Brändle vinder enkeltstarten - Mads P fører stadig

15. september 2017 17:32Foto: IAM Cycling

Den 27-årige østriger vandt med mere end et halvt minut, mens Mads Pedersen og Michael Valgren sluttede i samme tid.

En af nøgleetaperne i PostNord Danmark Rundt skulle afvikles i dag, da fjerde etape bød på 17,8 kilometer omkring Randers. Matthias Brändle var helt suveræn, og han sejrede foran Martin Toft Madsen og Michael Valgren, der dog sluttede i samme tid som den førende rytter, Mads Pedersen. Den danske mester fører dermed stadig løbet foran Astana-danskeren, mens Casper Pedersen rykkede frem til tredjepladsen.

Etapereferat

Fabio Calabria (Novo Nordisk) var første mand ned ad startrampen, men det var Mathias Krigbaum (coloQuick-CULT), der satte den første interessante tid i 21.50. Der gik dog ikke længe, inden Matthias Brändle (Trek-Segafredo) fløj ind over stregen i suveræn ny bedste tid i 20.57.

Derefter begyndte det at regne kraftigt på ruten, men det lykkedes alligevel Sunwebs Max Walscheid at sætte tredjebedste tid, 58 sekunder efter den førende rytter. Det våde vejr medførte desuden, at Andreas Stokbro røg i asfalten.

En af dagens helt store favoritter i skikkelse af Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm) satte ny bedste tid ved første mellemtid, hvor han var to sekunder bedre en Brändle. De våde veje på den tekniske sektion i Randers kostede dog den danske mester meget tid, og derfor måtte han nøjes med andenpladsen i mål, hvor han havde tabt 34 sekunder.

Dernæst fulgte en lang periode uden konkurrencedygtige tider, men Niklas Larsen (Team Virtu Cycling) formåede alligevel at blande sig i toppen. Han krydsede stregen i fjerdebedste tid bare et enkelt sekund efter Krigbaum på tredjepladsen.

Favoritterne starter

De største favoritterne til den samlede sejr rullede en efter en ud på ruten. Det var dog Casper Pedersen (Giant-Castelli), der som den første kandidat til den samlede sejr satte en konkurrencedygtig mellemtid med et tidstab på 31 sekunder til Brändle. Han overhalede dermed Rasmus Guldhammer (Team Virtu Cycling) og Lennart Hofstede (Sunweb) i klassementet.

Giant-Castelli-rytteren blev dog slået af Michael Valgren (Astana), der var ti sekunder bedre. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) satte dog tiden 7.49 ved første mellemtid, og han var dermed seks sekunder bedre end Valgren. Der var dog stadig 15 sekunder op til etapens førende rytter.

Status quo om sejren

På vej ind mod mål havde Casper Pedersen for alvor øget farten, og han kørte derfor ind på en foreløbig sjetteplads med et tidstab på 58 sekunder til Brändle. Rasmus Guldhammer og Lennart Hofstede tabte henholdsvis 15 og 35 sekunder til Pedersen, som dermed rykkede op på tredjepladsen i klassementet.

Valgren nærmede sig samtidigt målstregen kraftigt. Han havde kørt sig gevaldigt op, og han krydsede stregen i tredje bedste tid med 37 sekunder op til bedste tid. Løbets førende rytter, Mads Pedersen, kom i mål i samme tid som Valgren, og der var dermed ingen forskydninger mellem de to spidskandidater til den samlede sejr.

Det betød, at Matthias Brändle vandt etapen, mens Martin Toft Madsen blev nummer to. Valgren var få hundrededele bedre end sin konkurrent og tog dermed tredjepladsen. I klassementet fører Mads Pedersen fortsat med ni sekunder til Astana-rytteren, mens Casper Pedersen avancerede til tredjepladsen.