Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Årets sidste danske mester blev en overraskelse

31. december 2013 07:00Foto: Feltet.dk

Efter elitens DM parløb var afgjort skulle den 112. danske mester i sprint findes, og 2013's sidste dannebrogstrøje uddeles. Det blev en 18-årig rytter fra Nakskov CC, William Rikratt-Milkowski.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Siden 1894 er der blevet kørt om det danske mesterskab i sprint. I år skulle der med sikkerhed findes en ny vinder, da den forsvarende mester, Bernhard Franzpötter, ikke stilte op. Der var derfor lagt op til en meget åben dyst, hvor fokus umiddelbart lå på sidste års sølv- og bronzevindere, Frederik Bohé og Kristian Karstoft. Imidlertid fik ingen af dem medalje, og tre helt nye ryttere stod på podiet. 18-årige William Rikratt-Milkowski fra Nakskov CC vandt guld foran Mathias Lindberg (21) og Sebastian Refsgaard (22), begge fra DCR Ballerup.

De lokale bedste fra start

I den indledende 200 meter på tid med flyvende start var Sebastian Refsgaard hurtigst med 11,535 sekunder foran Mathias Lindberg i 11,658.

De to vandt efterfølgende sikkert deres kvartfinaler med 2-0 over henholdsvis Martin Esberg og Kim Bo Jensen. I de to andre kvartfinaler blev også til 2-0 sejre, hvor Frederik Bohé sendt Mathias Munk Asmussen ud, mens William Rimkratt-Milkowski forhindrede en ny medalje til Kristian Karstoft. Den eneste rigtig tætte duel i kvartfinaler var den første mellem Rimkratt-Milkowski og Karstoft, hvor Rimkratt-Milkowski blot var et millisekund hurtigere over stregen end sin konkurrent.

Lange semfinaler

Begge semifinaler gik ud i de maksimale tre matcher for at finde en vinder. Bohé besejrede Lindberg i deres første match, inden Lindberg i anden match forsøgte med en meget lang spurt på omkring 300 meter. Det er en farlig taktik i sprint, men for Lindberg gik det godt, og med sejren skulle de køre en tredje og afgørende match. Her vandt Lindberg i en mere almindelig spurt.

I anden semifinale startede Rimkratt-Milkowski med at besejre Refsgaard, inden resultatet blev modsat i anden match. I den tredje og afgørende match holdt Rimkratt-Milkowski Refsgaard højt oppe i banen meget længe, også inde de på de sidste 200 meter. Taktikken lykkedes, og Rimkratt-Milkowski kørte sig i finalen.

Deklassering i finalen

Den første match i guldfinalen bød på aftenens eneste deklassering. Lindberg kom sikkert først ver stregen, men kommissærerne var hurtige til at deklassere ham for at køre ned i Rimkratt-Milkowski, da de startede spurten og dermed sænke sin modstanders fart væsentligt.

Anden match blev en tæt duel mellem de to ryttere, men det lykkedes for Rimkratt-Milkowski at komme først over stregen og dermed sikre sig en overraskende DM-guldmedalje.

Bronzefinalen vandt Refsgaard, der ellers tabte første match mod Bohé. Anden match vandt han sikkert, og i trejde match accelererede han så kraftigt, at Bohé opgave halvvejs gennem spurten.

William Rimkratt-Milkowski kan dermed skrive sig ind i historien som den 112. danske mester i sprint på en liste, der blandt mange andre også tæller Niels Fredborg, Willy Falck Hansen og Peder Pedersen.