Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Contadors ankomst tvinger Mollema til Giroen

10. december 2016 18:22Foto: Sirotti

Bauke Mollema kørte en god enkeltstart og etape op til Mont Ventoux i årets Tour de France, hvilket resulterede i, at Trek-rytteren havde en god mulighed for at slutte på podiet. På 19. etape gik Mollema ned og sluttede på 11. pladsen. 2017 lignede året, hvor Mollema kunne tage skridtet op på podiet, men så kom Alberto Contador til holdet...

Artiklen fortsætter efter videoen.

Nu er Alberto Contador kommet til Trek-Segafredo, og det betyder, at Bauke Mollema ikke længere er kaptajn til næste års Tour de France.

”Jeg vil køre Giroen næste år. Ideen har været i mit hoved siden Tour de France, og da jeg vidste, at Alberto ville komme ind på holdet,” forklarer Mollema til Cyclingnews.com.

"Da Alberto kom, vidste jeg, at planen for ham var at forsøge at vinde Touren. Det er svært at køre Tour de France med to klassementsryttere. Jeg vil hjælpe ham, og jeg tænker, at det er godt for mig og min udvikling som rytter. Jeg vil i det mindste forsøge at køre på podiet i Giroen. Vi har fået en italiensk sponsor (Segafredo, red.)…,” tilføjer Mollema med henvisning til, at nu skal holdet også levere resultater i Italien.

Giroen for anden gang
Mollema har kørt Giro d’Italia en gang tidligere, da han deltog i løbet i 2010, hvilket var hans første Grand Tour. Her sluttede hollænderen på en 12. plads.

”I de seneste år har mit hovedet altid fokuseret på Tour de France, og for mig som cykelrytter er Touren det mest vigtige løb, og hvor du gerne vil præstere godt, men efter noget tid, så startede jeg at tænke på Giroen, som også er en fantastisk løb og er en real mulighed for mig. Det er et anderledes løb, men jeg er virkelig motiveret for at køre efter det. Vi har et stærkt hold, og jeg vil gå efter det hele, podiet og hvorfor ikke mere?”

”Touren gav mig masser af selvtillid, også selvom jeg ikke kender etaperne så godt. Jeg tænker, at løbet vil passe godt til mig med flere afslutninger opad og to enkeltstarter,” slutter Trek-rytteren.

På årets længste enkeltstart i Tour de France blev Bauke Mollema nummer seks.