Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Citater om Giro d´Italia

Citater om Giro d´Italia

06. maj 2006 13:030
Så er der under et par timer til at dette års Giro d´Italia skydes i gang. Men hvem sagde egentlig hvad? Vi bringer her en lang række citater, der forhåbentlig kan være med til at sætte den rette stemning før det store italienske etapeløb.

Hvem er favoritter og hvorfor?
Hvem peger på, hvem? Her kommer en række bud på favoritterne til den samlede sejr.

Ivan Basso (Ekstra Bladet):
Helt ærligt, så tror jeg, at det er et godt mål at ville vinde én stor tur. Jeg vil prøve at vinde en tur, og i kalenderen kommer Giroen først.

Basso om sidste års maveonde og dette års favoritværdighed (Ritzau):
”Jeg er slet ikke sikker på, at jeg ville have vundet sidste år, hvis jeg ikke havde haft nedturen. Giroen vindes først i Milano, og mine største rivaler er Simoni (Gilberto, red.) og Savoldelli (Paolo, red.) der begge har stor erfaring. Og så er der altså også Cunego (Damiano, red.) og Di Luca (Danilo, red.), som begge er meget uforudsigelige. I mine øjne er vi fem, der kan vinde.”

Basso om forventningspresset (BT):
”Det er, som om jeg er Lance Armstrong i Tour de France. Der er kommet et indtryk af, at jeg bare skal vinde enkeltstarterne og så komme alene til mål i bjergene. Jeg ved, jeg er en af favoritterne, men i det startende felt er der tre andre ryttere, som tilsammen har vundet løbet fem gange.”

Bjarne Riis (Politiken):
”Jeg kan selvfølgelig tage fejl”. ”Men jeg tror mere end nogensinde på, at Ivan har mulighed for at vinde både Giro og Tour. Og for nu at blive ved Giroen, kan jeg slet ikke forestille mig, hvem der skulle besejre ham”.

Bjarne Riis om Danilo Di Luca (Ekstra Bladet):
”Jeg tror nu ikke, han bliver bedre. Efter min mening skal han koncentrere sig om de løb, han har kunnet dominere indtil nu, og så er Giro'en en tillægsgevinst.”

Bjarne Riis om Ivan Basso (Ritzau):
”Han er i perfekt form til den opgave, og han har styrken og erfaringen til at vinde sit første store etapeløb.”

Danilo Di Luca
”Jeg vil starte i Seraing med bevidstheden om, at jeg har gjort alt, hvad der står i min magt for at køre den bedste Giro i mit liv.”

Michael Rasmussen om favorit-feltet (Berlingske Tidende):
“Det er og bliver en italiensk affære. Ivan Basso (Team CSC) er mere end nogen anden manden, man skal slå i år.”

Juan Manuel ”Juanma” Garate om podiet i Milano (AS):
”Gilberto Simoni, Paolo Savoldelli og Juanma Gárate.”

Sportsdirektør Bontempi om Cunegos rivaler (Vele-club.net.):
”De tre største rivaler vil være Basso, Savoldelii og Simoni. Hvad angår Rujano, så tror jeg ikke han vil kunne vinde Giro d´Italia, men han kunne hente en god samlet placering.”

Danilo Di Luca (Procycling magasinet)
”I mit hoved er Ivan Basso og Gilberto Simoni favoritter. Simoni er måske 35, men en så hård rute er til hans fordel. Du bliver nødt til at være meget konstant og det er Simoni bestemt. Han har sjældent en dårlig dag.”

Jose Rujano Guillen (Gazetta dello Sport):
“Jeg vil mindst ende blandt de første tre i Giroen og blandt de første fem i Tour de France.”

Mauro Gianetti (Feltet.dk):
”Jeg tror at ryttere som Simoni, Cunego, Basso, Di Luca, Savoldelli og Rujano alle er i ret god form nu. Vi skal huske ikke kun at kigge på de to ryttere i Basso og Cunego, fordi der er flere mulige Giro-vindere.”

Gianni Savio om José Rujanos forberedelser (Procycling.com):
”Rujano er i god form og i tager fejl, hvis i tror, at han ikke har trænet i de tre måneder,” siger Savio til Procycling.com. ”Det eneste, der mangler er den løbstræning, som han ellers ville have fået i den periode”. ”For er være ærlig, så tror jeg, at Rujano kan blive Giroens 'dark horse'. Han er en stor ukendt faktor. Han kunne køre en god Giro og slutte på podiet igen fordi han er et stort talent. Omvendt kunne han også komme til at betale for sine manglende forberedelser. Men jeg ved, at han er selvsikker og motiveret.”

Om ruten:
Da ruten sidste efterår blev præsenteret var den straks genstand for masser af kritik og diskussion.

Nicki Sørensen om Giro-ruten (Ritzau):
”Jeg har aldrig kørt et løb med så mange bjerge før. Det bliver spændende og uden tvivl hårdt, men det er stadig ikke Tour de France. Feltet er det stærkere i Touren, så selv om der er flere bjerge i Giroen, bliver det måske opvejet på den måde.”

Sean Yates (Cycle Sport):
”Det er en meget, meget hård rute i år. Savoldelli mener at den sindssyg. Arrangørerne vil gøre den endnu mere spektakulær end sidste år – hvis det er muligt – og måske er de gået for langt. Men Paolo har vundet Giro´en to gange og vi har et stærkere hold end sidste år, så vi vil gøre vores bedste.”

Danilo Di Luca om Giro-ruten (Cyclingnews):
”Giroen ser ud til at blive endnu hårdere og mere spektakulær i år, så der skulle komme endnu mere tid mellem rytterne til slut. Der er ingen etaper, der adskiller sig som etapen du skal vinde. Du bliver nødt til at være konstant hele vejen igennem løbet.”


Dario Cioni (Cyclingnews)
”I denne Giro vil det være vigtigt at være konstant på alle bjergetaperne. Jeg tror det er bedre at tabe en smule tid hver dag end at stor dag og derefter en dårlig dag. At køre konservativt vil være vigtigt for det endelige resultat. Det er ikke den bedste rute for mig, men jeg må gøre mit bedste og se, hvad jeg har af muligheder.”

Ivan Basso (Cyclingnews)
”Det ser ud til at være en spektakulær rute; hårdere end dette års (2005, red.) udgave og jeg kan godt lide holdtiskørslen. Det er klart at folk har klaget over fem etaper slutter på toppen af en stigning, men det er en god kontrast til Touren, hvor der kun er tre.”

Bjarne Riis (Politiken):
”Jeg venter mig ikke så meget af Giroens indledende fase i Belgien. Dér tror jeg ikke på de store tidsforskelle. Men planen er, at Bobby skal ligge så godt til i klassementet, at han stryger helt til tops efter den 38 km. lange holdkørsel, der står på programmet førstedagen efter ankomsten til Italien. Siden får Ivan så muligheden for at slå til i bjergene.”

Alessandro Petacchi:
”Der er kun fem flade etaper, der passer til sprinterne. Jeg mener, de har lagt alt for mange bjergetaper og alt for mange bakker på de andre etaper. Jeg fatter det ikke. Arrangørerne bryder sig åbenbart ikke om, at jeg har vundet 19 etaper i de seneste tre år.”

Gianni Bugno tidligere italiensk storryter:
”Det undrer mig, at RCS, der længe har gjort sig til fortaler for, at cykelsporten skal være mere human i sine krav til de aktive, kan finde på et sådant forslag. I forvejen tyder det på, at den kommende Giro nærmest vil være for overmennesker”

Johan Bruyneel:
”Denne rute er virkelig, virkelig hård og du bliver nødt til at spørge dig selv, hvorfor?”. ”Som direktør ville jeg foretrække, at det var mindre hårdt – jeg mener, at dem, der har lavet denne rute har mistet forstanden en smule.”

Damiano Cunego:
”Det er en god rute og den er virkelig hård, specielt i den sidste uge.”

Gilberto Simoni:
”Der er virkelig rigtig mange bjerge, så mange at det er muligt at hente det tabte på tidskørslerne.”

Paolo Savoldelli:
”For mig ser det ud til at være en rute med overvægt til bjergrytterne. Det er rigtigt at jeg er forsvarende mester, men det er også rigtigt, at det ser ud til at være en ubalanceret Giro og bestemt ikke til mit favør.”


Plan de Corones
En af de etaper, der skabte mest opsigt var 17. etape, der slutter på toppen af Plan de Corones, hvilket betyder seks kilometer på jordvej og med stigningsprocenter helt oppe på 24%.

Michael Rasmussen om træningskammeratens Francesco Bellotti beretning (Politiken):
”Han fortalte, at når grusvejen begynder, er man allerede nede på 10 km i timen på asfalten. Derfra bliver det endnu stejlere, der er nærmest tale om et meget smalt gedespor, og han kunne simpelthen ikke træde cyklen fremad. Og han er ellers stærkt kørende. Jeg tror nok, mange kommer ud for lidt af et chok dér, og jeg har da mine tvivl om den sportslige berettigelse af et sådant indslag. Hvis man skal have kondisko med i lommerne for at kunne løbe opad, er det lidt for langt ude”.

Gianni Savio (Procycling):
”Jeg mener det er en god idé fordi det genopliver noget af den gamle charme ved cykelsporten.”

Gilberto Simoni (Procycling):
”Jeg har aldrig set en stigning som denne. Der er intet at sammenligne med – selv ikke Mortirolo eller Angliru. Det er allerede rimelig skræmmende når du kommer fra vejen og ud på jordvejen, og det bliver bare værre og værre nu længere du kommer. Den sidste kilometer i særdeleshed er stor set umulig at komme op ad.”

Tom Danielson – tidligere mountainbikerytter (procycling):
”Det bliver ret vildt, det er helt sikkert. Men for mig bliver det en spændende etape.”

Damiano Cunego:
”Feltet vil blive splittet der og jeg vil være med i slagsmålet.”


Ivan Bassos Giro-Tour dobbelt
I december offentliggjorde Team CSC, efter lidt blandede udmeldinger, at Ivan Basso igen i 2006 ville gå efter sejren i Giro d´Italia og Tour de France. Siden har de store ambitioner været genstand for masser af diskussion

Ivan Basso kort før træningslejren i Danmark, hvor planerne blev offentliggjort:
“Det er holdet, der på mine vegne hidtil har sagt nej til Giroen. Hvorvidt jeg stiller op i Italien, bliver først afgjort på den træningslejr, Team CSC indleder på fredag i Danmark”. “Giro-ruten tiltaler mig meget. Den er hård og udfordrende, og det vil være svært at sige nej til at løb af den karakter. Jeg skal virkelig have snakket dette indgående igennem med Riis, før den endelige beslutning træffes.”

Bjarne Riis kort før træningslejren i Danmark (Politiken):
“Ivan får sin vilje langt hen ad vejen, men ikke på alle punkter. Indtil videre har jeg ikke ændret opfattelse af, at han i 2006 skal springe Giroen over for at koncentrere sig om Tour de France”. ”Det er rigtigt, at ruten i Italien passer glimrende til Ivans kvaliteter, fordi den tegner til at blive hårdere end i Frankrig. Men Touren er altså den vigtigste opgave for os. Vi får imidlertid rig lejlighed til at drøfte sagen i de kommende dage, når vi alle er samlet til den traditionelle træningslejr. Og her er netop planlægningen af den kommende sæson et af emnerne”.

Bjarne Riis om forklaringen på, hvorfor Ivan Basso kører Giroen (Ekstra Bladet):
”Han er italiener. Og hvilken italiener vil ikke gerne vinde Giro d'Italia? Jeg sagde, at hvis han virkelig ville køre begge løb igen, så lad os gøre det”

Bjarne Riis om da indvilligede i planerne (Ekstra Bladet):
”Der er altid risiko for fiasko. Men for fanden, hvis det lykkes, så er det stort”. ”Hvis man ikke tør løbe en risiko, vinder man aldrig. Vi er ikke bange for fiasko. Hvis den kommer, så lærer vi af det og lægger en ny plan næste år.”

Bjarne Riis efterrationaliserer (BT):
”Jeg ville have modsat mig hans beslutning om at køre begge løb, hvis jeg ikke troede på ham. Men det gør jeg. Ivan stråler i øjeblikket. Han er i høj grad, hvor han skal være, og vi kan tydeligt se, at vi har fat i den lange ende. Han er meget selvsikker.”

Paolo Savoldelli (Procycling magasinet):
”Det overraskede mig ikke da han annoncerede, at han ville køre Giroen såvel som Touren; han er desperat efter at vinde sit første store etapeløb og jeg tror at han har erkendt, at vinde Touren ikke er nemt.”

Dobbelt Tour de France-vinder Bernard Thevenet:
”Det er skønt for os, der følger sporten, at Basso tager dette skridt og at der findes ryttere som ham. Vi vil jo se dem, der kører hele sæsonen og ikke bare nøjes med nogle få løb.”

Erik Breukink (BT):
”Team CSC gør det uhyre godt, og det virker som om, de kan mere end alle andre. Basso har jo allerede vist sin klasse, men at vinde begge er uhyre svært.”

Jean-Marie Leblanc (Ritzau):
”Jeg er vild med ryttere af den type. Jeg beundrer Ivan Bassos mod og hans store ambitioner. Det er på ingen måde for meget for en rytter af Ivan Bassos kaliber, og man skal også huske på, hvilket fremragende hold han har i ryggen.”

Brian Holm (Ritzau):
”Jeg mener ligesom så mange andre, at det er forkert satset, når Ivan Basso melder ud, at han vil vinde både Giroen og Touren. Det er simpelt hen for hårdt, og det koster så uhyre mange flere kræfter at køre for sejren i begge løb - end for eksempel bare at sidde med i det ene løb. Og selv hvis det skulle lykkedes, kan det vise sig at være et dumt sats.”

Rolf Sørensen (Ritzau):
”Basso er den eneste rytter lige nu, der har både styrken og stabiliteten i sin køremåde til at kunne klare det.”

Sean Kelly vinder af Giro d´Italia og Tour de France i samme år:
”Han bliver nødt til at tage et skridt ad gangen. Det første er at vinde Giro d´Italia uden at bruge for mange kræfter, og at klare det pres, der hviler på ham. I år vil han helt klart være den store favorit i Tour de France, og det er en helt anderledes situation end før sidste års Giro d´Italia. Før var Lance Armstrong den store favorit i Tour de France, men nu er han væk, så mange vil kæmpe for en plads øverst på podiet. Det bliver meget spændende om Basso kan klare det pres.”

For tidlig forårsform af Basso og Cunego?
Ivan Basso og Damiano Cunego har begge vist strålende forårsform. Ivan Basso vandt således Criterium International, mens Damiano Cunego allerede i marts hentede en andenplads på en bjergetape i Murcia Rundt.

Ivan Basso efter sejren i Criterium International (L'Équipe):
”Med mine 28 år er min krop efterhånden ved at nå sit fysiske maksimum, og mine test i januar lå også et stykke over dem fra sidste år. Men jeg kom til kriteriet for at forberede mig til Giro d'Italia. Det var ikke mit mål at vinde.”

Ivan Basso efter sejrene i foråret (Ekstra Bladet):
”Min fysik er den samme. Det er i hovedet, der er sket noget.”

Brian Holm efter Criterium International (BT):
”Jo stærkere han kører nu, jo sværere tror jeg, det bliver at vinde i Touren. Kroppen vil få svært ved at følge med, og klarer han det, vil der være en kæmperegning at betale næste år.”

Guiseppe Saronni efter Damiano Cunego efter Murcia Rundt (Datasport):
”Cunegos nuværende form overgår klart, hvad vi havde forventet. Han køre for godt. Normalt vil en rytter som ham, som skal køre Giroen og Touren køre godt i april og maj.”

Sportsdirektør Giuseppe Martinelli efter Murcia Rundt:
”Han kan ikke lade være med at hente resultater uanset om det er en sprint i en gruppe på 30 eller 40 ryttere, eller er en etape, der slutter på toppen af en stigning. Hans klasse skinner blot igennem og gør ham altid blandt udfordrerne. Det at han slutter som nummer to på en bjergetape i Murcia betyder ikke noget, og bestemt ikke, at han er foran planen. Han har startet sæsonen så stærkt som han altid gør.”

Cunego Vs. Simoni
Selvom Gilberto Simoni nu er skiftet til Saunier Duval-Prodir er fighten med Damiano Cunego tilsyneladende ikke helt ovre.

Martinelli om Lampre holdet, år ét efter Gilberto Simonis farvel:
Lampre kommer med et godt hold designet til at hjælpe vores kaptajn Cunego.

Gilberto Simoni om sidste års Giro d´Italia (Procycling):
”Havde jeg haft et hold ville jeg have vundet Giroen.”

Damiano Cunego om sin tidligere holdkammerat, som han gennemførte to Giro d´Italia sammen med (procycling):
”En Giro med Simoni er nok for et helt liv”.

Diverse udmeldinger om Giroen
Her kommer så til slut lidt blandet godt til de stille stunder på vejen...

Robbie McEwen (Het Laatste Nieuws):
”Et sted midt i Giroen vil jeg tage hjem.”

Alessandro Petachhi (Het Laatste Nieuws):
”De sidste ti dage passer ikke til en rytter som mig”. ”Jeg vil også gerne vinde etaper i Touren; og hvem ved? Måske endda også i Vueltaen.”

Danilo Di Luca om Giroen og Touren (Procycling magasinet)
”Jeg har altid haft den holdning, at Giro d´Italia er det smukkeste løb i verden, mens Tour´en er den vigtigste. Som rytter er min prioritet i øjeblikket Giro´en: Jeg vil ikke begynde at tænke på Tour´en før jeg har vundet Giro´en, hvilket er min plan at gøre i år.”

Jan Ullrich forud for Giroen:
”Jeg ved, jeg kommer til at lide, men de første to uger af Giro d'Italia er ikke alt for svære. Så jeg håber på at finde formen i bjergene i den sidste uge.”

Jens Voigt om sin rolle i Giroen (Ritzau):
”Det er jo meget nemt. Vi skal til Italien, jeg og de andre skal arbejde stenhårdt, og Ivan skal vinde.”

Bobby Julich om muligheden for at tage den rosa førertrøje (Cyclingnews):
”For mig er det bestemt et mål. Du ved, jeg tror at dette løb kommer til at være en masse sjov. Det er min første Giro, og med en prolog, holdtidskørsel og en 50 kilometer lang enkeltstart på de første 11 dage, vil jeg bestemt give det et forsøg”. ”Jeg vil sige, at jeg 80% af mine løbsdage i år arbejder jeg for Ivan i Giroen eller Touren. Jeg er selvfølgelig et konkurrencemenneske og har brug for noget at se frem til.”

Nicki Sørensen (BT):
”Det er jo sjovt at køre på et hold, der har succes. Og det gør mig stolt. Jeg har aldrig været så motiveret, som jeg er nu. Jeg skal køre Giro d’Italia og jeg ved, at Ivan Basso kan vinde det løb. Samtidig bliver der krig mellem os og de største italienske hold, og det er jo vildt spændende at være med til.”

Francesco Perez om sine forberedelser (Cyclingnews.com)
”Resultaterne af den seneste træning er optimistisk, men i min region har vi ikke bjerge som dem i alperne, og det giver dig problemer i den sammenhæng.”

Bjarne Riis om Ivan Bassos nedkørsels evner (Ritzau):
”Vi har trænet at køre hurtigt ned af. Jeg vil ikke sige hvordan, men han bliver rigtig hurtig på nedkørslerne og har også forbedret sig på enkeltstarterne.”

Danilo Di Luca og sammenligningen med Ivan Basso (Ekstra Bladet):
”Basso er helt sikkert favorit til at vinde Touren næste år. Jeg har kendt Ivan siden barndommen, og jeg ved, at hvis han kan vinde Tour de France, så kan jeg også.

Nicki Sørensen om Team CSC holdet (Ritzau):
”Ivan og Bjarne har kæmpeambitioner for Giroen, og jo tættere, vi er kommet den, jo mere lyst har de haft til at forstærke holdet, og man må sige, at vi stiller med et ekstremt stærkt hold. Det er rart, men der er også andre stærke hold, der kan tage ansvar i feltet, når vi rammer bjergene.”

Johan Bruyneel (thepaceline.com):
”Jeg tror Basso er den store favorit, det er i hvert fald, hvad hans direktør, Riis, siger… så fra dag et vil løbet være på Basso og Team CSCs skuldre og så ser vi, hvordan det går derfra.”

Riis om Team CSC holdet:
”Det er et exceptionelt stærkt hold, vi har udtaget. Og der er ingen tvivl om, at det er et hold, der vil være i stand til at støtte Ivan i forsøget på at vinde løbet. Han er i perfekt form til den opgave, og han har styrken og erfaringen til at vinde sit første store etapeløb. Jeg tror, at alle kommer til at se, at det er ni top motiverede ryttere, der stiller til start for os. Som så ofte før har vi haft et luksusproblem i form af flere stærke ryttere, der kunne tage en plads på holdet, men til sidst har beslutningen givet sig selv, og jeg er meget stolt over det hold, der skal køre Giro’en”.

José Rujano Guillen til Cyclingnews:
”Jeg er i rimelig god form og håber på at køre en god Giro, ligesom jeg også har forpligtelser i Tour de France – som er det vigtigste løb i verden”. ”Hele den forberedelse jeg har gjort før Giroen og det jeg vil gøre under Giroen vil fokusere på Tour de France.”

Mauro Gianetti:
Med Simoni på holdet ved vi at vi kan vinde. Han har vundet løbet to gange, og hvis han har vundet løbet to gange, så kan han vel også vinde en gang mere? Det her løb er en stor prøvelse for mit hold.”

Gilberto Simoni om en ny sæson i det professionelle game (procycling):
”Måske har det ikke at vinde Giroen sidste år hjulpet mig. Hvis jeg havde vundet havde det måske været nemmere for mig at sige ’at det var så det, folkens’. Somme tider er det skuffelserne, der motivere dig mere end sejrene.”
Læs også
Evenepoel fremhæver Vingegaard til stor prisuddeling
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger