Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Team Katushas Tour-trup

Rundt om Team Katushas Tour-trup

29. juni 2016 15:49Foto: Sirotti

Det russiske hold er i høj grad bygget op om den norske sprinter Alexander Kristoff, men kommer også til start med to tidligere podievindere og en russisk komet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Alexander Kristoff er rykket frem som det russiske mandskab frontfigur, der således mere end nogensinde satser på massespurterne. Der er således hentet flere ryttere til holdet, herunder danske Michael Mørkøv, der skal styrke den norske rytters muligheder.

 

Der er således tale om et større skifte på mandskabet, der i en årrække har satset på Joaquin Rodriguez i klassementet. Selvom den spanske rytter er med igen i år, så har de seneste to år vist, at han har svært ved at køre med om podiepladserne. Det samme gælder for nyankomne Jürgen van den Broeck, der efter et par uheldige sæsoner nu prøver lykken på det russiske mandskab.

 

Endelig har holdet kometen Ilnur Zakarin med til start. Der er lidt usikkerhed om formen efter, at han styrtede ud af Giro d’Italia, men kommer han til start med storform, så kan han måske blande sig i klassementet eller køre efter etapesejre.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

 

Alexander Kristoff - norsk storsprinter

Land: Norge

Alder: 29

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser:  3

Bedste Tour-præstation: 125

Sejre som professionel/sejre i år: 53/8 

Største sejr: Ronde van Vlaanderen, 2015.

 

Alexander Kristoff har etableret sig som en af feltets bedste sprintere og som en af de dygtigste ryttere i brostensklassikerne. Efter en fremragende 2015-sæson var selvtilliden i top og Kristoff proklamerede, at han gik efter flere sejre i de store monumenter (de største endagsløb). Man kan ikke sige, at det har været en dårlig forårssæson, men Kristoff var langt fra sejren i både Ronde van Vlaanderen og ikke mindst Paris-Roubaix, hvor han skuffede stort i det meget kaotiske løb, og tidligt blev sat ud af spillet.

 

Men foråret har været godt, hvis man ser på massespurterne, hvor det er blevet til 10 sejre. De er dog alle fortrinsvis hentet på niveauet lige under World Tour’en og det må forventes, at der er en smule tvivl om, hvor stærk Kristoff reelt står i forhold til rækken af supersprintere i dette års Tour de France. Han mangler i hvert fald endnu i denne sæson at bevise, at han kan slå de allerbedste, og det skal man, hvis man vil vinde i Tour de France.

 

De sidste forberedelser i Criterium du Dauphiné gik ikke som forventet. Løbet er lidt mindre stærkt besat i forhold til sprintere end fx Tour de Suisse. Alligevel kom Kristoff fra løbet med blot en enkelt andenplads, og det var nok langt fra den optakt både Kristoff og holdet havde håbet på. Der er derfor nok en vis bekymring om, at det ender med en gentagelse af sidste års Tour, hvor han reelt ikke var i nærheden af en etapesejr.

 

 

Joaquim Rodríguez - aldrende stjerne

Land: Spanien

Alder: 37

Professionel siden: 2001 

Tidligere Tour-deltagelser: 4

Bedste Tour-præstation: 3

Sejre som professionel/sejre i år: 45/0

Største sejr: Il Lombardia, 2013 og 2014.

 

For tre år siden stod Joaquim Rodríguez på podiet i Paris. Den bedste placering han har opnået i det franske etapeløb. Men dåbsattesten viser, at den spanske rytter er fyldt 37 år og det begynder at kunne ses på sejrslisten.

 

Både i 2014 og 2015 måtte han opgive ambitionerne i klassementet og sætte sig nye ambitioner i løbet. 2014 var et skidt løb, mens det sidste år blev vendt til succes med to flotte etapesejre. I begge løb gik han også efter løbets bjergtrøje, men han har i begge tilfælde måtte se sig slået af en bedre klatre.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Der er nok ingen tvivl om, at ambitionerne i klassementet ikke længere er topprioritet for den spanske rytter. Det ser ikke længere ud til, at han kan køre lige op med de bedste på stigningerne og det har været en noget skuffende forårssæson. Det er dog blevet til en samlet femteplads i Vuelta Ciclista al Pais Vasco og en ottendeplads i Liège - Bastogne - Liège. Men ser man på den sidste forberedelse til Touren, så var Rodriguez langt fra de bedste i Criterium du Dauphiné, hvor han også lod sig udgå fra løbets sidste etape.

 

Rodríguez start i Tour de France rummer således flere spørgsmål end store forventninger.

 

 

Michael Mørkøv - solid hjælperytter

Land: Danmark

Alder: 31

Professionel siden:

Tidligere Tour-deltagelser: 

Bedste Tour-præstation:

Sejre som professionel/sejre i år: 

Største sejr: 6. etape Vuelta a Espana, 2013.

 

Michael Mørkøv startede karrieren på banen, hvor han hurtigt etablerede sig som en af feltets absolut stærkeste ryttere. De seneste år har han imidlertid koncentreret sig om landevejen, og her har han stille og roligt etableret sig som en solid og stærk rytter, der til tider også selv henter resultater.

 

Landevejskarrierens absolut største resultat er fortsat den flotte massespurtsejr i Vuelta a Espana i 2013. Men mest af alt er en han en hamrende loyal og klog hjælperytter, der har stor erfaring og forståelse for, hvordan man bedst placerer sig i feltet, så det kan hjælpe en af holdets stjerner bedst muligt.

 

Alle disse kvaliteter har uden tvivl været en medvirkende årsag til, at Mørkøv efter et stærkt ønske fra Alexander Kristoff forud for denne sæson skiftede til Katusha-mandskabet og nu er klar til Tour de France. Det betyder selvfølgelig også, at Mørkøv skal være indstillet på primært at være hjælperytter i denne Tour, men skulle stjernerne glippe, så kan det ikke udelukkes, at vi også får Mørkøv at se i offensiven, og med sin gode spurt, så er han ikke et dårligt bud på en etapevinder.

 

 

Marco Haller - lead-out rytter

Land: Østrig

Alder: 25

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 1 

Bedste Tour-præstation: 126

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0 

Største sejr: Tour des Fjords, 2015.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Marco Haller har udviklet sig til en af Alexander Kristoffs vigtigste hjælperyttere i massespurterne. Det var også den erklærede årsag til, at han valgte at fortsætte på Katusha-mandskabet. Han gik faktisk så langt som at proklamere, at han føler det som sin egen sejr, hver gang den norske rytter kører først over stregen.

 

Marco Haller er selv en hurtig herre og henter til tider også selv en sejr eller to i løbet af sæsonen. Det er godt nok ikke blevet til nogen i denne sæson, hvor det ikke er blevet til et eneste opsigtsvækkende resultat, herunder heller ikke i Criterium du Dauphinè, der var sidste forberedelse til Touren.

 

 

Alberto Losada - spansk hjælperytter

Land: Spanien

Alder: 34

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser:  2

Bedste Tour-præstation: 58

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Alberto Losada har været en del af det professionelle felt i en årrække, men uden de store resultater. Faktisk er det ikke blevet til en eneste sejr for den spanske rytter, der således mest gør sig som hjælperytter.

 

Dette forår har ikke været en undtagelse, hvor forårssæsonen bedste resultat er en samlet 22. plads Volta ao Algarve. Sidste forberedelse til Touren var Critérium du Dauphiné, hvor Losada sluttede som nr. 80 i klassementet.

 

 

Angel Vicioso - aldrende spansk rytter

Land: Spanien

Alder: 39

Professionel siden: 1999

Tidligere Tour-deltagelser:  3

Bedste Tour-præstation: 64

Sejre som professionel/sejre i år: 27/0

Største sejr: 3. etape Giro d’Italia, 2011.

 

Det er lidt af en overraskelse, at Angel Vicioso er til start i dette års Tour de France. Den spanske rytter har således ikke været med i det franske etapeløb siden han blev kædet sammen med Operacion Puerto.  Det er noget, der fortsat til tider jagter ham, og i 2013 blev han midlertidigt suspenderet af Katusha-mandskabet, da han ikke mødte op i retten vedrørende Operacion Puerto. Ifølge lægeerklæringen havde fået ondt i ryggen, men retten var bestemt ikke tilfreds med, at han faktisk ikke var til at lokalisere under retssagen. Men han blev taget til nåde hos holdledelsen, der således har valgt at udtage ham til dette års Tour (i øvrigt på lige fod med flere af de øvrige ryttere, der har været sat i forbindelse med dopingskandalen).

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Det er også fysisk noget af en bedrift, at Vicioso er til start. Karrieren var meldt slut efter et slemt styrt under Giro d’Italia i 2014, der kostede et brækket lårben. Men sådan gik det ikke, og han var tilbage sidste år, og tog relativt kort efter sit comeback sejren i Gran Premio Miguel Indurain og siden hen gennemførte han også Vuelta a Espana.

 

Sportsligt har det ikke været den store sæson for Vicioso, der ikke har gjort sig specielt bemærket med gode resultater. Det gælder også Critérium du Dauphiné, der endte som nr. 109 i klassementet.

 

 

Jurgen van den Broeck - tidligere klassementsrytter

Land: Belgien

Alder: 33

Professionel siden: 2003

Tidligere Tour-deltagelser: 6 

Bedste Tour-præstation: 3

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0 

Største sejr: 1. etape Critérium du Dauphiné, 2011.

 

Jürgen van den Broeck var tidligere regnet for en af løbets favoritter, men de seneste år har været plaget af skader, sygdom og en lang række dårlige resultater. Det fik til sidst Lotto-mandskabet til at droppe ham til Touren, da man ikke længere troede på, at han kunne slå til i klassementet, og det endte naturligt med et brud forud for denne sæson.

 

Det er dog svært se, at han skulle vende tilbage til sit tidligere niveau, der gav ham en podieplads i Tour de France. Det er i denne sæson blevet til en samlet 8. plads i Tour of California, mens han i Tour-forberedelserne i Critérium du Dauphiné havde svært ved at sidde med de bedste i bjergene. Det endte med en samlet 24. plads. Det tyder ikke på et nyt topresultat i Touren, men måske giver det mulighed for andre målsætninger for den belgiske rytter, der imidlertid meget sjældent er god for en sejr.

 

 

Jacopo Guarnieri - lead-out rytter

Land: Italien

Alder: 28

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 1 

Bedste Tour-præstation: 149

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0 

Største sejr: 3. etape Tour de Pologne, 2009.

 

Jacopo Guarnieri var en ung lovende sprinter som ungdomsrytter, men han slog aldrig helt igennem, da han først blev professionel og har siden specialiseret sig som lead-out-rytter for de store sprintere. Det er også derfor, at han i år er hentet til Katusha-mandskabet, der gerne vil styrke Alexander Kristoffs muligheder i sprinterne.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

 

Han er stadig en hurtig herre og spurtede sig til en 8.plads i Gent-Wevelgem tidligere på sæsonen, men bruger ellers alle kræfter på at være hjælper for Alexander Kristoff.  Det gjorde han senest i Critérium du Dauphiné, hvor han også var med for at hjælpe den norske rytter.

 

 

Ilnur Zakarin - russisk komet

Land: Rusland

Alder: 26

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Bedste Tour-præstation: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 5/1 

Største sejr: Tour de Romandie, 2015.

 

Ilnur Zakarin er regnet for en af feltets mest lovende ryttere netop nu, men også med en mindre heldig fortid. Han blev således tilbage i 2009 suspenderet af det russiske cykelforbund for en positiv dopingprøve. I 2012 fik han imidlertid lov til at komme ind på det russiske mandskabs kontinentalhold, hvor han også fik lov at prøve sig af som stagiere på Team Katusha.

 

Året efter fortsatte han hos pro kontinentalholdet RusVelo, hvor han efter en fremragende 2014-sæson med adskillige flotte etapeløbsresultater skiftede tilbage til Team Katusha. 2015 blev den helt store gennembrudssæson, ikke mindst med en overbevisende samlet sejr i Tour de Romandie. Derefter var forventningerne store forud for Giro d’Italia, hvor han imidlertid ikke kunne være i klassementet, men alligevel hentede en flot etapesejr.

 

I år var Zakarin udset som holdets frontfigur i Giro d’Italia, der imidlertid sluttede med vildt styrt ned af en klippeskrænt på løbets 19. etape på et tidspunkt, hvor han ellers var placeret som nummer fem i klassementet.

 

Han har imidlertid ikke været til start siden Giro d’Italia, så det er usikkert, hvilken form han møder op med. Men møder han op i topform, så er han særdeles interessant at følge med en offensiv kørestil. Han har endvidere en udmærket spurt, hvilket gør ham til et godt bud en mulig etapevinder.

 

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?