Ærlig van Avermaet: Den stærkeste mand vandt

24. marts 2018 09:00Foto: Muscat Municipality / A.S.O. / K.D. Thorstad

Den olympiske vinder fra Rio, Greg van Avermaet, indtog en tredjeplads ved fredagens E3 Harelbeke. Den belgiske BMC-rytter var meget tilfreds med præstation, selvom det ikke blev til en sejr.

For første gang i dette års forårsklassikerer kunne 32-årige Greg van Avermaet stille sig på podiet, da belgieren kom ind på tredjepladsen ved fredagens E3 Harelbeke. BMC-rytteren fandt det meget svært at finde kræfterne, da det hele blev samlet, og var efter løbet også meget ærlig, da det ifølge belgieren var den stærkeste rytter som vandt.

”Problemet var, at jeg gjorde en stor indstats i midten af løbet, og da den store gruppe kom tilbage til os var det hårdt for mig af genstarte benene og finde en lille smule energi igen. Det var hårdt at lukke hullet. Vi blev nødt til at arbejde sammen for at forsøge at hente Terpstra, men han var super stærk. På den store vej kørte vi meget stærkt, men vi kom ikke meget tættere på ham, så jeg synes at det var den stærkeste mand, som vandt til sidst,” fortæller van Avermaet i en pressemeddelelse.

Selvom det ikke blev til en sejr, så var van Avermaet stadig tilfreds med resultatet. Taget i betragtning af, hvor hårdt det er at vinde løb som disse, så så BMC-rytteren løbet som en god indsats samt træning.

”Jeg var super tilfreds med mine ben og mit løb. Jeg gjorde en stor indsats, og det var også god træning for mig. Alt i alt er jeg også meget tilfreds med mit resultat. Jeg er på podiet, og okay det er ikke en sejr, men jeg ved, hvor svært det er at vinde disse løb. Derfor er jeg meget tilfreds med, hvad jeg præsterede i dag,” fortæller den 32-årige BMC-rytter.

Sportsdirektør Baldato: Det bedste vi kan tage med er rytternes form

BMC 49-årige italienske sportsdirektør, Fabio Baldato, var efter løbet meget tilfreds med holdets præstation. Sportsdirektøren kunne se tre af holdets ryttere ende i top 12, hvoraf van Avermaet endte på podiet.

”Det bedste vi kan tage med fra i dag er rytternes form. Jeg så en stærk Stefan Küng og Jürgen Roelandts. Stefan var en at de sidste til at starte efter styrtet, og han var i stand til at gøre comeback i dette løb. Greg van Avermaet leverede imponerende kørsel som altid. Quick-Step Floors havde rytterne i front og de kørte godt, og de satte vores ryttere i problemer. Det gode er holdpræstationen med tre ryttere i top 12 og Greg på podiet,” fortæller sportsdirektøren i en pressemeddelelse.

Van Avermaet fik tidligere på sæsonen sin første sejr i år, da belgieren vandt tredje etape ved Tour of Oman. Sejren talte som nummer 37 i sejrsrækken, der også indeholder en sejr ved Paris-Roubaix sidste år samt vinder af Tirreno-Adriatico i 2016. BMC Racing Team har i alt syv sejre i dette års sæson.

Van Avermaets næste løb bliver ved søndagens Gent-Wevelgem.