Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Alexander Kamp - Hvad kan vi forvente i 2022?

Alexander Kamp - Hvad kan vi forvente i 2022?

26. januar 2022 10:00Foto: Trek-Segafredo / samneedham_photo

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Alexander Kamp.

Annonce

I 2022 er Trek-Segafredo endnu engang en sand danskerkoloni, og for tredje sæson i streg er det med deltagelse af den 28-årige Alexander Kamp.

 

Danskeren fik inden denne sæson en forlængelse oveni de to år, han allerede havde haft papir på, og dermed venter nu altså en 2022-sæson for samme hold.

 

Her bliver forventningerne, at Alexander Kamp igen skal vise den klasse, der tidligere har sikret ham en plads på ét af sportens fineste hold efter det, der har været to svære sæsoner for ham.

 

Det mener Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Efterhånden som 2021-sæsonen skred frem, kunne man godt begynde at blive en smule bekymret for Alexander Kamps fremtid. De første to sæsoner er nemlig slet ikke gået, som det så ud til, da han efter en fremragende 2019-sæson så ud til at skulle brage ind på WorldTouren,” fortæller eksperten.

 

”I stedet har det været to magre år, der desværre ikke har givet de resultater, mange forventede,” siger han.

 

De missede forventninger har dog ikke overskygget det faktum, at manageren for holdet, erfarne Guercilena, fortsat ser et stort potentiale i danskeren.

 

”Heldigvis vidste Trek godt, hvorfor de i sin tid skrev kontrakt med Kamp, nemlig at han har et ubestrideligt talent og en ubestridelig klasse,” påpeger eksperten dog i samme ombæring.

 

”Som manager Luca Guercilena sagde, da kontraktforlængelsen for 2022 blev offentliggjort, var det derfor værd at insistere på, at det nok skal komme til udfoldelse,” siger han.

 

Nu eller aldrig
Dog vælger Axelgaard at kigge nærmere på omstændighederne for offentliggørelsen af kontrakten. Først er der længden på selve kontrakten, dernæst formatet for offentliggørelsen.

 

”Forlængelsen blev imidlertid annonceret som en pakke, der også omhandlede fire andre ryttere, og blandt de fem var danskeren den eneste, der ikke fik tilbudt to år,” påpeger han.

 

”Det kan kun lede til den konklusion, at det er nu eller aldrig for Kamp,” mener han.

 

Foto: Tdh.hu

 

Derfor handler den kommende sæson for danskeren om at bevise, at han fortsat har det niveau, der i 2019 gjorde ham til en frygt for de helt store verdensstjerner.

 

”2022 må handle om at bevise, at han stadig har det tårnhøje niveau, vi så i 2019, hvor han satte Greg van Avermaet på plads i Yorkshire, og hvor Michael Matthews, Tim Wellens, Julian Alaphilippe og Mathieu van der Poel fik øje på en Riwal-trøje, når de kiggede bagud i forbindelse med deres løbsafgørende angreb i Brabantse Pijl,” mener han.

 

”Hvis det lykkes, er der ikke skyggen af tvivl om, at Kamp også er at finde på WorldTouren i 2023,” konkluderer han med sikkerhed.

 

Ardenner-rolle venter igen
Feltet.dk’s ekspert er da heller ikke sen til at minde op, at der ikke skal opbygges en for negativ diskurs om de seneste to sæsoner.

 

”Det har bestemt heller ikke været helt skidt. I den seneste sæson sikrede Kamp sig tre top 10-placeringer på WorldTouren, og det var hver gang efter samme mønster,” forklarer han.

 

”I nogle af de hårdeste WorldTour-etapeløb er sprinterne stort set alle fraværende, og i den slags løb kan en holdbar og klatrestærk fyr som Kamp altid spurte sig til fine resultater,” siger han.

 

Derfor er det oplagt at se ham i løb, der ender med den slags scenarier igen i 2022. Det mener Axelgaard.

 

”Det vil han helt sikkert kunne gøre igen i løb som Catalonien, Baskerlandet, Romandiet og Schweiz, der har mange ”Kamp-etaper” og for de tre førstes vedkommende også ofte meget svage sprinterfelter.”

 

Det er dog ikke det, der først og fremmest skal forbindes med forhåbninger til Kamp i den kommende sæson. Danskeren har en absolut spidskompetence, som Axelgaard gerne ser i spil.

 

”Hvad de fleste drømmer om, er dog at se Kamp fremme i de kuperede klassikere, hvor han har sit store potentiale, og hvor han var så sublim i Brabantse Pijl for små tre år siden,” fortæller han.

 

”Heldigvis for ham er Trek relativt svagt besatte i den slags løb, og faktisk taler meget for, at han ville kunne køre relativt frit, hvis han er på toppen i Amstel Gold Race og Brabantse Pijl, der vel er de to klassikere, der passer ham allerbedst,” mener han.

 

Foto: Trek-Segafredo

 

Han kan dog ikke få ubestridt frit løb. Det bliver nødvendigt for ham at dele rollen som frontfigur med andre undervejs i nogle af de løb, der er mindre gode til danskerens profil.

 

”I Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege vil holdet satse på Bauke Mollema og i mindre grad Giulio Ciccone, men det er også løb, der nok er en anelse for hårde for den eksplosive dansker.”

 

”Her må missionen til gengæld være at være en fremragende hjælperytter - en opgave, han også vil kunne påtage sig i de etapeløb, han måtte køre,” siger Axelgaard.

 

Missionen er at vinde
Målet for den kommende sæson var hovedpersonen selv heller ikke bleg for at komme ind på, da offentliggørelsen af det fortsatte samarbejde kom frem.

 

”I forbindelse med forlængelsen gjorde Kamp det også klart, at en mission er at vinde noget igen. Den mission er heller ikke uden for rækkevidde, hvis han genfinder sit bedste niveau,” siger eksperten.

 

”Trek kører relativt mange mindre endagsløb, og her burde Kamp kunne få sin chance,” mener han.

 

Faktisk skulle der være rigeligt med muligheder for Trek-Segafredo, der sjældent holder sig tilbage med deltagelse i de europæiske løb.

 

”Det kunne eksempelvis være i GP de Wallonie, der burde være et løb lige efter hans smag, eller nogle af de italienske efterårsløb, der for manges vedkommende er skabt til hurtige og eksplosive folk - altså med andre ord skabt til Alexander Kamp,” siger han.

 

”Et andet mål kunne være Coppi e Bartali, hvor han endda vil kunne køre klassement og gjorde det så fornemt i jubelåret 2019,” siger han og henviser til tre top-4-placeringer på etaper i 2019.

 

Foto: Trek-Segafredo / samneedham_photo

 

Dernæst kommer andre etapeløb, der er tættere på hjemlandet, hvor Kamp har en rigtig fin historik.

 

”Afhængig af ruten vil Kamp også kunne køre klassement i løb som Tour of Norway, Tour de Luxembourg og Tour of Britain - og naturligvis i Danmark Rundt, hvor han stadig drømmer om at vinde den Vejle-etape, han var så tæt at snuppe i 2018, hvis ikke det havde været for et vist belgisk crossfænomen,” siger Axelgaard.

 

Dog er Kamp også så alsidig, at det hele ikke behøver ende med en finale for de eksplosive ryttere. Han besidder ligeledes egenskaberne til at tage løbets udvikling i egen hånd.

 

”En anden vej til den forløsende sejr kunne være via udbrud i de omtalte kuperede etapeløb. Her sker det ikke sjældent, at udbrud holder hjem, og terrænet ligger ofte ikke helt skævt til Kamp,” fortæller eksperten.

 

”Hvis han har den sæson, vi alle håber, kunne der også vente en Grand Tour nr. 2 i Vueltaen, hvor Trek ventes at komme med et relativt ungt hold og uden store kaptajner. Skulle det lykkes, burde der altså være masser af plads til at jagte udbrud og deltage i nogle reducerede massespurter og derved både levere resultater og jagte den forløsende sejr,” påpeger han.

 

Et åbenbaret potentiale
Sammenholdt er der god grund til optimisme, og det er i den grad for tidligt at dømme Kamp på noget som helst i forhold til sin fremtid i sportens fineste liga. Det mener Axelgaard.

 

”Der er derfor ingen grund til at opgive Kamp, bare fordi de to første år ikke gik som håbet.”

 

Dertil var hans 2019-sæson alt for lovende, og det vidste Trek, da de gav ham en chance til,” mener han.

 

Potentialet, som Kamp tidligere har ladet folde ud, er fortsat for stor til at overse, og det er netop den tankerække, som det amerikansk-italienske WorldTour-hold har reageret på.

 

”På et ikke alt for stærkt Trek-hold befinder han sig også i en trup, hvor der burde kunne komme en del chancer i de løb, der passer ham, og den forløsende sejr er derfor inden for rækkevidde i 2022.”

 

”Det vil i hvert fald være en fornøjelse, hvis det skulle lykkes, når nu vi ved, hvor fremragende han var i 2019, og hvor stort et potentiale han der åbenbarede,” mener han.

DEL
INFO
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Orlen Nations Grand Prix(2.NCUP) 28/05-29/05

Marcel Kint Classic(1.1) 29/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 31/05

Giro dell'Appennino(1.1) 02/06

Course de la Paix Juniors(2.NCUP) 02/06-05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 04/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 04/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIND JACQUES ANQUETILS CYKEL!