Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de Romandie-analyse: Matthews redder Sunwebs forsømte forår

Tour de Romandie-analyse: Matthews redder Sunwebs forsømte forår

24. april 2018 18:16Foto: A.S.O.

I disse dage køres Tour de Romandie, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af prologen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Sidste år var der intet, der kunne stoppe Sunweb. Tom Dumoulin vandt Giro d’Italia, BinckBank Tour og VM i enkeltstart, holdet blev verdensmestre i holdløb, og Michael Matthews og Warren Barguil dominerede Touren ved til sammen at vinde hele fire etaper og løbe med to af løbets fire trøjer. Wilco Kelderman blev endda også nr. 4 i Vueltaen i det, der var en magisk drømmesæson for det tyske hold.

 

I år er det imidlertid gået helt anderledes. Efter klassikersæsonen stod holdet med bare én sejr med Phil Bauhaus helt tilbage i Abu Dhabi Tour i slutningen af februar. I de store endagsløb blev det ikke til meget, og en 5. plads til Matthews i Fleche Wallone var det eneste, der var værd at skrive hjem om. I etapeløbene har Dumoulin været ramt af en serie af uheld og er helt uden resultater, og Kelderman efter en lovende start blevet sat ud af spillet med en skade, der desværre trækker i langdrag.

 

Resultatet er en beskeden 14. plads på WorldTour-ranglisten, men det har i den seneste uges tid været klart, at der er lys for enden af tunnelen. Matthews, der brækkede skulderen i Omloop Het Nieuwsblad, har været sat kraftigt tilbage gennem hele foråret, men har nu langsomt fundet formen. En dum punktering satte ham ud af Amstel Gold Race på et tidspunkt, hvor han så ud til at kunne køre med om sejren, og han skabte en mindre sensation ved at blive nr. 5 på Mur de Huy i Fleche Wallonne.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Det skabte store forventninger til Liege-Bastogne-Liege, men her oplevede holdet og Matthews endnu en nedtur, da den alsidige australier havde en regulær offday. Det gav naturligvis anledning til lidt bekymring inden denne uges Tour de Romandie, hvor man i Keldermans fravær er til start med fuldt fokus på deres australske altmuligmand.

 

Heldigvis tyder alt på, at søndag bare var en dårlig dag. Med en veludført prolog udnyttede Matthews, at de schweiziske arrangører havde sammensat en teknisk, eksplosiv rute, der var skræddersyet til ham, og han kunne med et veldisponeret løb sikre sig Sunwebs anden sejr i år og sin anden prologsejr på WorldTour-niveau efter triumfen i Paris-Nice for et par år siden.

 

Sejren kunne ikke komme mere belejligt for tyskerne. De manglende resultater har utvivlsomt skabt en del bekymring hos ledelsen og på kedelig vis udstillet, hvor svært afhængige holdet er af de tre kaptajner. De har alle været ramt af uheld, og de mange talenter har ikke været i stand til at træde i deres sted. I dag lykkedes det heldigvis et af de tre topnavne at komme tilbage på sporet og dermed skabe lidt ro i truppen, inden Dumoulin om lidt under to uger tager hul på sæsonens helt store mål, Giro d’Italia.

 

Der kan endda være mere i vente for Matthews. Ganske vist er 3. og 4. etape alt for svære for australieren, men de øvrige tre etaper burde passe ham fint. Han får svært ved at besejre Elia Viviani i de klassiske massespurter torsdag og søndag, men i morgen burde han have en fremragende chance for at gå efter the double. Den afsluttende stigning er svær, men en topmotiveret og formstærk Matthews vil være opsat på at fortsætte sit momentum.

 

Den store overraskelse var, at Rohan Dennis for første gang længe måtte se sig besejret på en kort enkeltstart. Helt uventet var det imidlertid ikke. Det var på forhånd klart, at den tekniske rute ville give Matthews en bedre chance end vanligt for at få ram på australieren, og særligt den tekniske indledning ville blive en udfordring for Dennis. Han var da heller ikke villig til at tage væsentlige chancer, og selvom han kørte stærkt på bakken til slut, var det altså ikke nok til at kompensere for tabet i den indledende del, hvor den ene sprinter efter den anden udnyttede de tekniske og accelerationskrævende sektioner til at sætte fremragende mellemtider.

 

BMC kan til gengæld glæde sig over, at unge Tom Bohli leverede en stor overraskelse. Schweizeren har længe været et stort talent på korte enkeltstarter, men denne rute burde have været for kuperet for ham. Han har dog igennem hele foråret vist sig mere robust end tidligere, og koblet med dagens store resultat tegner fremtiden lovende for den unge hjemmebanehelt. Også Victor Campenaerts, der drømmer om en lyserød trøje i Israel om en god uge, kan være fint tilfreds med en 5. plads på en kort og teknisk rute, der ikke just passede ham.

 

Netop den tekniske karakter af den indledende fase betyder også, at man skal være meget varsom med at drage alt for mange konklusioner på baggrund af etaperesultatet. Det er særligt rytternes præstation på bakken, der kan bruges som indikation på deres form, og her imponerede særligt to af de store favoritter. Primoz Roglic og især Richie Porte, der jo er nærmest berygtet for sine svage tekniske evner, var begge relativt langt tilbage ved mellemtiden - særligt Porte, der ikke uventet var meget langsom i svingene - men de kørte begge fabelagtigt på bakken.

 

At Roglic er i storform, kan ikke komme som en overraskelse for enhver, der så Baskerlandet Rundt for et par uger siden, men for Porte må det være nærmest en befrielse at se, at han endelig er tilbage efter sine mange sygdomstilfælde. Trods den pauvre start var det blandt klassementsrytterne kun Roglic, Geraint Thomas, Diego Rosa, Pierre Latour, Gorka Izagirre, Egan Bernal og Pierre Rolland, der gjorde det bedre end australieren, og det kan han kun være tilfreds med på en rute som denne.

 

Thomas, løbets tredje store favorit, må til gengæld sidde tilbage med lidt blandede følelser. En sjetteplads er på papiret et fint resultat, men det er bekymrende, at han primært vandt tid på den tekniske del. På stigningen tabte han derimod til rivalerne, og det må være lidet betryggede, når man samtidig ihukommer, hvor skuffende et Liege han kørte for et par dage siden.

 

Læs også
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

 

Heldigvis er alt ikke skidt i Sky-lejren. Efter en nærmest katastrofal præstation i Tour of the Alps viste Diego Rosa med en 8. plads, at den altid så ustabile italiener nu alligevel har fundet benene og kan udgøre en stærk plan C i Romandiet. Plan B er dog ikke Rosa, men derimod Egan Bernal, der vel leverede dagens største sensation. I sit comebackløb efter den lange skadespause som følge af styrtet i Catalonien kørte han en chokerende god prolog - en disciplin, der slet ikke passer ham. En 11. plads var langt, langt over forventning og løfter pludselig colombianeren op som den måske største favorit sammen med Roglic og Porte.

 

Også Pierre Latour kørte voldsomt stærkt på stigningen og synes dermed at være på vej mod et godt resultat for 3. år i træk. I hvert fald er han tilbage på sporet og klar til at bygge videre på den fremragende præstation i Catalonien. Også Emanuel Buchmann, Dan Martin og Steven Kruijswijk, der bestemt ikke er specialister i denne discplin kan være yderst tilfredse med resultat og har alle bekræftet den gode form, vi vidste, de er i.

 

Stor glæde må der også være i EF-lejren. Holdets prologspecialist William Clarke, der stort set kun præsterer i netop prologer, overraskede positivt på en alt for kuperet rute med en top 10-placering, men det var klatrerne, der vækker særlig grund til optimisme. Pierre Rolland, Hugh Carthy og Joe Dombrowski er simpelthen definitionen på ryttere, der ikke kan køre en prolog som denne, og alligevel endte de relativt langt fremme. Stortalentet Daniel Martinez, der efter den fremragende præstation i Catalonien, blev slået ned under træning, er tydeligvis også i form igen. En bjergenkeltstart burde være en gave til de fire klatrere, og selvom man ikke har en topfavorit, kan der være et stort løb i vente for det amerikanske hold.

 

Andre ryttere har til gengæld knap så megen grund til at glæde sig. Det gælder særligt Jakob Fuglsang, der leverede en nærmest katastrofal præstation på bakken efter en ellers lovende start. Heldigvis skal vi ikke lægge alt for meget i et prologresultat, men starten er bekymrende for danskeren, der allerede har tabt meget tid til de fleste rivaler. Også specialisten Ion Izagirre fortsætter den kedelige tendens med at køre skuffende enkeltstarter i år, ligesom alle håb om, at Tejay van Garderen kan levere samme flotte præstation som sidste år, led et voldsomt skud for boven. Heller ikke Movistar kan være tilfredse med de store tidstab til Jaime Roson og Carlos Betancur, selvom disciplinen ikke just er deres.

 

Heldigvis er der tid til at komme tilbage. Dagens prolog var blot ouverturen. I de kommende dage venter der et hav af bjerge, og ikke mindst bjergenkeltstarten kan skabe voldsomme tidsforskelle, der kan gøre dagens etape nærmest ligegyldig. I første omgang får de tid til at varme benene op de kommende to dage, inden klassementskampen genoptages på fredag. Og i mellemtiden kan Matthews så forsøge at indhente det forsømte forår for Sunweb…

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?