Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansk hold "udvider voldsomt" - En stor opgave venter

Dansk hold "udvider voldsomt" - En stor opgave venter

11. februar 2023 10:08Foto: Klaus Hestkjær/Restaurant Suri - Carl Ras

Der har i høj grad stået Rasmus Bøgh Wallin og Magnus Bak Klaris på Restaurant Suri - Carl Ras, men i sin tredje sæson vil holdet sprede sejrene ud på flere ryttere. Og det skal gøres i en sæson, hvor UCI-løbene bliver flere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I fjor kørte Restaurant Suri - Carl Ras 14 UCI-løb, et tilsvarende antal til coloQuick og BHS - PL Beton Bornholm og klart færre end Riwals 25.

 

Men i år bliver holdets internationale program ”udvidet voldsomt”. Det fortæller ledende sportsdirektør Claus Pedersen.

 

”Vi må bare vise, at vi er voksne og store nok til at kunne deltage i alle de løb. Det er klart, at det bliver jo lidt en udfordring for os, både for rytterne, men også organisationen. Vi glæder os sindssygt meget til at prøve kræfter med de store løb i udlandet og se, hvor det bærer hen,” siger Pedersen til Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Til marts er det Holbæk-baserede mandskab allerede blevet offentliggjort til tre græske UCI-løb samt det hollandske etapeløb Olympia´s Tour. Sportsdirektøren kan endnu ikke offentliggøre yderligere, men tidligere har Ekstra Bladet skrevet, at også Rund um Köln og U23-udgaverne af Paris-Roubaix og Paris-Tours er på programmet.

 

Til et større UCI-program er det naturligvis fordelagtigt med en bred trup. Kontinentalholdet starter sæsonen med det samme antal ryttere som i 2022 (13), hvoraf fire er nye.

 

”Vi har fået en sindssyg god trup i år. Det havde vi også sidste år, men den er bare markant bredere i år. Folk er steppet op, så vi er meget fortrøstningsfulde og glæder os sindssygt meget til at køre cykelløb. Der er en vanvittig god stemning i truppen,” fortæller Pedersen.

 

De nye folk

I Gustav Wang, Gustav Frederik Dahl samt brødrene Jakob og Kristian Egholm er chefen overbevist om, at sjællænderne har fået ”fire sindssygt gode ryttere” ind. Af disse var juniorverdensmesteren fra 2016, Jakob Egholm, den første til at blive offentliggjort.

 

”Jeg vil ikke sige, at det gav sig selv, men Jakob og Mads (Pedersen, Claus´ søn og medejer af holdet, red.) er jo gode venner. Jeg har trænet Jakob og taler stadig meget med ham, og det var oplagt, da han ikke skulle fortsætte hos Trek,” siger Pedersen og fortsætter:

 

”Han kan tilføre vores hold sindssygt meget. Han er den road captain, vi har manglet lidt. Han har kørt på ret højt niveau, så han ved, hvordan cykelløb skal skæres. Han bliver min forlængede arm og er et sindssygt rart menneske, så ham glæder jeg mig til at arbejde sammen med.”

 

Foto: TREK-Segafredo / samneedham_photo.

 

Mens 24-årige Jakob Egholm blandt andet har kørt to år som WorldTour-rytter, er hans næsten seks år yngre bror helt ny som senior. Som danmarksmester i enkeltstart og firer ved Paris-Roubaix i 2022 er der ingen tvivl om talentet.

 

”Kristian kommer til at ændre det her med at rykke op fra junior til U23-klasserne. Han er imponerende stærk, og det kan vi også se, når vi har vores træningssamlinger. Han har ikke nogen problemer med at køre med.”

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Han skal bare lære en helt masse. Jeg har også trænet ham en del år og kender ham derfor ret godt. Jeg har store forventninger til ham, og dem skal han nok indfri. Det kan godt være, at der går et år eller to, men jeg er sikker på, at han skal være der,” forklarer Pedersen om Kristian Egholm.

 

Den tredje signing er Dahl, der fangede Brian Holms opmærksomhed med sin andenplads til DM i cross sidste år. Efterfølgende leverede han en stabil landevejssæson i den danske A-klasse, som gav den 22-årige en udtagelse til landsholdet ved PostNord Danmark Rundt og altså den første konti-kontrakt.

 

”Gustav Frederik Dahl er en sindssygt spændende rytter. Han kan lidt af det hele. En meget stille og rolig person, men en god cykelrytter.”

 

”Når vi har været til cykelløb, og jeg har siddet og skrevet ned, hvem jeg synes har været gode, så har han imponeret mig helt vildt. For han sidder som regel altid i finalerne. Det er sådan noget, som jeg godt kan lide som sportsdirektør. Jeg vil gerne have, at man kører noget offensivt cykelløb. Jeg magter ikke at sidde og kigge på det der fedteri,” udtaler Dahls nye chef.

 

Foto: CykelFoto.

 

Endelig gjorde Suri, som de også havde gjort det før mandskabets to første sæsoner: Hentede en enkelt rytter fra et af de andre danske konti-hold. Efter Rasmus Lund (coloQuick) og Tobias Kongstad (Riwal) var det blevet Wangs tur til at lave skiftet.

 

Umiddelbart efter at have vundet juniorverdensmesterskabet i enkeltstart i 2021 afslørede Wang, at hans første seniorsæson ventede hos BHS - PL Beton Bornholm, men det samarbejde skulle blive ved den.

 

”Jeg har trænet ham og kørt en masse scooterpace med ham, blandt andet op mod VM, da han blev verdensmester. Jeg har et godt forhold til ham, og vi havde kigget lidt på ham og snakket med ham frem og tilbage.”

 

”Da han vendte tilbage og sagde, at han gerne ville det, så var vi ret glade, for vi tror, at der er et kæmpe potentiale i ham. Han er jo en sindssygt god rytter, og vi tror meget på ham. Han skal nok vise sig.”

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Forventninger til flere ryttere

Foruden de fire nye fortsætter ni mand på holdet. Disse inkluderer de to store profiler fra den forgangne sæson: Rasmus Bøgh Wallin og Magnus Bak Klaris.

 

Ligeledes er det lykkedes holdet at forlænge med Himmerland-vinderen fra 2021, Mathias Larsen, mens også Daniel Stampe, der havde et imponerende 2021, fortsætter på holdet efter at være kommet sig ovenpå en hofteoperation i 2022.

 

Kontinentalholdet hentede pæne 19 sejre i den forgangne sæson, men fraregnet Bak Klaris´ (3) og særligt Bøgh Wallins (13) total havde det set noget sløjt ud. Derfor består en vigtig opgave nu i at undgå en sejrsfattig sæson, hvis profilerne ikke slår til.

 

”Vi har store forventninger til de fire nye, men vi har også store forventninger til dem, som er vores andenårsryttere, Albert Holm, Oscar Bluhm, Alexander Arnt og også til Christian Lindquist. De skal også træde lidt i karakter nu, fordi sidste år var det lidt sådan, at de andre trak stikket. For den klarer Rasmus og Magnus nok til sidst,” fortæller Pedersen og tilføjer:

 

”Det har vi haft nogle gode lange samtaler om. Nu er det også nu, at de skal bevise, at de også kan køre på cykel. Og tage noget ansvar. De har ikke fået stillet stolen for døren, men de har fået at vide, at nu er der også nogle forventninger til dem.”

 

Foto: Dorte Adelfred.

 

Sidste mand i truppen er Claus´ søn, Mads Pedersens 25-årige lillebror Martin, der efter en korsbåndsskade i forbindelse med fodbold er vendt tilbage til cykling. I 2022 avancerede han fra D- til A-klassen, og den 1. juni startede han hos Suri.

 

”Han er lige så fysisk god som Mads. Det er klart, at der mangler selvfølgelig meget i forhold til Mads, men Martin er sindssygt fysisk stærk. Han skal bare lære at køre cykelløbene. Han har gjort en kometkarriere ved at køre fra D til A på et år. Så ham har vi egentlig også ret store forventninger til, når han lærer alle de ting, som de andre har fået ind med ske.”

 

Træningssamlingerne i kolde Danmark

Vinteren er naturligvis blevet brugt på forberedelse til den nye sæson. Enkelte ryttere har været et smut til Nice eller Mallorca, men en reel træningslejr i udlandet for hele holdet er blevet sparet væk til fordel for flere cykelløb.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Pedersen forklarer, at rytterne i forvejen får set rigeligt til hinanden - i et konkurrenceorienteret miljø.

 

”Vi har trænet virkelig godt. Vi har en fælles træningssamling en-to gange om måneden med overnatning og servicebiler. Derudover har drengene et træningsfællesskab hver søndag, hvor vi sommetider sender en bil med, hvis det er dårligt vejr.”

 

”Det, der kan være problemet, er at holde dem lidt nede. Det er vores opgave en gang i mellem at fortælle dem at trække vejret. Vi er stadig kun i januar-februar. Det har været en succesvinter indtil nu. Ingen skader eller noget, så det er vi glade for.”

 

”Kan vi bare ramme det samme antal sejre som sidste år, så er vi godt tilfredse. Men det er jo sindssygt svært at ramme det niveau igen. Vi håber og satser på at ramme niveauet, men bare med nogle flere ryttere. Jeg kan allerede på vores træningssamlingerne se, at vores bredde er enorm høj. Der er ikke nogen, der falder igennem,” slutter Claus Pedersen.

 

Visit South Aegean Islands (den 4.-5. marts), Rhodes GP by Culture & Sports Organization (den 11. marts) og International Tour of Rhodes (den 16.-19. marts) er de tre græske kategori 2-løb, som indleder Restaurant Suri - Carl Ras´ 2023-sæson.

 

Fem af holdets 19 sejre i 2022 faldt i UCI-løb. Tre af dem stod Bøgh Wallin for i det tjekkiske Tour of South Bohemia i september. Forinden havde den høje dansker vundet Scandinavian Race in Uppsala, mens Bak Klaris var kommet først til toppen af Hafjelltoppen i Lillehammer GP.

DEL
INFO
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?