Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Nyt hold: Talentfuld DM-vinder har fremtiden på plads

Nyt hold: Talentfuld DM-vinder har fremtiden på plads

07. september 2021 07:00Foto: Mathias Høj - Feltet.dk

Den danske juniormester i enkeltstart, Laura Auerbach-Lind, skifter fra den kommende sæson til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, hvor den talentfulde rytter kan starte sin U23-tid.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Efter en juniortid præget af coronapause er den talentfulde danmarksmester klar til karrierens næste skridt. Auerbach-Lind træder ind på næste skridt i cykelsporten hos det danske talentudviklingshold, og skal nu arbejde sig ind på det internationale løbsniveau.

 

Det fortæller Auerbach-Lind til Feltet.dk.

 

”Jeg har sagt ja til at cykle på RYTGER, fordi jeg synes, de virker til at have styr på tingene, og de er gode til at udvikle ryttere. Det vil jeg gerne være en del af, og derfor valgte jeg at sige ja til komme derhen,” siger hun.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Hun glæder sig allerede til at komme i gang med den kommende sæson og til at blive en del af sit nye hold, som hun kalder en super mulighed med henblik på fremtiden.

 

”De ved, hvad man skal gøre for at blive en god cykelrytter. Vi kan komme til udlandet og køre en masse store cykelløb, der gør, at man kan lære at sidde i de store felter.”

 

”Man bliver på den måde udviklet som cykelrytter,” siger hun.

 

Har høje ambitioner
18-årige Auerbach-Lind har i denne sæson noteret sig for flere gode resultater på den hjemlige scene, og den unge rytter tog fusen på resten af juniorerne ved DM i enkeltstart i Give, hvor hun sejrede og hjemtog sin DM-trikot.

 

Perspektiverne for fremtiden synes gode, og hovedpersonen selv lægger da heller ikke skjul på, at hun har høje ambitioner.

 

”Mine ambitioner er ret høje, men først og fremmest er det bare at udvikle mig som cykelrytter og få en masse læring på cyklen, hvilket de kan hjælpe mig med for fremtiden.”

 

”Jeg vil prøve at se, om jeg kan lave nogle gode resultater i udlandet,” siger hun.

 

De gode resultater herhjemme skal i længden veksles til en chance for at vise, hvad hun har at byde på mod rytterne i udlandet, hvor konkurrencen er skarp. Målet er læring og forhåbentlig deraf også gode resultater, og på længere sigt er drømmene endnu mere konkrete.

 

”På længere sigt er drømmen at komme på WorldTouren, det er da drømmen. Det er derfor, man lægger så meget tid i det.”

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

”Jeg elsker det, jeg gør. Jeg elsker at cykle, og jeg elsker at træne. Jeg håber, at det kan føre mig op til de helt store løb i fremtiden,” siger hun.

 

Foto: RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk.

 

Med sig til at bakke de ambitioner op har hun denne sæson med et DM som det absolutte højdepunkt, og hun er da også selv tilfreds med sæsonen. At det blev til en DM-sejr i enkeltstart, havde hun ikke regnet med.  

 

”Det var ikke der, jeg havde lagt min prioritering. Jeg fik en tredjeplads i linjeløbet, som jeg er okay tilfreds med. Jeg synes egentlig, at min sæson har været god,” siger hun.

 

”Det er ikke fordi, mine podieplaceringer betyder mest. Det er det med at udvikle mig som rytter og lære at være en teamplayer samt at kunne cykle for andre og hjælpe andre til en sejr. Det har været en lige så stor glæde som selv at vinde,” fortæller Auerbach-Lind, der glæder sig over at være en del af en voksende cykelsport.

 

Skal arbejde med mere af det samme
For holdejer og teammanager Morten Ravnkilde hos Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk er der glæde at spore over signingen af den nye rytter. Han beskriver hendes egenskaber med store ord.

 

”Laura er en klog rytter, og hun er stærk på enkeltstarten. Hun er også udholdende, og det er det, vi skal arbejde videre med,” fortæller han.

 

”Vi skal forbedre hendes udholdenhed og arbejde endnu mere med hendes enkeltstart, og samtidig skal vi også få bygget en profil på hende, så vi præcis ved, hvad vi skal arbejde videre med de næstkommende år, så hun får mere tryghed den vej over,” siger han.

 

Han fortæller, at han gennem en længere periode har fulgt Auerbach-Lind, hvis juniortid har været ramt af corona. Løbschancerne har ikke været så mange, som de burde have været.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

”Først og fremmest har jeg fulgt hendes siden U17, og hun var et oplagt emne for mig i hendes juniorår. Laura valgte det første juniorår at tage på efterskole og samtidig røg vi ind i corona,” fortæller Ravnkilde.

 

Usikkerheden om det første juniorår gjorde, at holdet ville kigge hende an i denne sæson. Det, hun har vist, var nok til at overbevise Ravnkilde om at tage hende ind som U23-rytter.

 

”Laura har gjort det fantastisk, og hun krydrer det med en flot sejr på enkeltstarten til DM. Hun er blevet mega sulten.”

 

Foto: Mathias Høj - Feltet.dk

 

Omstændighederne har sat hende en anelse tilbage i forhold til resten af hendes årgang på visse udviklingspunkter, men talentet er for stort til, at hun nu skulle køre uden planer for den kommende sæson.

 

”Hun er sulten og en stærk rytter. Vi vil prøve at give hende nogle løb at udvikle sig i, bygge hende stille rolig op og tage hende med ud efter hendes første elitesæson,” siger han.

 

”Jeg ved også, at DCU også begynder at sætte mere fokus på damerne nu her i form af, at de skal med ud til løb, så jeg håber også, at Danmark arbejder endnu mere med U23-damerne, som de blandt andet gjorde her til Watersley,” siger han i forbindelse med Auerbach-Linds muligheder.

 

Uno-X-projekt motiverer
Hvor Auerbach-Lind ikke lægger skjul på sine drømme på fremtiden, glæder Ravnkilde sig over, at hun får muligheden for at arbejde videre med sine drømme, selvom markedet for U23-ryttere i dameklassen er et  hårdt ét af slagsen.

 

U23-landshold og hold har været mere sporadiske, end det er kendt for herresiden, og det er blandt andet på den baggrund, at Ravnkilde tager en U23-rytter ind i sit projekt, som hovedsagligt har været et juniorprojekt.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Det [de manglende muligheder red.], synes jeg personligt, er lidt ærgerligt,” siger han og peger blandt andet på, at man vil kunne have sendt flere U23-ryttere i aktion til et EM eksempelvis.

 

”Vi har jo ikke rigtig noget herhjemme, og derfor synes jeg, at nu vil jeg også trække Laura ind, arbejde med hende og bygge hende op,” siger han.

 

Ravnkildes hold har gennem længere tid haft et samarbejde med INEOS-sportsdirektøren Servais Knaven og hans kone, som har et stort kvindeprojekt i Holland.

 

Nu er en ny spiller dog kommet på markedet, og det bringer store muligheder for de håbefulde danske talenter. Motivationen til at jagte drømmene kan også blive aktuelle for den nye rytter.

 

”Det er også lidt i form af en inspiration i form af Uno-X, som er med til at øge motivationen, både min egen motivation og pigernes,” siger han.

 

”Gør de det godt, er der nogen, der kigger lidt mere på dem, så det ikke altid skal være i Holland og Belgien,” fortæller han.

 

Den kortere afstand til Norge, og den konkrete interesse i skandinaviske ryttere fra projektet med Lars Bak i spidsen under Uno-X-chef Jens Hauglands vinger, kan mærkes på de danske rytteres vilje.

 

”I og med de kigger den skandinaviske vej, så gør det måske det hele lidt nemmere for mig at arbejde med end Watersley og Knaven,” siger han.

 

”Det er en super motivation for pigerne og mig selv, at vi kan arbejde endnu mere motiveret videre med det arbejde, vi har sat i gang, og så kan vi krydre det endnu mere med lidt U23-ryttere,” siger han til slut.

DEL
INFO
Laura Auerbach-Lind
Nyheder
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?