Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Arbejdsom Quaade: Sådan finder jeg tilbage til 2019-formen

Arbejdsom Quaade: Sådan finder jeg tilbage til 2019-formen

31. maj 2021 11:00Foto: Riwal Cycling Team | Cassandra Donne

Rasmus Quaade arbejder hårdt på at finde sit bedste 2019-niveau, og den rejse er såvel fysisk som mental. Han er dog i det rigtige setup hos Riwal Cycling Team og fastholder troen på, at en genrejsning venter lige om hjørnet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har været med til træningssamling hos Riwal Cycling Team i Odense, og vi bringer her det sidste interview i rækken med de fleste af holdets ryttere.

 

Rasmus Quaade har været blandt topprofilerne på den danske cykelscene i en række år. Den 31-årige Riwal-rytter kæmper for at finde sit topniveau fra 2019, og den rejse pågår i denne del af sæsonen, hvor han håber at blive klar til de udfordringer, der venter ham i sæsonen.

 

Vinteren bød dog ikke på så meget træning som håbet, ligesom han i sidste sæson var skadet en del af tiden. Det fører til, at han nu arbejder på at blive den udgave af sig selv, som han gerne vil være.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

”Det kan være, at det sidder meget i hovedet. Jeg har ikke trænet det, jeg plejer og så videre, og derfor tænker jeg, at jeg ikke kan køre lige så stærkt. Hvis man allerede der tænker, at man ikke kan køre lige så stærkt, som man plejer, så har man ikke et godt udgangspunkt,” fortæller han om de tanker, han har gjort sig.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL SCHWEIZ RUNDT?

 

Lysten og gejsten er i den grad til stede
Snakken med Rasmus Quaade faldt lige efter de første løb i sæsonen for Riwal Cycling Team, og siden da har han kørt flere løb både herhjemme og i udlandet. Løbene er dog ikke det eneste, han bruger som redskab.

 

Erkendelsen har nemlig været, at han ikke stod, som han ville, da sæsonen startede, og det skal bruges aktivt.

 

”Det skal jeg på en eller anden måde finde i en balance i, måske via træning, at føle, at nu går det godt. Måske det er via intervallerne. Så får jeg nok også en større tro på, at jeg er med helt fremme,” siger han.

 

”Jeg arbejder stadig rigtig hårdt på det. Hvis jeg ikke arbejder hårdt, så bliver det svært at finde det frem, men jeg arbejder hårdt på det, fordi jeg har lyst til det, og jeg har lyst til at komme tilbage,” siger han.

 

Ikke at være på den del af formkurven, som man normalvis er, er dog ikke noget, man nødvendigvis skal frygte, fortæller Quaade og henleder opmærksomheden på hans sæson hos Team Concordia Forsikring i 2011, som bød på én af karrierens flotte landevejsresultater.

 

”Bare ved vores snak nu kommer jeg til at tænke tilbage på 2011, hvor jeg blev dansk mester i enkeltstart. Men i oktober, november og december var jeg skadet. Jeg kørte ikke nogen intervaller i januar, fordi jeg ikke kunne. Der var jeg jo heller ikke på med det samme, da jeg startede sæsonen,” fortæller han.

 

”Der fik jeg godt nok også nogle køreture af dimensioner, men der havde jeg ikke noget begreb om, at jeg kunne være bedre, for jeg vidste jo ikke, hvor god jeg kunne blive. Nu har jeg jo været noget bedre, så nu ved jeg, at det er irriterende,” fortæller han om forskellen.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Foto: Riwal Cycling Team

 

Forskellen vender han dog også til noget positivt. Når først kroppen har haft et højt fysisk niveau, så kan den nemlig huske det niveau, og det er opnåeligt igen.

 

”Det er det, der har givet mig og bliver ved med at give mig troen på, jeg godt kan komme tilbage på det niveau, som jeg rigtig gerne vil,” siger han.

 

Ligeledes er Rasmus Quaade ikke den type rytter, der sætter krydser ved bestemte løb og gør sine mål op i ønskede resultater.

”Jeg har sjælden store mål. Jo, jeg har store mål, men de er sjældent resultatorienterede. Det betyder også, at når jeg kører, så kører jeg for at blive så god som muligt,” fortæller han.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

”Det kan være, at det er at blive nummer 25 i Hernings løb, men det kan også være, at det er at vinde et UCI-løb. Det er faktisk lidt underordnet. Selvfølgelig vil jeg allerhelst vinde så store løb som muligt, men det er i virkeligheden ikke det, jeg kører for,” siger han og fortsætter:

 

”Det er ikke derfor, jeg startede til cykling, hvis man tager det helt tilbage til, hvorfor jeg startede. Det er meget mere vigtigt for mig lige nu at finde den rigtige udgave af mig selv,” siger han.

 

Presset føler han ikke længere. En god karriere på både landevej og bane har fjernet presset for, at han absolut skal skabe resultater nu for at være tilfreds den dag, han stopper. Omvendt er den tilgang dog ikke en sovepude heller.

 

”Der, hvor jeg er i min karriere, så er det ikke sådan, når jeg en dag stopper og kigger tilbage, om det er løbet ude på Flyvepladsen eller Hernings løb, som vil ændre på, hvordan jeg ser tilbage på min karriere,” siger han.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

Kan man køre på tal og stadig give sig helt?
Har man set en enkeltstart med Rasmus Quaade i sine yngre dage, husker man en rytter, der har evnen til at save sig selv helt over i kampen for det gode resultat.

 

I cykelsporten i dag er der ofte en debat om, hvorvidt ryttere kører for meget efter wattcomputeren, men det er ikke et decideret modsætningsforhold.

 

”Jeg tror faktisk meget, at det er en kombination. Det betyder alt for mig at køre mig helt ud. Selvfølgelig har jeg udviklet mig siden filmen Moon Rider [Film fra 2012 om Quaade red.], men der kan jeg huske, at jeg siger, at det gælder for mig om at komme så tæt på at dø som muligt,” siger han.

 

”Jeg blev spurgt en del gange om det af filminstruktøren for at få det til at lyde så dramatisk som muligt, men jeg skal virkelig presse mig selv og køre så langt ud som muligt,” fortæller han.

 

Det med at give sig helt ud, manifesterer sig således i de watts, han leverer. Her kan Quaade blive frustreret, hvis han i et fem-minutters interval kun kan køre 490 watt mod 500 watt tidligere hen.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL SCHWEIZ RUNDT?

 

”Watt betyder også meget for mig. Hvis du kan du ikke kører lige så godt, som du plejer, kan det også være tallene, for det er altid nemmere at vinde cykelløb, hvis man kører gode watt. På den måde er det lidt en kombination, men jeg tror primært, at det handler om at køre mig så hårdt som muligt,” siger han.

 

At køre sig selv helt ud er også en måde til at komme i form på. Det er noget, som han har brugt aktivt, og heller ikke skal ses som en modsætning til at sætte sig mål.

 

”Det er sat meget firkantet op, for det er jo ikke sådan, jeg ikke vil køre stærkt i løb, men sådan er det lidt derhenad. Det er ikke tilfældigt, at alle snakker om resultater og er resultatorienterede i elitesport, det er fordi, det er det, der virker bedst for langt de fleste,” fortæller han og giver et eksempel:

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

”Men igen kan man jo så også sige, at Team Danmark op mod OL siger, at nu skal vi have så og så mange medaljer. Så har de faktisk en statistik, der siger, at hvis vi sætter et mål om så mange medaljer, så får vi lige lidt færre. Det er for at presse rytterne,” siger han.

 

Foto: Riwal Cycling Team

 

Den model er Rasmus Quaade ikke enig i. Han understreger, at en eller anden ambition om medaljer jo ikke er det, der sikrer medaljerne i sidste ende.

 

”Havde de skrevet 50 eller to, så havde vi jo stadig fået vores medalje til holdløb ved OL i 2016. På den måde bliver tallene lidt nogle tal, man sætter op ud fra statistik, og det kan man sige, at statistik vinder vi nok så mange medaljer,” siger han og kalder det mere et kvalificeret gæt.

 

Det er her, at han passer godt ind på Riwal Cycling Team anno 2021, fortæller Quaade. Michael Skelde, den sportslige ansvarlige, er nemlig en leder, der kan kombinere både watt og evnen til at være den bedste udgave af sig selv.

 

”I bund og grund passer han jo også godt til mig, fordi det er også farligt at sige igen, men han er også ligeglad med, om jeg bliver nummer 25 eller nummer ét i et løb, men han ønsker jo nok for mig, at jeg vinder det og for holdets skyld, så vi nemmere kan finde sponsorer,” siger han og fortsætter:

 

”Men han vil gerne se den bedste udgave af mig, og det minder jo meget om mig, der gerne vil køre så stærkt som overhovedet muligt, og så kommer resultaterne den vej fra,” siger han.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Riwal er under opbygning
Michael Skelde blev inden denne sæson udnævnt som holdets sportslige ansvarlige til denne sæson, og med sig i kulissen er også Christa Skelde. Skelde-duoen har mange års erfaring i dansk cykelsport, og det er erfaring, som Quaade sætter stor pris for.

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

”Vores hold i år er noget anderledes, end det har været tidligere. Atmosfæren er anderledes end så mange andre hold, jeg har været på, men de arbejder jo på, at det bliver et godt hold at være på,” fortæller han og siger:

 

”Michael står jo og presser os noget så forfærdelig hårdt, som meget få kan. Det er altid konstruktivt, det er meget, meget sjældent at det bare bliver sådan noget med: ”Kør nu noget stærkere.” Det er mere noget med, hvorfor sad du bagerst i sidevinden, når du kunne sidde forrest,” siger han.

 

Hele tilgangen til rytterne er opbygget omkring, at alle skal have det godt sammen. Det skal dog ikke misforstås som om, at det er ’hygge-agtigt’.

 

”Det er mere, at de jo faktisk er enormt professionelle i at opbygge et team, og ved at opbygge et team kommer resultaterne den vej igennem, for så kan vi blive den bedste udgave af os selv,” siger han.

 

At indkode den ånd i et helt hold og organisationen bag holdet er noget, der tager tid. Rejserestriktionerne i starten af året gjorde det heller ikke nemmere at samle alle rytterne fra Holland og Sverige.

 

”Det gør det bare sværere, der er det jo nemmere at være et kontinentalhold bare med danske ryttere,” siger han.

 

”Omvendt kan man jo også sige, at så mødes vi nogle gange på cykelholdene i december måned og bliver rystet lidt sammen, og vi fester lidt sammen Men alle de værdier har vi jo så snakket om, har vi glemt, når vi når til sæsonstart. Hvad er det så egentlig, der betyder noget?” spørger han retorisk og fremhæver Riwal i år:

 

”De er gode til at få italesat, hvad vi skal arbejde med, også fordi de har prøvet det i så mange år,” siger han.

 

Dette var sidste interview med Riwal-rytterne. De syv foregående findes her:

Læs mere om Morten Nørtofts skifte til Riwal Cycling Team fra Herning CK.

Læs mere om Elmar Reinders ambitioner for denne sæson, herunder i GP Herning.

Læs mere om Jesper Schultz' store drøm om et topresultat i Danmark.

Læs mere om Lucas Erikssons ambitioner for 2021.

Læs mere om Tobias Kongstads tilgang til sig selv i denne sæson.

Læs mere om Kim Magnussons mål om at udvikle sig yderligere.

Læs mere om Jesper Hansen og hans drømme hos Riwal Cycling Team.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL SCHWEIZ RUNDT?

DEL
INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?