Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Colbrelli vinder i Erfurt – Stuyven sejrer samlet

Colbrelli vinder i Erfurt – Stuyven sejrer samlet

01. september 2019 15:43Muscat Municipality / A.S.O. / P.Ballet

Der var gang i den helt store lommeregner på sidste etape af Deutschland Tour, men selvom Sonny Colbrelli med etapesejren kom tæt på, fastholdt Jasper Stuyven lige akkurat den samlede sejr.

Der var danskere over det hele i starten af dagens etape i Deutschland Tour, men til sidst var det en italiener der løb med sejren.

 

Sonny Colbrelli kunne med lidt held og en etapesejre snyde Jasper Stuyven for den samlede sejr, men selvom det lykkedes italieneren at tage etapesejren, fik han ikke has på Jasper Stuyven, der således vinder Deutschland Tour med en margin på bare tre sekunder.

 

Tre af de fire danske startere var med i dagens tidligere udbrud, men selvom det lykkedes Magnus Cort at snuppe løbets bjergtrøje foran snuden på Vincenzo Nibali, var det slutteligt Jonas Vingegaard, der som eneste dansker IKKE var med i udbruddet, der sluttede øverst med en samlet 8. plads.

 

Etapereferat:

Efter dansk succes på tredje etape, hvor Kasper Asgreen endnu engang satte en fed streg under, at han er en mand, der skal holdes øje med, skulle fjerde og sidste etape i Deutschland Tour i dag køres.

 

Den 159 kilometer lange etape startede i Eisenach, og efter en tur sydpå til Thüringer-skoven, som bød på tre ganske markante stigninger, skulle afgørelsen findes i delstatshovedstaden Erfurt.

 

Tre danskere i udbrud

Etapen startede ganske hurtigt, og efter ti kilometer havde gårsdagens etapevinder, Kasper Asgreen, fået følgeskab af landsmanden Mads Pedersen, og de to etablerede hurtigt en ren dansk udbrudsduo.

 

Bagfra forsøgte flere ryttere at komme op til danskerduoen, men både Mikael Cherel (AG2R) og Joey Rosskopf (CCC) forsøgte sig, men farten i feltet gjorde det stort set umuligt.

 

Til sidst lykkedes det dog en kvintet bestående af Jenthe Biermans (Katusha), Nans Peters (AG2R), Kamil Gradek (CCC), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) og danske Magnus Cort (Astana) at komme fri, og dermed var Jonas Vingegaard eneste dansker, der stadig sad tilbage i feltet.

 

Efter små ti kilometers kørsel fik kvintetten tilslutning til Asgreen og Pedersen, og da der var tilbagelagt 40 kilometer havde syvmandsgruppen et forspring på lige knap halvandet minut.

 

Efter en times kørsel havde frontgruppen tilbagelagt 43 kilometer, og med løbets krævende indledning in mente var det et tydeligt tegn på, at der ikke blev sparet på kræfterne.

 

Stigningerne midtvejs

En kilometer senere rundede udbruddet dagens første kategoriserede stigning, og selvom Mads Pedersen var eneste rytter i udbruddet, der allerede havde point i bjergkonkurrencen og med fuldt udbytte her ville have været á point med Vincenzo Nibali i toppen af den konkurrence, var den danske Trek-Segafredo-rytter på toppen så presset, at han i stedet måtte se Jenthe Biermans tage de tre point, mens Magnus Cort tog to og Gradek et enkelt.

 

I feltet var det Trek-Segafredo og løbets førende rytter, Jasper Stuyven, der hold udbruddet i kort snor, for selvom Kasper Asgreen havde tabt tid på løbets anden etape, og Nans Peters det samme på tredje etape, var de to ryttere kun henholdsvis 1.27 og 1.26 efter den førende Stuyven.

 

Efter 62 kilometers kørsel havde gruppen dog udbygget forspringet til 1.40, men som det eneste hold i feltet trak Trek-Segafredo stadig hårdt. Ikke desto mindre var forspringet ved dagens anden kategoriserede stigning - Ruppberg midtvejs på etapen - steget til lige knap to minutter.

 

Desværre for danskerne i front satte Team Sunweb sig frem på stigningen, og hjemmeholdet fik nærmest øjeblikkeligt reduceret forspringet med et minut. På den knapt fem kilometer lange stigning fortsatte Sunweb-holdet med specielt Lennard Kämna i spidsen med at hale ind på frontgruppen, og det kostede dyrt blandt feltets sprintere.

 

Pascal Ackermann og Mark Cavendish måtte begge slippe, mens også Rüdiger Selig og Michal Kwiatkowski blev sat. Ved toppen angreb Magnus Cort, og danskeren havde ikke nok i de tre bjergpoint, som han tog foran Biermans, for han fortsatte videre på egen hånd. Blot syv kilometer senere ventede nemlig løbets sidste bjergpoint, og det var tydeligt, at bornholmeren havde dem i kikkerten.

 

Cort har i år vist sig som en ganske habil bjergrytter, og han havde da heller ikke problemer med at holde feltet bag sig og snuppe dagens anden bjergspurt. Kort før toppen angreb Vincenzo Nibali i feltet, og med to point for andenpladsen var de to ryttere helt lige på point. Dermed var det antallet af bjergspurts-sejre, der skulle afgøre konkurrencen, og da Cort havde taget dagens to sidste, og Nibali kun havde en enkelt, var det danskeren, der løb med sejren.

 

Samling, soloudbrud og sidevind

Kort efter var der først samling mellem Nibali og Cort, og få sekunder senere var de begge tilbage i feltet. Det udnyttede Ben Gastauer (AG2R) til angribe, og med en 45. plads i klassementet, næsten ti minutter efter, var der ingen, der bekymrede sig om luxembourgeren, der fik lov at stikke afsted.

 

Med godt 66 kilometer til mål forsøgte Nils Politt, Marcus Burghardt og Mathias Frank sig også, men den trio fik modsat Gastauer ikke lov at køre. Store, stærke Roger Kluge (Lotto Soudal) fik derimod lov, men med godt 50 kilometer til mål opgav han igen.

 

Med godt 40 kilometer igen ramte Gastauer byen Arnstadt med et forspring på et minut, og foruden at være Marcel Kittels fødeby, var Arnstadt i dagens anledning også vært for etapens første pointspurt, der dog forløb uden nogen konkurrence.

 

Kort efter Arnstadt satte Jumbo-Visma og CCC sig frem ved siden af Trek-Segafredo, for feltet ramte nemlig et stykke med sidevind, og det voldsomt opskruede tempo betød, at feltet på bare to kilometer fik hentet Gastauer.

 

Med 35 kilometer til mål og 18 kilometer til rundstrækningen i Erfurt forsøgte Joshua Huppertz fra det tyske kontinentalmandskab Lotto-Kern Haus sig, og den 24-årige tysker fik hurtigt et hul, mens Deceuninck-Quick Step tog føringen i feltet.

 

Huppertz nåede at få et forspring på et minut, inden Kasper Asgreen fik kørt tyskeren ind, og da feltet krydsede målstregen for første af de i alt tre gange, var det med seks Deceuninck-Quick Step-ryttere i front.

 

Rundstrækning og finale

Efter en lang arbejdsdag slap Kasper Asgreen fronten kort før klokken ringede rytterne ud på sidste omgang i Erfurt, og selvom den let stigende finale så ud til at passe en rytter som Julian Alaphilippe perfekt, slap også franskmanden.

 

To kilometer efter målstregen ventede en sprint om bonussekunder, og her var Alexey Lutsenko stærkest. Astana-rytterens forcering betød, at Yves Lampaert pludselig var eneste Dececunink-Quick Step-rytter tilbage, og sammen med netop Lutsenko forsøgte han at lave hul men Mads Pedersen lukkede effektivt for kaptajn Stuyven.

 

Den stærke dansker fortsatte med at trække, men med fire kilometer igen forsøgte Pavel Sivakov (Ineos) sig. Mads Pedersen lod sig ikke snyde, men Vincenzo Nibali kørte straks kontra på russerens angreb. Temmelig overraskende var det André Greipel, der gik med italieneren, men også den lidt umage duo måtte se sig hentet af lokomotivet Mads Pedersen.

 

Med 1,3 kilometer til mål slap Mads Pedersen endelig, og i stedet tog CCC-holdet over, mens Jasper Stuyven sad i en perfekt position med Toms Skujins ved sin side. Netop letten Toms Skujins åbnede for Jasper Stuyven, men belgieren kunne ikke gøre det færdigt.

 

Det kunne til gengæld Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), som med tungen ud af halsen gik forbi Alexander Kristoff til en ganske suveræn sprintsejr. På Stregen fik Yves Lampaert akkurat kastet sin cykel forbi Alexander Kristoff, mens Lutsenko tog sig af fjerdepladsen, mens Stuyven blev femmer.

 

Dermed bevarer Jasper Stuyven førertrøjen, og han kan således kalde sig vinder af Deutschland Tour 2019 med bare tre sekunder til Colbrelli.

 

DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 29/02

Tour de Taiwan(2.1) 01/03-05/03

Le Samyn(1.1) 03/03

Strade Bianche(1.WWT) 07/03

Strade Bianche(1.UWT) 07/03

Paris-Nice(2.UWT) 08/03-15/03

Grote prijs Jean-Pierre M...(1.1) 08/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIND KONTANTER - DELTAG I FELTET.DK STORE CYKELSPIL