Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Italiensk triumf: Sølvinderen fra EM erobrer VM-guldet

24. september 2021 17:33Foto: Sirotti

Italienske Filippo Baroncini sikrede sig i dag U23-herrenes regnbuestriber med et angreb fra feltet med fem kilometer til mål. Biniam Ghirmay vandt feltets spurt, og tog sølvet, mens Olav Kooij nappede bronzen. Bedste dansker blev Sebastian Kolze Changizi på en 17. plads.

Annonce

Til U23-EM vandt den kommende Trek-Segafredo-rytter Filippo Baroncini (Italien) sølv. Ved dagens U23-VM blev sølvet udskiftet med guld. 

 

Titlen som verdensmester kom i hus efter et sent angreb, hvor ingen kunne følge den stærke italiener. 

 

I feltets spurt viste Biniam Ghirmay (Eritrea) hurtigst, hvorfor han kunne tage en flot sølvmedalje. Medaljen var den cykelglade nations første ved VM.

 

Olav Kooij (Holland) tog sig af bronzen.

 

I finalen sad både Mathias Larsen og Sebastian Kolze Changizi med fremme. Førstnævte sluttede på en 34. plads, mens Changizi blev nummer 17.

 

Løbsreferat

Denne fredag eftermiddag skulle U23-herrerne køre deres linjeløb ved VM i Flandern. De 177 startende ryttere skulle ud på 161 kilometer fra Antverpen til Leuven.

 

Efter et par styrt i løbets neutrale zone, kom rytterne afsted. Straks var der angreb fra Connor White (Bermuda). Efter adskillige angreb kom tre ryttere fri, og de fik et lille hul ned til feltet.

 

De tre ryttere var Gleb Karpenko (Estland), Adam Ward (Irland) og Logan Currie (New Zealand). Dagens lykkeriddere hang i lang tid kun kort foran feltet, men 30 kilometers kørsel faldt der ro på feltet, og forspringet voksede til næsten fem minutter med 50 kilometer kørt og 110 kilometer til mål.

 

I feltet var der styrt ved en indsnævring i vejen, og det gik hårdt udover en rytter fra Algeriet. I fronten af feltet kørte Frankrig, Italien og Columbia ufortrødent videre. 

 

Kort efter var der igen styrt, hvor en rytter fra Stan van Tricht (Belgien) var nede. Belgieren tog sig til kravebenet, men van Tricht kom afsted igen.

 

Med 100 kilometer til mål var trioens forspring stadig fire minutter.

 

Hollandsk dominans forrest i feltet

Som der var en indsnævring i vejen, satte en spansk rytter et hårdt tempo forrest i feltet, hvilket førte til, at feltet knækkede i to. Den voldsomme forcering barberede en betragtelig del af udbruddets forspring.

 

Forceringen stoppede dog igen, og snart var der samling på feltet igen. Udbryderne krydsede målstregen i Leuven med tre et halvt minut ned til feltet, hvor Storbritannien satte sig frem med flere ryttere.

 

Lige efter målstregen stod Martin Urianstad (Norge) af, hvilket efterlod Norge med fem ryttere i løbet.

 

I feltet førte Holland an, og de sad med fem ryttere helt forrest. Bagerst i feltet faldt ryttere fra nogle af de mindre deltagende nationer fra, medens Danmark var præsenteret flot forrest i feltet.

 

 

Som rytterne nærmerede sig den hårde rundstrækning tabte udbryderne tid til feltet, hvor der var hård positionskamp forrest i feltet. 

 

Her sad Tyskland, Italien, Holland og Storbritannien med næsten fulde mandskaber helt forrest.

 

Længere nede i feltet styrtede Tobias Johannessen (Norge), men vinderen af Tour de l’Avenir var hurtigt afsted igen. 

 

Positionskampen fik reduceret afstanden til udbruddet med yderligere et minut, så den nu var nede på to et halvt minut.

 

Feltet knækker på Moskesstraat 

Udbruddet ramte den hårde stigning Smeysberg med et forspring på kun lige over to minutter. Straks på stigningen eksploderede estiske Karpenko således, at der nu kun var to mand i front.

 

I feltet var der nogenlunde stilstand på Smeysberg, hvor ryttere fra Holland og Tyskland satte et hårdt tempo.

 

Udbryderne nåede til brostensbelagte Moskesstraat, hvor Currie distancerede irske Ward. Ward kæmpede på de ujævne brosten.

 

I feltet var der angreb fra Storbritannien og Tyskland, medens rytterne bagerst i feltet gik helt i stå.

 

Feltet knækkede i to over toppen, og på nedkørslen var der flere styrt. Det gik udover både Arnaud de Lie (Belgien), og Jacob Hindsgaul (Danmark). Danskeren var hurtigt oppe igen, medens de Lie måtte udgå.

 

Efter to timers kørsel smeltede de to forreste grupper sammen, da ingen landshold ville tage ansvaret forrest i feltet.

 

Angreb på Taymansstraat

Inde på stigningen Taymansstraat i Overijse angreb en fransk rytter, medens nummer to fra EM, Filippo Baroncini (Italien) og Sean Quinn (USA) styrtede.

 

Hugo Page (Frankrig) fik skabt hurtigt skabt sig et forspring til feltet, men fik ingen andre med sig. 

 

Forrest kørte Currie forkert, hvorfor Page hurtigt kom foran newzealænderen. I feltet var der styrt endnu en gang.

 

Norske Søren Wærenskjold var involveret i styrtet, sammen med en belgier og en tysker. Hverken nordmanden eller belgieren så ud til at have det godt. 

 

Fra feltet angreb Lucsa Colnaghi (Italien) og en rytter fra Storbritannien, der fangede Currie. Trioen kørte op til Page, men feltet opslugte snart de fire ryttere igen.

 

Angreb fra Danmark

Med 52 kilometer til mål spillede William Blue Levy (Danmark) ud, og danskeren kom afsted sammen med Nurbergen Nurlykhassym (Kasakhstan). De to ryttere blev dog kørt ind igen relativt hurtigt.

 

En nordmand og en luxembourger forsøgte at komme afsted fra det reducerede felt, men et opskruet tempo gjorde det til en svær opgave.

 

Otte ryttere fik skabt sig et hul ned til feltet, men angreb fra netop feltet gjorde, at der snart var samling igen.

 

Fem ryttere, blandt andet Finn Fisher-Black fik etableret et hul til feltet, og hurtigt kom også en hollænder, nordmand og italiener op. Gruppen på nu otte ryttere var altså ganske farlig. 

 

En australier kom også op, og den stærke gruppe samarbejdede flot, og fik skabt sig et kæmpe hul til feltet med 40 kilometer til mål.

 

Udbruddet sejler væk - Danmark tager ansvar i feltet

Feltet kunne ikke organisere en jagt på gruppen, og i stedet forsøgte Kevin Vanquelin (Frankrig) og Yevgeniy Fedorov (Kazakhstan) at køre op til gruppen i front.

 

De ni ryttere i front var forunden Fisher-Black, Colnaghi (Italien), Daan Hoole (Holland), Tomas Kopecký (Tjekkiet), Jarrad Drizners (Australien), Mauro Schmid (Schweiz), Kevin Vermaerke (USA) og Fábio Costa (Portugal).

 

I udbruddet begyndte Hoole at sidde over, og gruppens forspring til feltet dalede en smule igen.

 

De to ryttere på mellemhånd lå i ingenmandsland med 15 sekunder til både feltet og udbrud.

 

I feltet førte Belgien med hjælp fra Danmark, og feltet kørte ud på de to sidste omgange med 45 sekunder op til udbruddet.

 

De to forfølgere lykkedes endelig med 27 kilometer til mål med at komme op til de ni i front, hvorfor der nu var 11 ryttere i front. 

 

I feltet var der igen angreb, denne gang fra en fransk, tysk, kasakhisk og newzealandsk rytter. 

 

Uenighed i udbruddet

Udbruddets forspring begyndte at falde en smule, og det udnyttede Schmid til at angribe. Den schweiziske WorldTour-rytter så ud til at være blandt de stærkeste i udbruddet.

 

Med 20 kilometer til mål, var udbruddets forspring ned til feltet blot 20 sekunder, hvorfor alt nu var åbent igen.

 

Fra feltet kom en gruppe på seks ryttere fri, hvor Mathias Larsen (Danmark) var med. Gruppen fik dog kun et minimalt hul til feltet.

 

Som samarbejdet i udbruddet begyndte at krakelere fuldstændigt, kørte stærke Schmid nu solo med 16 kilometer til mål. 

 

Schmid kunne køre alene ud på den sidste omgang med seks sekunders forspring ned til resterne af udbruddet, medens en gruppe med Larsen fulgte 20 sekunder efter. VM var helt åbent.

 

Sidste omgang

Schmid fortsatte med at køre et hårdt tempo, og havde med 10 kilometer til mål 17 sekunder ned til Costa fra Portugal. 

 

Costa blev hentet med otte kilometer til mål, medens Schmid blot havde 10 sekunder ned til feltet, hvor Holland førte folkene ind på dagens tredjesidste stigning.

 

Over toppen angreb Arthur Kluckers (Luxembourg), og rytteren fik opbygget et pænt hul på nedkørslen, og på den næste stigning kørte Kluckers udenom Schmid, der dog gik med.

 

Fra feltet angreb Baroncini, medens danskerne stadig var repræsenteret forrest i feltet. Baroncini fik hentet Kluckers, og sølvvinderen fra EM lå nu alene i front med fem kilometer til mål. 

 

Baroncini fortsatte med at øge, og italieneren kunne køre under Flamme Rouge 13 sekunder foran feltet.

 

Ingen så Baroncini igen, og italieneren kunne i ensom majestæt køre over stregen, og modtage tilskuernes hyldest som vinder af U23-VM. 

Annonce

DEL
INFO
VM - U23
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's WorldTour Ronde v...(1.WWT) 23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Saudi Tour(2.1) 19/10-23/10

Women's WorldTour Ronde v...(1.WWT) 23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger