske udmærket ide at have Gastaur med, der er konstant og derved er en ganske god hjælperytter at have til start. Det viste han også i 2014, hvor han endte på en samlet 21. plads. Sidste år var knap så god, og Gastaur måtte udgå allerede på løbets 11. etape.

 

Sidste forberedelse til Tour de France var i Critérium du Dauphiné, hvor Gastauer sluttede på løbets samlede 55. plads.

 

 

Samuel Dumoulin - spurtstærk udbryder

Land: Frankrig

Alder: 35

Professionel siden: 2002

Tidligere Tour-deltagelser: 11 

Bedste Tour-præstation: 90

Sejre som professionel/sejre i år: 29/3

Største sejr: 3. etape Tour de France, 2008.

 

Samuel Dumoulin er på alle måder holdets mest rutinerede rytter i Tour de France sammenhæng og er med for imponerende 12. gang. Han har også tidligere hentet en flot etapesejr, men den er dateret helt tilbage til 2008.

 

Men trods den fremtrædende alder for en professionel cykelrytter, så er Dumoulin langt fra færdig, og er stadig en klasserytter. Det har han ikke mindst bevist i dette forår, hvor det er blevet til sejre i endagsløbene La Roue Tourangelle Région Centre Val de Loire, Grand Prix de Plumelec-Morbihan og Boucles de l'Aulne - Châteaulin.

 

I de lange etapeløb er det typisk de lange udbrud som Dumoulin satser på, og hvor han altid sidder med gode kort grundet en meget hurtig spurt. Det kan da heller ikke helt udelukkes, at han også ved enkelte lejligheder vil forsøge at blande sig i større spurter, særligt hvis afslutningen er lidt hård og teknisk.

DEL
INFO
Decathlon AG2R La Mondiale
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?