Den tidligere jægersoldat, B.S. Christiansen, som i dag er tilknyttet Team CSC som team-builder, har tidligere kritiseret den danske bjergged, Michael Rasmussen, for ikke at være en rytter, der samarbejder med holdet. B.S. Christiansen betegner den danske rytter, som en ensom ulv. Han mener dog, at den danske rytter kunne blive endnu bedre, hvis han ville samarbejde med sit hold.
Michael Rasmussen har aldrig lagt skjul på, at han havde svært ved helt at falde til i Team CSCs holdfællesskab, og den danske rytter har da også tidligere indikeret, at det også var en medvirkende årsag, da han valgte at skifte til hollandske Rabobank.
B.S. Christiansen mener heller ikke, at Michael Rasmussen vil have en fremtid på det danske ProTour hold.
”Jeg har stor respekt for Michael Rasmussen, men han kommer bare aldrig til at køre på vores hold. Han er en rytter, der ikke passer ind hos Team CSC, og som aldrig vil komme til at passe ind. Han er en ensom ulv, som jeg mener er meget svær at arbejde med. Han er totalt pakket ind i sin egen verden – uden interesse for at være en holdspiller. Jeg har det fint med Michael Rasmussen, men vores ryttere er ’team players”, og der passer han ikke ind,” fastslår B.S. Christiansen overfor Feltet.dk.
B.S. Christiansen går endda så langt som at sige, at han mener, at den danske Rabobank-rytter kunne blive en langt bedre rytter, hvis han lærte at være en holdspiller, og han bruger den famøse sidste enkeltstart under sidste års
Tour de France som eksempel. Christiansen så således meget nøje på den danske rytter, da han stod på start-podiet og skulle køre sit livs enkeltstart.
”Du kunne se angsten i hans øjne, da han sad oppe på podiet og skulle til at køre ud på ruten. Han var total angst, rystede, hans øjenlåg var hævede, og han var fuldstændig ude af balance, det kunne enhver se. Jeg tænkte, at det her går helt galt, og det gjorde det så også,” forklarer B.S. Christiansen, der stod lige ved siden af den danske bjergrytter, da Ivan Basso var den næste, der skulle køre ud på enkeltstarten.
”Det, som jeg også så, var en rytter, der ikke fik nogen hjælp. Da jeg ikke har kendskab til forholdene på Michael Rasmussens nuværende hold, så kan jeg naturligvis kun sige noget generelt - og min generelle fornemmelse er, at hvis man ikke er flink og rar ved sit hold i dagligdagen, så er de heller ikke flinke og rare ved en, når det går galt for en. Hvis man ikke samarbejder med mekanikerne, så har de måske heller ikke samlet cyklen korrekt. Vi kørte forbi ham, hvor det hele gik galt, og når vi hjælper vores ryttere og skifter cykler, så ser det i hvert fald ikke sådan ud. Så er det noget, som vi har øvet. Det gælder om at øve og træne, hvordan man gør tingene. Hvis der sker noget uheldigt for en af vores enkeltstartsryttere, så har vi øvet præcis, hvordan vi skal gøre det. Det er ikke overlagt til tilfældigheder. Det er her, jeg kan se et problem ved at køre som ’the lone wolf’ for så har man sandsynligvis ikke brugt særlig mange kræfter på at øve i damagecontrol med teamet,” tilføjer B.S.
Den danske team-builder påpeger, at han anerkender Michael Rasmussens flotte resultater, som er helt unikke. Men han ærgrer sig samtidig over, at danskeren tilsyneladende ikke er mere villig til at samarbejde, da han ville kunne nå endnu længere. ”Men måske har han lært af sine erfaringer og har ændret sin indstilling helt - det har vi da som danskere lov til at håbe på”, slutter B.S. Christiansen.