Umiddelbart skulle man måske tro, at ASOs udmelding om, at ingen ryttere indblandet i Operacion Puerto kommer til start i Tour de France, vil gøre Bjarne Riis tilfreds. Den danske team-ejer skilte sig før denne sæson af med Ivan Basso, blot at se ham skrive kontrakt med Discovery Channel.Men til Politiken fortæller den danske team-ejer, at han ikke kan bruge den følelse til noget og han i så fald bare kunne have beholdt ham. Derfor ser Bjarne Riis heller ingen grund til at møde frem til det møde, som ASO har indkaldt forud for Fleche Wallone – hvor Tinkoff Credit Systems er blevet inviteret til trods for, at de har skrevet kontrakt med Tyler Hamilton og Jörg Jaksche, der begge er sat i forbindelse med Operacion Puerto.
”Ikke umiddelbart, for jeg har svært ved at se, hvad nyt det kan bringe. Og jeg har for længst gjort min holdning fuldstændig klar. Det skete, da samarbejdet med Ivan ophørte. Og jeg vil ikke spilde mere tid på den problemstilling,” siger Bjarne Riis, der finder ASO´s linje grotesk, da de håndhæver en anden politik i andre sammenhænge.
”Alligevel vil de have, at vi skal stille op til møder, men det er det samme ævl og kævl hver eneste gang, og det er de samme, der råber i munden på hinanden. Vi når ikke et skridt videre”.
Samtidig er han bekymret for den forskelligartede behandling af rytterne indblandet i forbindelse med Operacion Puerto. Han så gerne, at alle rytternes blod blev testet og sammenlignet med blodet, der blev beslaglagt hos Dr. Eufemiano Fuentes, men tvivler på det kan lade sig gøre.
”Da Jan Ullrichs blod blev identificeret i Tyskland, var der tale om en retssag, men det vil mig bekendt ikke være tilfældet med andre ryttere,” siger Riis.
”Og hvis det virkelig er så enkelt at gå den vej, forstår jeg overhovedet ikke, hvorfor det ikke er sket for længe siden”.
Tror ikke på UCIs dopingprogram For Bjarne Riis er der kun en vej ud af alle dopingproblemerne og det er at indføre et omfattende dopingprogram, som Team CSC og T-Mobile har gjort det i denne sæson. Til gengæld giver han ikke meget for UCIs nyeste tiltag, selvom det skulle indbefatte 1000 dopingkontroller udenfor konkurrence om året.
”Jeg har bare en meget klar fornemmelse af, at man langtfra sørger for at komme hele
vejen rundt. At man slet ikke når at få testet alle de ryttere, man har planer om, fordi aktiviteterne er koncentreret forkert. Så i mine øjne er der desværre lang vej igen, hvis UCI’s metode skal gavne noget. Og jeg mener virkelig, at de kunne lære noget af os og T-Mobile,” lyder det fra Riis.