EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Andreassen efter triumf: Det var den bedste fødselsdagsgave, jeg kunne forestille mig

01. oktober 2020 19:37

Den danske MTB-rytter kunne i fornem stil tage sejren i WorldCup-afdelingen i tjekkiske Nové Mésto, da han viste som den stærkeste på dagen. Dermed sikrede Simon Andreassen sig selv en særligt god gave dagen efter sin 23-års fødselsdag.

Løbet i Nové Mésto var Simon Andreassens første mulighed for at lufte den danske mesterskabstrøje, efter han i weekenden vandt det danske mesterskab i Cross-country-MTB.

Muligheden udnyttede han til fulde, da han formåede at køre over målstregen som den forreste rytter, 30 sekunder foran franske Maxime Marotte. WorldCuppen var den første blandt eliten for den danske mester, da han ellers tidligere har kørt i U23-kategorien.

”Det var helt sikkert den bedste fødselsdagsgave jeg kunne have tænkt mig! Det er fem dage siden jeg vandt DM og det var det bedste løb, jeg nogensinde har kørt. Og så at kunne tage dannebrogstrøjen med til mit første elite-løb - det var en kæmpestor ære at kunne fremvise den på den måde," forklarede den unge dansker efter løbet til Feltet.dk.

Adspurgt om nervøsiteten inden løbet, og udsigten til at køre blandt eliten, bekræftede Andreassen, at der bestemt var nerver på inden starten, og hæftede sig samtidig ved at starten var anderledes end i U23-rækken.

"Jeg var super nervøs! Jeg har aldrig kørt mod alle de her drenge før, og jeg startede virkelig langt tilbage i feltet. Starten er så anderledes end i U23-rækken - ingen lader dig slippe forbi her, og det var rent kaos på den første omgang. Jeg brugte virkelig meget energi på at arbejde mig op i feltet, men efter jeg havde fundet plads i førergruppen, blev jeg bare mere og mere selvsikker og ja… Jeg kan virkelig ikke tro det her skete!” lød det videre fra Simon Andreassen.

Derudover bemærkede den danske mester, at hans jævnaldrende fra årgang 1997 ligeledes har gjort det godt siden skiftet til eliterækken.

"Jeg tror, at 1997-årgangen var så stærk en årgang, og vi pressede hinanden så hårdt i den sidste sæson i U23, og vi bragte alle det niveau med til eliterækken i år!” sluttede den nykårede vinder fra Nové Mésto.

Grundet Covid-19-situationen køres der i år kun dette ene WorldCup-event.

GIROEN STARTER PÅ LØRDAG! - HUSK AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD!