Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Chad Haga vinder Giroens sidste etape - Carapaz vinder samlet

02. juni 2019 17:12Foto: Sirotti

Det blev en temmelig overraskende enkeltstart, som årets Giro d’Italia sluttede af med. Chad Haga vandt en smule overraskende, mens stort set alle forhåndsfavoritterne, heriblandt Primoz Roglic, skuffede.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Sidste etape i Giro d'Italia fik en forholdsvis overraskende vinder, da Chad Haga viste sig som stærkeste mand på den 17 kilometer lange enkeltstart i Verona.

Richard Carapaz tabte tid, men hans forspring var aldrig i fare, og dermed kunne den lille ecuadorianer bryde grædende sammen over styret på sin cykel med sikkerhed om, at han nu er grand tour-vinder.

Et forspring på et minut og fem sekunder til Vincenzo Nibali er den tidsforskel, der efter 21 etaper står på bundlinjen for Movistars 26-årige ecuadorianer.

Selvom Primoz Roglic både var forhåndsfavorit til at vinde løbet samlet og tage sejren på dagens etape, skuffede sloveneren med en tiendeplads i dag. Han kan dog glæde sig over, at han overtager løbets samlede tredjeplads, da Mikel Landa leverede end endnu ringere præstation på løbets afsluttende etape.

Etapereferat:

Dagens etape i Giro d’Italia markerede som bekendt slutningen på årets løb, og selvom der skulle mere end et mirakel til for, at nogen skulle kunne stjæle sejren fra Richard Carapaz, var der stadig spænding om de sekundære placeringer.

Som det af naturlige årsager er i denne slags afsluttende enkeltstarter, hvor rytterne bliver sendt ud efter deres placering i klassementet, var al spænding gemt til sidst.

Blandt de første ryttere gemte der sig dog et par enkeltstartsspecialister, og ikke overraskende satte Victor Campenaerts (Lotto Soudal) bedste tid, da han kørte over stregen.

Campenaerts var rytter nummer 31 på ruten, men bare syv ryttere senere kom Chad Haga (Sunweb), og ganske overraskende slog han Campenaerts tid mede fire sekunder, så den nye bedste tid lød på 22.07.

Thomas de Gendt (Lotto Soudal), der ikke har haft sit livs løb under dette års Giro, kom ind som foreløbig treer, blot seks sekunder efter Haga, og mens De Gendt altså overraskede positivt, var overraskelserne med omvendt fortegn for både Tanel Kangert (EF) og Bob Jungels (Deceuninck Quick Step).

Favoritterne sendes afsted

Efter en længere periode med profilmæssigt dødvande, begyndte løbets forhåndsfavoritter så småt at rulle over startrampen.

Chad Haga sad stadig trygt i hot seat, hvorfra han kunne se favoritterne én for én rulle ind i tider, der ingenlunde kunne måle sig med hans.

Pavel Sivakov (Ineos), Ilnur Zakarin (Katusha) og Miguel Angel Lopez (Astana) skuffede alle, og da Simon Yates (Mitchelton-Scott) blot kom ind på en foreløbig 20. plads, var skuffelsen for briten, der ellers havde været så selvsikker forud for løbet, total.

I takt med at profilerne kørte i mål, begyndte sejren at se mere og mere realistisk ud for Chad Haga, og samtidig begyndte Victor Campenaerts tid, der i første omgang så skuffende ud, at ligne en podieplads på dagen.

Forhåndsfavoritten Primoz Roglic havde på dette tidspunkt endnu ikke passeret mellemtiden, og det var derfor ikke overraskende, at smilet på Chad Hagas ansigt blev større og større, da han kunne se Roglic’ tid ved netop mellemtiden.

Roglic kom var 15 sekunder efter Campenaerts, som havde sat bedste mellemtid, og sloveneren så ikke ud til at kunne avancere i det samlede klassement.

Det afhang dog af Mikel Landa (Movistar), der på tredjepladsen havde 23 sekunder ned til Roglic på fjerdepladsen. Med et tidstab på hele 30 sekunder til Roglic måtte den lille basker dog se podiepladsen glide ham af hænde.

Dermed manglede blot Vincenzo Nibali og løbets førende rytter, ecuadorianske Richard Carapaz, og selvom Carapaz med en 36. plads tabte hele 49 sekunder til Vincenzo Nibali, var det langt fra nok til at miste den samlede sejr.

Med et forspring på et minut og fem sekunder er Carapaz dermed vinder af den 102. udgave af Giro d’Italia.