Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Belgisk føring efter danske stjernestunder

Belgisk føring efter danske stjernestunder

03. februar 2019 01:16Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

Det var Kenny De Ketele og Moreno De Pauw, der kunne tage hjem til hotellet som løbets førende ryttere efter tredje aften i Ballerup. Bag dem lå en begivenhedsrig dag, hvor stillingen i toppen havde skiftet adskillige gange, og hvor publikum bestemt fik valuta for pengene i alle discipliner.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Efter aftenens første jagt var det Theo Reinhardt og Marc Hester, der havde lagt sig i spidsen, men det tysk/danske par måtte til sidst se sig distanceret af belgierne.

 

Michael Mørkøv og hans unge makker, Oliver Wulff har en omgang op til de tre forreste par, og ligger efter tredje aften på en samlet fjerdeplads, men de har til gengæld hele 175 point, hvilket er 43 mere end det førende par.

 

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Longest lap

Indledningen til longest lap blev, grundet et interview på storskærmen, lidt længere end de fleste ryttere havde håbet. Alligevel var en del stadig ’i live’, da startskuddet lød, og den hurtigste af dem var 11’ernes Adrian Teklinski, som vandt foran par nummer 3 og 2.

 

Derny - gruppe A

Modsat tidligere dage lagde Michael Mørkøv hårdt ud, da der skulle køres derny grand prix. Den ellers normalt afventende dansker tog nemlig teten fra starten af, men lod sig ikke provokere, da 10’ernes Bartosz Rudyk overhalede ham. Til gengæld angreb Marc Hester og overtog føringen, mens Jesper Mørkøv også bevægede sig fremad.

 

Med endnu et fremstød kom Mørkøv forbi Hester, mens hans storebror fortsat kørte sit eget tempo længere ned i feltet. Også Kenny De Ketele og Yoeri Havik havde overhalet Michael Mørkøv, som dog virkede fuldstændigt rolig ved situationen. Og det var der god grund til, for med 13 omgange igen slog han til.

 

Der var dog langt op til Havik og De Ketele, som nu lå i spidsen. De tre ryttere kørte så stærkt, at de kort tid efter overhalede resten af feltet - med én omgange igen lå Mørkøv, Havik og De Ketele side om side.

 

Mørkøv lå yderst og kørte dermed flest meter, men det gjorde blot hans forcering endnu mere imponerende. På den sidste langside overhalede han nemlig både Havik og De Ketele, som ikke havde kræfterne til at fyre en stor spurt af, og tog en meget imponerende sejr.

 

Udskilningsløb

Herefter skulle halvdelen af hvert par ud og køre udskilningsløb med udskilning hver anden omgang. Det var blandet, hvorvidt topparrene gad bruge kræfter på den - Yoeri Havik, Moreno De Pauw, Christian Grasmann og Theo Reinhardt var alle blandt de første til at blive udskilt. 7’ernes Oliver Wulff havde til gengæld mod på at skrabe flere point til sig, men røg også ud uden point grundet en lidt for risikabel taktik.

 

I stedet skulle sejrherren findes i en spurt mellem Matias Malmberg og Moritz Augenstein. Med et skarpt sving ned i banen tog danskeren teten, da han netop undveg Augenstein, der forsøgte sig med samme manøvre. Tyskeren kom i høj fart på langsiden, men blev afvist af Malmberg, der dermed tog sejren.

 

Derny - gruppe B

Mens topparrene tidligere på aftenen havde vist deres høje niveau med et intenst derny-løb, fik B-gruppen nu mulighed for at skrabe potentielt vigtige point til sig i aftenens anden derny-afdeling.

 

Her lagde Sebastian Lander og Andreas Graf klart stærkest ud - mens sidstnævnte hurtigt falmede, udviklede de næste mange omgange sig til en direkte duel mellem Lander og Adrian Teklinski, som var kommet bagfra. Med 18 omgange til mål gik også Lander dog kold, mens Raymond Kreder tog teten.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Også han blev dog overhalet, da Melvin Van Zijl med en kraftig acceleration åbnede et kæmpe hul til konkurrenterne. Også han havde dog overvurderet sig selv, for i spurten kom Andreas Graf flyvende og tog sejren efter at have været anonym i mange omgange.

 

 

Omgang på tid

Alle løbets par skulle endnu engang forsøge at sætte den hurtigste omgangstid. I går var det Oliver Wulff, som med tiden 12.772, og en gennemsnitsfart på 70.47 km/t var de hurtigste, men der var hele tre ryttere under 13 sekunder, idet Mathias Malberg og Marc Hester også havde de hurtige ben klikket i pedalerne, og derfor var der lagt op til endnu en drabelig dyst til den publikumsvenlige disciplin.

 

Første mand under 13 sekunder lørdag aften var Szymon Krawczyk, den tid fik dog ikke lov til at stå længe, for da Marc Hester krydsede målstregen, skete det i tiden 12.990. Herefter var det Mathias Malmbergs tur, og den unge dansker viste endnu engang sit potentiale, da han med 12.958 slog Hesters tid. Ingen af dem var dog hurtigere end den bare 18 år gamle Oliver Wulff, som med 12.759 for tredje aften i træk kørte allerhurtigst.

 

Gigantspurt

Ti omgange, og så en spurt var aftenens næstsidste disciplin, og her var det Mathias Malmberg, der var ’Kapelmeister’ og førte feltet rundt med bølge og opfordring til publikum om at sende dem godt afsted.

 

Spurten blev vundet af Sebastian Schmiedel foran Kenny De Ketele om med feltets eneste nordmand, Anders Oddli, på tredjepladsen.

 

 

Jagt over 40 minutter

Klokken var passeret midnat, da aftenens sidste disciplin blev skudt i gang. Jagten over 40 minutter, også kendt som ’den lille jagt’. Der var dog ikke noget ’lille’ over den kraft, der blev lagt i det fra parrenes side. Allerede fra starten blev der angrebet, og det lykkedes indledningsvist også for alle skiftevis at få taget omgange. Derfor var der også nogenlunde status quo i den samlede stilling, efter at knap halvdelen af jagten var tilbagelagt, idet hele otte par på det tidspunkt var på omgangshøjde.

 

Det var helt tydeligt, at Marc Hester og Theo Reinhardt ville gøre det bedste for at forsvare deres samlede føring, for der var ingen af de nærmeste konkurrenter, der fik lov at angribe, uden at de andre fulgte trop. For Michael Mørkøv og Oliver Wulff gjaldt det om at hente de to omgange, de var efter i den samlede stilling før starten på jagten, for hvis det skulle afgøres på point, ville ingen kunne slå 7’erne.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Mørkøv og Wulff måtte dog konstatere, at der ikke blev givet gaver, og der skulle en kraftpræstation af de helt store til for at tage en omgang på resten af feltet. Det lykkedes dog med omkring et kvarter tilbage, og da de kort efter angreb på ny var jublen overdøvende blandt hjemmepublikummet.

 

Det var derfor med Michael Mørkøv og Oliver Wulff som jagtens førende par, der tog hul på de sidste 50 omgange. Flere forsøg fra de nærmeste konkurrenter på at hente 7’erne blev neutraliseret af et par offensivt kørende danskere.

Med ti omgange tilbage var der tre par på omgangshøjde, og dermed skulle jagten afgøres mellem Wulff/Mørkøv, Burkart/Malmberg og De Ketele/De Pauw. Igen var der et ungt dansk talent, der viste sin klasse, for i spurten var der ingen, der kunne slå en helt utroligt velkørende Mathias Malmberg, som vandt foran de to erfarne, Michael Mørkøv og Kenny De Ketele.

 

I den samlede stilling er Kenny De Ketele og Moreno De Pauw, der fører, mens Marc Hester og Theo Reinhardt er toere foran Yoeri Havik og Wim Stroetinga og med Oliver Wulff og Michael Mørkøv på fjerdepladsen.

 

Stillingen efter 3. aften:

Position:

Par:

 

Nation:

Omgange:

Point:

1

16

Kenny de Ketele & Moreno de Pauw

Bel/Bel

0

133

2

9

Theo Reinhardt & Marc Hester

Tys/Dan

0

126

3

1

Yoeri Havik & Wim Stroetinga

Hol/Hol

0

125

      

4

7

Oliver Wulff & Michael Mørkøv

Dan/Dan

-1

175

5

8

Achim Burkart & Matias Malmberg

Tys/Dan

-1

147

6

14

Christian Grasmann & Jesper Mørkøv

Tysk/Dan

-2

90

7

15

Andreas Kron & Andreas Stokbro

Dan/Dan

-4

83

8

10

Bartosz Rudyk & Szymon Krawczyk

Pol/Pol

-15

50

9

3

Daniel Staniszewski & Andreas Graf

Pol/Øst

-15

43

10

2

Melvin van Zijl & Roy Pieters

Hol/Hol

-18

60

11

6

Hans Pirius & Moritz Augenstein

Tys/Tys

-21

26

12

4

Anders Oddli & Sebastian Lander

Nor/Dan

-23

39

13

5

Sebastian Schmiedel & Moritz Malcharek

Tys/Tys

-25

62

14

13

Raymond Kreder & Michel Kreder

Hol/Hol

-26

35

15

11

Adrian Teklinski & Lucas Liss

Pol/Tys

-28

25

DEL
INFO
6-dagesløb
Nyheder
Ballerup 6-dagesløb
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?