Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?
På forhånd tak!
Feltet.dk
Supersprinteren vandt sit første europamesterskab på hjemmebanen i Belgien på en dag, hvor det danske landshold var i angreb.
Annonce
Belgiske Tim Merlier er ny europamester i linjeløb. Det står klart, efter han spurtede sig til sejren på målstregen i hjemlandet.
Sprinterstjernen var i direkte duel med Hollands Olav Kooij, der var få centimeter fra EM-titlen, men måtte nøjes med andenpladsen.
Tredjepladsen gik til estiske Madis Mikhels, der meget overraskende sneg sig foran Jasper Philipsen i duellen om bronzemedaljen.
I løbet spillede det danske landshold en stor rolle med mange angreb, men i sidste ende udeblev triumfen for Mads Pedersen og resten af de danske ryttere.
Den danske stjerne tog sjettepladsen i løbet efter gentagende angreb fra Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen på de sidste ti kilometer.
Løbsreferat:
Der var flot vejr og godt humør i feltet, da årets EM i linjeløb blev skudt i gang i den belgiske by Heusden-Zolder.
Den 223 kilometer lange rute bød på overvejende fladt terræn med mange svære stykker undervejs. Herunder flere brostensstykker, der indbød til offensiv kørsel.
Fra første kilometer var flere ryttere også i offensiven. Særligt Portugal, Schweiz og Østrig var de aktive nationer i udbrudsforsøg.
Efter få forsøg lykkedes det fem ryttere at slå hul til feltet, og dermed var dagens morgenudbrud etableret.
Det bestod af Mathis Le Berre (Frankrig), Nils Brun (Schweiz), Jonas Rutsch (Tyskland), Ivo Oliveira (Portugal) og østrigske Felix Ritzinger, som kørte med et uforholdsmæssigt smalt styr.
De næste 50 kilometer i løbet blev brugt på, at franskmændene gjorde sig selv til grin. I feltet satte Remi Cavagna sig nemlig frem og førte ufortrødent, selvom landsmanden Le Berre var med forrest.
Samtidigt skiftede Le Berre flere gang mening om, hvorvidt han skulle deltage i føringsarbejdet, hvilket tydeligt frustrerede de andre i gruppen.
Tidlige udspil fra favoritterne
Med franskmændenes taktik blev udbruddets forspring hold nede omkring et minut hele tiden, hvilket resulterede i, at udbruddet blev hentet allerede omkring dagens halvvejsmærke.
Her angreb flere store navne nemlig, da feltet ramte en udfordrende rundstrækning med smalle veje og brosten. I et snuptag blev udbruddet lukket ned.
Danskerne var de helt store initiativtager med angreb fra både Mads Würtz Schmidt, Mathias Norsgaard og pludselig også Mads Pedersen.
Mathieu van der Poel gjorde sig sammen med danskerne fortjent til en fighter-pris for sin angrebsiver. Han tog flere gange initiativ til angreb.
Angrebene kom i flæng, mens forskellige store nationer skiftedes til at styre feltet.
De mange ryk resulterede i, at en stærk favoritgruppe med Van der Poel, Mads Pedersen, Søren Kragh, Matteo Trentin kom afsted med flere andre.
Det fik de store nationer til at reagere, hvilket resulterede i, at alt blev hentet ind og løbet blev nulstillet.
Van der Poel nægtede dog at give op og angreb gentagende gange efterfølgende. Feltet brækkede over flere gange, mens en eksklusiv favoritgruppe fik et farligt forspring i front.
Gruppen bestod af Mads Pedersen, Mathieu van der Poel, Danny van Poppel (Holland), Christophe Laporte (Frankrig), Jonas Rutsch (Tyskland) og Arthur Kluckers (Luxembourg).
Med 50 kilometer til mål var de seks ryttere omkring 20 sekunder foran feltet og med flot samarbejde gav gruppen italienerne og belgierne noget for hånden.
Først med 26 kilometer til mål blev gruppen trukket i land af et stærkt italiensk hold, og derfra var der dømt massespurt.
Dansk offensiv på de sidste kilometer
Sådan skulle det dog ikke gå, hvis det stod til de danske ryttere. Søren Kragh stak afsted fra feltet 11 kilometer fra stregen, men blev hurtigt hentet igen.
Kragh forsøgte endnu et halvhjertet angreb kort efter, men kunne ikke slå et brugbart hul. Få sekunder efter var det Kasper Asgreen, der prøvede sig af, og han fik et pænt hul.
Den stærke dansker holdt feltet flot på afstand i fire kilometer, men måtte kaste håndklædet i ringen fem kilometer fra stregen.
Det skulle dog ikke markere enden på danske angreb, for straks kørte Søren Kragh afsted. Det varede dog ikke længe, før Edoardo Affini (Italien) havde hentet ham ind, og så var massespurten en realitet.
Her satte de store nationer sig op til spurten for de store favoritter som Milan (Italien), Merlier og Philipsen. På sidste kilometer tog belgierne fronten med italienerne efter sig.
Pavel Bittner (Tjekkiet) fik sneget sig frem og åbnede spurten, men blev hurtigt overhalet af de store kanoner, da sluserne blev åbnet.
Merlier og Kooij viste sig som de to stærkeste med Kristoff (Norge) på siden. Her klemte belgieren sig marginalt foran, hvilket sikrede ham EM-guldet.
Mads Pedersen viste sig også frem i spurten, hvor han kørte sig til en sjetteplads.
Annonce
Annonce
Simac Ladies Tour(2.WWT) 08/10-13/10
Tour of IRAN (Azarbaijan)(2.1) 06/10-10/10
Tour de Kyushu(2.1) 11/10-14/10
Il Lombardia(1.UWT) 12/10
Chrono des Nations(1.1) 13/10
Hong Kong Cyclothon(1.1) 13/10
Trofeo Baracchi(1.1) 13/10
Tour of Chongming Island(2.WWT) 15/10-17/10
Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 15/10-20/10
Annonce
Annonce
Alpecin-Deceuninck |
Arkéa - B&B Hotels |
Astana Qazaqstan |
Bahrain Victorious |
Cofidis |
Decathlon AG2R La Mondiale |
EF Education - EasyPost |
Groupama-FDJ |
INEOS Grenadiers |
Intermarché - Wanty |
Lidl - Trek |
Movistar Team |
Red Bull - BORA - hansgrohe |
Soudal - Quick Step |
Team DSM-Firmenich PostNL |
Team Jayco AlUla |
Team Visma | Lease a Bike |
UAE Team Emirates |
Annonce
Olav Kooij reagerer på andenplads
Utroligt: Nykåret europamester forklarer spurt, hvor han tabte kæden
Mads P. efter EM: Vi kan være glade
Sådan tog Pogacar endnu en dominerende sejr
Kontant Mads P.: Jeg er ligeglad