Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Alex Rasmussen dansk mester

Alex Rasmussen dansk mester

01. juli 2007 17:220

- Michael Blaudzun: Niveauet er gået op
- Christian Andersen meget skuffet
- DCU formand med ros til arrangører
- Team GLS havde taktikken klar
- Rene Jørgensen: Træls GLS og CSC taktik
- Troels Vinther på toppen igen
- Landstræner: Godt for dansk cykelsport
- Jesper Worre: Alex er lige så hurtig som Petacchi
- Michael Smith Larsen nier med dårlig mave
- Matti Breschel meget skuffet
- Frank Høj: Det var for let
- Team Odense Energi: Vi beholder Alex
- Jonas Aaen: Jeg gik efter guldet
- Jacob Moe: Jeg har trænet meget meget hårdt
- Michael Skelde: Alt for dårligt resultat
- Skuffelse hos Team CSC
- Alex Rasmussen: OL garanti før underskrift - opd.
- Alex Rasmussen: Betyder helt vildt meget - opd.
- ALEX RASMUSSEN DANSK MESTER
- Matti Breschel: Ingen taktik
- Feltet.dks optakt herrernes DM

Michael Blaudzun: Niveauet er gået op
Michael Blaudzun forsøgte efter dagens danske mesterskaber at se det positive i Team CSCs nederlag.

"Det måtte jo ske på et tidspunkt, og jeg ser det her som et tegn på, at niveauet i dansk cykelsport generelt er gået en tak op", sagde Michael Blaudzun til Ritzau.


Christian Andersen meget skuffet
Sportsdirektør Christian Andersen var langt fra tilfreds med Team Designa Køkken præstation i dagens løb.

"Alle mand kører et rigtig flot løb fra km 0 til km 200. Det er selvfølgelig ærgerligt, at Daniel Foder styrter til sidst, men det er ikke godt nok, at vi ikke kører minimum en podieplacering hjem. Jens-Erik Madsen er p.t. i så god form og så meget stærkere end konkurrenterne i en spurt, at han ikke må kikse så meget,” fastslår Christian Andersen.

”Vi må nu kigge fremad, men vi må også godt lige tænke lidt over, hvad der gik galt i et løb, som vi egentlig styrede fra start og næsten til mål", tilføjer Christian Andersen.


DCU formand med ros til arrangører
”Jeg syntes, at efter et par skønhedsfejl i onsdags, som jeg snakkede med Henrik om, formanden for Roskilde Cykel Ring, at det er gået helt fantastisk. Så jeg har også rost ham for, at vi fredag, lørdag og søndag har haft et rigtigt flot arrangement,” kunne en glad formand for DCU, Tom Lund, fortælle Feltet.dk efter at have overrakt de sidste sæt medaljer.

Netop det at afholde DM inde midt i en større by ligger den danske formand tæt på hjertet.

”Det vi gerne vil, er, at præsentere et klassecykelløb som Danmarks Mesterskaberne tæt på centrum af en større by, og det har Roskilde kommune bakket op stort omkring. Så vi har stor ros til arrangementet, selv vejret fik de jo ændret på.”

”Det er min kongstanke, og det kan godt være, at alle ikke er enig med mig. Men for at cykelsporten kan overleve, så skal vi have nogle tilskuere og de findes ikke ude i vejgrøfterne men inde i byerne, hvor de kan gå til arrangementerne eller tage en bus.

”Men når vi oplever en velvilje, som vi har oplevet fra Roskilde Kommune, så ved vi, at det også kan lade sig gøre at spærre af fornuftigt. Vi ville gerne have spærret endnu mere af hensyn til sikkerheden for rytterne, så der har vi en opgave foran os.”

Til næste år skal DM afholdes i Fåborg-Midtfyn kommune, som Cykling Odense skal arrangere.


Team GLS havde taktikken klar
For Team GLS sportsdirektør, Tom Breschel, var dagens taktik klar, hvis der skulle medaljer på bordet.

”Vi prøvede, at dække alt af hvad CSC kørte med i, og selvom vi et par gange var i undertal, så lykkedes det os at være repræsenteret i alle udbrud,” udtalte Breschel til Feltet.dk efter løbet.

”Vi vurderede hele tiden, om vi skulle rundt sammen med CSC-rytterne, eller om vi skulle passe på os selv. Så størstedelen af løbet førte vi ikke, da de simpelthen er for stærke. Specielt Lars Bak og Matti Breschel var meget stærkt kørende. Og hvis vi fører for dem, så smadrer de os simpelthen, så vi ikke kommer med hjem til mål.”

”Vi ville gerne køre med dem, hvis de kørte alene med Kristoffer, hvilket vi også sagde til Team CSC ude på ruten. Og det endte jo med, at Matti Breschel og Kristoffer længe sad alene fremme, og der prøvede Kristoffer selvfølgelig at hjælpe så meget som muligt.”

Da dagen om var omme, stod Team GLS med to flotte medaljer, så taktikken var lykkedes.

”Det var flot i dag. Vi var heller ikke i tvivl, om vi kunne til lade os at køre efter sejren. Vi var ikke specielt interesseret i at komme samlet hjem, da Alex Rasmussen, Martin Pedersen og Jens-Erik Madsen så ville være farlige, men det lykkedes Jonas Aaen og Jacob Moe at køre spurten perfekt,” sluttede en glad og træt Tom Breschel af med.


Rene Jørgensen: Træls GLS og CSC taktik
Team Designa Køkken var udråbt som den måske største udfordrer til storebror Team CSC ved dagens danske mesterskaber, men da resultatet skulle gøres op, så blev det til en beskeden 10. plads til Kasper Jebjerg.

”Det gik IKKE lige efter planen,” griner Rene Jørgensen, da Feltet.dk snakker med ham.

”Træls rute og vinden var forkert. Der var på intet tidspunkt sidevind, og der var modvind opad bakken. Jeg var med i nogle udbrud, hvor Team GLS og Team CSC kører imod hinanden. Ingen af dem ville føre, og det ødelagde løbet,” forklarer Rene Jørgensen videre.

Godt halvvejs i løbet kunne Rene Jørgensens ellers dufte DM medaljerne. Lige pludselig synes han, at det så lyst ud. Matti Breschel og Kristoffer G. Nielsen var i udbrud.

”I en forfølgergruppe efter de to forreste sad jeg sammen med Morten Knudsen (Differdange, red.), Michael Mørkøv (Team GLS, red.), Anders Lund (Team CSC). Lige pludselig så ville Anders Lund ikke føre, og så ville Michael Mørkøv heller ikke. Hvis de ville have gjort det, så kunne vi være kørt op til de 2 forreste og have afgjort DM imellem os. Så lidt mere held, så kunne det have været blevet til medaljer. Benene var til det.”

Men lige ved og næsten, det tæller ikke ret meget påpeger Rene Jørgensen og må indrømme, at Team GLS slap godt fra deres taktik.

”Team CSC og Team GLS satte en bremse i udbruddene, det var ærgerligt, men man må sige, det er et flot resultat af Team GLS. Jeg havde sat næsen op efter noget mere, det skal ikke være nogen hemmelighed. Det var bare ikke nok i dag, jeg følte mig godt kørende, men vi kommer tom hændet hjem. Sådan er cykelløb!”

Rene Jørgensen tager nu 14 dages pause, før han møder op til træningslejr sammen med de øvrige Team Designa Køkken ryttere i Luxembourg, eller som han selv udtrykker det: ”min baghave”.


Troels Vinther på toppen igen
Efter en svær start for Unibet.com viste Troels Vinther i dag med en femteplads, at formen er tilbage. Dermed er Vinther sluttet i top fem de seneste tre udgaver af DM i linieløb, hvilket er ganske imponerende.

”Det er utroligt dejligt, og jeg havde egentlig ikke regnet med det. I maj måned var jeg syg det meste af tiden, med noget der startede som en influenza, men som ingen helt vidste, hvad var. I den sidste måned har jeg dog kunne træne optimalt, så jeg var klar til i dag. Eftersom de seneste DM er blevet afgjort med et tidligt udbrud, var jeg meget aktiv i starten af løbet. Men ruten var for nem, så det lykkedes ikke for nogen at komme afsted for alvor,” udtalte Troels Vinther efter løbet til Feltet.dk.

”Selvom det gik godt, kunne jeg dog godt mærke, at jeg lige manglede det sidste. Alex Rasmussen sad på mit hjul, men da han åbnede, kunne jeg ikke gå med. Men jeg er godt tilfreds, og dette giver mig utrolig meget moral.”

Troels Vinther ser nu frem til Post Danmark Rundt, da han gerne vil gøre en god figur i det store danske løb.


Landstræner: Godt for dansk cykelsport
Den danske landstræner Lars Bonde Nielsen var rigtig godt tilfreds med dagens resultat ved DM i Roskilde, for det styrker Danmarks mulighed for at få seks ryttere med til VM i Tyskland senere på året.

"Det er rigtig godt for dansk cykelsport, når man tænker på point. Mens de græder på Team CSC, så skal de huske, at det giver gode point til kontinentalholdene og det er dem, der sikre flere mand til VM," siger Lars Bonde til Feltet.dk.

Landstræneren var dog ikke klar til at uddele VM-billeter endnu. Heller ikke selvom U23-rytteren Jonas Aaen Jørgensen kørte en bronzemedalje hjem.

"Der er en halv sæson til, men selvfølgelig er han godt med og det ved han også godt. Han kan gøre sig i massespurter og han kører også godt med når det går opad. Så han er helt sikkert et godt emne. Jeg tror helt klart, at han også satser på det. Men meget kan ske og jeg skal ikke til at udtage folk til VM nu," lyder det fra Lars Bonde, der dog ikke er i tvivl, hvad han vil sige til den unge Team GLS-rytter, hvis han får tilbudt en professionel kontrakt.

"Hvis han får tilbudet, så synes jeg han skal slå til."

Jesper Worre: Alex er lige så hurtig som Petacchi
Alex Rasmussen bekræftede endnu engang sit store talent, da han blev dansk mester på landevej, og DCU-direktør Jesper Worre mener da også, at den unge rytters muligheder er uanede indenfor cykelsporten.

"Alex kan nå lige så langt som han selv vil. Det er kun ham selv, der ligger begrænsninger, f.eks. hvis han gerne vil have en landevejskarriere. Lige nu satser han på OL og det er vi glade for, fordi han er ankermand på vores 4000 mester hold. Han er et enestående talent, også fordi når han lugter blod kan æde sig selv helt vildt meget og det er også derfor han vinder i dag," sagde Jesper Worre efter dagens DM-løb.

DCU vil dog ikke blande sig i om Alex Rasmussen skal skifte til et professionelt mandskab i 2008, selvom Jesper Worre ikke er i tvivl om, at den fynske rytter vil kunne hente stor succes på landevejen.

"Det er Alex, der afgør de ting, men det kunne være spændende, hvis han efter OL prøver en landevejskarriere og ser hvad han kan nå i de store massespurter. For han passer til etapeløb, hvor der er flade etaper og de kommer samlet hjem. Han har en fantastisk spurt og jeg vil våge at påstå, at han har en hurtighed som (Alessandro, red.) Petacchi. Lige nu har han ikke samme fysik, men det kan han få," spår Jesper Worre.

Michael Smith Larsen nier med dårlig mave
Efter en flot tredjeplads sidste uge i Post Cuppen, havde Michael Smith Larsen fra Team Herning Elite sat næsen op efter endnu et flot resultat i dag, og med en niendeplads må man sige, at projektet lykkedes. Resultatet kom dog først i hus efter et meget hårdt løb med maveproblemer.

”Jeg har kæmpet med dårlig mave hele dagen, så jeg har slet ikke kunne spise og drikke det, jeg normalt ville gøre, da det bare kom op igen. Derfor var jeg hele tiden nervøs for, at jeg ville gå kold. Da 19-mandsudbruddet kørte væk, skulle jeg egentlig have kørt med, men gik bare ikke. Derfor satte holdet sig frem inklusiv mig selv, og sammen med Team Odense Energi fik vi stille og roligt reduceret forspringet,” udtalte Michael Smith Larsen til Feltet.dk efter løbet og fortsatte.

”Da vi kørte ud på sidste omgang, så jeg, at Lars Bak angreb. Jeg kom hurtigt med på hjul sammen med Martin Mortensen og Jacob Moe. Vi fik et lille hul, men desværre ville hverken Moe eller Bak arbejde. Derfor blev vi hentet igen. Det var meget ærgerligt, da det kunne have været det afgørende udbrud, hvilket ville har sat mig i en formidabel situation. Men alligevel fik jeg kæmpet mig ind på en god niendeplads, hvilket jeg er okay tilfreds med.”

Michael Smith Larsen tager nu på ferie, inden han igen ser frem mod anden halvdel af sæsonen


Matti Breschel meget skuffet
Matti Breschel var forud for DM udråbt til en af løbets helt store favoritter. Team CSC rytteren var da også meget aktiv igennem løbet, hvor han var meget aktiv i dagens lange udbrud. Til sidst blev feltet dog samlet og Team CSC ender helt udenfor podiet.

"Jeg er skuffet og jeg tror, at jeg her taler på hele holdets vegne. Det var noget værre møj," sagde Matti Breschel efter løbet til Feltet.dk

Team CSC-rytteren erkendte dog også, at udbrudsforsøget med Team GLS-rytteren Kristoffer G. Nielsen med 38 km. til mål var alt for tidligt.

"Sådan er spillet. Jeg prøvede som jeg plejer. Jeg er ikke nær så hurtig som f.eks. Alex og jeg havde allerede ligget derude længe, så jeg tænkte at nu prøver jeg chancen," sagde Matti Breschel.

"Jeg havde kanonben, men er jeg er måske lidt ivrig. Men det er min måde at køre cykelløb på."

Frank Høj: Det var for let
Frank Høj er først lige vendt tilbage efter en lang skadesperiode. Alligevel var han ikke tilfreds med årets DM-rute, som han synes var for nem og for kort.

"Der var ikke rigtig nogen, der turde at køre cykelløb ude på ruten," sagde en lidt ærgerlig Frank Høj efter løbet til Feltet.dk.

"Jeg ville faktisk gerne have haft et lidt hårdere cykelløb. Eller et længere cykelløb. Det lyder dumt, men det var lige som om, at alle var for friske til sidst. Jeg havde egentlig ganske udmærkede ben, hvilket egentlig lidt overrasker mig selv. Jeg mangler også lidt i dag, men jeg synes faktisk, at jeg havde relativt meget overskud. Jeg kunne tåle at få vind på næsen. Det har jeg jo ikke kunnet i de løb, som jeg har kørt indtil nu."

Cofidis-rytteren forsøgte sig med et par angreb undervejs, men det lykkedes ikke at komme væk fra feltet.

"Jeg havde ikke så mange skud i bøssen og så tænker jeg, at den sidste patron skulle gemmes til spurten. Der sidder jeg så bare for langt tilbage," siger Frank Høj, der sluttede som nummer 16.

Team Odense Energi: Vi beholder Alex
Team Odense Energi har på måde i sinde at slippe Alex Rasmussen i 2008r selvom et dansk mesterskab uden tvivl er et godt salgsargument for det store talent, overfor de store professionelle mandskabet.

"Selvfølgelig er han på holdet næste år," siger sportsdirektør Claus Rasmussen til Feltet.dk.

"Vi vil gå langt for at beholde ham. Vi har brugt så meget energi på ham og Casper (Jørgensen, red.) i årene forud for OL-året, så selvfølgelig skal vi have lov at høste frugterne af det."

Undervejs så det dog ikke ud til, at det fynske mandskab skulle blande sig i medaljestriden, da holdet ikke havde nogle ryttere med i et stort 20 mands udbrud, der kørte væk tidligt i løbet.

"Da der sad fire CSCer i et 20 mands udbrud med to minutters forspring, der må jeg ærlig indrømme, at der tænke jeg, at nå nu er løbet kørt. Vi satte os så frem. Vi fik ikke lukket hullet helt, men mindsket det så meget, at vi hentede nogle af dem og så flaskede det hele sig perfekt til sidst. Et eller andet sted vidste jeg godt, at holdet kunne gøre det, men man har jo stor respekt for CSC. Vi fik heldigvis et lille samarbejde med Herning og det skal de selvfølgelig have tak for," smiler Claus Rasmussen, der foruden at være sportsdirektør også er Alex Rasmussens far.

Jonas Aaen: Jeg gik efter guldet
Jonas Aaen vandt bronzemedalje ved de danske mesterskaber i Roskilde. GLS-rytteren gik ellers efter guldet, men er tilfreds med bronze-medaljen.
”Jeg havde rigtig gode ben i dag, så jeg gik efter guldet. Men en bronzemedalje kan jeg kun være tilfreds med. Med to mand på podiet er både holdet og jeg rigtig glade. Vi kørte et meget flot cykelløb.”

”Jeg fik lov at spare mig på de store omgange, da jeg havde en fri rolle på holdet. Jeg har forberedt mig optimalt til dette løb. Så jeg troede på mig selv. Da vi kørte ind på de små omgange, sad jeg med rigtig gode ben, så det skulle også udnyttes. Så jeg sad helt fremme, hver gang vi kom ind på bakkerne og kom med de bedste over.”

”På sidste omgang rykker Nicki Sørensen (Team CSC) opad bakken, så jeg rykker med. Ved 600 meter mærket kommer Martin Pedersen (Team CSC) så med et ryk, og da de andre sidder og kigger på hinanden, bliver jeg nødt til at lukke det, hvilket jeg gør, da vi kommer ind på opløbsstrækningen med 300 meter før mål. I det øjeblik åbner Alex Rasmussen (Team Odense Energi) spurten med Jacob Moe på hjul, og jeg når lige at komme med, så det var rigtig godt.”


Jacob Moe: Jeg har trænet meget meget hårdt
Årets DM i linieløb blev i dag kørt ved Roskilde, og efter en fremragende indsats af Team GLS holdet sluttede det med en sølv og bronzemedalje til Jacob Moe og Jonas Aaen.

”Det var simpelthen fantastisk. Det var ingen hemmelighed, at jeg havde trænet meget, meget hårdt, på at vinde guldmedaljen i enkeltstarten i fredags, men jeg gik ned med bål og brand, hvilket jeg var meget skuffet over. Derfor var der ikke mange, som havde regnet med at se mig fremme i dag, hvilket resulterede i, at jeg for en gang skyld har kunnet komme bagfra, og har kunnet køre cykelløbet frit. Derfor er det også bare super dejligt med oprejsningen i dag.”

”Jeg vidste godt, at jeg skulle passe på mig selv. Jeg kørte et meget økonomisk rigtigt løb i dag, hvor jeg gjorde det rigtige på alle tidspunkter. Da vi så gik ind i løbets afgørende fase de sidste 50 kilometer, begyndte jeg at røre på mig. Hvor rutinen gjorde, at jeg lige præcis vidste, hvem jeg skulle holde mig til, til sidst. Jeg vidste godt, at Alex er utrolig hurtig i spurten, så jeg er godt tilfreds med sølv.”


Michael Skelde: Alt for dårligt resultat
Rune Udby blev bedste Glud & Marstrand Horsens rytter som nr. 15 ved de danske mesterskaber i Roskilde søndag.

”Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at afgøre cykelløbet ud på ruten i dag. Men for det første virkede det som om de fleste hold var mest interesserede i en massespurt, og dernæst var vindforholdene ikke til at splitte feltet i dag, der enten var med eller modvind, vi savnede sidevinden til at gøre det hårdt at sidde i feltet. Og da vi ikke pt. har en rytter, der er stærk nok til den slags spurter blev resultatet, som det blev for os i dag,” sagde en afklaret holdkaptajn Michael Skelde efter DM.

”Men jeg vil gerne rose drengene for deres indsats for alle fulgte taktikken og gjorde, hvad de kunne. Så god indsats i dag, men alt for dårligt resultat.”


Skuffelse hos Team CSC
Det lykkedes ikke for ProTour-holdet Team CSC at forsvare Dannebrogstrøjen, da årets DM i linieløb blev afviklet søndag i Roskilde, hvilket man er ked af på det danske hold.

"Der kom nogle interesser på tværs de bedste hold imellem, og så blev det hele faktisk spillet over i hænderne på Rasmussen de sidste 15-20 kilometer," sagde Team CSC's sportsdirektør Dan Frost efter løbet i en pressemeddelelse fra holdet.

Team CSC var ellers meget aktive i løbet, hvor holdet havde fire ryttere med i et 19-mandsudbrud.

"Vi befandt os selvfølgelig godt i den gruppe, men det så ud som om, der var en lille magtkamp mellem Team GLS og Designa Køkken-rytterne, der var med, så da det ene hold pludselig havde en mand, der sad over, så havde det andet også, og så endte det med at 6-7 ryttere bare sad på hjul til sidst. Det lykkedes så Bak og Breschel at komme væk og skabe en ny 7-mandsgruppe, som igen så godt ud. Men der blev lidt kvaler med samarbejdet igen og til slut forsøgte Matti så at slå hul sammen med én mand, men det var på det tidspunkt umuligt for dem at få ordentligt hul, fordi de i feltet arbejdede mange mand, så Matti blev hentet med omkring 10 kilometer til mål, og der var det hele vel strengt taget afgjort til Alex' fordel," slutter Dan Frost.

Bedste Team CSC-rytter blev Nicki Sørensen på en 4. plads.


Alex Rasmussen: OL garanti før underskrift - opd.
Team Odense Energis Alex Rasmussen vandt fuldt fortjent det danske mesterskab i Roskilde i dag, da løbet endte i en massespurt. Men det betyder ikke, at han skifter til et professionelt mandskab i 2008.

”OL er det absolut vigtigste. Jeg vil ikke skifte til et andet hold end Team Odense Energi medmindre, at jeg får en garanti på, at jeg kan forberede fuldt ud på OL i Beijing,” forklarer Alex Rasmussen til Feltet.dk.

Det ene hold, som Alex Rasmussen har snakket med omkring kontrakt er Team CSC, men det var sidste år, hvor Team Odense Energi-rytteren snakkede med Bjarne Riis.


Alex Rasmussen: Betyder helt vildt meget  - opd.
Alex Rasmussen var naturligvis helt vildt glad efter dagens sejr.

”Det er helt vildt. Det var så hektisk til sidst og jeg havde ingen fornemmelse af om CSCerne kom af sted. De rykkede hele tiden. Det er bare fantastisk at det blev samlet til sidst og jeg håbede bare så meget at det ville ske”, forklarer Alex Rasmussen til Feltet.dk.

Team Odense Energi-rytteren glæder sig enormt til, at vise dannebrostrøjen frem i Post Danmark Rundt, hvor han satser på, at vinde en etape.

”Det bliver fantastisk at køre i trøje i et helt år fra nu af. Jeg glæder mig utrolig meget til at køre i DM trøjen,” tilføjer Alex Rasmussen.


Alex Rasmussen dansk mester
Det sidste års danske mesterskaber – Herrernes linjeløb blev et spændende cykelløb med masser af spænding hele vejen til mål. Herrerne skulle køre 206 km, hvor de første 9 1/2 omgange på en stor rute på 18,4 km samt 4 ½ omgange på 5,8 km.

Dagens løb startede med det ene angreb efter det andet. Tempoet i feltet var dog så højt, at ingen udbrydere kunne komme af sted. Først efter 70 kilometer lykkedes det første rigtige seriøse udbrud at komme af sted, det var Anders Lund (Team CSC), Kristoffer Gudmund Nielsen (Team GLS), Lasse Bøchman (Glud & Marstrand Horsens), Michael Larsen (Team Odense Energi), Kasper Jebjerg (Team Designa Køkken), Brian Vandborg (Discovery Channel) og Philip Nicholas Nielsen (CK Fix).

Kort tid efter angreb en forfølger gruppe på godt 10 ryttere, så udbruddet voksede til 19 ryttere alt i alt. Gruppen talte derefter: Lars Bak, Matti Breschel, Ander Lund og Chris Anker Sørensen (Team CSC), Thomas Kristiansen, Kristoffer Gudmund Nielsen og Morten Reckweg (Team GLS), Lasse Bøchman og Michael Skelde (Glud & Marstrand Horsens), Michael Larsen (Team Odense Energi), Kasper Jebjerg, Jesper Odgaard Nielsen og Michael Reihs (Team Designa Køkken), Brian Vandborg (Discovery Channel), Jacob Kollerup (Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel), Daniel Vestergård Andersen og Martin Wang Hjørngaard (CK Aarhus), Philip Nicholas Nielsen (CK Fix) og Brian Jensen (HRRC/Trek Stores).

Efter 100 km kørsel var forspringet allerede oppe på 1:30.

Gruppen blev dog hurtigt delt i to, da Lars Ytting Bak, Matti Breschel, Kristoffer Gudmund Nielsen, Lasse Bøchman, Kasper Jebjerg, Jacob Kollerup og Brian Jensen kørte væk. De 7 ryttere arbejdede godt sammen og forspringet voksede stille og roligt til godt et minut til de 12 forfølgere, som blev hentet af feltet godt halvvejs i løbet.

Team Odense Energi og Herning CK forsøgte at hente udbruddet og efter en hård kamp lykkedes det næsten med godt 50 km til mål. Inden da havde Matti Breschel og Kristoffer Gudmund Nielsen dog valgt at stikke fra gruppen. Efterfølgende angreb fire ryttere fra feltet, det var Anders Lund (Team CSC), Michael Mørkøv (Team GLS), René Jørgensen (Team Designa Køkken) og Morten Knudsen (Team Differdange). De fire ryttere blev dog hentet lige før de små omgange. De to ryttere helt i front havde med godt 40 kilometer til mål et forspring på et lille minut, men blev reduceret til blot 20 sekunder med 20 kilometer til mål.

10 km før mål sluttede eventyret for de to ryttere i front. Samtidig med at Anders Lund forsøgte at køre alene til mål.

Det hele ender dog i en massespurt, hvor Alex Rasmussen vinder foran Jacob Moe Rasmussen fra Team GLS og Jonas Aaen Jørgensen fra Team GLS.

Resultat
1 Alex Nicki Sylvest Rasmussen - Team Odense Energi 4.51.58 
2 Jacob Moe Rasmussen - Team GLS s.t.
3 Jonas Aaen Jørgensen - Team GLS s.t
4 Nicki Sørensen - Team CSC s.t
5 Troels Rønning Vinther - Unibet.com s.t
6 Martin Pedersen - Team CSC s.t
7 Dejan Aistrup - Køge CR 0.04 
8 Allan Johansen - Team CSC 0.04 
9 Michael Smith Larsen - Herning CK - Elite 0.04 
10 Kasper Jebjerg - Team Designa Køkken 0.04 
11 Thomas Oredsson - Team GLS 0.04 
12 Jens-Erik Madsen - Team Designa Køkken 0.04 
13 Morten Høberg - Team Reelight 0.04 
14 Kalle K. Corneliussen - Herning CK - Elite 0.04 
15 Rune Udby - Glud & Marstrand Horsens 0.04 
16 Frank Høj Christensen - Team Cofidis 0.04 
17 Christian Ranneries - Team Python Pro Næstved 0.04 
18 Kaspar Schjønnemann - Glud & Marstrand Horsens 0.04 
19 Nikola Aistrup - Team GLS 0.04 
20 Thomas Vedel Kvist - Beveren 2000 0.04 
21 Anders Lund - Team CSC 0.04 
22 Søren B. Petersen - Farsø CK 0.04 
23 Nicolaj Foulum Olesen - Glud & Marstrand Horsens 0.04 
24 Martin Hansen - Herning CK - Elite 0.04 
25 Glenn Bak - Murphy&Gunn - Newlyn - M.Donnelly - Sean Kelly Tea 0.04  26 Chris Anker Sørensen - Team CSC 0.04 
27 Michael Blaudzun - Team CSC 0.04 
28 Brian Jensen - HRRC/Trek Stores 0.10 
29 Thomas Bendixen - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 0.10 
30 Jakob Bering - Randers CK 1910 0.10 
31 Troels Toftager Nielsen - ABC 0.10 
32 Jacob Kodrup - Team Reelight 0.10 
33 René Jørgensen - Team Designa Køkken 0.10 
34 Thomas Riber-Sellebjerg - Team GLS 0.10 
35 Thomas Guldhammer - Team Designa Køkken 0.10 
36 Michael Rasmussen - Rabobank 0.10 
37 Thomas Kristiansen - Team GLS 0.10 
38 Benjamin Wittrup Justesen - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 0.17 
39 Michael Ellermann Jæger - Team Python Pro Næstved 0.17 
40 Jacob Kollerup - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 0.19 
41 Brian Bach Vandborg - Discovery Channel Pro Cycling Team 0.19 
42 Jacob Nielsen - Glud & Marstrand Horsens 0.19 
43 Morten Birck Reckweg - Team GLS 0.19 
44 Matti Breschel - Team CSC 0.22 
45 Morten Knudsen - Continental Cycling Team Differdange 0.24 
46 Jan Almblad - Team GLS 0.24 
47 Martin Mortensen - Team Designa Køkken 0.24 
48 Niki Østergaard - Team GLS 0.24 
49 Michael Færk Christensen - Herning CK - Elite 0.24 
50 Michael Skelde - Glud & Marstrand Horsens 0.24 
51 Michael Reihs - Team Designa Køkken 0.24 
52 Simon Lerbech - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 0.24 
53 Morten Voss Christiansen - Glud & Marstrand Horsens 0.24 
54 Lars Werenberg - Team Reelight 0.24 
55 Troels Dyrlund Nakel - Svendborg CC 0.24 
56 Michael Larsen - Team Odense Energi 0.24 
57 Casper Jørgensen - Team Odense Energi 0.24 
58 Christian Moberg Jørgensen - Team Reelight 0.24 
59 Lasse Bøchman - Glud & Marstrand Horsens 0.31 
60 Christian Knørr - Continental Cycling Team Differdange 1.00 
61 Philip Nicholas Nielsen - CK Fix 1.14 
62 Michael Mørkøv - Team GLS 1.18 
63 Michael Bjørn Johansen - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 1.28 
64 Lars Ytting Bak - Team CSC 1.45 
65 Kasper Klostergård Larsen - Team CSC 1.51 
66 Martin Wang Hjørngaard - CK Aarhus 1.51 
67 Dean Pagh Iversen - Farsø CK 1.54 
68 Kristian Sobota - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 1.54 
69 Jesper Laustsen - Randers CK 1910 1.54 
70 Lars Bo Lomholt - Hillerød CK 2.23 
71 Marc Hester Hansen - Team Löwic Meubelen 3.07 
72 Thomas Munk Veirum - Randers CK 1910 3.08 
73 Rudi Nielsen - Randers CK 1910 3.40 
74 Kasper Hvid Eibye - Team Reelight 4.52 
75 Thomas Jørgensen - Skive CK 6.35 
76 Mads Bang Andersen - DCR Ballerup 9.09 
77 Rasmus Trøjborg Krogh - Team Python Pro Næstved 9.26 
78 Janif Hecht - Team GLS 11.28 


Matti Breschel: Ingen taktik
Feltet.dk snakkede med unge Matti Breschel før dagens danske mesterskaber i Roskilde. Rytterne skal ud på en 206 kilometer lange rute, hvor Team CSC-rytterne naturligvis er tårnhøje favoritter til at løbe med DM-titlen igen i år. Trods det var Matti Breschel meget nervøs før starten.

”Jeg er sgu en lille smule nervøs. Vi stiller ikke til start med nogen kaptajner eller nogen taktik. Vi har altså 9 kaptajner i dag. Vi har ikke fået nogle specifike roller til ude på ruten,” forklarer Matti Breschel til Feltet.dk.


Feltet.dks optakt herrernes DM
Traditionen tro slutter DM-ugen altid af med herrernes linieløb, den mest prestigefyldte titel, idet den giver vinderen lov til at køre i Dannebrog-trøjen det kommende år.

Den samlede distance på løbet er 206 kilometer, fordelt på 9½ omgange på den store rute og 4½ omgange på en lille rute inde i Roskilde. De store omgange er ikke voldsomt vanskelige, men som det ser ud nu, vil der være en del sidevind ude på ruten, hvilket kan skabe en udskilning. De små omgange i Roskilde er teknisk krævende og det kan meget vel være, at de store favoritter først vil begynde at røre på sig her.

Siden 1999 har Team CSC og dette holds forgængere vundet løbet, endda så nydeligt fordelt, at ingen har vundet mesterskabet to gange. Det er svært at sige om dette blot er tilfældigt eller om det er et udtryk for en så overlegen dominans, at holdet nærmest kan beslutte på forhånd, hvem der skal vinde løbet.

Lige meget hvad så er Team CSC storfavoritter og det er særligt Matti Breschel, der er på alles læber eftersom han efter et velgennemført Giro d’Italia, ser ud til at være i absolut topform. Breschel tørster efter en sin første professionelle sejr, han er en vindertype, der både har mod på at angribe langt ude fra, men som også er i besiddelse af en glimrende afslutning, der vil gøre ham til favorit i spurten, hvis han får placeret sig i det afgørende udbrud.

Lars Bak vandt fredag sit første danske mesterskab i enkeltstart. Vinderen af linieløbet i 2005 har udtrykt skuffelse over ikke at være udtaget til CSC’s Tour de France-mandskab, men spørgsmålet er om dette påvirker ham positivt eller negativt i dagens løb. Bak har en glimrende afslutning, men er nok mere en type, der skal af sted med et godt stykke til mål som det skete, da han i 2005 stak af næsten allerede fra start.

Samtlige CSC-ryttere kan siges at have chancen for sejr og både Nicki Sørensen, Michael Blaudzun og Allan Johansen, der alle er tidligere danske mestre, kan gøre det igen. Blandt de unge ryttere på holdet knytter der sig størst forventninger til Matti Breschel, men derefter kunne Anders Lund være et godt bud. Han virker som om, at han efterhåndne har vænnet sig til det professionelle niveau og senest i Tour de Suisse viste han stor styrke i fronten af feltet flere dage i træk, ligesom han sluttede løbet fornemt af.

Som udgangspunkt må Kasper Klostergaard, Chris Anker Sørensen og Martin Pedersen betragtes som dem, der skal gøre det hårde arbejde, hvis det skulle blive nødvendigt.

En række af Danmarks andre ProTour-ryttere stiller også til start, dog har vinderen fra 2001, Jakob Piil meldt afbud. Det har tidligere virket som om, at de andre professionelle har haft en samarbejdsaftale mod Team CSC, men i år stiller både Frank Høj, Troels Vinther og Brian Vandborg til start uden at have vist noget hele sæsonen af forskellige årsager. Michael Rasmussen ser derfor ud til at være overladt til sig selv, og i og med, at han skal alene til mål for at vinde mesterskabet, kommer vi næppe til at se Dannebrog i Tour de France.

Den store udfordring kommer derfor nok mere fra de danske hold. Team Designa Køkken har været sæsonens magtfaktor i de danske løb og holdet vil gerne endegyldigt slå fast, at de er Danmarks næstbedste mandskab. I René Jørgensen har man en seriøs outsider til titlen efter en første halvsæson, der må betegnes som karrierens bedste med flere flotte resultater i kølvandet. Også Martin Mortensen og Michael Reihs kan få afgørende betydning og skulle feltet komme nogenlunde samlet til mål vil Jens-Erik Madsen ikke være et dårligt bud på en medalje i en spurt.

For Team GLS har sæsonens omvendt ikke været den store åbenbaring selvom flere af holdet unge ryttere har leveret pæne resultater. Det skyldes først og fremmest at holdkaptajnen Jakob Moe Rasmussen har været ude i længere tid og han virker stadig ikke til at være i god nok form til at få afgørende betydning. I stedet sætter holdet deres lid til den unge trio Joans Aaen Jørgensen, Niki Østergaard og Kristoffer G. Nielsen, der alle har pæne internationale resultater bag sig i denne sæson.

Glud & Marstrand har adskillige topplaceringer i de hjemlige løb, men virker til at have det svært i de internationale opgaver. På holdet er der rutinerede kræfter som Michael Skelde og Jacob Nielsen, men holdets måske største trumfkort er André Steensen, der så sent som på enkeltstarten i fredags var ganske overbevisende.

De to Team Odense Energi-ryttere Casper Jørgensen og Alex Rasmussen kan måske levere en overraskelse, særligt hvis feltet kommer samlet ind på de afsluttende omgange, hvor sidstnævnte glimrende afslutning vil gøre ham til favorit i en massespurt. Hold herudover øje med Glenn Bak (Murphy & Gunn), Søren Petersen (Farsø CK), der kommer med en frisk UCI-sejr i Canada og Michael Færk Christensen (Herning CK), der gjorde det glimrende på enkeltstarten.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EM - Dame Junior(CCW) 24/09

EM - Kvinder(CCW) 23/09

Classica Andorra Pirineus(1.1) 23/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 24/09

Adriatica Ionica Race(2.1) 22/09-24/09

EM - Herre Junior(CC) 23/09

EM - Herrer(CC) 24/09

EM - Dame Junior(CCW) 24/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 24/09

EM - Herrer(CC) 24/09

Cro Race(2.1) 26/09-01/10

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger