Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

27-årig dansker forklarer lang rejse til første professionelle kontrakt

27-årig dansker forklarer lang rejse til første professionelle kontrakt

09. august 2022 22:00Foto: Gilbert De Weerdt/Team Coop

Læs Feltet.dk´s dybdegående interview med Louis Bendixen, der til vinter bliver professionel efter syv sæsoner som kontinentalrytter.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I sine ungdoms- og juniorår var han en talentfuld mountainbike-rytter. Han kørte sig på landsholdet, og faktisk var han efter eget udsagn bedre på de brede end smalle hjul.

 

Ikke desto mindre kom han frem til, at det var på landevejen, at potentialet var størst. Men indfrielsen af dette og udbyttet af satsningen har skullet lade vente på sig.

 

Først i den tredje seniorsæson blev det til en kontinentalkontrakt. To år senere gik rejsen så udenfor Danmarks grænser i jagten på et mere alsidigt og internationalt løbsprogram hos norske Team Coop.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

I 2023 skal han for sjette sæson i træk repræsentere et norsk mandskab. Men nu er det UCI ProTeam, som der vil stå på trøjen. For efter årsskiftet går 27-årige Louis Bendixens drøm endelig i opfyldelse.

 

Han har opnået den professionelle kontrakt.

 

”Der har da været rigtig mange overvejelser igennem de seneste par år. Hvis det ikke lykkedes, hvad så? Men hele vejen igennem har jeg troet på, at det kunne lade sig gøre. Det har jeg. Også, fordi jeg har haft en stabil udvikling og ikke stagneret,” fortæller den kommende Uno-X-rytter til Feltet.dk.

 

”Jeg tror måske, at min kærlighed til cykling har skinnet for meget igennem til, at jeg har tænkt: ”Nå, nu er det last call. Nu gider jeg ikke mere”. Sådan en følelse har jeg aldrig haft. Jeg har ikke gået med alle mulige exit-plans. Jeg har troet på det hele vejen, og den tro er blevet styrket, når jeg har lavet nogle gode resultater.”

 

”Det er sindssyg fedt, at den nu er hjemme. Men jeg er også klar over, at nu begynder det hårde arbejde også igen. Jeg har trænet og levet som en professionel i de sidste tre år. Så det bliver ikke en kæmpe omvæltning, men det er klart, at der kommer nogle flere rejsedage og endnu hårdere cykelløb.”

 

Udvikling på hold med Kristoff

Bendixen er taknemmelig for den tillid, som Team Coop har vist ham i løbet af de snart fem sæsoner, hvor han har udviklet sig til en leder og vejkaptajn for de yngre ryttere samt ikke mindst en stærkere rytter selv.

 

I fjor kunne Bendixen efter mere end syv år som senior sætte kryds ud for sin første UCI-sejr, og i 2022 har han fået sit hårde arbejde bekræftet med yderligere tre af slagsen.

 

Danskeren fortæller, at Uno-X har haft interesse for ham i de seneste par år, men at det først blev konkret en måneds tid inden årets DM. En aftale kom hurtigt i hus, og nu ser Bendixen så frem til at udnytte ProTeamets større ressourcer og kompetencer til at accelerere sin udvikling.

 

”Jeg er super glad og stolt over at komme på Uno-X, som er det hold, som jeg ser mig selv udvikle mig bedst muligt på. For jeg har fulgt dem i mange år og set, hvad de har lavet. Det er også det hold, som jeg nemmest kan omgås med, også qua at jeg kan snakke norsk.”

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

”Som Pro-rytter kommer der nu nogle nye muligheder for mig til at udvikle mig. Det er hele vejen rundt. Jeg glæder mig til at være omgivet af de her fagligt dygtige mennesker, som er de bedste indenfor deres felt. Mekanikere, fysioterapeuter og kostvejledere, som får det til at gå op i en højere enhed,” forklarer Bendixen, der i forvejen kender flere af Uno-X´s sportsdirektører og ryttere.

 

Bendixen efter den samlede sejr i Tour of Rhodes den 27. marts 2022. Foto: Gilbert De Weerdt/Team Coop

 

Blandt disse er Alexander Kristoff, der præcis som danskeren tilslutter sig mandskabet ved årsskiftet. Bendixen har i mange år trænet med den norske stjerne og kender ham således godt.

 

”Jeg synes, at hans træningsmorale er noget, som alle ryttere kan lære noget af. Og hans iver og den måde, han aldrig giver op på. Om ruten ikke passer ham, så kører han stadig, som om at den gør det. Jeg er overbevist om, at han stadig er blandt verdens bedste sprintere,” udtaler Bendixen og tilføjer:

 

”Det er klart, at han kommer ind som den store stjerne, men han er en super cool fyr, som er meget nede på jorden. Han kan godt lide at lære fra sig. Det har han i hvert fald gjort til mig. Det er jeg stolt over.”

 

”Jeg glæder mig super meget til at lære fra ham, og det ved jeg, at andre ryttere også gør. Han kommer til at være sulten for at vinde i Uno-X-trøjen. Jeg er helt sikker på, at han ikke er færdig med at vinde cykelløb.”

 

”Han er en, jeg ser op til. Så at komme på hold med ham og forhåbentlig køre nogle fede cykelløb med ham, det er også noget af det, jeg glæder mig rigtig meget til.”

 

Den nye rolle

Netop løbsprogrammet kender Bendixen naturligvis ikke endnu. Faktisk føler han, at det er for tidligt end at tænke på. Men han tør godt udtrykke, at han glæder sig til at få et mere skræddersyet løbsprogram.

 

”Jeg har været vant til at køre de største løb på Coop, men de har også været uafhængige af, hvordan de passede mig som ryttertype. Set ude fra er jeg en klassiker-type, som er god i puncheur-terræn, men også har en topfart. Min teknik i finalerne er også noget, som jeg ved, at de har lagt mærke til,” forklarer han.

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

Uanset løbstype er Bendixen også bevidst om, at det ikke kun er hans løbsprogram, der med skiftet til Uno-X vil ændre sig. I 2023 vil han ikke længere skulle agere kaptajn.

 

”Min rolle er ikke 100 procent defineret endnu, men jeg håber, at jeg kan bruge mine egenskaber i leadout, positionering og topfart på en måde, der kan give nogle kæmpe store resultater til holdet. Jeg glæder mig til at se, hvor jeg skal arbejde mere målrettet henimod. Det finder jeg stille og roligt ud af i løbet af vinteren.”

 

”Jeg har været vant til at være en af kaptajnerne. Her skal jeg finde min plads og tage arbejdshandskerne på. Jeg er nødt til at arbejde endnu hårdere og gå mere i detaljer fremover. Men det er jeg sindssygt stolt og beæret over. Jeg går også ind til med troen på, at jeg kan gøre forskellen for holdet.”

 

Bendixen under VM i MTB i 2014. Foto: Thomas Nyhus / Rawshooter

 

Den tro bunder sig i Bendixens erfaring. Han påpeger ikke at være en 19-årig, der skal til at finde sin plads i seniorfeltet. Derimod drager han selvtillid fra sine oplevelser i professionelle løb som PostNord Danmark Rundt, Arctic Race of Norway og Tour of Norway.

 

I år har Uno-X været inviteret til løb som Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og Criterium du Dauphiné, men med erfaringerne i bagagen er udsigten til karrierens potentielt hårdeste løb ikke nok til at skræmme Bendixen.

 

”Jeg har altid følt, at jeg har performet rigtig godt på højt niveau. Jeg føler mig hjemme i et professionelt felt. I løb som Danmark Rundt og Arctic Race of Norway er der, hvor jeg føler mig mest tilpas i de stressede finaler.”

 

”Jeg vil kigge på, hvad ting der gjort mig til en bedre rytter. Kan jeg tage det med videre? Og er der nogle ting, som jeg ikke nødvendigvis har afprøvet? Sammen med sportsdirektørerne og trænerne skal jeg finde ud af, hvor jeg skal justere, så jeg kan være toneangivende eksempelvis i WorldTour-løb.”

 

”Der er selvfølgelig et niveauspring, men jeg har efterhånden kørt nogle gode prof-løb, og jeg er ret fortrøstningsfuld med, at det bliver super fedt at køre på det niveau. Det er jeg slet ikke bange for, overhovedet.”

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Fordelene ved erfaring

Som 27-årig nyprofessionel med en lang cykelhistorik bag sig er det ikke ved første øjekast en oplagt kommende Flandern Rundt-vinder, som Uno-X har skrevet kontrakt med. Det erkender Bendixen også.

 

Til gengæld får nordmændene en mand, der føler sig klar til at præstere fra dag ét.

 

”Det er ikke, som hvis du snakkede med mig, hvis jeg var 19 år. Selvfølgelig skal jeg også udvikle mig, men jeg føler allerede, at jeg er stabil. De år, som en 19-årig bruger på at finde sin plads i feltet og finde ud af, hvad der fungerer for ham eller hende, skal jeg ikke bruge på samme måde.”

 

”Jeg kender min krop og grænser. Jeg er vant til at rejse meget, over 150 dage om året, til at være på lange træningslejre, lave tung styrketræning, køre mange sure timer om ugen og skulle præstere i hvert eneste løb, jeg stiller til start i.”

 

”Det motiverer mig helt vildt at komme på hold med en masse stærke og erfarne ryttere. Jeg har masser af venner, der er super gode WorldTour-ryttere, og jeg ved jo, at jeg træner det samme, som de gør. Jeg ved, at jeg skal præstere, så det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over overhovedet.”

 

Du siger, at du ved, at der er nogle ting, du kan justere på for at blive bedre. Hvor langt rækker dit potentiale?

 

”Det er godt spørgsmål. Det er svært at spå. Der er mange ryttere, som kan have en super god karriere, indtil de er 38-39. Jeg har altid haft i hovedet, at jeg ville cykle, indtil jeg ikke kunne følge med mere. Om jeg når en alder som Valverde, ved jeg ikke endnu. Men jeg kører så lang tid, at jeg kan udvikle mig og er en del af et hold, hvor jeg kan lide at være, og hvor ambitionerne er høje.”

 

Bendixen har ikke kørt UCI-løb siden DM-linjeløbet den 26. juni, men på torsdag er han tilbage i løbsaktion ved ProSeries-løbet Arctic Race of Norway. Derefter vil han og holdkammeraten Andreas Stokbro rejse videre til Danmark for at køre PostNord Danmark Rundt. Det vil samlet give duoen 10 løbsdage på 11 dage.

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?