Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
21-årig dansker smadrede professionelle på vanvittig stigning

25. oktober 2019 09:20Foto: Frederik Maj

De fleste vil nok være glade for bare at gennemføre, men den unge dansker Anthon Charmig ville meget mere ved dagens Taiwan KOM Challenge. På imponerende vis lykkedes det den 21-årige at slå flere profesionelle ryttere og tage en suveræn sejr ved det hårde endagsløb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Anthon Charmig vandt i dag det nymoderne endagsløb, Taiwan KOM Challenge, hvor både professionelle og amatører kan stille op i håbet om at nå toppen på det frygtindgydende Mount Wuling.

Løbet starter langs kysten i det østlige Taiwan ved 0 meters højde, hvorfra rytterne føres ind i landet og op ad den i alt 80 kilometer lange stigning. Målstregen er placeret på toppen i vanvittige 3275 meter over havets overflade.

Løbet havde i år deltagelse af blandt andre de to Katusha Alpecin-ryttere, Nathan Haas og Steff Cras, men det blev Charmig, der nåede toppen først i tiden 3:24:24.

Den 21-årige dansker var dermed næsten fire minutter foran nummer to, den franske kontinental-rytter, Benjamin Dyball, der næste år skal køre for Team NTT på WorldTouren. Den italienske kontinentalrytter, Pierpaolo Ficara, blev nummer tre, yderligere ét minut efter Charmig, mens den profesionelle Neri Sottoli-rytter, Etienne van Empel, på femtepladsen satte over seks minutter til vinderen.

Dermed blev det for andet år i træk dansk sejr, da John Ebsen i fjor vandt løbet i tiden 3.26.01. Ebsen prøvede at forsvare titlen, men sluttede ikke blandt de seks bedste.

Løbets hurtigste tid nogensinde blev sat i 2017, da Vincenzo Nibali stillede til start og ikke overraskende vandt løbet. Dengang gennemførte italieneren ruten på 3.19.54.

Charmig er i år vendt tilbage til cykelsporten efter en kortere pause, og stortalentet skal i den kommende sæson køre for ColoQuick.

Hos kvinderne blev løbet en duel mellem de to forhåndsfavoritter og holdkammerater, Ashleigh Moolman-Pasio og Marianne Vos. Denne trak sydafrikaneren sig sejrsrigt ud af, da hun nåede toppen efter 3.51.55, over fem minutter hurtigere end Vos. Newzealandske Kate McIlroy blev nummer tre.