Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Dansk stortalent til udlandet: Prof-drømmen skal jagtes i Italien

Dansk stortalent til udlandet: Prof-drømmen skal jagtes i Italien

27. september 2021 19:00Foto: Danmarks Cykle Union

En hjemlig, dansk profil har fået styr på fremtiden. Anders Foldager forlader efter denne sæson Herning CK Elite og Danmark for at sætte kursen mod det store udland og et sydeuropæisk eventyr.

Annonce

Han har været skarp i denne sæsons DEMIN Cup, hvor det er blevet til en sejr, og den generelle gode form fik Anders Lund til at udtage ham til PostNord Danmark Rundt. Anders Foldager, der også er særdeles god i E-cykling, er nu klar til næste skridt i karrieren.

 

I 2022 venter en tilværelse på Biesse-Carrera, som fra den kommende sæson tager skridtet op fra klubhold til kontinentalhold i Italien.

 

Anders Foldager bliver en af holdets udenlandske indspark, og kontrakten bliver dermed hans første på sportens kontinentalniveau, og den kom allerede i stand i sommer.

 

Det fortæller Foldager i et længere interview med Feltet.dk.

 

”Det kom egentlig i løbet af foråret gennem nogle kammerater, jeg har, der kører i Italien nu. De sagde til mig, at det måske kunne være en mulighed, og om jeg kunne være interesseret i at rykke til Italien for at køre for det her hold,” fortæller han.

 

”Så tænkte jeg lidt over det, og jeg syntes, at det lød fedt.”

 

Den indledende kontakt med holdet førte til, at Foldager efter DM tog til Italien, nærmere bestemt i området omkring Bergamo, hvor holdet har hjemme, for at snakke nærmere med hovedpersonerne.

 

”Jeg tog derned i sommerferien og snakkede med sportsdirektørerne og lederen af holdet. Jeg så, hvor jeg skal bo. Jeg besluttede i løbet af sommeren, at det ville jeg gerne give et skud,” siger han.

 

”Der er det her klubhold i år, som næste år bliver til et kontinentalhold. Det er primært italienske ryttere, og så tror jeg, at vi er tre ikke-italienere, så det er en italiensk kerne, kan man sige,” fortæller han om sammensætningen.

 

Målet med besøget var at få fornemmelsen af, om han ville føle sig tilpas på holdet. Det endte på positiv vis, og derfra gik resten sin gang.

 

Den italienske kultur bliver en ny oplevelse
Biesse-Carrera har tidligere i historien været et kontinentalhold. Dengang opfostrede holdet blandt andet Filippo Conca, der i dag frister en tilværelse hos Lotto Soudal.

 

På det nuværende hold bliver Foldager primært også holdkammerater med unge italienske talenter, herunder Riccardo Ciuccarelli, der vandt en etape i årets U23-Giro d’Italia.

 

Forskellen på den danske kultur og den italienske, herunder sproget, har Foldager ligeledes gjort sig nogle tanker omkring.

 

”Det er noget, jeg har haft nogle overvejelser omkring. Jeg har skulle gøre op med mig selv, om jeg var klar til at tage springet, både i forhold til at rykke ud af Danmark og væk fra de vante rammer, og så også de sproglige barrierer, der vil komme i starten, til jeg har fået lært mig selv lidt bedre italiensk,” fortæller han.

 

”Så er der også det kulturelle skift, men jeg har siden fra starten af sæsonen haft den tanke, at jeg godt kunne tænke mig at rykke til udlandet. At det så bliver muligt, er bare fedt,” beretter han optimistisk.

 

Anders Foldager vandt den første afdeling af årets DEMIN Cup | Foto: Danmarks Cykle Union.

 

Overbevisningen om, at det bliver en god oplevelse, er dog ikke kun kommet i stand ved besøget hos holdet. Holdets ry er også gået forud for mødet, og det er blandt andet herigennem, at Foldager nu føler sig forsikret om, at det er et rigtigt match.

 

”Det virkede som om, at det var nogle super gode folk, der var bag holdet. De er gode til at tage sig af sine folk og rytterpleje,” siger han.

 

”Jeg har hørt godt om både holdet og specielt folkene bag, som jeg stoler meget på, netop grundet det jeg har hørt om dem. Det betyder meget for mig, at det ikke er et lille italiensk hold, hvor jeg bare får lov til at passe mig selv, men at folk her rent faktisk vil tage sig af mig og vise mig, hvilken vej jeg skal gå.”

 

Ville gå end anden vej end den danske
Anders Foldager frister på nuværende tidspunkt en tilværelse hos DCU-holdet Herning CK Elite, som han altså forlader.

 

Det er ofte set, at en DCU-rytter tager skridtet op på kontinentalniveau hos én af de fire danske kontinentalmandskaber. Det valgte Foldager fra til trods for, at der var interesse på det danske marked.

 

”Jeg har været i kontakt med nogle af de danske hold og også et par andre udenlandske hold,” siger han.

 

”Grunden til, at jeg egentlig vælger at gå mod udlandet fremfor at blive i Danmark, er nok det med eventyret. Det er den her, måske lidt gammeldags, holdning om, at man skal til udlandet for at blive professionel,” fortæller han.

 

Foldager understreger, at han godt ved, man sagtens kan få en professionel kontrakt i Danmark i dag, men alligevel er der noget tiltalende ved tanken om udlandet, der trækker i ham.

 

”Sådan er det jo ikke længere, men jeg er lidt fascineret at tanken om at rykke pælene op og rykke udenlands for at finde den første kontrakt herude.”

 

”Hvis det så ikke lykkes, så har jeg haft måske ét eller to år, hvor jeg har haft en fed oplevelse. Havde jeg derimod valgt et dansk kontinentalhold og kørt to år der for ikke at blive professionel, så har jeg siddet to år herhjemme og skulle have et arbejde ved siden af for at få det til at køre rundt,” fortæller han.

 

Læg dertil at Foldagers rytterprofil er tiltalt af de hårde løb, hvor en decimeret gruppe kan komme til målstregen og spurte. At den italienske løbskalender byder på flere bakkede løb med afslutninger af den karakter, har også spillet ind.

 

”Der er en del løb dernede, der vil passe mig ret godt, da jeg har en rimelig hurtig spurt efter et hårdt løb i en decimeret gruppe. Forhåbentlig kan jeg komme ned og køre nogle løb, hvor vi kommer hjem i nogle mindre grupper for at spurte, hvor jeg så kan gøre mig gældende,” siger han.

 

Baby-Giroen og U23-Lombardiet Rundt venter
I den italienske løbskalender er der så vel UCI-, U23- som nationale løb, og alle får Foldager nu chancen for at tage del i. Han kender ikke til sit eget specifikke program endnu.

 

”Jeg har selvfølgelig hørt lidt ind til, hvad holdets løbskalender er, men i det hele taget er den italienske løbskalender bredere og større end den danske,” siger han.

 

”Der er mange flere UCI-løb, der er U23-løb, og det er nogle af de her løb, jeg får mulighed for at køre. Det er noget som Baby Giroen og Lombardiet [For U23-ryttere red.] og nogle af de her løb.”

 

Nogle af U23-rækkernes største løb er dog ikke det eneste, der kan komme på tale. Som kontinentalhold kommer der også starter i profløbene, og det er blot endnu en faktor i skiftet.

 

”Vi kommer også til at have nogle starter i nogle af prof-løbene i Italien. På den måde får jeg et mere alsidigt løbsprogram, end jeg ville få i Danmark, og det er også helt klart en del af årsagen til, at jeg rykker,” siger han.

 

Foldager i forbindelse med VM i E-cykling 2020, hvor han vandt sølv | Foto: Danmarks Cykle Union.

 

Feltet i dette års udgave af U23-Giro d’Italia var af stærk karakter, og der blev kørt væddeløb til den store guldmedalje. En eventuel niveauforskel mellem Foldagers nuværende niveau og det, der venter, er han ikke bange for.

 

”Jeg tror egentlig ikke, at hvis man bare tager det italienske felt mod det danske, så tror jeg ikke, at niveauet er meget større. Det er selvfølgelig nogle andre ryttertyper, og det går mere opad,” siger han om forskellen.

 

”Hvis man tager det største løb, som nok er U23-Giroen, der kommer de jo fra hele Europa, og så er det klart, at det er et lige så stærkt felt som en Nations Cup, EM eller VM. Det ser jeg frem til at prøve kræfter med, jeg håber at kunne gøre mig gældende der. Det bliver man nødt til for at komme videre,” siger han.

 

Hvilke dele af evnerne på cyklen, der skal være fokus på i den kommende sæson, er ikke besluttet endnu. Den 20-årige dansker minder om, at sæsonen ikke er slut endnu.

 

”Så langt er jeg ikke nået i processen igen. Jeg skal ned til holdet igen til oktober for at møde mine holdkammerater, se udstyret og møde resten af ledelsen,” siger han.

 

”Nu skal jeg selvfølgelig først være færdig med den her sæson, der er stadig et par mål her i slutningen af sæsonen, som jeg skal have færdiggjort. Jeg vil også gerne gøre det ordentligt færdigt i Herning, inden jeg begynder at se frem mod næste sæson,” fortæller han.

 

Alt i alt er det en spændt rytter, der fra den kommende sæson kan se frem til at køre for det, han håber, bliver et italiensk eventyr. Helt hundrede procent forsikret om, hvad der venter, kan man aldrig blive, men han er mere end blot fortrøsningsfuld.

 

”Selvom jeg har været dernede, så ved jeg stadig ikke helt, hvad der venter mig. Det bliver helt vildt fedt, det håber jeg i hvert fald,” siger han.

Annonce

DEL
INFO
Team Herning CK Elite p/b LOOK
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger