Porte sejrede igen - og udbyggede føringen

21. januar 2017 06:51Foto: Sirotti

Richie Porte vandt for fjerde gang i træk på Willunga Hill og byggede dermed forspringet i årets Tour Down Under.

31-årige Richie Porte (BMC Racing Team) har sat kursen direkte imod den samlede sejr i Santos Tour Down Under. Porte viste natten til lørdag, at han er i en klasse for sig selv, når det går op ad i etapeløbet.

Porte vandt nattens etape til Willunga Hill, hvor han på den afsluttende stigning satte et angreb ind, hvor konkurrenterne ikke kunne svare igen. Porte vandt etapen med 20 sekunder ned til Nathan Hass (Dimension Data) og Johan Esteban Chaves (Orica-Scott).

Det betyder også, at den samlede vinder synes være fundet. Richie Porte fører nu med 48 sekunder ned til Chaves og 51 til Nathan Hass. Der resterer kun den sidste etape til Adelaide på 90 kilometer. Etapen er et kriterium, hvor rytterne kører på en rundstrækning. Denne etape har tradition for at slutte i en massespurt, hvor Caleb Ewan (Orica-Scott) naturligvis være storfavorit.

Etapens udvikling

151,5 kilometer ventede i dag rytterne i Tour Down Under. Rytterne skulle køre den efterhånden klassike etape i etapeløbet. For femte gang i træk startede rytterne nemlig i McLaren Vale og sluttede på rundstrækningen, hvor Willunga Hill skulle passeres tre gange.

Etapen startede med angreb fra start. Julien Berard (Ag2R La Mondiale) og Will Clarke (Cannondale-Drapac) var de første til at angribe, og de to ryttere kom afsted. Kort efter angreb Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data) og Arnaud Courteille (FDJ). De to ryttere kom frem til de to forreste, men BMC Racing Team lukkede hullet i en hektisk start.

Clarke prøvede dog igen og fik følgeskab af Thomas De Gendt (Lotto Soudal), som kørte i bjergtrøjen, Jeremy Maison (FDJ) og Jack Bauer (Quick - Step Floors). De fire ryttere arbejdede godt sammen og fik oparbejdet et forspring på tre minutter.

I finalen blev udbruddet dog kørt ind, og klassementsfavoritterne kom i spil til etapesejren. Løbets nummer to, Gorka Izagirre (Movistar), måtte hurtig melde sig ud af finalen, da Movistar-rytteren ikke var på toppen efter sit styrt tidligere på ugen. Izagirre røg helt ud af top ti.

Sidste gang på Willunga Hill forsøgte Team Sky at sætte Porte under pres. Kenny Elissonde satte et højt tempo for Henao, men da Richie Porte åbnede op, der var der ingen, som kunne følge med.

Porte tog en flot sejr og er nu så godt som sikker på at vinde Tour Down Under.