Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Cykeltur med wienerbrødsjomfruerne

Cykeltur med wienerbrødsjomfruerne

31. juli 2007 22:420

Glud & Marstrand er det mest vindende hold i år på dansk grund, men vi på redaktionen af Feltet.dk mener, at de kører som nogle wienerbrødsjomfruer, som kan lære mange tricks endnu, derfor udfordrede vi dem til en duel.

Taberen måtte give en omgang wienerbrød til eftermiddagskaffen.

”Duuut, duut, det er Michael,” lød det da røret blev taget.

”Det er Jesper fra Feltet.dk. Vi vil høre om, I er frisk på en lille udfordring i dag. Vi stiller med to ryttere til Jeres træningstur i dag, og så skal vi vise Jer lidt tricks, og hvordan man kører på cykel forud for Post Danmark Rundt! Hvad siger du til det?”

”Det lyder, da som en aftale. Spænd jernhesten for, så mødes vi ved Aggersundbroen,” forklarede Michael Skelde.

En time senere stod der Feltet.dk vs. Glud & Marstrand Horsens på lystavlen og hele Horsens holdet kom bragende henover og Aggersundbroen.


Taktikmødet
Med kun to ryttere til start imod Glud & Marstrand Horsens 8 ryttere, som i morgen skal deltage i Post Danmark Rundt, så var Feltet.dk naturligvis klar over, at der måttes laves en taktik. Feltet.dk stillede til start med Jesper Johannesen og Christian Faber. Imens Glud & Marstrand Horsens stillede til start med André Steensen, som i 2005 blev nummer 1 på juniorverdensranglisten. Jacob Nielsen, som sidste år vandt fightertrøjen i Post Danmark Rundt. Lasse Bøchman, som i søndag vandt i Kolding og blev nummer tre ved GP Decoplant i Hadsten i går samt Kasper Schjønnemann, Michael Berling, Michael Skelde, Morten Christiansen og Rune Udby.

Hele 8 ryttere på Horsens holdet har vundet cykelløb i år, og derfor startede Feltet.dk defensivt ud, da Glud & Marstrand Horsens rytterne var ivrige for at komme frem og tage føringer. Godt halvvejs i løbet af træningsturen, så de gule drenge fra Horsens efterhånden nedslidte ud, og så blev der straks brølet fra vores ”udlånte” sportsdirektør Jan Steensen, at vi godt kunne gå frem øge tempoet.

Helt som forventet kunne ”wienerbrødsjomfruerne” ikke sidde med, da det rigtig for alvor galt. Feltet.dk satte et højt tempo de næste 10 kilometer og en efter en måtte Horsens rytterne slippe og til sidst var frontgruppen reduceret til 7 ryttere. Hvor Feltet.dks to ryttere, NATURLIGVIS fortsat sad med.


Det må bare ikke ske

Det værste mareridt for en cykelrytter er, når man rammer det rigtige udbrud, og man så går ned på udstyret. Det var netop det, som skete for Feltet.dk. Midt i den aggressive kørsel punkterede Jesper Johannesen, og dermed var Feltet.dk reduceret til en rytter i frontgruppen. Efter et særdeles hurtigt hjulskifte (det kan de trods alt finde ud af i Horsens), så forsøgte Feltet.dk-rytteren at køre op til frontgruppen, men den tidligere professionelle cykelrytter Michael Skelde havde luret, at han ikke skulle gå frem og tage nogle føringer, så det blev til en hård kamp for at komme tilbage i løbet, desværre lykkedes den aldrig.

Fremme i frontgruppen sad Christian Faber dog fortsat sikkert med fremme. Få kilometer før mål satte Feltet.dk rytteren rutineret angrebet ind og ingen Glud & Marstrand Horsens ryttere havde dagen til at lukke hullet, og dermed blev det til en sikker sejr.

Måske er ovenstående ikke helt rigtigt, og måske var det Feltet.dks ryttere, som lærte mest, men det ville jo være lidt kedeligt at skrive om? Glud & Marstrand Horsens kom dog heller ikke af med wienerbrød, hvis sandheden skal frem, så er det hvis Feltet.dk, som i virkeligheden skylder en omgang wienerbrød.


Nede i gruppettoen
En af sandhederne var, at Jesper Johannesen elendige form gjorde, at han aldrig kom tilbage til feltet, men den tidligere professionelle cykelrytter Michael Skelde var venlige og vente efter punkteringen. Derefter blev det til en trilletur til Aars, hvor der blev snakket om løst og fast.

Hvad er Jeres mål i dette års Post Danmark Rundt?

”Det hele, vi går efter lidt af hvert,” griner Michael Skelde.

”Vi går efter, at gøre det så godt som muligt. Vi har to ryttere, som jeg tror på, at der kan gøre det rigtigt godt, det er Lasse Bøchman og André Steensen, og hvis det hele flasker sig, så kan de begge køre en top 10 placering hjem. Vi har aldrig i Horsens' historie haft to ryttere, som er så skarpe, som de to ryttere er p.t. Så jeg tror faktisk på, at det er et realistisk mål. Derudover har vi Jacob Nielsen, som plejer at sidde tungt på fightertrøjen, og som plejer at gå ud og præge nogle etaper. Det vil jeg være meget overrasket over, hvis det ikke sker igen i år, fordi i Horsens kører vi, som vi plejer. Fightertrøjen ligger også til Jacob, og den går han helt sikkert ud og kæmper røven ud af trøjerne for. Derudover har vi en række ryttere, som har nogle forskellige kvaliteter, hvor deres opgave bliver og dække udbruddene sammen med Jacob.”

Hos Glud & Marstrand Horsens holdet ved man godt, at de mangler en speciel ryttertype på holdet – nemlig en sprinter.

”Rune Udby arbejder i øjeblikket meget med sin sprint, og det vil han gerne fokusere på. Det har vi aldrig været særlig gode til hos Glud & Marstrand Horsens, og det så vi senest til DM. Rune har helt sikkert kvaliteterne, men han har bare ikke prøvet det nok gange endnu. Han skal ud og prøve det nogle gange, og så lige pludselig lykkedes det, og så finder han opskriften. Men vi håber naturligvis også på en top 3 placering på en etape til en af vores ryttere, det vil være helt kanon, hvis det lykkedes,” lyder det fra Horsens kaptajnen, som indstiller karrieren efter den sæson.

Så lykkedes det endelig igen at få vejret til, at jeg kunne stille endnu et spørgsmål. Tror du det bliver et anderledes løb i år end de tidligere år? Team CSC har jo ikke en storfavorit med til løbet i år, som f.eks. Ivan Basso, Jens Voigt eller Fabian Cancellara, som de har haft de seneste år.

”Jeg tror, det bliver et helt anderledes løb, end det har været de sidste par år, hvor Team CSC har haft nogle sikre kort med. I år har de ikke nogen sikre kort, som kan tage den samlede sejr i Vejle eller på enkeltstarten, men til gengæld er det nogle sultne ryttere, som gerne vil have en sejr. Jeg tror på cykelløbet bliver meget mere åben, og Team CSC vil gå ud og angribe i stedet for sidde og holde fart i feltet. Det vil ikke være hensigtsmæssigt for dem bare og sidde og satse på JJ Haedo, det vinder de i hvert fald ikke løbet ved. De kan ikke være sikre nok på, at de vinder løbet på enkeltstarten, og derfor bliver de nødt til at gå ud og angribe. Det gør det til et åbent og et hård cykelløb. Team CSC stiller til start med 5 sultne danskere, og de vil helt sikkert også gerne gøre en god figur. Danmark Rundt for danskere, det er altså også noget kæmpe stort, og det bliver man aldrig for gammel til."

Hvordan ser du de fire danske kontinentale holds styrke kontra Jeres styrke? Er der er samarbejde på tværs eller modarbejder i hinanden, når først startskuddet går?

”Jeg er rimelig sikker på, at Team GLS og Team Designa Køkken vil være med til at præge cykelløbet sammen med os. Jeg tror ikke Team Odense Energi vil være aggressive, da de har en Alex Rasmussen, som kan gøre sig gældende i massespurterne. Alex Rasmussen skal nok gå ud og lave en stor præstation eller to. Vi har ikke på nogen måder snakket sammen om, at gå ud og lave en alliance imod ProTour holdene. Når vi kører cykelløb, så kører vi vores eget show, men det er da klart, at interesserne nogle gange falder sammen. Tidligere har det været sådan, at de danske kontinentale hold ikke kunne unde hinanden noget, og det synes jeg simpelthen, der er for småligt. Jeg synes, at vi skal unde hinanden noget succes – i stedet for at være hinanden værste fjender. For nogle år siden var der en tendens til, at hvis en gruppe med kun udenlandske ryttere kom af sted, så fik de lov til at køre. Derimod hvis en udbrud med en dansk kontinental hold havde en mand i udbruddet, så blev det kørt ind. Sådan var det i hvert fald lige en overgang, og det må man håbe, at den tid er overstået."

Feltet.dk siger tak for træningsturen med Glud & Marstrand Horsens, og lad os se om alle Feltet.dks tricks kommer til at give bonus til Post Danmark Rundt. Alt i alt var det en spændende dag sammen med rytterne, mekanikerne og sportsdirektørerne.


Statistik over danske sejre i år indkørt i Danmark i 2007
14-04-2007 Hillerød: Jacob Kollerup (Team Vision Bikes)
15-04-2007 Kent Noer Løbet 2007 Esbjerg Cykel Ring: Alex Rasmussen (Team Odense Energi)
15-04-2007 Møbelland Grand Prix Ringsted: Morten Reckweg (Team GLS)
22-04-2007 SSC Tempoløb Syd og Sønderjyske Cykelklubber: Michael Færk Christensen (Herning Elite)
28-04-2007 Nakskov CC: Michael Færk Christensen (Herning Elite)
29-04-2007 Post Cup Lolland : Martin Mortensen (Team Designa Køkken)
12-05-2007 Jydsk Fynsk mesterskab tempo Holstebro Cycle Club: André Steensen (Glud & Marstrand Horsens)
13-05-2007 Handelsbanken Løbet Herning CK: Jacob Nielsen (Glud & Marstrand Horsens)
13-05-2007 KCK/Brøndby: Kaspar Schjønnemann (Glud & Marstrand Horsens)
17-05-2007 Køge CR: Rune Udby (Glud & Marstrand Horsens)
20-05-2007 Post Cup Grenaa Grenaa Cykel Klub: Martin Mortensen (Team Designa Køkken)
26-05-2007 Designa Køkken Løbet Silkeborg I.F. Cykling: Lars Ulrich (Team Odense Energi)
27-05-2007 Midt-data løbet Viborg Cycling: Thomas Riber-Sellebjerg (Team GLS)
28-05-2007 Farvskov Løbet Hammel Cykel Klub: René Jørgensen (Team Designa Køkken)
28-05-2007 Gladsaxe: Nikola Aistrup (Team GLS)
31-05-2007 GP Ringsted : Casper Jørgensen (Team Odense Energi)
02-06-2007 ABC Løbet : Jan Almblad (Team GLS)
03-06-2007 DS-Løbet Hobro Cykelklub: Kim Marius Nielsen (Glud & Marstrand Horsens)
05-06-2007 CK Fix: André Steensen (Glud & Marstrand Horsens)
09-06-2007 Handy Print Løbet Skive Cykel Klub: Rune Udby (Glud & Marstrand Horsens)
10-06-2007 Sparekassen Thy Løbet Thy Cycle Ring: Glenn Bak (Murphy&Gunn - Newlyn - M.Donnel)
16-06-2007 Danbolig Løbet Greve CC: Jonas Aaen (Team GLS)
17-06-2007 Stensballe Trailercenterløbet Horsens Amatør: Jonas Aaen (Team GLS)
19-06-2007 Jydsk Fynsk mesterskab Gadeløb Bogense: Jonas Aaen (Team GLS)
24-06-2007 Post Cup Randers Randers Cykleklub: Jens-Erik Madsen (Team Designa Køkken)
01-07-2007 DM Roskilde: Alex Rasmussen (Team Odense Energi)
08-07-2007 Peugeot Løbet 2007 Fredericia CC: Morten Reckweg (Team GLS )
29-07-2007 Poul Erik Bech Kolding BC: Lasse Bøchman (Glud & Marstrand Horsens)

DEL
INFO
Stölting Service Group
Nyheder Profil Ryttere Resultater
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Startliste Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EM - Kvinder(CCW) 23/09

EM - U23 Kvinder(CCW) 22/09

Classica Andorra Pirineus(1.1) 23/09

Adriatica Ionica Race(2.1) 22/09-24/09

EM - Herre Junior(CC) 23/09

EM - U23 Herrer(CC) 22/09

EM - U23 Kvinder(CCW) 22/09

Adriatica Ionica Race(2.1) 22/09-24/09

EM - U23 Herrer(CC) 22/09

EM - Kvinder(CCW) 23/09

Classica Andorra Pirineus(1.1) 23/09

EM - Herre Junior(CC) 23/09

EM - Dame Junior(CCW) 24/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 24/09

EM - Herrer(CC) 24/09

Cro Race(2.1) 26/09-01/10

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger