Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: CULT – Mange strenge at spille på

Optakt: CULT – Mange strenge at spille på

24. april 2014 14:40Foto: A.S.O.

I weekenden går den danske kontinentalsæson for alvor i gang i Danmark, da den første afdeling af Post Cuppen køres. Feltet.dk har nærstuderet de fem kontinentale hold og kommer her med vores vurdering af holdene.

Artiklen fortsætter efter videoen.

CULT Energy Vital Water kunne næsten gå på vandet i sidste sæson og hentede mange flotte sejre - blandt andet to etapesejre i Post Danmark Rundt og efterfølgende kvalifikation til VM i holdløb, i Firenze. Holdet er også allerede startet stærkt i 2014, hvor de er noteret for seks UCI-sejre. Efter sidste sæson var det tydeligt, at rent ryttermæssigt så kunne Michael Skelde næsten vælge og vrage imellem, hvem han ville have ind på holdet 2014. Holdets store succes gav desværre ikke økonomi til, at kunne stige et niveau og blive et professionelt kontinentalhold, hvilket dog er svært at aflure, hvis man blot kigger på rytterstaben. Flere tidligere professionelle ryttere er kommet til, og har været en klar forstærkning. Holdet synes på forhånd stensikre på Post Danmark Rundt-billetten.

 

Feltet.dk kommer i nedenstående tekst med sin egen vurdering af, hvad man kan forvente af CULT Energy Vital Water i 2014.

 

Siden sidste sæson

Danmarks største talentfabrik, CULT Energy Vital Water, har på blot få år sendt Michael Valgren, Jesper Hansen, Sebastian Lander, Troels Vinther, Mads Christensen og Christopher Juul Jensen videre til de professionelles rækker. Vinther og Christensen er dog kommet retur, men holdet er også blevet forstærket med den tidligere professionelle rytter Martin Mortensen, som er hentet hos en af konkurrenterne. Talentmæssigt har Michael Skelde også sikret sig to af Danmarks største talenter i Mads Pedersen og Michael Carbel. Holdet rummer både rutine, talent og kvalitet, derfor skal der også være store forventninger til holdet. Et forventningspres som holdet må leve med.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Kaptajnen

Der er flere typer kaptajner hos CULT Energy Vital Water. Vi vil dog nøjes med at udpege en, og det er en stjerne i svøb: Magnus Cort. Han viste sidste år, at han var på vej til de professionelles rækker og med to fantastisk etapesejre i Post Danmark Rundt, så så flere World Tour hold måbende til og stod klar med en professionel kontrakt. Cort havde is i maven. Alle cykelryttere drømmer om at blive professionel, men den 21-årige bornholmer valgte alligevel at tage et år mere i den danske andedam. Cort kunne f.eks. blive ramt af en skader eller et styrt, og dermed måske aldrig få muligheden for at opnå drømmen igen. Modigt, men på den anden side, så viser også, at han stoler på egne evner. Desuden har han et år mere til at udvikle sig og undgå at blive professionel for tidligt. Cort har allerede i 2014 vist, at talentet er stort, og at han er klar til at påtage sig kaptajnrollen. Allerede i marts knaldede han to etapesejre og en samlet sejr ind på CV'et i etapeløbet Istrian Spring Trophy i Kroatien. Efterfølgende var målene U23-løbene Flandern Rundt og Liege-Bastogne-Liege, men lad os glemme de to løb, da de ikke helt blev, som talentet havde satset på. Cort skal i 2014 vise, at han også kan klare forventningspresset og agere som en kaptajn, som han vil blive i flere løb i år.
 

Den største profil

Det vil være oplagt at nævne Magnus Cort under holdets største profil, og det er han sikkert også. Vi retter dog blikket et andet sted hen - nemlig på Troels Vinther. Han har en finish, som de fleste ikke kan hamle op med, og han er yderst giftig på de mindre stigninger og kan køre alene hjem. Vinther har, trods en alder af kun 27 år, allerede været professionel hos flere hold. Han har erfaring, kan vinde cykelløb og de danske løb passer godt til ham, som ryttertype. I en mindre gruppe vil Vinther kunne gøre tingene færdigt til sin egen fordel. Han vil kunne vinde DM-medalje, etapesejr i Post Danmark Rundt, Post Cupoen samlet, hvis tingene går hans vej.

 

Højdespringeren

CULT Energy Vital Water har en stor dansk talentmasse og er blevet magnet for de unge talenter. De unge har luret, hvem som sender de danske ryttere videre til de professionelle hold. En af de ryttere, som kan tage et stort spring i 2014 er: Mads Würtz Schmidt. Det 20-årige talent fra Randers, som overraskede alt og alle ved VM i Danmark i 2011, hvor han pludselig ud af det blå kunne iklæde sig den regnbuetrøje og kalde sig juniorverdensmester i enkeltstart. Mads har nu haft et år til at vænne sig til seniorlivet, og nu kan det forventes, at resultaterne begynder at komme. Mads er tempostærk, en god afslutter og kan køre alene hjem ude fra. Han er en fighter, og 2014 kan blive året, hvor han tager endnu et skridt imod en professionel karriere.
 

Hold øje med

Holdet har to talenter, som netop er rykket op fra juniorrækken. Paris-Roubaix-vinderen og VM-sølvvinderen Mads Pedersen og den danske juniormester Michael Carbel. Begge talenter skal lige vænne sig til senior tilværelsen, træningsmængden øges, uddannelserne skal færdiggøres, U23-landsholdet kalder m.m. Begge ryttere vil dog komme til at vise deres enorme potentiale på sigt. Michael Carbel viste allerede tidligt, at talentet er kæmpe stort, da han i sin anden seniorstart vandt det hollandske UCI-løb Rabobank Dorpenomloop Rucphen.


Spørgsmåltegnet
Et af de store spørgsmål er André Steensen. Efter at være vraget i sidste øjeblik, som professionel vendte han hjem til CULT. I 2012 viste han, at han er fantastisk cykelrytter og kunne nærmest gå på vandet. Ni sejre blev det til, men den professionelle kontrakt kom ikke. Det virkede til, at det gav André Steensen et knæk, og han havde en svær 2013 sæsonen. Formår Michael Skelde, at få den gamle André tilbage, så kan der være store ting på vej. Michael Reihs er også et spørgsmålstegn. Kan den 35-årige silkeborgenser blive ved med at hente topresultater? Rutine og godt humør vil han i hvert fald tilføje holdet, fordi sådan er Michael Reihs' personlighed. I de danske løb vil Michael Reihs, som vandt Post Cuppen i 2013, også kunne tilføje en masse rutine. En rytter man aldrig må afskrive. 
 

Sæsonens topmål

Post Danmark Rundt er selvfølgelig holdets helt store mål, og ambitionerne bør ikke slutte der. Holdet bør have store ambitioner om en etapesejr samt et godt klassementet i Danmarks største cykelløb. Holdet skal også levere i de danske UCI-løb og til de danske mesterskaber hos eliten, men i høj grad også ved U23 og hold DM. Det er ikke udtalt af Michael Skelde eller rytterne, men mon ikke også holdet gerne vil gentage sidste års triumf og kvalificere sig til hold VM i Spanien?


Post Danmark Rundt kvalifikation
Hvis CULT Energy Vital Water ikke kommer med i Post Danmark Rundt, så vil det være en sensation, eller en dopingsag skal ramme holdet. Det virker utænkelig, at holdet ikke skulle kunne kvalificere sig, da holdet har ryttere, som kan vinde samtlige kvalifikationsløb. Ja, vi skrev samtlige, holdet kan også vinde elite DM, det så vi senest i 2012, hvor Sebastian Lander strøg til tops. Holdet er ikke svækket siden 2012 - tværtimod har de aldrig været stærkere.
 

Samlet vurdering

CULT Energy Vital Water hører til i toppen af de danske kontinentalhold, og man kan tillade sig at have store forventninger til holdet. Talent, erfaring og rutine er afbalancere og til de løb, hvor holdet stiller til start i Danmark, der vil de stort set have en vinderchance hver eneste gang. Holdet fungerer også i kulissen og har et godt internationalt program, hvor holdet også vil komme til at levere en række UCI-sejre i løbet af sæsonen.
 

CULT ENERGY VITAL WATER 2014

André STEENSEN26imageRytter
Christian Moberg JØRGENSEN26imageRytter
Emil Nygaard VINJEBO20imageRytter
Lasse BØCHMAN30imageRytter
Mads CHRISTENSEN30imageRytter
Mads PEDERSEN18imageRytter
Mads WÜRTZ SCHMIDT20imageRytter
Magnus CORT NIELSEN21imageRytter
Martin MORTENSEN29imageRytter
Michael CARBEL SVENDGAARD19imageRytter
Michael REIHS35imageRytter
Rasmus STEROBO22imageRytter
Troels Rønning VINTHER27imageRytter

 

 

Tidligere optakter:
Christina Watches-Kuma
 

 

DEL
INFO
Stölting Service Group
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?