Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Arrangør tordner mod DCU: Det er en katastrofe

Arrangør tordner mod DCU: Det er en katastrofe

24. januar 2022 22:16

Løbsarrangør Mogens Kristensen måtte her til morgen nedlægge to danske UCI-løb. Han retter kritik mod Danmarks Cykle Union og dens manglende opbakning, hvilket unionen ikke erklærer sig helt enig i.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Opdatering: I et interview med Skive Folkeblad vil medarrangør Per Baadsgaard ikke afvise, at RENT LIV Løbet Skive vender tilbage i de kommende år. Men i år vil løbet under alle omstændigheder ikke blive afviklet.


Her til morgen kom det frem, at de to danske UCI-løb GP Himmerland Rundt og Rent Liv Løbet Skive nedlægges.

 

I forbindelse med offentliggørelsen af beslutningen rettede arrangøren af de to løb, Mogens Kristensen, her til morgen skarp skyts mod Danmarks Cykle Union (DCU), som han ikke mener har prioriteret de danske UCI-løb tilstrækkeligt.

 

Overfor Feltet.dk forklarer løbsarrangøren nu, at han først og fremmest mener, at det er et stort problem, at Danmark nu kun står tilbage med tre løb på UCI-niveau: GP Herning, Fyen Rundt og PostNord Danmark Rundt.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

”Jeg synes, det er en katastrofe. DCU bør prioritere dem (UCI-løbene, red.). Lige nu lever de højt på, at der er en masse gode WorldTour-ryttere, som er kommet af, at man dengang havde en masse kontinentalhold samt en masse ungdomsryttere. Men man lever på den boble af ryttere lige nu."

 

"Man tænker ikke længere frem. Vi burde have otte-ti løb på Europa Touren, ligesom i Holland og Belgien, hvis man ville noget på den lange bane,” siger Mogens Kristensen.

SÆT DIT HOLD OG DYST MOD HINANDEN I VORES NYE MANAGERSPIL

 

”Vi har manglet opbakning fra DCU”

Mogens Kristensen føler generelt, at han har mærket en manglende opbakning fra Danmarks Cykle Union.

Ifølge løbsarrangøren har cykleunionen været nølende i deres hjælp til den omkostningstunge forretning i forbindelse med afviklingen af de to danske UCI-løb.

 

I morgenens pressemeddelelse lød det, at opbakningen til løbene fra DCU gennem årene "har været helt fraværende".

 

”Vi synes absolut, vi har manglet opbakning fra DCU. Vi havde nærmest taget beslutningen om at lukke efter afviklingen af vores løb i 2021, men så blev jeg kontaktet af Martin Elleberg Petersen (direktør i DCU, red.), der siger, at vi lige skal trække vejret, og at de ville gøre alt, hvad de kunne for at bakke os op,” forklarer Mogens Kristensen til Feltet.dk og fortsætter:

 

”Men så sker der ingenting. Det tager os faktisk fire måneder at få sat et møde op, og de ville ikke mødes fysisk. Det bliver så til noget i sidste uge, hvor der kom én mand fra bestyrelsen. De siger hele tiden 'Det er ikke os. Det er distriktet og kommissærerne, der skal gøre noget.' DCU vil ingenting, og de gør ingenting i forhold til os."

 

Løbsarrangøren har følt sig være nedprioriteret af Danmarks Cykle Union. Han beskriver problemer med alt fra kalender-placering til dommerbiler, hvor han hævder, at cykleunionen tidligere har sendt en ældre varevogn, fremfor hvad han kalder "det rigtige materiel".

 

Han understreger desuden, at løbene ikke vil genopstå.

 

”Der er 0% chance, for at de genopstår. Det her er ikke et oplæg til forhandling. Det her er definitivt. Det er slut. Sådan er det,” fortæller han afslutningsvis.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

SÆT DIT HOLD OG DYST MOD HINANDEN I VORES NYE MANAGERSPIL

 

DCU: Vi kan ikke hjælpe økonomisk

Forholdt til kritikken kan DCU-direktør Martin Elleberg Petersen godt forstå Mogens Kristensens frustration.

 

Han understreger dog, at Danmarks Cykle Union indgik i en dialog med arrangørerne.

 

”Vi har været i dialog med dem, og det har ikke været nok til at få deres organisation til at hænge sammen omkring det. Så man kan diskutere, om vi kunne have gjort mere, men vi har forsøgt at give dem den hjælpende hånd, som vi nu engang kan,” fortæller han til Feltet.dk.

 

Forholdt til den stramme økonomi hos de nordjyske løbsarrangører forklarer direktøren, at DCU’s økonomi for nuværende ikke er til, at de kan hjælpe nødstedte arrangører.

 

"Det var også noget af det, vi snakkede med dem om (at hjælpe økonomisk, red.). De ønskede, vi skulle betale ting for dem, og det må vi sige, at det kan vi ikke. Hvis vi skulle dække udgifter for deres løb, skulle vi også gøre det for andre UCI-løb, og det er DCU’s økonomi ikke til. Hverken til dem eller andre UCI-løb.”

 

Ifølge Martin Elleberg Petersen er det således ikke DCU’s opgave for nuværende at understøtte de danske UCI-løbs økonomi.

 

”Vi er ikke sat i verden til at lave kommercielle løb som de her, udover hvis vi gjorde det til vores eget løb som med PostNord Danmark Rundt. Han er kommerciel løbsarrangør, og det er ikke vores opgave at komme økonomi i UCI-løbs afholdelse for nuværende,” fortæller direktøren og tilføjer, at han ikke har hørt om tilsvarende økonomiske problemer hos de to øvrige danske UCI-løb GP Herning og Fyen Rundt.

 

DCU-direktøren mener dog ikke, at løbene er blevet nedprioriteret af DCU.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

”Det er vigtigt for mig at understrege, at de løb aldrig er blevet nedprioriteret af DCU. Det er blevet prioriteret lige så højt som de andre danske UCI-løb," forklarer direktøren, der tiltrådte sin stilling i slutningen af 2019.

                                                                                                                                              

Forholdt til, om ikke DCU har et ansvar overfor de danske UCI-løb, siger Martin Elleberg Petersen, at DCU har et ansvar og også forsøgte at hjælpe Mogens Kristensen og hans kollegaer med konkrete tiltag.

 

”Vi var blandt andet i dialog med dem om at kunne hjælpe med at skaffe adgang til sponsorater, og vi har også været i dialog med medier om en TV-aftale, der kunne betyde meget for dem. Nogle gange er der en udløbsdato, og det var der så på de her løb desværre,” siger han.


SÆT DIT HOLD OG DYST MOD HINANDEN I VORES NYE MANAGERSPIL
 

Deltog i virtuelt møde efter misset fly

I forhold til den nølende afholdelse af et møde mellem løbsarrangørerne og DCU kan Martin Elleberg Petersen godt genkende, at det tog tid, før mødet fandt sted. Han antyder dog, at det kunne have fundet sted tidligere, hvis ikke arrangørerne havde insisteret på et fysisk møde.


Dette deltog han i - om end ikke på den helt ønskede måde.

 

”Jeg snakkede med ham om, at vi skulle finde ud af et møde i august, så vi kunne hjælpes ad. Men der har også været mulighed for, at de kunne gøre det her, eller gøre det over Teams, men de ønskede, det skulle være hos dem. Det gjorde vi så i sidste uge.”

 

”Vi skulle have været to mand deroppe - mig selv og kommercielle chef Lars Moss. Jeg missede dog et fly, men var med over Teams, så vi deltog begge to,” forklarer Elleberg Petersen, der således nuancerer situationen med et misset fly som årsag.

 

Afslutningsvis forholder Feltet.dk DCU-direktøren til den katastrofe, som Mogen Kristensen mener, at lukningen af de to UCI-løb er for udviklingen i dansk cykling.

 

Her er Marin Elleberg Petersen dog ikke enig med ham i den formulering.

 

”Jeg kan godt forstå hans reaktion, men det er jeg ikke enig med ham i,” fortæller han og uddyber:

 

”Hvis der er noget, vi er optagede af, er det at skabe udvikling i DCU på mange forskellige måder. Det er blandt andet derfor, at vi ikke har økonomi til at støtte op om hans løb, da vi også skal have økonomi til at rekruttere nye unge mennesker til sporten og til vores landshold."

 

"De danske UCI-løb er en del af den udviklingstrappe, vi har, der gør, at vi har så mange dygtige ryttere på dame- og herresiden. Men der er også mange andre parametre, og vi i DCU skal kigge på dem alle sammen,” fortæller Martin Elleberg Petersen.

DEL
INFO
Rent Liv Løbet Skive
Nyheder
Himmerland Rundt
Nyheder Profil Resultater
Martin Elleberg Petersen
Nyheder
DCU
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?