EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Andreas Lund blev bedste dansker ved U23-VM: I dag var jeg Van der Poel

02. februar 2019 15:31Mathias Blohm/ Feltet.dk

Andreas Lund Andresen blev med en 42. plads den bedst placerede dansker i herrernes U23-løb ved VM i Bogense, men det ikke desto mindre en stor oplevelse for den danske mester at køre et VM på hjemmebane.

Fire minutter og 30 sekunder efter dagens vinder, kørte Andreas Lund over målstregen ved på Havnen i Bogense.

Den umiddelbare skuffelse ved at være faldet fire pladser tilbage i forhold til startpositionen som nummer 38 blev dog ret hurtigt vekslet til glæde og stolthed.

”Når man ligger som nummer 19-20 efter to omgange, så er det svært ikke at være lidt skuffet. Når det er sagt, så er det uden tvivl det fedeste løb i hele mit liv. Ikke så meget på grund af resultatet, men på grund af stemningen,” siger den 20-årige dansker til Feltet.dk.

Som det var tilfældet med de danske ryttere i U19-løbet, var det også for Andreas Lund en helt særlig oplevelse at køre foran det store hjemmepublikum.

”Der var flere tusinde, der stod og heppede på mig og råbte mit navn. Så er det ret let at glemme, at det ikke lige gik, som jeg havde håbet på. Da jeg blev kaldt frem til start, var der helt stille, og så kommer danskeren Andreas Lund, og allerede der står tilskuerne og banker på banderne og den får hele armen,” siger en danmarksmesteren, som nu har fået smag på den stemning, som verdens bedste rytter oplever på nærmest daglig basis.

”Nu har jeg selv stået til mange løb, når Mathieu van der Poel kommer forbi, og der går alle jo fuldstændig amok - I dag var det mig, der var Van der Poel. Alle skreg og heppede, der var ko klokker og båthorn - den fik hele omgangen, og det er jo det, der gør, at man selv får lyst til at være Van der Poel en dag.”

Andreas Lund var den bedst rangerede dansker i U23-feltet, men med en placering som nummer 169 på UCI’s verdensrangliste, var han alligevel placeret helt nede i femte startfelt. Sammen med landstræneren havde han dog lagt en plan, som også umiddelbart så ud til at lykkes.

”Jeg havde lagt en plan med Kim (Landstræner Kim Petersen, red.) om, at den på første omgang skulle have fuld gas, og så måtte jeg efterfølgende falde lidt tilbage. Det gik egentlig fint nok, men hver gang jeg lavede en lille fejl, og det gjorde man i dag, kunne jeg ikke helt lukke det hul der kom, så hver gang jeg lavede en fejl, mistede jeg en plads, og sådan er det bare ved et VM,” siger en glad Andreas Lund, der selv vurderer, at han en overgang på første runde var helt oppe som samlet nummer 15.