Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Amdi klar til Uno-X Cup: Jeg skal vinde

Amdi klar til Uno-X Cup: Jeg skal vinde

04. maj 2020 08:00Foto: Martin Bjerg

Nicklas Amdi Pedersen vandt Feltet.dk´s første e-løbsserie nogensinde, da han sejrede i Feltet.dk Race Series i slutningen af marts. Nu er han klar til at gentage kunststykket ved Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, som indledes i morgen med 1. afdeling fra klokken 20.15. Løbet kan ses her på Feltet.dk samt på både Feltet.dk´s og DCU´s respektive Facebook-sider.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du kan læse første del af vores interview med Nicklas Amdi Pedersen lige her.

Tirsdag den 5. maj starter DCU´s og Feltet.dk´s nye e-sportsserie, Uno-X Cup, og blandt deltagerne bliver Danmarks pt. højest rangerede Zwift-rytter, Nicklas Amdi Pedersen.

 

Den tidligere danske kontinentalrytter hoppede med sin samlede sejr i Feltet.dk Race Series op i top ti i verden, og han satser nu på at gentage triumfen ved Uno-X Cup.

 

”Der er ingen tvivl om, at jeg skal vinde Uno-X Cup. Det er mit mål, og jeg tror, at det bliver et fedt løb. Desto flere vi kan få med til løbet desto bedre”, fastslår Pedersen overfor Feltet.dk.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Løbsserien indeholder enkelte flade ruter, men består primært af mere kuperede etapeprofiler, og det er noget, som glæder danskeren.

 

”Ruten er helt perfekt til mig, fordi på en flad rute på Zwift kan du nærmest rulle igennem, eftersom du får så meget læ. Så en ren sprinter kan sidde og hygge sig og så fyre en spurt af til sidst. Jeg er hurtig, men jeg er ikke rigtig sprinter, så de hurtige typer får jeg tæsk af”, fortæller han og uddyber:

 

”Så løb med 300-500 højdemeter og små stejle stigninger er helt perfekt. 30 sekunder til et minuts hårdt tempo hist og her er egentlig fint, fordi så sker udskilningen bagfra. De tunge drenge ryger væk, og så til sidst er vi 40-50 mand, hvor tilfældighederne heller ikke er så store, og hvor det er lidt nemmere at overskue”.

 

Pedersen vandt Feltet.dk Race Series foran Martin Mortensen, og den tidligere WorldTour-rytter er da også en af de ryttere, som den 26-årige dansker forventer potentielt at få konkurrence af ved Uno-X Cup.

 

”Det er altid sjovt at køre mod Martin Mortensen, for ham har jeg kørt i felt med i den virkelige verden. Han er en led karl. Jeg er heldigvis lidt hurtigere end ham, og der er mange Zwift-løb, som ender i en spurt. Så han er lidt tvunget til at prøve udefra, så der har jeg nok en lille fordel”, udtaler Pedersen og udpeger yderligere et par danske rivaler.

 

”Ellers er der Fusion-drengene. Både Søren Bay, den danske Zwift-mester Aleksej Calmann og Simon Nielsen, som specielt i de flade løb er en rigtig træls fyr, fordi han har en bedre spurt end mig. Dem, der er lidt hurtigere end mig, det er dem, som jeg er bange for”.

Du kan tilmelde dig morgendagens 1. afdeling af Uno-X Cup lige her.

Artiklen fortsætter under billedet


E-cykling som cykelsportens nye disciplin

Under Feltet.dk Race Series deltog nuværende professionelle som Magnus Cort og Lasse Norman uden den store sportslige succes, og landevejsrytternes manglende topresultater på Zwift har generelt ikke være et ukendt fænomen i de seneste måneder.

 

Ifølge Pedersen skyldes dette blandt andet, at e-cykling på topniveau kræver tilvænning. Danskeren vil nemlig helt undgå at sammenligne hometrainer-løbene med cykelsportens andre discipliner.

 

 ”Jeg synes, at man skal se e-cykling som en ekstra disciplin. Du har banecykling, cross, MTB, landevej og så videre. Nu har du så også e-cykling som en ny disciplin, som du skal lære at mestre, og som du kan bruge til at blive god til en anden disciplin. Ligesom nogen bruger cross til at blive god på landevej”, siger Pedersen og understreger:

 

”Du kan ikke komme ind fra landevejen og blive konge med det samme. Der er en anden dynamik i e-cykling, og du kan ikke bare sætte dig frem og køre de høje watt, og så bliver alle andre sat. Du skal ligesom lære spillets regler at kende”.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Den tidligere BHS - PL Beton Bornholm-rytter nedtoner derfor også signifikansen af landevejsrytternes startvanskeligheder i e-cykling.

 

”Hvis folk som Magnus Cort eller Lasse Norman kommer (til Uno-X Cup, red.), og vi kører dem midtover, så skal folk udenfor Zwift-verdenen lige slappe af, fordi de skal lige lære at køre løbene. Det er ikke det samme som at køre på landevejen”.

 

Under coronakrisen er e-cykling i højere grad end nogensinde blevet en omtalt del af cykelsporten. Diskussioner om både dets positive og mindre positive sider har været mere reglen end undtagelsen.

 

Pedersen erkender, at e-cykling endnu har dets udfordringer og mangler, men danskeren bekræfter at have fået mere respekt for disciplinen, siden han selv begyndte at køre e-cykelløb i efteråret.

 

”Alle cykelryttere prøver nok mere eller mindre at være lidt traditionelle i det. Cykling skal jo lidt være på den gammeldagsmåde. Så jeg var lidt forbeholden overfor det (e-cykling, red.) til at starte med, men jeg synes, at det er genialt. Jeg fokuserer på det positive i det. Det er god træning, det er konkurrence, og du får tilfredsstillet alle dine behov som cykelrytter”.

Alex Rasmussen har tidligere givet sin mening om e-cyklings rolle i sporten.

 

Gratis læ på Zwift

Pedersen har udnyttet sit tidligere kontinental-niveau til at vinde 35 af sine 106 Zwift-løb siden midten af november, men ifølge danskeren kræver succes i e-cykling langt mere end bare fysisk råstyrke og taktisk forståelse for de virtuelle cykelløb.

 

Adspurgt til sine bedste løbstips peger han nemlig på flere vidt forskellige centrale faktorer.

 

”Jeg siger til alle mine holdkammerater, at de skal få tron-biken. Den selvlysende cykel. Det er at få udstyret i orden. Og så er det vigtigt at sætte sig op til det. Det er 40 minutters fuld gas. Man går ikke bare ned i kælderen og tænker: ”Nu vinder jeg lige den her”. Man skal sætte sig op og have spist godt inden. Er man motiveret til det, kan man komme langt”, forklarer Pedersen.

 

Danskeren lægger desuden vægt på vigtigheden af at møde op på startstregen i god tid, da en sen ankomst betyder, at man risikerer at starte bagerst i stort felt og dermed have langt op til fronten i den altid hæsblæsende start på et Zwift-løb.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Derudover fremhæver Pedersen et mere teknisk element, som kan få altafgørende betydning for, hvorvidt du i afslutningen har den nødvendige power tilbage i benene til at spurtbesejre dine konkurrenter.

 

”Det kræver træning at forstå draften, og hvor nemt man kan sidde på hjul. Det er noget, som jeg virkelig har prøvet at træne - at træde så lidt som muligt på hjul. Hvis ham foran dig træder 300 watt, så sparer du 20-25 % og bliver på hjul med 225 watt.  Men faktisk kan du måske komme helt ned på 200 watt, før din avatar slipper hjulet, fordi du får lidt ”gratis” læ.

 

At blive i slipstrømmen på andre ryttere med det mindst mulige kraftforbrug er ikke en nem opgave at mestre, men i en kamp om topplaceringerne, der ofte bliver afgjort på få hundrededele af et sekund, kan detaljeorienteringen gøre en vital forskel.

 

”Jeg er ikke i kanon form eller den rytter, som træder flest watt pr. kilo, så jeg skal passe på med, hvor jeg bruger mine kræfter. Jeg kan tit komme i mål med 0,5 eller 1 watt pr. kilo mindre end de andre, fordi jeg virkelig prøver at spare og tænker over wattene. I sidste ende er det jo bare watt i pedalerne, og desto mindre du bruger i starten, desto mere har du til sidst”, beskriver Pedersen.

 

I interviewet med Feltet.dk omtaler Pedersen endvidere vigtigheden af at være gennemsigtig med sine data som toprytter på Zwift. For at opbygge egen troværdighed laver danskeren selv dual recordings og lægger åbent sine watt ud på Zwiftpower.

 

Du finder Pedersens Zwiftpower-profil lige her.

 

Husk, at du kan følge starten på Nicklas Amdi Pedersens jagt på sejren i Uno-X Cup, når vi livestreamer 1. afdeling tirsdag den 5. maj.

Streamet vil være tilgængeligt på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Youtube-kanal samt Feltet.dk´s og DCU´s respektive Facebook-sider. Vi starter klokken 20.00 med løbsstart klokken 20.15.

Du kan læse alt om Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk lige her. 

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
Nicklas Amdi Pedersen
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?