Angelo Tulik vandt La Roue Tourangelle Région Centre

27. april 2014 17:15Foto: Sirotti

I dag tog blev den 13. udgave af endagsløbet La Roue Tourangelle Région Centre kørt, og her vandt den unge franskmand Angelo Tulik fra Team Europcar efter at have siddet med i udbrud, der holdt hjem. På andenpladsen kom hviderusseren Yauheni Hutarovich , og podiet blev rundet af med Adrien Petit på tredjepladsen.

En hektisk og regnfuld dag i det Midtfranske blev i kort tid glemt på grund af et kæmpe smil fra den unge franskmand Angelo Tulik, som kunne køre først over stregen i endagsløbet La Roue Tourangelle Région Centre.

Den unge franskmand var stukket af fra resterne af et udbrud, der blev etableret i starten af løbet. På podiets to resterende pladser kom Yauheni Hutarovich (AG2R) og Adrien Petit (Cofidis), der endte på henholdsvis anden og tredjepladsen.

Sejren var den første i sæsonen for den unge franskmand, og han kunne efter en lang og regnfuld dag på jobbet køre alene over målstregen.

Således udviklede løbet sig

La Roue Tourangelle Région Centre startede i den lille by Noyant-de-Touraine for 200 kilometer senere at ramme målstregen i byen Tours. Selve ruten var lettere kuperet terræn med små og stejle stigninger, men uden de store bjerge som Frankrig normalt ellers kan vise frem.

Løbet startede hektisk med angreb fra alle sider, indtil en stor portion ryttere endelig kunne komme af sted og få etableret et udbrud. Efter 28 kilometer var der stilstand, og udbruddet talte nu 21 ryttere fra forskellige hold. Heriblandt var Anthony Geslin (FDJ), Bryan Coquard (Europcar) samt Adrien Petit (Cofidis), der senest, viste god form ved at vinde Tro-Bro Léon i sidste uge. Samtidig havde tunge regnskyer lagt sig over feltet, og det lagde op til en lang dag, hvor kun én ville forlade Tours med et stort smil på læben.

Udbruddet fik dog ikke lov til bare at køre væk, og feltet gjorde alt for at holde dem i kort snor. Den høje fart betød, at flere ryttere begyndte at falde fra i udbruddet. Med 100 kilometer til mål begyndte stædigheden blandt lykkeridderne dog at betale sig, og de havde nu et forspring på 3 minutter og 15 sekunder ned til feltet.

Herfra herskede der i lang tid en stilstand i løbet, men med 50 kilometer til mål begyndte udbruddet at sætte farten op for at skabe en udskilning i frontgruppen. Her var især Team Europcar aktive, da de havde fire mand med blandt de forreste. Det høje tempo havde hurtigt en effekt, og ryttere fra mindre franske hold begyndte så småt at blive dumpet af, én efter én på de stejle stigninger.

Pludselig rykkede Anthony Geslin (FDJ), Angelo Tulik (Europcar) og Adrien Petit (Cofidis) fra udbruddet, og de tre fik lynhurtigt oparbejdet et lille forspring på 15 sekunder, som de forsat havde med 25 kilometer til mål. Ligeledes var udbruddet nu opsplittet i små grupper, som lå og jagtede de tre lykkeriddere.

Det lignede i lang tid, at løbet skulle afgøres mellem de tre i front, men pludselig havde forfølgerne fået fart i cyklerne, og forspringet var med tre kilometer til mål nu nede på 8 sekunder. I frontgruppen valgte Angelo Tulik (Europcar) så at angribe, og med en kilometer til mål havde han allerede distanceret de to andre i gruppen med 16 sekunder.

Angelo Tulik kunne derfor køre over målstregen som en ensom majestæt med 12 sekunder ned til hviderusseren Yauheni Hutarovich (AG2R), der havde formået at indhente de to andre i frontgruppen. Sidste mand på podiet blev den formstærke Adrien Petit, der anden gang inden for kort tid kunne slutte på podiet i et endagsløb.