Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansk direktør beskriver verdens stærkeste Tour-hold: Kiry og Knesie

Dansk direktør beskriver verdens stærkeste Tour-hold: Kiry og Knesie

02. juli 2017 12:45Foto: Sirotti

Carsten Jeppesen tager i en artikelserie læserne på Feltet.dk med helt tæt på verdensstjernerne på Team Sky.

Artiklen fortsætter efter videoen.

De færreste danskere kan vel se sig fri for at have siddet og bandet de brølstærke Sky-ryttere langt væk, når de har holdt Tour de France-konkurrenterne i et jerngreb de sidste mange somre.

 

Det er nemt at glemme den enkelte stjernerytter i det store, britiske maskineri, der er bredt accepteret som det stærkeste i verden.

 

Men i en artikelserie på Feltet.dk vil Sky-holdets tekniske direktør, danske Carsten Jeppesen, tage læserne med helt tæt på hver og en af deres Tour-ryttere.

 

Læs også
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet

 

Den gennemført konservative jernmand, hviderussiske Vasil Kiryienka (Kiry), der blev treer på Tourens første etape, og det tyske kraftværk Christian Knees (Knesie) danner udgangspunkt for anden artikel i serien.

 

Kiry:

”Hvis Vasil Kiryienka har lyst til at køre cykelløb, gør det ondt på alle de andre. Men hvis han af en eller anden grund smider sutten, sker der sgu ikke så meget. Han er meget lystbetonet og afhængig af sit humør.”

 

”Og du mærker som regel på ham ved morgenkaffen, om det er godt eller dårligt. Haha.”

 

”Når han har en god dag, hvor han er i godt humør, og det går rigtig stærkt i feltet, kan han sidde dobbelt så længe oppe foran feltet i forhold til de andre. Så buldrer han derud af med 55-60 kilometer i timen. Når han først går ned i sin aero-position og sidder helt stiv, som var han en robot, er han uhyggelig.”

 

- Giver ikke en føring fra sig

”Når vi har førertrøjen, og den skal forsvares, kan han sidde og føre 150 kilometer i træk. Og så kan han gøre det igen dagen efter."

 

”Ofte er det faktisk svært for de andre på holdet at få lov til at føre, hvis han har gode ben. Så skal de lige spørge ham: ’Kiry, må vi få lov at tage én enkelt’. Det er han ikke altid meget for.”

 

”Hans rolle i Touren bliver nu ikke kun at føre, men også at holde Froome og nogle af de andre klatrere ude af vinden. Specielt, hvis der kommer sidevind. Han kan også godt komme med over ’middelbjerge’.”

 

”Hvis vi blæser til angreb, vil han typisk være den, der sætter farten i vejret, inden vi rammer stigningen. Der kan han gøre ondt på hele feltet.”

 

En ny hjelm kunne have hjulpet den stædige Vasil Kiryienka mod sin anden VM-titel i enkeltstart. Nu må han nøjes med den ene, han vandt i 2015. Foto: Sirotti

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

- Svær at arbejde med

”Han er en af dem, der er sværest at have med at gøre i forhold til udstyret.”

 

”Når vi kommer med noget nyt, tager det i hvert fald et år, inden han begynder at bruge det, fordi han mener, at det er noget nymodens noget.”

 

”Men som regel efter et års tid - og jeg ved ikke, hvordan det lykkes ham - får han en mekaniker eller en anden til at sætte det på hans cykel, uden nogen lægger mærke til det, og så begynder han at køre med det alligevel.”

 

”Sidste år udviklede vi en hjelm, der var 20 watt hurtigere. Men selv om han skulle køre VM, kunne det simpelthen ikke lade sig gøre at få ham til at bruge den skide hjelm. Haha. Han blev toer efter Tony Martin. Og Tony havde nok stadig vundet, men Kiry var kommet noget tættere på, hvis han havde kørt med hjelmen.”

 

”Men det ville han altså ikke, og det er typisk ham. Der er ikke noget at gøre ved det.”

 

- Går og griner af de andre

”Det er det samme, hvis han føler, at fantomdragten klemmer et sted. Så kører han med den gamle. Og så er det sådan set lige meget, om der er ved at være slidt hul på røven. Han er det, vi kalder en godt gammeldags ’stubborn’. Haha.”

 

”Han er meget, meget russisk. Eller hviderussisk om man vil. Han har den der russiske humor. Det er ikke altid, at vi andre forstår den, men vi får nogle gode grin.”

 

”Han har ikke været specielt hurtig til at lære engelsk, men han er sådan en, der forstår meget mere, end han giver udtryk for. Så han går og griner af os andre indimellem.”

 

Knesie:

”Christian Knees. Eller ’Det tyske kraftværk’. Haha.”

 

Læs også
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner

 

"Han er en meget, meget erfaren mand. Og han er lidt af en ’windbreaker’. Han sidder næsten altid ude i vinden.”

 

”Han kørte Touren for os i 2012, hvor Bradley vandt, og der gjorde han det rigtig, rigtig godt - endda på nogle af bjergetaperne også. Jeg tror sågar, at han kom med op over Galibier, hvorefter han sad og førte, i 2012.

 

”Men han har så ikke været med siden, fordi holdet er blevet bedre og bedre, og man skal have en vis kvalitet for at komme med.”

 

- Arbejder altid røven ud af bukserne

”Men for at være helt ærlig har jeg været meget imponeret over ham i år. Han sagde allerede på vores træningslejr i december, at hvis der overhovedet var nogen mulighed, så ville han gerne have chancen, fordi Touren skulle starte i Tyskland.”

 

”Han kunne garantere, at han nok skulle give den en ekstraordinær skalle og være klar, så hvis han overhovedet kunne få chancen, ville han sætte stor pris på det.”

 

”Han er født og opvokset i Köln, så for ham bliver det nærmest ikke mere hjemmebane end Düsseldorf, og der er ingen tvivl om, at han satte et kryds i kalenderen, da han hørte, at de skulle være værter.”

 

”Han har altid været holdets mand og arbejdet røven ud af bukserne i holdets tjeneste, så vi blev enige om, at vi ville give ham chancen for at bevise sig. Han fik et specielt løbsprogram med henblik på, at han skulle kunne vise os, at han var klar til Touren.

 

”Og respekt! Han har taget chancen. Det er ikke, fordi han er tysker, at han er blevet udtaget, men fordi han har ladet benene tale.”

 

Christian Knees er blomstret op i karrierens efterår. Foto: Feltet.dk

 

Læs også
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone

 

- Får de unge til at holde kæft

”Det siger egentlig meget om Christian. Han er meget vellidt og også en hårdtarbejdende gut, som de andre har respekt for, fordi han lader benene tale. Han siger ikke så meget, men når han siger noget, er det som regel velbegrundet.”

 

”Ligesom Kiry er meget russisk, er Knesie meget tysk. De unge ved, at når Christian siger noget, så er det nok på tide, at de holder deres kæft. Haha.”

 

”De gange, han ikke er blevet udtaget, har han godt vidst hvorfor. Han er meget realistisk om, hvor han er, og hvad han kan. Og i år har han virkelig givet den en skalle og fuldt fortjent fået en plads.”

 

”Når vi lader Ian Stannard blive hjemme, kan man nok forestille sig, at det er, fordi afløseren har vist gode takter.”

 

- Kan holde i flere år endnu

”Han er en god rytter at pakke Froome ind bag, fordi han er forholdsvis stor. Ligesom Stannard faktisk.”

 

”Og så er han en alternativ ’road captain’. Luke Rowe er førstevalget, men Knesie kører også rigtig mange løb som ’road captain’ for os, så hvis der sker noget med Rowe, er han mere end kvalificeret til at gå ind og tage over. Rent taktisk er han god.”

 

”Og for mig er han også altid rigtig god at arbejde med. Han var en af de første til at køre med smallere styr, som vi startede med for nogle år siden.”

 

”Han skal sidde meget i vinden i, så han går meget op i, at det skal være så aerodynamisk som muligt. Der skal ikke så meget til at sælge ham varerne, for han ved godt, at det er fordelagtigt, hvis han kan spare nogle watt. Han er i modsætning til Kiry ikke så svær at overbevise om det, de tests, vi laver, viser."

 

”Og så han har været pisse god i år. Der er bestemt flere år i ham endnu, selv om han er 36.”

DEL
INFO
Team Sky
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Carsten Jeppesen
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?