Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansk neopro har taget uvant vej: Får lov til at køre sin egen chance

Dansk neopro har taget uvant vej: Får lov til at køre sin egen chance

22. januar 2023 17:45Foto: PhotoNews Belgium/Vincent Kalut

Alexander Salby har taget en vej til det professionelle felt, man ikke ser så tit hos danske ryttere. Det er dog den rigtige vej ifølge ham selv. En vej, der kan give ham muligheder og egne chancer i hans første professionelle sæson.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den danske neopro Alexander Salby har taget en vej til det professionelle, som vi ikke ser ofte hos danske ryttere. Selvom det er danskerens første professionelle sæson, er det ikke kun et år, der handler om at lære. Han får også mulighed for at køre sin egen chance og måske deltage i de helt store klassikere.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk, da vi fanger ham inden afrejse fra Calpe til årets første løb, La Tropicale Amissa Bongo, der er et etapeløb i afrikanske Gabon. Et etapeløb, hvor danskeren allerede kan få sin første chance.

 

Han er blevet professionel på det belgiske prokontinental-hold Bingoal WB efter flere år på den danske kontinentalscene hos Riwal Cycling Team og Team ColoQuick, og selvom det er Salbys første sæson i de professionelle rækker, er danskeren stadig en af de hurtige folk hos Bingoal, der skal satses på.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

”Hvis benene er til det, så ville jeg da være en af de sprintere, de ville satse på. Så hvis jeg kan leve op til det, så håber jeg da, at jeg får noget opbakning af både rytterne og staff på holdet. Det er også lidt op til mig selv, hvordan jeg præsterer,” fortæller Salby til Feltet.dk

 

De helt store klassikere

Salbys nye hold, Bingoal WB, har for vane at få wildcards til alle forårets store klassikere. Sidste år deltog de både i alle brostensklassikerne samt ardennerklassikerne. Nogle løb, som Salby også håber at være en del af.

 

”Der er jo lige nogle wildcards, der skal uddeles, men hvis de lever op til den historie, de har haft med at køre især de belgiske og franske klassikere, så ville jeg da utrolig gerne have en plads for både at gøre det godt for holdet og vise sponsorerne godt frem, men også for at køre mig ind i indercirklen på holdet,” forklarer Salby fra sit hotelværelse i Calpe.

 

Sprinterens helt store mål er da også at køre de helt store klassikere. I et interview med holdets hjemmeside fortæller Salby også om sit fokus på de store klassikere.

 

"Roubaix er en mulighed. Hvis jeg kommer til at køre der i år, vil mit mål være at overleve så længe som muligt. At køre Roubaix er en barndomsdrøm," forklarer han og fortsætter: 

 

"Jeg betragter mig selv som en ren sprinter, men jeg skal stadig forbedre mig, for at kunne køre semi-klassikere med små stigninger og en sprint, som i Flandern."

 

Danskerens program lige efter La Tropicale Amissa Bongo er dog ikke helt på plads endnu. I denne uge kunne arrangørerne af Tour de La Provence nemlig fortælle, at løbet ikke bliver kørt i år. Noget, der også har fået indflydelse på Salbys program.

 

”Der er lige blevet lavet et par sidste minuts ændringer, fordi La Provence er blevet aflyst. Så lige præcis hvordan mit program kommer til at se ud, det er lidt oppe i luften lige nu,” siger Salby.

 

Den europæiske klassikersæson går dog for alvor i gang med åbningsweekenden i Belgien d. 25.-26. februar. Her får Salby også mulighed for at vise sig frem, da han skal køre Kuurne-Bruxelles-Kuurne om søndagen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Han er tilfreds med det program, han har fået af sit nye belgiske hold. Der er nemlig muligheder for, at de helt store klassikere er på programmet.

 

”Jeg skal køre en hel del af de belgiske klassikere, som passer mig rutemæssigt. Også et par enkelte, hvor jeg skal udfordre mig selv og bygge noget udholdenhed og niveau på. Jeg synes både, at de har prioriteret at vælge nogle cykelløb, hvor jeg kan præstere, men de har også lagt et løbsprogram, der viser, at de tror på mig og min udvikling,” forklarer danskeren til Feltet.dk

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Alexander Salby med sit nye hold på træningslejr Foto: PhotoNews Belgium/Vincent Kalut

 

Den uvante vej til Belgien

Den hurtige dansker havde en solid sæson sidste år, hvor han var utrolig tæt på at snuppe sin første professionelle sejr i kamp mod de helt store hold. Blandt andet i det hollandske etapeløb ZLM Tour fik Salby flere podieplaceringer, hvor han kun blev slået af den lynhurtige Olav Kooij fra Jumbo-Visma.

 

Det var da også de gode resultater fra Holland, der var med til, at Bingoal fik Salby i kikkerten. De var imponerede af danskerens hurtighed, og det gav også mening for Salby at flytte karrieren til Belgien.

 

”De lagde mærke til mine præstationer i ZLM Tour, og så tog de kontakt til mig og min agent. De ville rigtig gerne mig og de ting, jeg kan. Så kunne de tilbyde et rigtig godt løbsprogram med en del løb, som passer mig som ryttertype. For mig som ryttertype giver det også rigtig god mening at komme ind på et hold med rigtig meget kultur og historie for at køre belgisk fladbaneløb, hvor jeg både kan lære noget af deres erfaring og også være en prioriteret rytter,” forklarer han til Feltet.dk

 

Den første tid på det belgiske hold har været overvældende for Salby, men han er positivt overrasket. Når alt kommer til alt, kan de samles om det, de alle sammen brænder for. Cykling.

 

”Der er da nogle kulturforskelle og sprogbarrierer, man skal overkomme, men jeg synes, at hele holdet har været imødekommende. Stemningen er rigtig god på holdet. De går rigtig meget op i cykling. Når de kan mærke, at man også brænder for det, så synes jeg, at de har været meget imødekommende og hjælpsomme. Jeg synes egentlig, at jeg er blevet taget godt i mod,” siger Salby.

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Alexander Salby i førertrøjen til Denim Cup i 2021 Foto: Feltet.dk | Benjamin Cilleborg

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Den oplagte sprinter

Sæsonstarten går mandag for den 24-årige dansker. Etapeløbet hedder La Tropicale Amissa Bongo og foregår over syv dage i det vestafrikanske land, Gabon. Et etapeløb, som Salby ser frem til. Han kan nemlig her allerede få den første mulighed for at blande sig i toppen.

 

Det kan være svært at kontrollere etaperne, da hvert hold kun seks ryttere til start, men uden at han lover for meget, mener Salby, at han er den oplagte sprinter til etapeløbet.

 

”Hvis jeg har benene til det, så er det mig, der skal sprintes for på en del af etaperne. Det kommer også lidt an på, hvordan vi har det dernede, og hvor hårdt cykelløbet bliver kørt. Men sådan rent rytterprofilmæssigt, så må det være mig, der er den oplagte sprinter i Gabon,” siger den hurtige dansker.

 

Der er ikke mange muligheder for de europæiske ryttere at køre afrikanske løb, og Salby ser da også det afrikanske løb som en spændende mulighed for at opleve noget nyt. Det er nemlig hans første løb uden for Europa.

 

”Det er da spændende. Lige nu glæder jeg mig bare til at komme afsted, og jeg håber, at det bliver en god oplevelse. Uanset hvordan det går resultatmæssigt, så bliver det da minder, man har for livet at komme sådan nogle steder. Det er ikke lige alle, der har været i Afrika, og det er især ikke alle, der har mulighed for at køre cykelløb i Afrika,” afslutter Salby.

 

Salby starter sæsonen i Gabon mandag, og der er potentiale for, at det kan blive en sæson, der kan byde på masser af muligheder for den hurtige dansker. Han er da også fortrøstningsfuld før sæsonstarten. Bingoal skal ned og køre stærkt.

 

"Vi har lagt en rigtig god grundbasis her i Calpe og er meget fortrøstningsfulde. Vi ser meget frem til at komme ned og køre rigtig stærkt," afslutter Salby.

 

Udover danskeren stiller Bingoal til start med Alexis Guerin, Karl Patrick Lauk, Louis Blouwe, Lennert Teugels og Tom Portsmouth. La Tropicale Amissa Bongo køres i hele Gabon fra mandag til søndag i næste uge.

DEL
INFO
Bingoal - Wallonie Bruxelles
Nyheder Profil Ryttere Resultater
La Tropicale Amissa Bongo Ondimba
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?