Dårligt vejr færdiggør Israel-profils triumf i Tour of Turkey

17. april 2022 09:55Foto: Sirotti

Våde veje og et ophob af styrt fik arrangørerne til at aflyse etapen. Dermed kunne Patrick Bevin tidligere i dag kalde sig samlet vinder af Tour of Turkey i hans første professionelle klassementssejr.

Patrick Bevin (Israel - Premier Tech) ender som samlet vinder af dette års Tour of Turkey efter en tumultarisk sidste etape.

Klassementssejren blev nemlig til virkelighed for den 31-årige rytter, efter ottende etape af det tyrkiske etapeløb tidligere i dag blev aflyst efter kun 25 kilometer grundet ”våde og farlige veje”.

Dermed blev gårsdagens sejr også til nutidens triumf for newzealænderen, der på syvende etape stjal førertrøjen fra Eduardo Sepúlveda (Drone Hopper - Androni Giocattoli) i et overlistet angreb, der samtidigt sikrede ham en etapesejr på toppen af Tekirdağ.

Bevin vinder klassementet 20 sekunder foran Jay Vine (Alpecin-Fenix) og 40 sekunder foran Sepúlveda, der indtager podiets sidste plads.

Jasper Phillipsen (Alpecin-Fenix) vinder løbets pointtrøje med 88 point, mens Noah Granigan (Wildlife Generation Pro Cycling) kunne iklæde sig etapeløbets bjergtrøje.

Tung regn og et ophob af styrt

Dagens etape skulle ellers have dannet ramme for en puncheurfinale i Istanbul, hvor etapevinderen skulle findes efter 137,8 kilometer og tre afsluttende omgange i Tyrkiets største by.

Her skulle Bevin samtidig forsvare sin førertrøje og fuldende sin triumf i det tyrkiske løb, mens ryttere som Vine og Sepúlveda skulle gøre sine sidste krav på den samlede sejr.

Dog fik en massiv regn hurtigt kastet en skygge over etapen, da flere ryttere begyndte at ryge i asfalten grundet de våde veje.

Derfor bad feltets ryttere om at få løbet neutraliseret efter 25 kilometer, og snart så løbsarrangørerne ingen anden udvej end at aflyse løbet.

Dermed blev gårsdagens resultater endegyldige og den garvede newzealænder kunne smide armene i vejret i sin første professionelle klassementssejr, og Sepúlveda, der ellers har båret den blå førertrøje gennem tre etaper, måtte endeligt se sit håb for en samlet sejr sive ud med regnvandet.

Bedste dansker blev Niklas Larsen (Uno-X Pro Cycling Team) på en 89. plads, mens holdkammeraten Tobias Halland Johannesen blev nummer seks i klassementet.